- Apus . Blondă . Apus . Șatenă . Brunetă . Brunetă . Blondă . Blondă . Apus
- Furtuna perfectă
- Vin impozite noi
- Despre impozitul pe clădiri
- În 20135 o să plouă și o să fie cald
- Iar se testează reacția populației la scheme
- Zara a făcut profit imens
- Și Decathlon o duce bine
- Cronica de business
- Cronica de tehnologie
https://alephnews.ro/guvern/piata-imobiliarelor-in-continua-crestere-cele-mai-scumpe-case-sunt-la-cluj/
Autoarea articolului este polivalentă adică scrie știri din orice domeniu. Asta mă face să cred că publică știri care i-au sosit pe email.
Deci cam nerelevantă știrea.
Orlando, Crăciun, si altii de la noi, sunt niște domni, ca puteau direct sa scrie „ba, e nasol am belit-o cu toții, asta e ultima vara cu vacante. Black friday? ala de anul trecut a fost ultimul. Ce?! Aa daaaa, statul o sa pompeze bani cu septembrie si o sa tipareasca dar se surpa sandramaua”. În ei citesc și optimismul, își doresc sa se însele și sa nu ne lovească luna octombrie atat de nasol pe cât se anticipează. Anyway, eu merg în Turcia, si da, pariez ca e ultima vacanta pana in 2024. (Preturile au explodat pt sejururi ALL in special celor vândute în vest)
…o completare: citisem zilele trecute in comentariile posturilor lui Orlando, ca economiile/depozitele romanilor (si a europenilor) sunt uriase, de unde, nimeni nu se hazardeaza sa dea nici macar un pronostic pt octombrie-ianuarie (lumea are bani cacalau, o sa isi plateasca facturile, statul va porni un nou mecanism de ajutare plata KW consum populatie, astfel o sa se ajunga la o devalorizare mare. Riscul ce bate la usa e pentru noi, lenesii, ce vom trebui sa mergem cu 40km/h prin oras sa economisim benzina sau sa nu mai facem excrusii…sau cand nu ne vede nimeni sa cumpam din Auchan si KAufland marca propie a unor produse, ca totul o sa se scumpeasca
Nenea, o intrebare, daca imi permiteti. Am tot vazut ca se face referire la 2024 ca si cum ar fi anul in care vine Isus pe pamant. Ce anume va provoaca acest optimism?
Nota de plata dupa pandemie era clar ca o sa vina, nu avea cum sa treaca pur si simplu. Lockdown-ul nu mai este de un 1 an, lantul de aprovizionare este afectat si se impotmoleste si mai rau din cauza razboiului.
Preturile or sa creasca si se vor stabiliza la un momentan, problema cea mare este la cat se vor stabiliza.
Motorina la 5-6 lei nu va mai fi ever pe aici.
Multe articole alarmiste, dar trebuie sa privim pragmatic: strangem putin cureaua si mai diminuam risipa.
Furtuna a inceput, vedem dupa ce trece cum ramanem
Citesc aceleași mizerii din 2014-2015. Uitați aici:
http://theeconomiccollapseblog.com
https://www.zerohedge.com
http://www.doctorhousingbubble.com
https://mishtalk.com
Te uiți prin istoricul articolelor și vezi că vorbesc mereu despre cât de nasol e, cum ne aflăm într-un așa numit ”Everything Bubble”, unde toate bunurile au prețuri umflate, cum politicile băncilor centrale sunt nașpa și iraționale etc.
Aștept din 2016 să vină o criză și nu se întâmplă absolut nimic. Toate prețurile cresc necontrolat. Sunt de acord cu tot ce zic băieții ăia, e aiurea să ai dobânzi negative și să pompezi atâția bani în piață și să încurajezi consumul, pe timp de boom. În vremuri grele ce pârghii îți mai rămân?
Din 2008 mergem pe o politică monetară ghidată de așa numita ”Modern Monethary Theory”:
TLDR: https://www.youtube.com/watch?v=EYURxOe0lFM
https://www.intereconomics.eu/contents/year/2021/number/6/article/modern-monetary-theory-a-wrong-compass-for-decision-making.html
https://www.intereconomics.eu/contents/year/2022/number/2/article/modern-monetary-theory-the-right-compass-for-decision-making.html
Oamenii trebuie sa deconteze cele 1 miliard de vaccinuri cumparate de UE, adica cel putin 10 doze pentru fiecare locuitor.
Nu urlau toti acum un an „Vaccinati-va, e gratuit”. Oh, wait!
@Stanciu. Asta e nimic. Stai sa vezi cat consuma cipurile alea.
Ce sa ne mai cacam pe noi.
Suntem 447.7 milioane in UE si 1 miliard de vaccinuri.
2 vaccinuri si ceva de om.
Cat e un vaccin? Scoatem banii si aia e pentru ca jaful asta zilnic pe seama pandemiei ne jupoaie de zeci/sute de ori valoare vaccinului.
Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal,„Cheltuim 85% din veniturile fiscale pe pensii și salarii, dar acest lucru vine din faptul că noi colectăm foarte puțin”, subliniază profesorul de economie.
Nu spune nimic aiuritul asta despre faptul ca pensiile speciale iau din buget 2 miliarde de euro anual, mai bine baga inca 7 impozite decat sa anuleze o hotie care creste ca un cancer.
sau numarul „modest” de bugetari raportat la populatie
2. Foarte mișto scris.
4. Totul a devenit așa de previzibil. O țară plasează mingea (tematica) la volei și restul dau in minge până se dezumflă și fac și comparații tembele între țări complet diferite.
În Germania trebuie să calculez eu noul impozit cu date care sunt complicat de obținut și cu calcule nu tocmai simple. Dacă nu poți atunci te duci la Tax consultant care te jupuieste. Totul numai din cauză că Anaful de aici are prea puțin personal.
Impresia mea personală este că clasa de mijloc din UE va fi complet jupuită, jumulită, mestecată și scuipată. Nu, nu este capitalismul de vină ci leftistii de doi bani. Trăim in timpurile târzii ale Romeo antice.
Nu mai trage propagandă americană de (extremă) dreaptă pe nas, că se urcă la cap și te face să spui aberații ca „nu este capitalismul de vină ci leftistii de doi bani”.
Nu e capitalismul de vină atunci când companiile anunță cele mai mari profituri din ultimele decenii? Nu e capitalismul de vină când o mână de oameni au ascunse în paradisuri fiscale sume care ne-ar permite să avem căi ferate cu șine din titan și spitale poleite cu aur? Sau mai mulți angajați bine plătiți la ANAF-ul german, că și ăia tot din impozite sunt plătiți.
Sau hai să te întreb altfel: câți ingineri de la Apple, Tesla și alte firme din astea super-star sunt milionari? Mă refer la oamenii ăia care au gândit și calculat produsele alea, nu la vreun absolvent de Bussiness Administration din Ivy League, a cărui singură calitate este că e omul din interior al fondului de investiții din Panama.
Lăcomia sistemică a oamenilor cu mai mulți bani decât ar putea cheltui în 10 vieți este motivul pentru care clasa de mijloc este aproape de dispariție, nu „leftiștii” sau ideologia woke (indiferent ce-ar însemna asta).
Inginerii ăia câștigă exact cât trebuie ptr ceea ce pot, perseverență, alte însușiri, ptr ceea ce riscă și de ce nu și ptr noroc/ ghinion.
Șinele de tren din Titan la Deutsche Bahn ar fi cam și cum ai da foc la bani. Luni a întârziat Deutsche Bahn cu trei ore…de la granița Frankfurt/Oder la Berlin.
Eu nu-s supărat pe lume, viață, univers că Musik, Gates, etc sunt miliardari și eu nu sunt.
Leftistii sunt ăia care-mi fură banii din buzunar ca sa-i împraștie la alții care erau la petreceri când eu învățam/ munceam, nu sunt perseverenți, sunt Leneși sau pur și simplu nu au noroc. Consider că datorez mult societății in cadrul căreia locuiesc. Consider însă și că nimeni nu trebuie să devină miliardar.
sărăcirea clasei de mijloc prin impozite și dări noi nu îmbogățește clasa socială anterioară.
Consider că plătesc deja imens din câștigul meu…in total cu toate dările pe venit și in sistemul social plătesc in jur de 60% (fară TVA, suprataxe ECO la benzina, impozit pe carburant, impozit pe cafea, impozit pe alcool, impozit pe sare, impozit pe zahăr – de fapt supraimpozite).
Deoarece eu cu firmulița mea mini dau de mâncare la 12 familii (cam la 50% din partenerii colegilor mei nu lucrează) mi se pare cam dur și naiv răspunsul tău toxic. Toți lucrează pe bani, nu-și fac griji depinde vin banii, materialele, cât plătesc eu dări duble (de expl. ptr pachetele din carton platesc așa: taxa de pus in sistemul reciclabil, taxa de scos din sistemul reciclabil, clientul plătește gunoiul ptr. hârtii)
In lumea mea capitalismul a funcționat perfect. Am reușit să ajung să am o viață bună – de la 50 de Pfennigi in buzunar acum cu 32 de ani in urmă la o viață destul de decentă.
Îmi pare rău ptr tine că te consideri ratat ptr că nu ești ca Musk sau cum crezi tu că ar merita să fie lumea. Cu amărăciune in suflet nu rezolvi nimic – suflecă-ți manșetele și treci la fapte. visurile efemere de egalitate îți stau in calea realizărilor și a bucuriei de a fi făcut ceva din timpul tău aici!
Spor la treabă.
Articolul de la linkul 4 trebuie corectat. Ma refer la chestii de genul asta: unele având teren în exces sau teren în surplus
Eu mi-am intabulat recent casa de langa oras si am platit impozitul – 300 lei, 1000 mp teren si 160 mp utili casa. Mi se pare foarte puțin, în condițiile în care zona e în plină dezvoltare și primăria se tot plânge că nu are bani suficienți pentru a face față ritmului accelerat de dezvoltare. Având în vedere că mă mut acolo tocmai pentru că sunt în căutarea „decenței” locative, aș fi dispus să plătesc impozit de 3000 lei dacă acest lucru ar însemna că se poate gestiona mai bine dezvoltarea și întreținerea zonei. Fiind o primărie relativ mică responsabilă de zonă, transparența e aproape totală și există o presiune a comunității în acest sens – ceea ce e foarte bine. Așadar se cam văd încasările și cheltuielile. Ce nu înțeleg e însă faptul că la orice majorare de impozit se lasă cu discuții interminabile, deși ar fi în beneficiul tuturor până la urmă.
E clar că boul de iliescu avea dreptate cu proprietatea privată. De ce nu faci donaţii către primărie, dacă tot suferi că plăteşti prea puţin?
3. Deci o sa-i cam rupa si pe cei cu PFA
Si pe cei cu SRL fara angajati. S-au gandit sa mai suga niste bani de la ITistii care aduc si cheltuie valuta in tara.
Pai PFA in sistem real este o varianta mai proasta decat angajarea cu contract de munca. Practic este un mod de a desfiinta norma de venit, facand-o inutila.
Eu curios cat or sa suga vs. cat or sa o suga.
PFA-ul e doar un alt vehicul fiscal. Fiecare își alege ce îi convine mai mult în funcție de ce face.
Pentru mine care lucrez pe cont propriu în 2-3 domenii, în servicii, la sediul clientului, e foarte util.
Nu am treabă cu TVA (e și la firme opțiunea asta desigur). Nu am nevoie de contabil – partidă simplă. Pot avea până la 5 CAEN-uri precum și angajați. Am sănătate și pensie plătită ca și cum aș fi angajat. Pot scoate bani din conturi fără să îi justific dacă sunt pentru uz personal. Interacțiunea cu ANAF-ul e minimă, o dată pe an – declarația unică.
Beneficiul real e că muncesc cam 1/3 comparativ cu un angajat care face aceiași bani ca mine. Și mai mă organizez și cum vreau, în măsura contextului desigur. Pentru mine bate dezavantajul că nu am concediu. Și dacă e să se împută treaba, pierd un client nu locul de muncă. Muncesc în medie între 2-6 ore/ zi, 3-4 zile pe săptămână.
Dacă aș face microîntreprindere sau SRL aș avea contabil obligatoriu, raportări și plăți la 3 luni la ANAF. Ca unic asociat aș avea doar impozitul pe dividende și sănătatea. Dacă vreau și pensie de la stat trebuie să mă angajez – adică să mă dublu impozitez la venit și sănătate, sau pensie privată. Plus că nu pot beneficia de banii din firmă cum vreau eu – casa și banca. Pentru cazul meu, bătaie de cap inutilă. Financiar aș plăti în plus chestii de care în mod real nu am nevoie – contabil, de exemplu.
Nu fac apologia PFA-ului, ci doar zic că e util pentru unii. La fel cum firmele sunt pentru alții. Nu e rău sau bun, ci doar util sau inutil raportat la contextul activității fiecăruia.
@adi: e clar ca PFA-ul are un scop bine definit, numai ca in ultimul timp a devenit un mijloc de evitare a fiscalitatii ca angajat. Baieti si fete care dau cu sapa la corporatie au PFA.
@punKreas:
Fiscal nu eviți cine știe ce, o diferență la pragul ales pentru pensie și aia e. Mai câștigă angajatorul ceva și aia e fiscal.
Problema reală e că oamenii ăia renunță la protecția și drepturile pe care le au ca angajat. Acolo e pentru mine buba. În plus, scapă și angajatorul de obligații gen concediu medical, concediu, etc.
Angajator 2-0 Angajat.
Aș zice chiar 3-0, pentru că ANAF-ul consideră că un PFA trebuie să aibă cel puțin 2 clienți (doooh :))) .
Sunt convins că nu sunt singurul care are un amic ars de ANAF pentru că au considerat că ăla e de fapt contract de muncă mascat.
4. Solutia simpla este sa nu impozitezi cladirile. O cladire nu cere de mancare, nu polueaza, nu face nimic. Sta acolo. De ce sa fie impozitata?
Cladirile si masinile sau numite general „proprietatile private” sunt un mijloc, proprietarii sunt de fapt cei impozitati.
Cronica de deep fake news: Hilar nu-i asa?
Absolvent de ASE, Cosmin Prelipceanu este în prezent cursant al școlii doctorale din cadrul UNATC București, specializarea Cinematografie și Media, iar teza de doctorat la care lucrează din 2019 abordează fenomenul știrilor false și epoca post-adevărului.
Poate ultimul fake news dat de Difi24 si de Prelipceanu este parte din teza lui de doctorat. Face vreo „cercetare”.
Prima “Blondă” a mai fost și ieri.
Blonda respectivă intră la reciclabile. 🤭
Arată ca opticiana lui fimiu’. In plus aia este și haioasă. Nu știu dacă este așa ca vrea sa-mi scoată banii din portofel însă nu mă puteam concentra la discuție din cauza ei.
https://www.youtube.com/watch?v=oHlpmxLTxpw
Cine crede ca astia au venit degeaba in Romania se inseala, desi stirea a fost foarte scurt tratata in media. O echipă a FMI condusă de domnul Jan Kees Martijn va efectua o vizită în Bucureştiul în perioada 30 mai – 10 iunie 2022.
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25577963-delegatie-fmi-vizita-romania-inceputul-lunii-viitoare.htm
Aparent, nu ne mai permitem functionarea creselor.
Destul de probabil ca FMI-ul va decide ca este nevoie de masuri suplimentare de austeritate pentru a grabi plata datoriilor.
Ma indoiesc ca FMI-ul are vreun interes sa faca politie cu clasa noasta politica.
Se pare ca SRIcuritatea va fi biciul pus pe spinarea tarii, ca sa platim futaiurile pe imprumut ale politicienilor.