Licenţa la Facultatea de Jurnalism II

Într-un episod anterior, îi povesteam Andressei cum se dă licenţa la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Acum, exersez ce am învățat la o facultate privată, că am fost prea prost să iau la stat. Am o sursă care s-a dovedit credibilă în trecut, am o a doua confirmare, eu cred că 2 surse plus experiența mea sunt destul de bune să fie o știre adevărată.

O doamnă, să îi spunem Monica, a luat nota 10 la licenţă. Până aici, nimic deosebit. E admirativ cum o femeie poate avea grijă şi de un copil mic şi de o casă şi reuşeşte să înveţe pentru nota maximă la licenţă.

Din păcate, faptele bune se opresc aici. Doamna în cauză, soţia unui profesor de la Jurnalism, nu avea lucrarea la susţinerea ei. A venit cu 2 foi, a vrut să prezinte situl www.fjsc.ro ca fiind făcut de ea, probabil în timp ce toca morcovi, iar profesorii (Roşca şi Coman) au întrebat-o ce mai face copilul, dacă poate să doarmă noaptea, ce mai face soţul şi apoi i-au acordat un mare si frumos 10. Mișto, nu?

Şi ca să nu comenteze nimeni, toţi studenţii care au fost prezenţi la această jenantă dovadă de verticalitate jurnalistică au fost şi ei congratulaţi cu nota maximă.
Ca bonus, madama a luat şi cea mai mare notă la scris, că deh, dacă soţul tău e profesor la facultatea unde eşti tu studentă, normal că te meditează acasă. Gratis!

Ce spuneţi, d-le. profesor Ulmanu, mă pricep sau nu?

ps: ăsta e un bonus la credibilitatea acestei triste instituţii care se numeşte Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, încă unul din locurile unde comuniştii încă mai învaţă studenţii cum să fie verticali…

update: dreptul la replica a fost exercitat aici. doamna Ulmanu spune că nu avea copil când a susținut licența și nici nu purta numele „Ulmanu”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

  1. nu inteleg ca nu ti-a placut tie la astia de la stat..pentru mine era o placere sa ma duc acolo sa citesc :)

    00
  2. auzi, daca eu te cunosc pe tine in real-life si te intalnesc la un examen, si te mai intreb de sanatate, e un lucru rau asta ?

    intotdeauna studentii la jurnalism au fost impartiti in „aia de stat” si „aia de la privat”. intotdeauna au fost acuze.

    am facut FJSC la stat, am intrat pe bune, nici nu s-a pus problema vreodata de bani/spaga in timpul facultatii la examene. ori le-am luat, ori le-am picat, dar nu mi-a cerut nimeni nimic.

    si faceam parte din studentii care veneau mai rar (avand job in paralel), nu aveam relatii foarte bune cu toti profesorii, si cu toate astea mi-am terminat facultatea fara probleme.

    la licenta, din generatia mea (colegii de an din FJSC) au picat ~60-70%. cea mai mare nota a fost 7, majoritatea notelor au fost intre 5 si 6. nu s-a putut copia niciodata, de altfel FJSC e cunoscuta ca o facultate usoara, unde se intra greu si de unde se iese greu cu diploma in brate.

    si sa nu confundam licenta cu sustinerea diplomei. si la noi, toata lumea lua 9-10 la diploma si nu vad nimic rau in asta. toata lumea a lucrat pt. lucrarea de diploma cateva luni bune.

    din fericire FJSC-istii sunt in presa, lucreaza in presa / radio / tv la institutii serioase, si de multe ori demonstreaza ca sunt peste aia de la particulara.

    zoso, daca ai picat, n-oi fi picat tu degeaba…

    asa ca ramane intrebarea: esti frustrat ca n-ai intrat la stat?

    01
  3. doamna/domnisoara claudia, fjsctsgt etc este o facultate foarte buna sunt mari ziaristi care predau jurnalism: de exemplu fam coman (sa nu uitam vasta experienta in PR a membrilor familiei)..si eu si zoso am facut jurnalism la particular..la stat mergeam pt biblioteca si am „crescut” in duhul dispretului manifestat de profesorii de acolo pt cei de la „privat”…pe ce se intemeiau manifestarile lor inacceptabile intr-un mediu academic ?? pe NIMIC..nu vreau sa spun ca eram mai buni decat cei de la stat (unii dintre ei imi sunt colegi de breasla si de generatie) este vorba de caracterul infect al profesorilor de acolo (cateva exceptii..regretatul profesor Arie Matache, Adriana Ghitoi…)familia coman si altii de acolo dezonoreaza spiritul universitar…la particular ca si la stat sunt OAMENI studenti cu defecte si calitati…nu am uitat „fetzele” celor care erau studenti la stat si pe care ii vedeam destul de des cand veneam acolo si nici epitetele cu care le asociam comportamentul, educatia, mentalitatea..pe de alta parte zoso a prezentat un caz …

    00
  4. apropo de meditatii zoso..stiu un fost student de la stat care preda acum si la particular si care „medita” aspirantii la fjscadg etc…il cheama horea mihai budau…:)

    00
  5. imagineaza-ti cum ar fi sa stai la masa,el langa tine pe un scaun,la el acasa, si sa te initieze in tainele jurnalismului =))

    00
  6. claudia, in postul meu vezi ca ma iau de studentii care invata? sau care reusesc pe bune?

    normal ca am fost frustrat ca n-am intrat la stat. probabil ca ar fi trebuit sa fac meditatii cu un profesor ceva. probabil ar fi trebuit sa invat mai mult. dar nu regret asta acum. Am invatat mai multe la parti decat as fi putut invata la stat. si spun asta dupa ce am cunoscut multi studenti de la stat.
    dar asta nu are de-a face cu cele de mai sus.

    ps: studentii de la stat nu sunt peste cei de la particulara.

  7. zoso, fatuca aia ce e?
    nu o studenta care invata la stat? stii tu ca nu invata?

    chiar crezi ca conteaza asa mult ca intre timp a devenit nevasta unuia??? ca banuiesc ca nu-i era nevasta si cand a intrat in facultate.

    asta e cazul fericit. sunt multe fufe care se invart prin facultati si nu ajung sa fie neveste… aia cum e?

    mai mult decat atat, daca e si nevasta-sa ar fi trebuit sa fie mai degraba invidiata decat ajutata, si stii unde bat…

    in fine, sunt 2 chestii diferte – licenta si diploma.

    la licenta nu se copiaza, iar la diploma e normal sa iei 10 daca ai facut o lucrare ok.

    deci? felicitari fetei.

    00
  8. si pe cine intereseaza notele? ca nu pricep :( sa-si ia diploma si sa o atarne pe un perete in bucatarie, pentru ca daca nu are nimik in tartaca ori sta la cratita ori intra in categoria „fatuci”-lor lui Cristoiu asa ca nu te afecteaza cu nimik

    Ps: suedezeala asta cu stat-particular exista de cand lumea asta si pamntul, unii din cei de la stat nu recunosc ca au dat spaga ca sa intre, unii din cei de la particular nu recunosc ca sunt prea prosti ca sa ia examenul la stat, asta-i viata
    Cand am dat la facultate am facut pregatire cu un prof. univ de la stat si dupa examen mi-a spus ca „daca vrei sa treci te costa 1000$, adica jumatate din suma pe care o platesti la stat, la cu taxa sau la particular, castigi si tu, castig si io” mi-am bagat picioarele adanc si m-am dus la particular dupa ce bineinteles am picat :(

    Ps2: Facultatea era de drept si era din Iasi, la voi nu stiu ce scoruri merg :P

    00
  9. logica feminina. imi scapa, as usual.

  10. Din cate stiu eu(nu spun ca as sti prea multe) la Drept la Iasi si la Constanta se intra foarte usor.Nu inteleg de ce ar mai fi nevoie sa platesti.

    00
  11. NOU
    #12

    don’soara claudia, am terminat o facultate particulara si mi-am sustinut licenta la stat. Lucrarea de licenta pe care am facut-o a fost apa de ploaie (am dat lucrari mai bune in timpul facultatii) si mi s-a dat 10 plecand de la premisa ca am lucrat luni bune: 24 de ore scrierea lucrarii si mai putin de o saptamana strangerea informatiilor.

    La scris am stat cu doua madame profesoare (una care isi barfea studentii de la o grupa altei grupe si o alta madama mult prea chioara sa vada ceva din ce se intampla la o distanta mai mare de un metru). Nu am miscat un deget… dar…la doua banci in spatele meu s-a copiat pe rupte (peronajele au admis) si asa s-a luat a doua si a treia pozitie pe lista „castigatorilor” de diplome.

    In alt an studenti ai unei anumite facultati particulare care isi dadeau „examenul vietii” au fost trisati la corectura deoarece anumiti profi din comisie nu fusesera acceptati ca profi in facultatea de unde proveneau acei copii. Una din fete a dorit sa faca o contestatie (fiindca la scris aprox. 8.5 i se parea mult prea putin) si Decanul a sfatuit-o (neoficial si „prieteneste”) sa se abtina ca s-ar putea sa i se mai scada nota si mai mult.(fata era miezul miejilor in teoria de kk pe care tre’ sa o stii pt licenta).

    Si daca e sa ne apucam sa facem antifjsc.ro o sa te ingrozesti.

    Sunt studenti ft buni la stat la fel cum si multi din cei de la particulare verze.

    Dar nu pot adminte ca aia de la particulara sunt din start sau conform unui sondaj empiric efectuat de tine mai slab pregatiti decat cei de la stat.

    Un exemplu care ar trebui sa sparga logica’ti feminina e acela ca studentii de la stat nu apucasera sa vada echipamente folosite de jurnalisti cu atat mai putin sa stie sa le manuiasca iar studentii de la particulare le jucau pe degete.

    00
  12. @godiva eu nu vorbesc de ce se intampla acum, ci de ce se intampla acum 6 ani cand se dadea examen scris :(

    00
  13. si…din cate imi aduc eu aminte, a „deveni sotia unui profesor” implica si incalcarea statusului profesorului, adica a intretine relatii cu o studenta.

  14. a…

    sunt de acord cu antifjsc.ro

    de obicei nu sunt drastic, but this time it goes extreme. they totally suck. si orice om cu minte care trece pe acolo isi da seama.

    @ claudia > intrebarea e: ti-a placut la fjsc?

    00
  15. Chiar daca multe lucruri sunt putrede la Fjsc, facultatea tot este mai bine vazuta decat una la particular.
    In mintea multora astia care sunt la particular sunt doar o adunatura de prosti care nu au intrat la stat.Prosti sunt peste tot, cine vrea invata oriunde.
    Fjsc are o imagine de institutie comunista in care nu s-a schimbat nimic in bine.Si nu pare sa se imbunatateasca nici pe viitor.
    Adiana Ghitoi mai preda la stat? Ca ne povestea ca s-a cam saturat de mizeriile de acolo…Apropo, am luat 10 la „Budau”. :)Doar ca nu cred ca putem sa-i spunem „profesor”, e un cuvant cam mare.

    00
  16. pe mine ma ingrozesc secretarele. doamne. ce femei…

    00
  17. Cosmin,
    a fost o facultate ca oricare alta. daca vorbim strict de facultatile de jurnalism, da, mi-a placut chiar f. mult.

    am avut si profi misto si profi naspa, am si invatat acolo la anumite cursuri, am si pierdut vremea la altele, ca in orice facultate de altfel.

    au fost profi cu care m-am inteles f. bine, iar altii care mi-au facut viata mizerabila, dar asta e viata in orice facultate.

    am auzit si de potlogarii, dar personal n-am intalnit nici una (nu mi s-a cerut niciodata nimic sa trec un examen, chit ca aveam asbsente destule si nu eram deloc o tocilara). si am picat destule examene.

    in paranteza… in anul I au aterizat niste turci in scoala, nu vorbeau bine nici romaneste, deci lumea nu prea stia ce e cu ei acolo… probabil pt. studentii straini era alt regim, chiar nu ma pricep. tot ne intrebam daca vor ajunge sa termine facultatea asta.

    s-a nimerit ca la un examen cu Mihai Dinu sa ramanem ultimii in sala eu + aia doi. cand se plec, proful mi-a spus ca trebuie sa raman ca sa aiba martori pana la final. turcii evident n-au stiut nimic, i-au facut apropo-uri ca dom’ profesor nu se poate face nimic, nimic etc. profu’ s-a facut ca nu intelege. s-a terminat examenul, mi-am vazut de treaba, si chiar m-am intrebat daca pe listele finale turcii vor fi fost promovati (stiam de la ei vor sa dea bani). si surprize, n-au fost promovati, i-am mai vazut prin anul 2 de cateva ori si pe urma n-am mai auzit de ei.

    am lucrat cu echipamente din primul an (inclusiv calculatoarele pe care le aveau la vremea aia sau camerele video VHS cu care se lucra pe atunci si blocurile de montaj din lab-ul TV), asa ca asta e iar o rautate gratuita. am terminat in 99, deci nu erau vremurile de acum cu miniDV-uri pe toate drumurile.

    zoso – eu tot nu inteleg logica ta. are copil, a dat licenta si a luat 10 la diploma. so what?

    00
  18. NOU
    #19

    claudia, e o singura problema… NU a luat pe bune acele note. Din simplul fapt ca s-a prezentat la examenu’ de licenta fara o lucrare ci cu doar 2 foi in mana si a luat 10 rezulta ca nu a fost pe bune…. logic, nu?!

    Pe de alta parte intra pe http://www.fjsc.ro si nu fjsc.ro (ca nu duce nicaieri) si spune-mi daca ala e proiect de 10.

    00
  19. am avut si eu parte de cursuri cu domnul Mihai Dinu – dar nu la fjsc, ci la unul din departamentele Facultatii de Litere. e un profesor extraordinar si un om extrem de integru, asa ca nu ma mira ca turcii vostri au picat.

    00
  20. pe vremea mea … lucrarea de diploma se preda la prof’ cu 1-2 saptamani inainte.

    lucrarile de diploma raman undeva la secretariat, iar la examenul de diploma, care nu e examen, ci e „sustinerea lucrarii” vii cu conspecte sa argumentezi lucrarea.

    fratilor voi ati facut facultatea?

    00
  21. NOU
    #22

    si pe vremea ta si pe a mea un set de lucrari ramane in sala unde se sustine lucrarea pentru ca incapabilii de profi care NU citesc lucrarile inainte sa poata sa traga un ochi si sa para ca stiu despre ce vorbesti…

    00
  22. NOU
    #23

    zoso draga,

    Cred ca cel mai important invatamant pe care ar trebui sa-l tragi tu din toata povestea asta (si noi, ceilalti) este ca e bine sa iti verifici cu mai multa minutiozitate sursele. se pare ca, in zilele noastre, doua nu mai sunt de ajuns, chiar daca sunt de incredere.

    Daca ai putin timp, iti spun cum stau lucrurile. Eu sunt doamna Monica (haha), cum mi-ai zis tu, desi nu cred ca e vreo diferenta de varsta intre noi. Nevasta de profesor, mama de baiat, licentiata in jurnalism, absolventa de FJSC, autor site. Astea sunt singurele lucruri adevarate in materialul tau. Hai sa clarificam si mai mult.

    Unu: m-am casatorit dupa ce am terminat facultatea, dupa ce am dat licenta si inainte sa nasc. Deci pe vremea cand am dat licenta nu ma chema Ulmanu, nu aveam copil (pica treburile ca m-au intrebat profii din comisie daca ma lasa sa dorm copilul sau ce face etc.); cu alte cuvinte: aveam timp berechet sa invat.

    Doi: fac parte din categoria celor carora le-a placut foarte mult facultatea, ba chiar am pierdut mult timp pe la biblioteca si prin laboratoare, am intrat prima la facultate (poti sa verifici, ma chema Peana inainte, am intrat in 2000) si pe vremea aia nici nu-l cunosteam si nici nu visam eu la domnul Ulmanu, sa fim seriosi!

    Trei: proiectul meu de lucrare de diploma nu este site-ul fjsc, ala a fost doar rezultatul unui examen din anul IV. Chiar daca as fi vrut si mi-ar fi fost comod asa (ca il aveam deja facut din martie 2004), nu ar fi avut cum sa fie, pentru ca nu se putea. Pe vremea mea (stii cum se zice), lucrarea de diploma era o cercetare. A mea s-a numit Informarea si promovarea organizatiilor prin intermediul site-ului Web. Probabil ca la sustinerea lucrarii am mentionat cazul fjsc.ro, pentru ca imi servea ca exemplu.

    Cred ca am lamurit cateva lucruri. Sursele tale anonime pica, sorry. Stii cum e, fiecare demonstreaza cu ce are, eu am documente legale, te-am prins!

    Patru (putin pe langa subiect): sa stii ca nu stau si toc morcovi de cand am nascut, cum zici tu. Nu cred ca ar trebui sa faci asemenea judecati rautacioase, mai ales in scris, cand nu ai experienta in domeniu si surse din casa.

    Numai bine.

    22
  23. pai io ma refeream la experienta in cresterea copiilor si tocatul morcovilor, mon cher…daca tu insisti ca ai experienta, bravo tie!

    altfel, sursele sunt proaste, bata-le vina! jurnalistul are nevoie de dovezi.

    si de experienta ta in alte domenii chiar ca nu mai indraznesc sa zic nimic. ca nu prea intelegi ce vorbesc.

    10
  24. faci confuzii: eleva nu e studenta si viceversa :)

    tu nu intelegi si te oftica faptul ca nu esti credibil, n-ai decat zvonuri, prostii.

    00
  25. nu exista niciun copil pe atunci. ti-am explicat deja, este extrem de simplu.

    dar si daca intreba, ce daca?

    ai dat informatii FALSE, asta are mai multa relevanta.

    00
  26. eu ti-am raspuns la toate intrebarile foarte clar.
    exemplul tau nu are valoare, eu m-am dus la sustinerea lucrarii de diploma cu lucrarea facuta de mine, am invatat pentru licenta si pentru celelalte examene, nu am nimic de ascuns.

    ma intorc la tocat morcovi. atata vreme cat nu vii cu dovezii clare, moralitatea ta e zero. se numeste jignire.

    00
  27. imi mentin comentariul nr.27.

    00
  28. am experienta in domeniu, nu va faceti dvs. griji. publicam in ziare cand dvs nu visati inca la dl ulmanu…

  29. vai de mine, ce gura aveti, doamna…

    nu cred ca sursele sunt proaste, cineva avea informatia ca dvs v-o trageti cu un profesor si v-a trecut pe ochi frumosi…deci nu e cazul sa vorbiti de rau sursele…

    apropos, asta nu e impotriva regulamentului, sa seduci o eleva? pe vremea mea asa era.

    iar cu experienta, e libertate, daca dvs publicati pe morcovi, aveti voie…

  30. NOU
    #31

    monica, tu esti un exemplu al nepotismului FJSC. Cum esti tu mai sunt si multi altii, stiu asta nu doar cred asta.

    00
  31. sunt sigur ca fac confuzii, prilej pentru dvs de a ocoli subiectul…

    cand ati dat licenta, a intrebat madam rosca de copil?

  32. si ce daca?
    hai sa va explic in termeni simpli, ca sa puteti intelege.

    e ca si cum eu m-as duce la un interviu la compania tatalui meu si gagica de la HR m-ar intreba ce mai face tata si dupa aia mi-ar spune ca sunt angajat. si asta ar fi tot interviul.

    e mai pe intelesul dvs acum de ce o asemenea intrebare e la nelalocul ei?

    faptul ca aveti limba ascutita (si n-ar trebui, ca un jurnalist ar trebui sa fie cel putin moral, iar dvs ar trebui sa veniti aici cu ochii in pamant) si ocoliti intrebarile incomode (pentru care sotul ar trebui expulzat de la catedra ca si-a sedus eleva) ma face sa cred ca eu am mai multa credibilitate/dreptate decat dvs.

    ps: aveti MARE grija ce scrieti. nu se stie niciodata cine mai citeste pe aici. am niste colegi care ar adora sa publice acest mic scandal …

  33. nu am nevoie de nici un fel de dovezi.
    recititi textul initial.

    mi-ati raspuns? serios?
    bun, hai sa reluam, ca se incalzesc morcovii…

    v-au intrebat profii la licenta de copil?
    e ilegal ca un profesor sa ai aiba contacte intime cu eleva sa?
    ati incercat sa prezentati situl fjsc ca fiind al dvs?

  34. sunt sigur.

    in cele 2 minute cat au trecut de la ultimul meu comentariu mi-am dat seama ca nu ma intereseaza viata dvs. eu am avut o informatie, am dat-o, dvs v-ati exercitat dreptul la replica si asta e tot.

    mai departe, cum veti trece dvs prin viata, cu capul sus sau asteptand sa va puna cineva o pila, e fix problema dvs si a sotului.

    eu inchei aici.
    o zi buna.

  35. hehehe… si eu care credeam ca numai Automatica are o prastie de site de 2 bani. Cred ca putem face o mica teorema aici. Cu cat domeniul facultatii cere un site mai profesionist cu atat site-ul realizat (de cele mai multe ori de cate-o pila a cuiva mare) va fi mai varza.

    00
  36. Zoso, esti complexat ca de obicei. Si esti patetic cu „amenintarile” tale de scandal.
    Nu stiu de ce atata agitatie cu FJSC. Fara a generaliza, cunosc bine studente de acolo de un nivel execrabil (mi-au fost colege).
    Nu prea ai dreptate cand afirmi ca „studentii de la stat nu sunt peste cei de la particulara”. Cei de la stat nu sunt (doar) PESTE, sunt CU MULT PESTE! Cel putin la facultatile serioase. Cunosc oameni din ambele medii, diferenta se vede cu ochiul liber.
    Pacat ca s-a ajuns aici, cu atacuri ieftine pe un blog…

    00
  37. sunt patetic, complexat si nu stii.

    alta parere inteligenta.

  38. mosh zoso,

    nu stiu cine esti, ce facultati posezi, pe unde umbli scl.

    dar in cazul de fata, pe tine te arde la ficatzi ca a luat 10 la sustinerea lucrarii de licenta o studenta care a intrat prima la stat?

    pai poate o fi invatat si in timpul facultatii la fel. dupa cum ti se explica la 16. si 22., sustinerea lucrarii vine dupa predarea ei profilor. asa ca nu trebuia sa vina cu camionu’ de foi dupa ea.

    astea cu intrebarile despre copil sunt futile – tu, ca student, poate ai fost un chiulangiu care dispretuia profii. dc vorbesti cu oameni care fac doctorate si postdoc, o sa vezi ca relatia cu profii lor e alta, mult mai apropiata. si nu e vorba de pile, ci de respect reciproc.

    dar cred ca aici e vorba de o expertiza pe care nu o posezi, moshule.

    asha ca invata din acest schimb de replici si nu te mai arunca la concluzii dupa barfe de bere. chiar cu surse „credibile”. si ele pot fi tributare unor prejudecati… ca sa vb frumos.

    salutari!

    00
  39. ahaaaaaaa … deci si eu o sa dau licentza cu coman … am inteles :D)

    si asta a cata oara ? :)

    00
  40. Pentru Monica:
    Hai ca este chiar jenant, cum poti tu sa afirmi ca ai invatat pentru licenta cand sotul tau e profesor universitar… E chiar hilar!
    Stim toti ca subiectele pentru licenta nu sunt si nu vor fi niciodata „secret de stat” cu atat mai putin daca exista pe acolo si o relatie!
    Zoso vb. de meditatii, ha, ha, ha, ce gluma buna poate repetitii pentru disimulare in timpul examenului, actorie nun alta…
    Toate meritele ca ai invatat macar subiectele si ai dat examenul macar, caci se putea lua licenta si fara…

    00
  41. FJSC… Poate ca dna „site web” (:)) a muncit, si-a dat licenta p bune etc dar problema e ca scoala de balet fsjc pastorita de familia regala coman & co e o mare porcarie de care au inceput sa se planga prea multi din media. e adevarat ca nenorocesc licente si-s in plop cu practica etc (n-as zice k robi – content manager la protv.ro a invatat din scoala cum se face jurnalism online sau PR) si e si mai adevarat ca au sarit la gatul celor care chinuiau sa faca niste evaluari calitatite pe la ei prin zona si i-au bruftuluit de mama focului. acolo ar trebui controale serioase… altfel vor iesi absolventi care poate vor revolutiona media cu „site-uri print”… mai stii…

    00
  42. hmmm… f aiurea. ma asteptam sa gasesc ceva interesant pe blogul tau, pentru ca auzisem destule despre tine. din pacate, am dat peste chestia asta, care mi s a parut cu totul rusinoasa. sincer. in primul rand, tot ce scrii tu in postul de fata, nu este probat cu absolut nicio dovada. in al doilea rand, nici macar nu stii sau nu ai auzit bine cum sta treaba. si cum se cheama acea perosana care arunca cu rahat in cineva fara sa stie daca rahatul e de calitate?… se numeste diletant. eu nu am sa ma apuc sa i ridic jlba in protap domnisoarei, si nici lui bradut, pentru ca nu am nicio legatura cu niciunul dintre ei. singurul merit poate este acel de a se fi straduit sa imi deschida ochii jurnalistici mie si celor cateva sute de colegi cu care si au batut capul. dar asta e alta discutie… iti spun doar ca ar trebui sa pierzi mai mult timp documentandu-te si sa incerci sa rezisti tentatiei de a imprastia zvonuri malitioase si gratuite culese din viul si pestritul grai romanesc. te afli intr o grava eroare. in rest, numai de bine! :)

    00
  43. Haha…si eu sunt la jurnalism la particulara. Am intrat cu brio la 4 (din 4) facultati de stat dupa ce am facut meditatii un an si am invatat pe branci…. ca sa ma mut la particulara. Ramasesem doar la 2 facultati de stat la inceput, ambele un kkt, nu era nimic interesant de capul lor, nimic practic si bun de aplicat in viatza. Aveam multe cunostiinte la particulara care’mi vbeau numa de bine despre facultatea lor si…m-am mutat in ultimul moment.
    Besides, se stie ca la fjsc admiterea este pura mafie. Ai pile, intri. N-ai pile, nu intri. Meditatiile cu un profesor din comisia de admitere sunt 1 milion pe sedinta, altfel nu iei admiterea. Wtf!?!?! Meditatii la creativitate!??? Asa a intrat cea mai retarda fosta colega de liceu la jurnalism la stat.
    Ah… Iar acuma unde sunt avem cele mai bune laboratoare de tv si radio dintre toate facultatile de jurnalism din tzara, si niste super profesori. Pentru prima oara in viata mea simt ca invat ceva ce-mi place si imi va folosi cu adevarat. Urasc mitul asta cum ca facultatile de stat ar fi mai bune decat alea particulare.

    00
  44. Fiind in mediul universitar, pe baricada criticata, tin sa spun cateva lucruri.

    1. Admiterea, imensa majoritate a examenelor, examenul de licenta, sunt toate niste glume sinistre. Nu exista decat vagi legaturi intre notare si competentele dobandite de student.

    2. E adevarat, Zoso nu prea stie ce spune (sursele astea…) in insemnarea de mai sus, insa asta nu inseamna ca nu are dreptate 100% ca principiu. Cazul respectiv e unul emblematic pentru ceea ce se intampla la o licenta.
    3. Universitatile trebuie sa reglementeze ceea ce este permis din punctul de vedere al relatiilor personale intre cadrele didactice si studenti. Daca in FJSC acestea sunt permise, nu e nici o problema daca cei doi s-au casatorit cand au vrut ei. Daca sunt norme care interzic asa ceva, respectivul cadru didactic poate suferi consecinte (care in mod normal nu merg, totusi, pana la desfacerea contractului de munca).

    Urmatoarele sunt cateva adevaruri pentru care (in calitate de membru in nenumarate comisii, conducator de lucrari de diploma si „cadavru” didactic care se plimba mult prin centrele universitare, „tinand aproape” de colegii de prin tara) bag mana in foc:
    – Lucrarile de diploma nu se citesc. daca s-ar citi probabil ca am avea cosmaruri. Nu avem nevoie de asa ceva.
    – Sustinerea este o formalitate pentru studentii „cunoscuti” de profesori. Este perfect plauzibil dialogul despre copil (putea fi si despre vreme…) si acordarea notei fara vreo legatura cu ceea ce s-a sustinut.
    – Nivelul de pregatire a studentilor (chiar al celor care nu beneficiaza de vreo forma de „sustinere”) e net inferior celui reflectat de notele pe care le primesc.
    – Ca nivel mediu, exista diferente intre studentii de la stat si cei de la particular. Nu catastrofale, insa exista. Varfurile sunt insa cam la acelasi nivel. (deh…am predat si la particular, cat ne-au lasat cei din conducere).

    Va rog sa nu deplasati discutia spre ceva de genul „Ce faci tu ca sa schimbi ce ai spus mai sus? … Esti parte din sistem, la fel ca acesta.”. Nu voi fi impresionat. :)

    00
  45. NOU
    #46

    Draga Zoso, relatia dintre domnul profesor Ulmanu si studenta Monica nu e singulara in FJSC. Facultatea asta ingrozitoare are efectul unui „Felinarul rosu” modern intrucat multe relatii au depasit stadiul legitim….
    Pe langa Bradut, si George Hari Popescu – aslo known as Paopescu – este in mari tandreturi si reala apropiere cu Simona, studenta care tocmai a trecut in anul al III-lea. Adevarul e ca sunt impreuna de cel putin un an…
    Un alt prof combinat e Momoc. Antonio Momoc. Reputatia de Don Juan a acestuia e notorie pentru ca nu trece anul si Toni isi schimba partenera. Ca e desigur mult mai tanara. Si studenta la FJSC, bineinteles. Cea mai recenta cucerire a lui Momoc a fost singura din an care a luat 10 la examenul prezidat de seminaristul cel viteaz…si Bradut si Momoc se mandresc cu fetele lor decariste :)
    In aceeasi situatie s-a aflat si seminaristul Placinta. Nu rade, asa il cheama. Placinta de la FJSC intretinea relatii cat se poate de apropiate cu ….o boboaca fjsc-ista….
    Si lisa poate continua….Poate ii cununa Coman si ii aduce sa lucreze in familie intru binele jurnalismului romanesc. Incompetentul Horia Moraru – care a terminat chimia, dar preda TV – este finul de cununie a familiei Coman…. poate la asta spera si ceilalti seminaristi, iubitori de studente… sa se inchine Nasului Coman, tatal puietului indoctrinat de la FJSC!
    O seara buna!

    00
  46. Cred ca exagerati.

    Cazul meu: sunt anul III la FJSC, am intrat fara shpaga (si fara meditatii, chiar fara sa fac exercitii de creativitate) la cu taxa, e drept, sunt integralista, fara spaga plec si la Erasmus si am fost si intr-o tabara asta vara.. deci se poate. Aaa, si la admitere (oral) comisia era formata din Momo&altii.. cu care am discutat cat se poate de normal/formal, asa cum vb si la seminarii.

    Intr-adevar, admiterea asta este o tampenie, scoala nu e cine stie ce, dar depinde ce vrei de la ea. Daca iti faci practica cum trebe, profiti de oportunitatile care apar (profii tineri sunt chiar ok si te recomanda cu placere pt joburi, n-o sa murim de foame!), te zbati nitel si nu renunti instant – chiar ai sanse apoi in the real world. Acuma.. daca esti nascut cu urma de scaun pe fund, sa mi se ierte..

    Cat despre sotia/prietena/etc… so fucking what? Eu sa fiu sanatoasa si sa invat ca lumea, sa iau licenta, etc, pentru ca asa e si in lumea reala. Nepotisme (nu zic nimic de cazul de mai sus) sunt peste tot.

    Nici George, nici Bradutz, nici Momo nu s-au dat in veci la mine – ba chiar *news flash* Momo are o super prietena (we all hate her! ;)) Simona e o dulceata de fata (cu sau fara George.. ?!?!?!??), asa ca imi permit sa cred ca si Monica Ulmanu e :) cel putin Mr. Ulmanu a fost fte nice cu noi – grupa..

    Asa ca chill out, vedeti-va de treaba voastra, veniti la noi la facultate :)

    Am I a lucky bitch or what?

    PS: regula cu profi not dating students e valabila pt prof., nu pt asistenti universitari.. iar toti cei de mai sus sunt asistenti. q.e.d.

    00
  47. Dna Monica incearca sa arunce cu praf in ochi ca nu ai dovezi, ca nu avea copil, ca nush ce. Dar donsoara… ce treaba aveai tu cu dnul profesor? Ultima oara cand am verificat, lucrurile astea sunt cu mult in afara eticii si profesionalismului. Dnul profesor trebuia sa primeasca un sut in fund adanc pentru ca are relatii intime cu o studenta. Asa ceva NU se face. Iar tu domnisoara exmatriculata fara drept de reinmatriculare. Ca seductia poate merge in ambele directii, consecintele trebuiau suportate de ambele parti implicate.
    Mai ai tupeu sa zici ceva dupa ce ti-o tragi cu un prof bazat in facultate si iei apoi 10 ca lumea face o legatura directa cu semnul rezulta intre aceste doua lucruri? Nu ti-e rusine? Ca aveai copii sau nu, casatorita sa nu in timpul facultatii, tot ti-o trageai cu profu, just?
    Si mi-e greata de tupeul tau si de mahalaua pe care-o faci.

    Pentru cei ce ziceau de Facultatea de Drept din Iasi… acuma intra tot prostu de la tara care vine cu 10 pe linie in timpul liceului, dar abia stie alfabetul. Dupa primul an, trei sferturi nu termina. E o strategie interesanta de a obtine banii pe taxa pe anul intai. Analog si pentru multe alte facultati, in Iasi si nu numai. Fac afirmatiile astea pentru ca am fosti colegi de liceu actuali studenti la Drept, la Economie, eu sunt la Informatica. Peste tot la fel…

    00
  48. simona, asa sunt oamenii incoltiti, musca salbatic in stanga si in dreapta. faptele raman, chiar daca unii incearca sa le uite.

  49. Ma mira ca spuneti ca G. Popescu este in tandreturi cu o studenta. George a fost de cand se stie (sau de pe vremea cand ea era studenta) cu asistenta Teo Vacarescu (plecata acum in strainatate). Despre George s-a spus si ca ar fi homosexual, deci cine are dreptate??
    Eu o stiu pe prietena lui Toni Momoc de mai bine de 5 ani, de cand cei doi sunt impreuna. Ea a terminat facultatea de un an, lucreaza in publicitate si ei ies destul de des si sunt vazuti impreuna la toate mondenitatile (e adevarat ca mai mult ea il scoate in lume pe el, decat invers). Despre Toni ca si despre Bradut s-au spus multe, de altfel daca nici despre ei nu s-ar barfi, atunci despre cine s-ar barfi (despre batraneii din fjsc, nu ar mai fi credibil nu?).
    Si Horea Moraru apare in basmele de la fjsc ca un fat-frumos si ca un don juan. Dar cati dintre voi l-ati vazut si cati puteti spune cat sex-appeal are omul??
    Ma mira insa ca vorbim mai mult despre cat de buni la pat sunt acesti asistenti si nu de cat de buni sunt la ceea ce fac profesional??
    Ajuta pe cineva profesional faptul ca a terminat FJSC sau nu, asta e problema mea care nu am reusit sa trec de admiterea idioata de la jurnalism… Si mi-e bine mersi!

    00
  50. Zoso, te intelegem. E o reactie fireasca. O barfulitza jenanta, de coafor, dar…umana. Ce sa-i faci? E greu sa-ti accepti esecul, chiar si intr-o chestiune atat de neinsemnata, cum e admiterea la fjsc. Nu mai bine e sa-i dai dracu de spagari si de imorali, ca doar te-ai descurcat de minune si fara ei?!?! De ce sa lasam loc si pentru gandire, cand ni se arata „ceea ce este evident”?? cam asta ar fi problema ta, prietene…ceea ce este evident e la indemana tuturor pasionatelor de telenovele…e mult prea greu si strain de firea umana sa nu pleci urechea la barfa, sa nu vezi comploturi, nepotisme, conspiratii cand Tu, tocmai Tu, ai fost nedraptatit…

    00
  51. e atat de usor sa cauti problema in alta parte…

  52. Imi pare rau, dar sunteti jalnici. Si cap de afis e cel care a initiat suedejiada asta. Nu vreau sa intru in discutii polemice acum, vreau doar sa imi exprim parerea, care trebuie luata ca atare. Nu cumva aveti prea mult timp la dispozitie de va permiteti sa aruncati cu bloguri de genul „tzatza Maria mi-a spus ca … „? Vad ca promovati barfa la nivel ideologic/deontologic. Mi se face sincer rusine sa vad cum niste persoane „cu scaun la cap”, probabil absolventi de vreo facultate posteaza pe internet o barfa de genul acesta si apoi despica firul in patru pe tema relatiilor amoroase ale cuiva. Oare asta ar trebui sa scriem si sa invatam si noi, viitorii absolventi FJSC? Sa stam sa barfim pe la colturile facultatii despre nu stiu care cadru didactic sau studenta? Sau mai bine ne-am vedea de treaba noastra, sa ne preocupam de interesul nostru, pe care nu il cultiva nimeni in afara de noi? Cu ce va afecteaza daca nu stiu ce studenta are relatii non-profesionale cu un cadru didactic? Poate doar la nivel de ego personal. O zi buna tuturor.
    P.S. Nu, nu o sa ma intereseze ce raspunsuri o sa primesc la acest mesaj. Probabil cineva o sa imi dea replica…replica unei pareri. Si de aici cercul vicios ar reincepe.

    00
  53. mai rasfirati, baieti, mai rasfirati…

  54. Bai, Zoso, eu sunt student la FJSC, n-am facut nicio meditatie si mi-a fost chiar usor sa intru, si chiar cu bursa. Evident ca se intampla multe lucruri nasoale in FJSC, evident ca nimeni nu e usa de biserica. Dar tu, prietene, dupa ce ai recunoscut ca esti frustrat de faptul ca n-ai intrat la facultatea asta, cum te mai poti astepta ca lumea sa tina cont de parerea ta si sa adere la ea, din moment ce ai spus, practic, ca esti subiectiv. Mai conteaza in ce grad esti subiectiv, atata timp cat esti? In ceea ce ma priveste, consider ca auto-recunoasterea frustrarii imi da dreptul sa nu mai cred absolut nimic din ce spui, pentru ca iti trebuie mult mai putina creativitate ca sa inventezi povesti decat ca sa intri la un rahat de facultate de jurnalism. Te salut!

    00
  55. andrei, daca e cum zici, tocmai ai irosit 10 minute si 12 randuri ca sa scrii despre ceva ce nu iti pasa. daca intelegi ironia mea fina…

  56. Daca tot se mai comenteaza la postul asta, spun si eu cate ceva. Cuplul Coman face n magarii. Tot ce a spus Zoso inclin sa cred ca e adevarat. De ce nu ar fi, cand am simtit si am vazut ca sistemul nepotic are cea mai mare dezvoltate in facultatea mea? De ce sa nu cred ca e adevarat cand fata decanului e a doua in facultate, in ideea in care ea vine mai mult decat rar?..Ma mir ca nu au pus-o prima….De-a lungul vremii, au existat multe atacuri la adresa FJSC. Am si o poveste legata de facultatea asta si de legaturile de ordin politic dintre Iliescu si cuplul Coman. Asta ca sa intelega lumea ca totul porneste de mai sus. E o facultate comunista, in cadrul careia, daca ai spus ceva ‘nepotrivit’, esti luat la ochi. Cazul meu. S-a spus mai sus ca e mai bine sa ne vedem de ale noastre. Poate ca are e. Dar de ce sa nu fim sincer? De ce sa traim in acelasi tandem obosito-comunist si sa nu spunem ce ne deranjeaza? Ne mai este frica de ceva?

    00
  57. O tempora, am sustinut examen la FJSC in 1998. Am picat, evident (spun ‘evident’ pentru ca nu am facut meditatii cu profesorii de acolo); pur si simplu, n-aveam bani (si) pentru asta si nici nu cunosteam pe nimeni din interior.

    Am urmat facultatea la o universitate particulara, am sustinut examenul de licenta la Timisoara (auzisem suficiente despre FJSC pentru a-mi asuma riscul de a da examen acolo…), ulterior am facut si un masterat la SNSPA…

    De ce mi-oi insira eu CV-ul ‘academic’, va intrebati? Pentru ca imi fac sila capetele patrate care emana cu aplomb ‘cutarica, esti frustrat ca nu ai intrat la stat, de-aia spui asa si pe dincolo…’.

    Nu, nu e un caz de ‘vulpe care nu ajunge la struguri’. Am fost bolnava de suparare ca am picat, pentru ca am muncit efectiv ca o apucata. Ma intreb daca domnul Coman (decan la vremea aceea) are habar cate suflete a chinuit, de efortul cator oameni si-a batut joc in numele zeului BAN…
    Nu cred ca stie sau ca l-ar interesa.

    Doua mentiuni as mai avea:
    – In primul an de facultate, discutand despre admitere cu un asistent care lucra si la FJSC, acesta ne-a spus clar si fara echivoc: ‘Da’ voi n-ati auzit de sfanta relatie?’.
    – Niste fosti colegi de-ai mei au riscat sa sustina licenta (sesiunea din iunie 2002) la FJSC. Unul dintre ei l-a auzit pe dl Coman spunand, in context: ‘Ce? Cretinii aia de la particulara?…’
    (nu stiu ce a mai spus, atat a auzit, cu totul intamplator, colegul meu. Ironia e ca prea-distinsul dl Coman era atunci decanul facultatii de jurnalism a universitatii Media… acei studenti nu erau cretini?

    Prin urmare… celor studenti la stat, le-as spune atat: nu e nimic de regretat ca nu am intrat la FJSC. Mi-au fost necesari niste ani pentru a intelege acest lucru.
    Purtati-va cu mandrie stindardul de studenti la stat si dovediti, altfel decat impaunandu-va sau ridicandu-va poalele pe bloguri, ca sunteti oameni de calibru intelectual superior.
    Toate cele bune!

    00
  58. buna
    nu m-am putut abtine sa-mi spun parerea, so..
    am fost studenta la fjsc, am intrat la fara taxa, fara pile. nu asta e ideea.

    ce pot spune dupa ce am absolvit facultate asta si dupa 3 ani de munca in tv….e ca jurnalismul nu se invata in facultate, fie ea de stat sau particulara. si marea mea dezamagire, cand trag linie si adun, e aceea ca imi dau seama de un lucru: esti considerat jurnalist doar daca lucrezi intr-o institutie majora, pe reportaje, anchete stiri & co. ATAT. tot ce e dincolo de asta nu mai tine de jurnalism (vezi cursul Conditia jurnalistului, M. Coman). imi pare rau sa spun ca regret ca am ales aceasta facultate.

    si acum stau si ma intreb, dragi decani ai facultatilor, de ce scoateti la concurs cate 300-400 de locuri pe an per facultate (taxa, fara taxa, id) daca atunci cand un student va spune, cu mandrie de altfel, ca lucreaza ca redactor la o emisiune de divertisment, il priviti ca pe ultimul om? de ce daca va spune ca lucreaza ca documentarist pe monden sau ca asistent productie la nu stiu ce emisiune, va uitati cu scarba la el? de ce cand vine si va spune ca face site-uri sau e agent publicitar il intrebati ce cauta la facultatea asta? de ce ii judecati si va imbibati de subiectivism la note si la examene cand aveti in programa scolara materii care, daca ar fi sa ne luam dupa spusele dvs, nu au nicio legatura cu jurnalismul?

    daca dvs aveti impresia ca cei aprox 3000 de jurnalisti pe care ii „fabrica” in fiecare an facultatile de jurnalism (doar din bucuresti!) incap cu dl turcescu sau cu dna dragostescu sau cu dl ctp la aceeasi masa si pe acelasi ciolan, va inselati amarnic.

    piata oricum e full, si de televiziuni, si de ziare, si de jurnalisti. si poate, cum spuneti dvs, doar cei mai buni reusesc, dar tin sa va amintesc ca de multe ori, a fi cel mai bun in meseria asta nu are nicio treaba cu faptul de a fi absolvit sau nu o facultate de profil. tine de cu totul alte lucruri pe care dvs sunteti mult prea mandri sa le recunoasteti.

    00
  59. Hmmm. Un topic inceput in august 2006 si la care inca se posteaza in ianuarie 2008. Hmmm again. Asta semnifica o tema actuala, care inca doare. Un subiect social, nu? O buba purulenta, nu?

    Exista nemultumiri din ce in ce mai mari la adresa nivelului in scadere de profesionalism din invatamantul superior si al aglutinarii din ce in ce mai dese pe gashti de interese si de rudenie. Nepotism, cum ii zice in termeni de specialitate. Stim ca sunt incercari din ce in ce mai bine conturare sa se spele gashtile, insa nici gashtile academice nu doarme si este vigilente si, therefore, lupta de clasa se ascute, contrareforma e puternica, precum shi in alte parti ale societatii romanesti pline de iliesci si de puii lui kagebishti si pufoshi. Cand a fost scandalul ala la Timisoara, cand cel din interior, cadrul academic care a incercat sa dea pe goarna un plagiat, si-a furat-o el in schimb? Recent, nu?

    Din ce am mirosit eu (corectati-ma daca gresesc) asta se intampla mai ales in domeniile „moi”, in sociale si umanioare. In cele „tari” (stiinte exacte, teoretice sau aplicate) e posibil sa nu fie sherparia atat de evidenta shi de jenanta. Repet: corectati-ma daca gresesc. Sunt doua surse potentiale de biasare in ceea ce spun: a) sunt cativa ani de cand am terminat facultatea si b) am avut contact mai mult cu facultatile de stat „moi”: sociale / umanioare. Din ce stiu (again: punctual reports) sunt probleme la drept si la medicina. La ASE – si alte stiinte comerciale de prin varii parti ale tarii – stiu au fost, insa s-au mai curatat. Probabil ca cifrele genereaza un camp magic de repulsie la nepotism, ca in Universitatea lu Terry Pratchett :P.

    Partea rea a lucrurilor ii reprezinta cei patru ani din viata cam fututzi degeaba si, mai ales si mai ales, relele practici invatzate in facultate: abilitatea relationala care primeaza mult peste cea profesionala (nu spune nimeni sa ai un coeficient de inteligenta emotionala zero, sa fii nerd si sa ai succes in jurnalism; dar totushi); compromisurile rele, marshave; obiectivitatea data pe fushereala sau pe agende ascunse; curvasareala precoce.

    Am eu o prietena buna, mi-e chiar si nevasta, care spune, referitor la bransha ei de stiinte umane: Cei care se pricep, sunt in campu muncii, la cabinet, in spital, la facut bani. Cei care nu sunt in stare, stau la catedra si ii invatza pe altzii.

    Pe dinspre partea cealanta, partea buna a lucrurilor e ca, oricum, cei din bransha, din transhee, din linia I a studiourilor de stiri sau a redactiilor, oricum nu se asteapta la prea multe de la calitatea educationala a facultatilor si isi asuma, de maniera sisifico-repetata, ingrata slujba de educare a loazelor tinere, from scratch. De la zero. De la scris stirea si de la palnia aia, cum ii zice, palnia lu Pasteur, ca eu mi-s sociolog, nu jurnalist :P.

    Cum se spunea pe vremuri: calificare la locul de munca. Acolo, in transhee, se invatza jurnalismul. Bineintzeles, cu bunele si relele sale: rapiditate, adaptare, eficienta, articulare si retorica, dar si isteria, biasarea dupe agendele stapanilor cu banii (sometimes, or often), superficialitatea si tabloidizarea.

    Cum spune un dobitoc luminat din aceasta tzara paradoxala, unul care face rating si pe care we love to hate him, chiar daca ne uitam la el, in secret, de maniera rusinoasa, ca la filmele pornache: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

    Noroc, Zoso! Noroc, Comane! Noroc, Badea! Noroc, Esco! Noroc, Diaconescule! Noroc, Elodio! Sa fim sanatosi si sa facem bani, ca de stiri de senzatie o sa avem parte in fiecare zi din viata noastra cea de toate zilele… :)

    00
  60. e normal ca se posteaza, unii cauta informatii despre licenta, altii sunt colegii madamei din textul initial.

  61. il cunosc pe bradut. facea mereu pe smecherul si se dadea in barci cu profii. habar n-am de respectiva monica, insa m-am decis sa postez un reply fiindca asta nu ar fi un caz singular. in 96 cand am dat eu la facultatea asta se intra, inca de pe atuncui, pe 2 criterii: ce invatai- ca daca minai cartea si le faceai teza de 10 nu aveau cum sa te pice si pilele. prima oara cand am dat am facut meditatii cu o profa de acolo. cu 2 saptamani inainte de examen nu acoperisem materia, ramasesera 3 autori de studiat pentru creativitate. btw, pe atunci se dadea examen, nu labareala jalnica care e acum ca sa intre cat mai multi. cum spuneam nu am studiat 3 autori fiindca profa ma asigurase ca „am eu grija sa nu se dea astia”. cu mana pe inima spun, am luat 4 la creativitate fiindca EXACT AIA 3 AUTORI S-AU DAT. anul urmator n-am mai facut nici o meditatie si am intrat onorabil, mai mult de ambitie, sa ii bat obrazul profei aleia. la licenta STIU EXACT CAT COSTA SA O IAU. 500 euro. atat a dat spaga o colega care a picat si ea prima oara licenta, ca si mine. nu aveam banii asa ca am invatat cat am putut si tot am luat. favoritismele acolo sunt la ordinea zilei. dupa 4 ani de facultate am realizat ca doar in primul an am invatat cate ceva, in rest am pierdut timpul. din nefericire inca nu exista atunci si nici acum nu exista o alternativa serioasa pentru jurnalism. particularele inglodau toti idiotii care picau aici, ca sa scoata un ban gramada. a ramas doar mandria ca am intrat pe merit, dar si lehamitea ca oricine pupa mai adanc fundul profesorilor era vazut ca un viitor jurnalist de succes si i se dadeau note in consecinta. cine nu profeseaza la televiziuni, ca doamna coman maria, nu o face ca nu e jurnalist ci fiindca nu are pila necesara sau nu se culca cu cine trebuie. si cu asta am spus tot.

    00
  62. sal,stiu ca nu postez unde trebuie dar eu sunt ca sa zic asa un „viitor jurnalist”.sunt ultimul an la liceu(nu conteaza asta) si planuiam sa dau la o facultate de jurnalism.FJSC este aproape de casa si e prima de care am auzit din Bucuresti.as dori sa stiu daca, chiar merita 4 ani investiti in aceasta facultate sau imi recomandati alta ! cine poate sa imi dea mai multe detalii despre aceasta facultate si indrumari, las un mail pt contact : go_shut_yourself@yahoo.com

    00
  63. Coman e o jigodie. Stiu pe cineva care a intrat la facultate venind cu Jeep-ul si plecand apoi pe jos. De la Universitatea Media s-a retras obligand toti profesorii, care predau si la stat sub comanda lui, sa faca la fel. Altfel nu s-ar mai fi intors la Stat. Ce crezi ca au facut? Asa a lasat 3 generatii fara toti profesorii.

    Rosca e o femeie care nu stie sa predea. La ora ei nimeni nu intelegea sau nu avea rabdarea sa caute intelesul vorbelor.

    00
  64. ,,Rosca e o femeie care nu stie sa predea. La ora ei nimeni nu intelegea sau nu avea rabdarea sa caute intelesul vorbelor,, spunea cineva mai sus. Subscriu. Am fost azi la cursul ei. A vorbit o ora intreaga despre ce masinarie buna e Pro TV si a deschis paranteze dupa paranteze…hmm. Dar a uitat de punct:)

    00
  65. Sunt studenta la FJSC in ultimul an, dar mi-e dat sa aflu abia acum despre atrocitatile de aici si tocmai de pe un blog, de la oameni care nu au nicio treaba cu facultatea sau mai rau, care au picat la admitere. Mai bine sa va spun eu cum sta treaba, ca sunt mai indreptita. Am intrat a 3a, cu bursa de merit. Fara meditatii, fara nici macar o ora de pregatire, pentru ca m-am hotarat in ultimul moment sa incerc. Am avut 2 prieteni care au facut meditatii un an, cu bani grei. Unul a picat, altul a intrat in coada listei. Acum, lucrez in televiziune, nu sunt nici prezentatoare, nici domnisoara cu pile. Sunt redactor si muncesc pe branci, pentru ca asta inseamna televiziune. Cei care cred ca e vreun soi de bordel, unde reusesc doar fetele cu fundul mare si obrazul gros, se insala.
    Nu m-a interesat niciodata de capra vecinului si probabil ca de-aia nici nu am acumulat frustrari. Pile sunt peste tot, nu sunt atat de naiva sa cred ca FJSC ar fi vreo insula de moralitate, DAR
    Cei mai buni nu vor fi niciodata dati la o parte, pentru ca lupta cu pilele se da mai jos, la coada, acolo unde valoarea este discutabila. Si lasati textele de genul eu sunt cel mai tare, examenul este defect, ca nu tine…e mai sanatos sa va asumati esecul
    Iar in legatura cu don juanii de la noi din facultate, imi vine sa rad…nu i-am vazut si nici nu as putea sa mi-i inchipui in ipostaze de flirt… ;))
    Si draga zoso, miros ca ai ceva virtual de impartit cu domnul ulmanu…si nu e un parfum placut

    00
  66. So, ma bag si eu la comentat la un an de la ultima parere postata. De ce? Pai, frate, dau a treia oara licenta!!! Si daca nu o iau, cred ca am sa ma spanzur. Mi s-a cerut spaga si nu vreau sa dau, ca asa sunt eu, nici la doctor nu dau.

    In iunie 2009 am dat prima data licenta si nu am luat (la fel ca 70% din an), desi o gagicuta careia ii faceam eu temele in timpul facultatii a luat 8 (e arhi-cunoscuta => BANI). Buuuuuun.

    In ianuarie 2010 am dat a doua oara licenta si ma asteptam sa iau macar 8. E, na! Am picat. La contestatie nu a dat nimic. Iar domnul Coman: „daca nu ai fost si tu atenta cu profesorii…”. EU sa fiu atenta? Dupa ce ca m-am milogit 45 de minute sa ma lase sa ma duc la toaleta, ca eram insarcinata in 5 luni si aveam nevoie mai des la toaleta…

    Iunie 2010, probabil voi fugi din maternitate sa dau din nou licenta. Daca nu o iau, desi am invatat deja toata materia, ma duc si ii iau ostatici pe toti idiotii de profesori de acolo si le tai gaturile, ca eu nu sunt bataia de joc a nimanui!

    Cred ca Ferenc Vasas este singurul nume pe care-l asociez cu ideea de profesor, pentru ca la cursuri sau la seminare chiar am invatat ceva. Nu m-am mai dus la doamna Coman care ne blestema la cursuri, nu m-am mai dus la Luminita Rosca unde esenta e in primele 10 minute de curs apoi faci spume de plictiseala, nu m-am mai dus la Mirela Lazar care nici daca si-ar fi pus pocnitori in nas n-ar fi putut sa ne faca atenti.

    PS: Nostalgia comunismului este mult prea prezenta in salile FJSC. Cat timp un securist primeste medalii de onoare si diplome de excelenta pentru merite deosebite, cat timp acest securist spune ca este mandru de studentii sai in timp ce ii umileste prin toate mijloacele posibile, cat timp vorbim despre clanuri profesorale aflate la conducerea FJSC… nu vom avea niciodata castig de cauza.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)