Se va vinde Hotnews pe 2 milioane de euro?

Libertatea scrie că Dragoș Vîlcu e în negocieri avansate cu Mărgărit pentru a cumpăra hotnews.ro pentru o sumă în jurul a 2 milioane euro. Mărgărit și cu soția dețin 67% din companie, un minion de-al lor, Andrei Woinarowski, deține încă 18%.

Ce e surprinzător în articol e că Hotnews e pe profit baban. 340.000€ în 2020, 440.000€ în 2021. La un moment dat am renunțat să mă uit, că știam că nu o duc bine deloc, postau fie pierderi, fie profituri jenante pentru un site atât de mare. Ce știa toată piața e că aveau mereu probleme cu banii, de aia nu-și plăteau nici hostingul într-o vreme, și nici bani prea mulți pentru Tăpălagă și Pantazi nu erau.

Ce spune Mărgărit în articol e că încearcă de 10 ani să vândă, ceea ce cam știa toată lumea. Doar că nu a vrut să vândă la PSD, că ar fi îngropat afacerea, și nici clienți să îl dea pe 10 milioane, cât visa într-o vreme. Mă bucur să văd că a lăsat naivitatea deoparte, a dat afară din specialiștii de carton și a început să încaseze facturi.

De Dragoș Vîlcu nu se știe ce intenții are, a ajutat la lansarea Recorder și finanțează jena de B365.ro. Lumea a mustăcit când s-a certat cu Andreea Raicu.

Valorează Hotnews.ro 2.000.000€? Da. Are un brand curat (mă rog, lumea știe mai mult de faza cu plagiatul lui tanti aia și mai puțin de furtul de pe la toate outleturile media de pe la începuturi)(nu că acum nu ar mai găsi Vlad Barză pe jos știri), se pot face mai mulți bani cu el cu un manager care știe ce face și care negociază mai bine contractele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

 1. De unde ar avea Dragoș Vîlcu €2 milioane? A lucrat la McKinsey alături de Caramitru junior?

  00
 2. 340.000€ în 2020, 440.000€ în 2021

  cough cough ajutoare de la stat cough

  00
  • cunosc destul de bine situația unei televiziuni locale și 95% din cifra de afaceri este făcută din: primării (acțiuni de informare), firma de salubritate (bugetul pentru „conștientizare”) și APIA. restul reclamelor sunt aproape gratis, cât să fie și alte contracte. pun pariu că la hotnews este exact același procent, aceiași situație, alți bani că na, hn lucrează cu intelectuali mai fini. haha. jurnalism.

   PS. ăia 300k unici? cine ar da 10 euro pe așa ceva? dar pe contractele pe care le au foarte probabil merită să dai 2 mil euro.

   00
 3. Nu ne interesează HotNews. Întrebarea e, cât valorează zoso.ro? Cu cât l ai dat la corporația aia?

  00
 4. doar 20-25 de angajati??

  00
 5. Price-to-earnings sub 6, price-to-sales 1.4, e suspect de ieftină tranzacția pentru potențialul cumpărător. Ori suma reală e mult mai mare, ori compania are și ceva datorii serioase pe termen mediu / lung.

  00
  • Tu ai făcut o evaluare contabilă. Ăla de cumpără știe de unde vine parte mare din T/O și vrea să renunțe la el ca să ducă brandul mai departe. Doar un pic te uiți pe site și vezi că sunt promo de la 2 ministere și după zi, noapte după noapte

   00
 6. 2 milioane e puțin.

  Hotnews poate face banii ăștia în 2 ani.

  00
  • Am ras. Tu parca ziceai intr-un articol din trecut ca te-ai lasat de droage. Pare ca nu. Schimba furnizorul.

   00
  • Ia fa un calcul la 0.5 Eur CPM cu Ad Load de 4 și fill rate de 70%

   Plus direct sales 30% la Avg CPM 2.5 minus 40% rebate.

   Și după cauta-ma pe LinkedIn sa vezi de unde am scos cifrele astea.

   00
  • PS: Asta fara formate intruzive gen sticky oustream și fără taboola/otbrain.

   00
 7. Îl cumperi cu 2 milioane de euro… POȚI SĂ-L DUCI LA 4 MILIOANE DE EURO?????

  00
 8. Q
  Cati dintre voi mai stiu cum se numea Hotnews candva, in antichitatea internetului Romanesc?

  A
  revistapresei.ro

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube