Unde erau bloggerii vechi

Ia să ascultăm ce zice experţii:

Alexandru Brăduţ Ulmanu, jurnalist independent şi trainer, ne-a spus că şi-a făcut primul blog „în 2001 sau 2002”, când s-a întors din SUA, pentru că a vrut să scrie despre mass-media din România în engleză, „pentru străinii interesaţi să înţeleagă cum funcţionează presa la noi”.

sau

Şi George Popescu, jurnalist freelancer, asistent universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, şi-a făcut primul blog când s-a întors dintr-un stagiu de cercetare din SUA, „prin 2002”, pentru că s-a gândit că va avea lucruri interesante de povestit.

Declaraţiile de mai sus şi alte mizerii într-un articol din Adevărul. Să mă întrebe şi pe mine, că eu blogam din ‘98, pe angelfire.com…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

 1. Aia doi o „blogareau” din frageda pruncie man dar probabil n-au vrut sa-si umileasca colegii de cresa . Wtf, la gazeta de perete a lu’ gregoar merge orice.

  00
 2. adik, zoso=blog
  sau de ce au postat aia pe blog fara aprobarea lui zoso

  00
 3. @Mos Califar: o blogăreau oral…cu gura :)

 4. Da, si eu scriam blogguri de politica la 3-4 ani, da intre timp m-am plictisit.

  00
 5. gogule, nu te mai plinge ca ai fost un fraier. Si tu ai avut posibilitatea unui stagiu de pregatire din partea Universitatii. In Japonia :D Dar berea la furtun, maneua Pega, anturajul dubios si golaneala studintimii…Asta e! Baietii aia a tras tare si iata: primii intii :)

  00
 6. nu fiti rai! poate nu au avut timp de documentare. :) articolul pare facut in 30 min.

  00
 7. In Romania, oricine vorbeste de blog, aminteste si numele lui Zoso. Esti asociat semantic cu cuvantul blog, si asa vei fi mereu. Eu in 98 nu stiam bine ca inseamna informatica si calculatorul.

  00
 8. Pesemne au si avut multe de spus cei doi de au rezistat atata timp pe „piata” blogurilor. Nu e de ajuns sa-ti faci un blog, trebuie sa mai si scrii pe el consecvent.
  Dar pesemne ei sunt pe primele locuri in topul traficului din America!
  LOL! Ce-mi plac glumele mele!

  00
 9. :)) Şi home.ro avea o platformă de blogging destul de bună, pe vremea aia… :)) Ulmanu explică ce şi cum îi cu blogging-ul. Jalnic! :))

  00
 10. Za bloggers of za millenium… Sunt asa de cunoscuti ca n-a auzit nimeni de ei…

  00
 11. NOU
  #11

  O abordare de genul „cine a(u) fost prim(ii)ul” am intalnit in cartea Dorinei Gutu-Tudor (New Media). Ar trebui sa se puna accentul pe valoare, nu pe the first.

  00
 12. Ce o avea presa azi ca si in Cotidianul e un articol cu bloguri.

  00
 13. mda, ghp chiar e printre bloggerii vechi de la noi. in 1998 incepuse un blog pe ifrance.com pentru studentii de la cultura internet. parca mai avea un link spre el pe actualul blog. cam rudimentar pe atunci, dar ne era destul de util la curs.

  00
 14. @adi.b: blog despre internet? in 98? am dubii serioase, daca gasesti blogul, arunca-mi un link.

 15. @kristian: da link nene, ca nu pica mâna

 16. dap. asa este. daca ei zic avem probe sa ii contrazicem?
  macar l-au intrebat si pe Manafu ceva…

  00
 17. Zoso: pai, tu era prin spitale cu spaga, iar specialistii dispusi la discutii :P . Acum sper ca nu ai pretentia ca esti specialist doar pentru ca ai vizitatori cati toti cei intrebati vreodata de ziarist? :))

  00
 18. NOU
  #18

  Bai Zoso, ai un haz nebun!! Am citit de curand de unu’ de 19 ani care zicea ca a implinit si el vreo 5 ani de cand lucreaza pe net..si el, printre nostalgici. Apai, io dc n-am blog, inseamna ca nici nu m-am nascut inca! Tine sus munca buna!

  00
 19. autoarea articolului a absolvit si ea fjsc, e cardasie, muy facil cum s-ar zice

  00
 20. ah, atunci se explica limbile grave

 21. Băi, dar nu mai daţi atâtea link-uri că am obosit de la atâta citit bloguri vechi de prin 2002… :))

  Limbişti…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube