Știrile zilei – 6 martie 2023

 1. Abur . Culori . Oraș . Pădure . Blondă . Brunetă . Brunetă . Munți . Culori
 2. Economia duduie, dar bani la buget nu prea sunt
 3. Duduie imobiliarele
 4. Justiția pe care o apărăm: cazul Hexi Pharma s-a închis
 5. A descoperit Gelu Duminică nimic
 6. Structura etnică a populației
 7. Conducta Nord Stream e pusă la păstrare
 8. Full circle
 9. Un prof a fost prins în timp ce lua mită
 10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

 1. 3. Duduie foarte tare când dai doar preturi nu si volume. S-a scumpit dar nu se vând.

  Comentariu apreciat.732
  • Ba chiar prețurile CERUTE de POSIBILI vânzători. Nicidecum prețurile la care chiar s-au vândut în realitate imobilele.
   Desi la un imobil vândut pe credit s-ar putea argumenta ca prețul real nu este cel de pe hârtie, discuția este mai complicata. Dacă banii rămân în banca (la cumpărător) ei de fapt nu au ajuns în circulație, ci lunar sunt scoși din circulație banii corespunzători ratei pe care-i plătește creditacul.

   20
  • @CristiX – volumul este irelevant cand discuti de pret. Ca exemplu, Ferrari a produs peste 10 mii de masini pe an abia in 2019 si in acelasi an Dacia a produs la Mioveni peste 250 de mii de masini.

   Atunci cand pretul unui produs scade o parte din vanzatori decid sa nu mai vanda si piata se balanseaza.

   02
  • @Bigbear: Volumul este irelevant când discuți de produse diferite sau clase diferite. Exemplul tau este perfect pe cazul claselor diferite: una poziționată că high end (unde volume mai mari însemna o scădere a prețului de retail) și una poziționată low-end unde banii sunt făcuți pe volum.
   In cazul nostru discutam de aceeași clasă (ai o singura încercare să ghicești că discutăm de apartamente de 2 sau maxim 3 camere in principalele orașe din țară) si atunci volumul devine extrem de relevant.
   Când vrei sa discutam puțin de marketing te invit la o bere. Mai învăț și eu, mai înveți și tu. Win-win.

   10
  • Tu si hotnews ar trebui sa mai exersati cititul pana la capat: *Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului „Viaţa liberă”. Toate drepturile rezervate „Viaţa liberă”.

   252
  • Da, da. Sâmbăta, Viața Liberă are pamflet. Să știți de acum înainte când preluați știrile din Galați. 😄

   71
 2. 6. Poate nu am fost atent, dar nu ni se spune și nouă câți nu s-au recenzat. Ca să facem și noi un calcul câți bani vor veni la buget după ce li se vor da ” amenzi usturătoare”

  1211
 3. Azi luni, George Duminica e yesterday news! :D

  Comentariu apreciat.331
 4. 9. Ma uitam puțin la situație, cel puțin profesorul era cinstit! În CV, în dreptul programelor la care a participat a pus și valoarea acestora. Sa știe oamenii cum sa calculeze zeciuiala! Felicitări pentru transparenta!!

  43
 5. 6. Am vrea noi sa avem 600k romi. Decat.

  Comentariu apreciat.343
 6. 9. Fraier, asta n a auzit de meditatii

  31
 7. 12. Un itist a dar release vineri și luni dimineață nu se aplică reducerile în Lidl.(pe surse: 3 pensionari)

  46
 8. Oare suedezii unguri ce etnie au declarat la recensământ? Dar ienișii?

  131
 9. Nimic despre casele de la Auchan? Când tot internetul a duduit întregul weekend? Bietul Godină a fost traumatizat.

  43
  • Nu e rau sa isi piarda locurile de munca niste casierite ca noi sa avem privilegiul sa ne scanam singuri produsele. :)

   39
  • Pai stai asa, nu era mare valva cu Ikea din timisoara ca plateste salarii mizere si bravo romanilor ca nu accepta asa umilinte? Acum ca o sa se desfiinteze locuri de munca platite la fel de mizer (sau voi credeti ca un casier de la Auchan ia mia de euro), alta problema. Cine sa va mai inteleaga, fratilor :))))

   Ma astept oricand sa protestati si impotriva lui Freshful. Ganditi-va ca Freshful ia locul de munca al casierilor, lucratorilor comerciali care aranjeaza marfa la raft, paznicilor, personalui de curatenie etc.

   711
  • Freshful ia locuri de muncă așa cum le ia și Glovo.

   20
 10. Nu stiu cum au ajuns apartamentele la 1500 euro metru patrat ca sunt preturi de la 1000 la 1500….unde 1500 sunt cele mai scumpe

  41
  • Nu neaparat si cele mai bune la 1500. sunt apartamente cu 1500 metru patrat la 5 din 5 la mine in cartier si 1200 la etajul 1 si tot asa.

   Da nu as da 1500 sa stau aici in vecii vecilor amin.

   31
 11. Îngrijorătoare este scăderea populației de maghiari din Dolj :D

  141
 12. 5. In realitate o sa se fure ca in codru. Baietii au inteles ca n-a mai ramas mare lucru de furat asa ca vor da drumul la robinet pana baga tara in faliment iar apoi vor incerca sa fuga. Daca nu le iese, aia e, macar „dinastia” lor are un trai bun asigurat.

  100
 13. Justitie pe paine ce se intampla in tara asta… pline ochi puscariile, atat ca sunt pline cu gainari. Special as crea niste puscarii frumos la munte, la aer proaspat pentru toti astia de devalizeaza tara… si le-as da puscarie pe viata de la pagube mai mari de 1 mil euro, asa de doru lelii… ca ai putea salva cateva vieti prin spitale cu 1 mil de euro… numa zic.

  70
 14. pct. 5…Gelu Duminica rostogoleste aceleasi minciuni pe care le serveste si guvernul, cum ca sistemul de pensii e pe deficit, chiar in colaps. Raportul pensionari salariati nu este nicidecum 1,4/1, ci de 0,84/1. (https://www.wall-street.ro/articol/Careers/293290/romania-are-peste-5-6-milioane-de-salariati-activi.html). Adica 1 salariat „tine in spate” 0,84 de pensionari.
  Daca sapam mai departe gasim ca salariul mediu brut in ianuarie 2023 a fost de 6789 lei. Avand in vedere ca asigurarile sociale (banii pt pensii) sunt 25%, rezulta ca fiecare salariat plateste „in medie” 1697 lei pt fondul de pensii publice, astfel ca in fiecare luna intra in fondul asta 9,67 miliarde lei. Pensia medie in ianuarie 2023 a fost de 1785 lei, adica statul plateste lunar la cei 4,78 milioane pensionari suma de 8,54 miliarde lei. De unde rezulta ca statul face un profit de cca 1,12 miliarde lei lunar, iar noua ne trambiteaza ca fondul de pensii e in colaps.
  Ar fi multe de spus despre cum statul ne fura banii din fondul de pensii, dar nu vreau sa lungesc si mai tare posrul asta.

  160
 15. Gelu duminica doar sa posteze articole pe internet stie , nu ar merge in suedejie cu autoritatile sa vada cate suedejci minore sunt gravide ?

  20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.