Vodafone aduc si ei Iphone 4?

Un comunicat de presă aşa zice

Bucuresti, 14 octombrie 2010 – Vodafone Romania va lansa iPhone 4, cel mai subtire smartphone din lume, cu cea mai mare rezolutie a ecranului disponibila pana in prezent la un model de telefon, in urmatoarele luni. Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati www.vodafone.ro/iphone.

Orange o sa fie încântaţi.

iphone-orange iphone-tmobile

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. pana la urma concurentza este buna… poate mai scad preturile la jucaria asta supraevaluata.

    00
  2. Ciudat, pana acum stiam ca Apple lucreaza cu cate un singur operator in fiecare tara tocmai pentru a-si putea impune preturile (si nu, nu este un lucru negativ, se face acest lucru tocmai pentru a putea aduce consumatorului un produs „premium” la un pret „acceptabil”……. am auzit toate argumentele anti-Apple posibile si nu sunt de acord cu ele…este un motiv pentru care acest aparat se vinde la „liber” cu aprox 5000 RON)

    Pretul aproape sigur va fi acelasi ca la orange 200 eur (16 gb) si 300 eur (32 gb) cu abonament de 20 euro + 9 euro (extraoptiunea de smartphone) la un contract pe 2 ani.

    In ceea ce priveste diferenta intre Orange si Vodafone….chiar nu stiu ce sa zic….eu personal sunt mai incantat de cei de la Vodafone

    00
  3. In Anglia il vand mai multi operatori.

    00
  4. In noiembrie, parca, expira exclusivitatea Orange pentru iPhone. Concurenta e un lucru bun pentru clientul final. Pacat ca nu am mai avut rabdare si mi-am luat deja 3GS.

    00
  5. @zoso: se poate…n-am zis nu…inseamna ca si-au schimbat politica in acest sens dar nu sunt convins ca vor scadea si preturile in consecinta

    Este bine totusi ca i se da libertate consumatorului sa aleaga si reteaua

    un mic off-topic : v-ati intrebat de ce , in reteaua Orange, iPhone este singurul telefon pe care nu ti-l poti lua pe puncte de fidelizare? :D

    00
  6. se pare ca marimea conteaza inca o data… 8O :lol:

    00
  7. 1 euro la ei, dar cate sute pe luna abonament? la noi cel mai scump abonament este 50 coco pe luna, caz in care iphone-ul ajunge la imensul pret de 169 euro.

    00
  8. stai ca-l baga si la cosmote. in grecia cica e deja

    00
  9. e si mai eftin la altzii, de ex: https://www.mobiel.nl/smartphone

    00
  10. Societate puternic bazata pe consum. Produs scump, „de fitze”. Who doesn’t want a slice?

    00
  11. nu mai incurcati preturile astea (nu poti sa compari pretu de abonament in US de 199$ cu pretu de factory unlocked in RO de 600-700eur). La apple preturile intre US si EU se calculeaza convertind in moneda tarii respective valoarea din usd, se adauga TVA, taxe de import si se mai adauga ceva ca sa iasa un pret „marketabil” (499,549, etc)
    iphoneu’ are 3 variante de pret:
    – cu abonament – acolo unde e concurenta mare ajunge pana la 1eur; la noi insa preturile sunt asa mari pentru ca sunt multe tepe (cumpara jmecherii pe numele unor tarani si nu mai platesc nimic)
    – fara abonament dar blocat in reteaua respectiva – 499usd-16G, 599usd-32G in US, 499EUR/599EUR in RO (in unele tari precum Franta,UK legislatia spune ca telefonele mobile nu pot fi blocate pe o anumita retea)
    – fara abonament si deblocat din fabrica (sau de operator) – sunt telefonele din tarile unde nu au voie sa fie blocate sau in restul tarilor unde se vand blocate plus o taxa (in general in jurul a 100EUR) platita operatorului pentru deblocarea „oficiala” a telefonului.

    PS: in general telefoanele blocate in retea se pot debloca gratis (pwnagetool, redsn0w, greenpo1son, etc)

    00
  12. La ei acolo costa 200$ si la noi ajunge cu 700 EURO! :)) Comic! :D

    00
  13. Bine ar fi sa-l bage si pe la Cosmote. Astia deobicei au preturi mai mici la abonamente :)

    00
  14. Pana nu-l aduce si Cosmote n-or sa scada preturile

    00
  15. Diferenta de pret intre telefonul cu abonament la noi si cu abonament la ei este…

    00
  16. Confirm faptul ca cel putin in Franta initial lucrau cu Orange in urma unui contract de exclusivitate, dar operatorii concurenti Bouygues Telecom si SFR (Vodafone) au protestat la forul tutelar, s-a ajuns si la justitie. In fine, treaba e complicata in sensul ca am cautat sa inteleg paragraful respectiv din articolul de pe Wikipedia in franceza si mi-am prins urechile… deci nici nu se pune problema de traducere :) https://fr.wikipedia.org/wiki/IPhone#Un_produit_tr.C3.A8s_attendu

    00
  17. hm, așadar e adevărat, chiar există wikipedia în franceză…

    00
  18. Poate il baga si RDS-ul si il da gratis in custodie :D

    00
  19. Lasa ca e bine sa fie competitie putin. Ca asa Orange face ce vrea el…

    00
  20. Destul de mici preturile de la Vodafone in comparatie cu Orange, sa vedem acum daca se va adauga si un eventual comision pentru ca se vinde in Romania. :))

    00
  21. @aurel LOL :D

    00
  22. Da, da, sa se dea iPhone la Cosmote, sa se stranga toti cartelarii in fata sediului lor, poate macar acolo or sa prinda semnal. Penibil.

    00
  23. @vlad – pentru apple ne vede ca pe o tara bananiera si trimit stocuri de cacat

    00
  24. @bogdan – apple impune preturile si abonamentele pentru fiecare abonament in parte astfel incat nu o sa-l vezi „prea ieftin” la vreo retea

    00
  25. vezi ca aia 970 sunt cu tot cu pretul telefonului inclus, l-ai adaugat de 2 ori :)

    00
  26. @adi: va trebui cred sa precizezi la care dintre noi 3 te referi… :)

    00
  27. 24 de luni x 29 de euro abonamentul = 696 de euro
    mai adaugi pretul telefonului la abonamentul ala (chiar nu stiu cat este) dar banuiesc ca e vreo 150-250 max 300 si ajungi la 1k maxim

    00
  28. adi, care din #31 sau #32 e cel coerent?

  29. Ce nu intelege lumea, e ca tu nu iti cumperi telefonul pe rate, tu de abonamentul ala lunar primesti ceva. Minute gramada, internet, servicii. Nu e doar o „rata” pt telefon.
    Nu vom avea niciodata preturile celor de-afara, din cauza numarului mult prea mare de rau-platnici(tzepari, pe romaneste), care-si fac azi abonamentul si maine isi baga picioarele in el si in plicurile ce-i vin in posta. Procentul celor care fac asta e mult mai mare aici decat in Anglia sau Germania. De-asta retelele nu-si permit sa ti-l dea cu 1 Euro la un abo de 50, sa zicem.
    Astia suntem & asa vom fi mereu. Din pacate.

    00
  30. ai avut si tu curiozitatea sa vezi cat costa abonamentul lunar „Complete L” de la t-mobile la care costa iphone-ul 1 euro? costa 110 euro pe luna.

    fa socoteala cat dai intr-un an…1300 de euro

    la orange dai 24 de luni x 30 de euro + pretul telefonului 250 parca… adica vreo 970 de euro

    de ce compari mere cu pere? nu iau apararea nimanui, ma doare fix in pu1a de cine-l vinde si pot fi obiectiv ca nu e biznisu lu’ mama dar… sa fim golani pana la capat

    00
  31. „andrushkb a scris pe 14 Octombrie 2010, 1:44 pm

    Da, da, sa se dea iPhone la Cosmote, sa se stranga toti cartelarii in fata sediului lor, poate macar acolo or sa prinda semnal. Penibil.”

    nu zi prostii in necunostinta de cauza. atentie ca Zapp (retea CDMA) este acum a Cosmote iar ei au 21 Mb /s la date. neatins de restu (comercial) din cate stiu

    00
  32. mostly @Vlad:
    Nu exista „argumente anti-Apple”, nu la modul logic cel putin. In piata libera fiecare companie face ce vrea pe banii ei, asa ca atata vreme cat cei de la Apple considera ca modelul lor de business merge, criticile sunt inutile. Dar criticile la adresa companiei ar avea valoare, atunci oricine ar adopta un model de business „corectat” ar putea bate Apple, dar nu se intampla asta.
    Criticile la adresa unui produs sunt altceva. iPhone4 are foarte multe neajunsuri si exista telefoane mai performante, dar asta nu conteaza la vanzari pentru ca performanta nu e singurul criteriu pe care merg consumatorii. De la design pana la marketing, exista alte lucruri care predomina, iar Apple se pricepe la marketing. Asta e un lucru pozitiv nu doar pt business, dar si pt consumator pentru ca a avea un produs al unei companii stabile cu viitor clar conteaza, asigura continuitate si suport.
    In final, Apple nu ofera exclusivitate operatorilor pentru a-si impune preturile (asta e ilegal in mai multe tari). Ideea de baza se imparte in mai multe: garantarea unei marje de profit, garantarea unui volum de vanzari, garantarea unui numar de comenzi intr-o perioada de timp, o precomanda mare, etc. Daca nu gaseste operatori care sa satisfaca conditia(iile), Apple ori da mai multora, ori nu se asociaza cu niciun operator (la urma urmei produsele oricum se vor vinde, fie prin canalele proprii, fie online, fie prin alti parteneri). Interesul primar este al operatorului, prin asocierea cu un brand mare (la urma urmei operatorul dispune blocarea terminalelor, by default Apple vinde la liber, duh!).

    00
  33. iPHONE 4 tind sa cred ca e telefon de : doctor, avocat, camatar, copil de senator/deputat/ministru,manelist de succes, etc.

    Cred ca mai mult de 1000 de bucati n-or sa vanda in Romania.

    00
  34. @adi – referitor la tara bananiera si stocuri de kkt … am o prietena in Montreal – Canada in august si septembrie erau epuizate toate stocurile de iPHONE 4 si iPAD. – deci au si altii probleme de genul asta.

    00
  35. @alexibad: ha, vei fi suprins cati apple fan boys & girls sunt in lumea larga… io vad mai mereu d’astia cu aifon. Acuma stii care e culmea: ca din cate am inteles iphone4 e cel mai prost din serie: avea probleme cu antena (solutia fiind se stie sa nu-l tii in mana cand vb la el sau sa-l tii intr-un anume fel :) mai nou am inteles ca exista o problema de compatibilitate intre el si anumite carcase, adica daca-l pui intr-o anumita carcasa risti sa-l scoti dupa un timp gata spart, si ca veni vorba de asta mi se pare absolut incredibil sa fi vazut oameni care foloseau in continuare aifone-uri cu ecranul complet crapat, ma intrebam cum naiba de-l mai pot folosi cand nu ai alt mijloc de interactiune decat ecranul…

    00
  36. alexibad – 1000 se vand in 2 zile… si asta fara sa fie canalul de fidelizare activat (adica sa folosesti punctele)

    hans, zoso – ma, sunt chiar curios cand ai intampinat lipsa de semnal pe cosmote (si nu ma refer cand erai in vreo drumetie) sau lipsa de semnal pe modem in unul din orasele in care au acoperire oficiala. pana una alta au cea mai mare viteza si teoretic si practic (am dld de 8mbps) facut pe speedtest cu o cartela zapp dar intr-un echipament decent, nu in zte-urile alea de le zic ei modemuri

    00
  37. @adi: Cosmote are acopererire mai slabă decât restul, gradatule :)
    Am auzit că a dat drumul Cosmote la voce pe 3G, e adevărat?

    00
  38. voi astia care o labariti ca cosmote are acoperire mai slaba, ati avut vreodata cosmote? si nu, nu cand au lansat alea 2000 de minute, ci de acum 2 ani incoace. nu de alta, dar se pisa pe acoperirea orange, ca sa fiu mai explicit. nu zic, doar intreb.

    00
  39. janel – nu stiu mane, nu mai lucrez acolo de ceva vreme

    00
  40. decât să îmi iau un iPhone 4, mai bine îmi iau un laptop şi rămân cu mobilul meu.
    sau îmi schimb şi mobilul şi iau tot unul şmecher, dar nu iPhone. zic şi eu.

    00
  41. https://www.tre.it/notfound ab pe 24 luni x 29 €/luna

    00
  42. Parca mai mult m-as bucura de un C7 si presupun ca pretul ar fi mai acceptabil… :)

    00
  43. Referitor la Cosmote.
    ar fi bine pentru competitie sa il aduca si ei dar nu mi-as face mari sperante sa dupa pretul asa de jos.

    Un simplu exemplu este Blackberry … unde sunt cam la aceeasi pozitie cu Vodafone si Orange, atat ca abonamente cat si ca preturile la device-uri

    00
  44. Cred ca un lucru important lipseste din acea comparatie … si anume tarifele abonamentelor de pe T-mobile.de de unde a luat Zoso acele tarife

    pe scurt … este 1 Euro la abonament de 107 euro / Luna si contract pe 2 ani sau chiar si cu abonament de 80 de euro / luna … dar cred ca beneficii mai putine.

    Oferta Orange actuala chiar este una foarte buna cu abonamente OK si preturi la iPhone decente. unde au sarit ei calul este la pretul la liber … dar tind sa ii inteleg, avand in vedere stocurile mici

    00
  45. 1. contractul de exclusivitate al apple cu orange expira (sau a expirat deja) luna asta. poate asa vom vedea niste preturi mai competitive (desi ma indoiesc, pentru ca am o idee despre cum se fac ofertele pentru clienti).
    2. oferta orange (cea oficiala) este cat se poate de proasta. spun asta din experienta. cu pantera 20 si optiunea de iphone am platit si 700 lei pe luna. nu spun, vorbesc mult, insa 700 lei = 150E (scazand TVA-ul si convertind). asta deoarece clientii sunt pacaliti de „miile de minute incluse” care nu te ajuta cu nimic daca trebuie sa vorbesti si in alte retele. btw, costul suplimentar din orange in vodafone la abonamentul de mai sus era peste 20 centi pe minut. la vodafone, din cate stiu, abonamentele sunt mult mai flexibile, drept pentru care imediat ce scap de orange ma voi porta;

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube