In Pakistan, cand au nevoie de angajati sa curete canalele de scurgere, musulmanii nu angajeaza decat crestini.
00
NOU
#2
Phaff
„Tara lor, regulile lor.”
00
NOU
#3
S
Așa, și? Are legătură cu știrea?
00
NOU
#4
Cristi
4 minusuri pentru o întrebare foarte bună: care e legătura cu știrea?
În UK, soferii de autobuz sunt negri. „E jobul lor”, chiar e ciudat să vezi altă „culoare” la volan. În România, oare ce procent din personalul care matura străzile NU sunt suedeji? Etc.
N-am înțeles niciodata optimismul multora cu revenirea în V a economiei, cel.putim unele domenii că și turismul si transporturile s-ar putea sa treacă mai mult de 5-6 ani să-și revină la nivelul din 2019. Iar pe langa astea sunt o grămadă de domenii conexe care depinde de transporturi și turism.
00
NOU
#6
Adrian
5-6 ani e exagerat….dar, anul asta e clar compromis. Posibil sa fie și 5-6 ani daca nu apare un vaccin. Nimeni nu știe exact. O sa vedem….Așa e mereu…după ce trece acel lucru grav, totul e simplu și clar și logic….
00
NOU
#7
dragos
pe ce date te bazezi pentru aproximarea de 5-6 ani?
@dragos – mai repede de 1 an nu are cum să apară un vaccin, apoi producerea și vaccinarea in masă va mai dura cel puțin 1 an iar căderea cu 80-90% a turismului n-are cum să-și revină mai repede de 3 ani, asta fiind scenariul optimist, pesimist e posibil că niciodată să nu apară un vaccin iar pandemia să-și facă de cap cel puțin 3-4 ani până va ajunge la un număr suficient de imunizati – nu comparați cu gripa spaniola sau alte gripe pe lângă faptul că acum populația e mult mai numeroasa niciodată nu s-au luat la nivel mondial măsuri de izolare și carantina care să încetinească răspândirea.
00
NOU
#9
Radu
Imi place ca toti influentarii: vai ca panicatilor, ca guvernu exagereaza, va speriati de o raceala, ca ce ma tine pe mine guvernu in casa, ca eu am contracte anulate, ca nu se mai poate. Tot is cacati la cur :))
Criza imobiliara nu o sa fie, dar cred ca pe infleuntareala sau dus vremurile bune.
00
NOU
#10
dan
La „chestii despre criză” achiesez și eu la ideea că cineva va șterge amenzile „care oricum nu vor putea fi plătite”.
Sunt vreo 300.000 de amenzi la momentul actual și vor continua să crească numărul lor până la 14 mai, chiar și după, după cum ne avertizează sfânta treime Ionupot-Șică-Vela. 300.000 (ezit de fiecare dată după ce scriu numărul, ca să nu greșesc zerourile) reprezintă 300.000 de alegători, și neamurile lor. Oricât i-ar admira unii coaiele lui Iohannis pentru măsurile instituite (btw, după alegerile prezidențiale) vor vedea că de fapt vor atârna blegite după ce va vedea sondajele preelectorale din toamnă.
Înțeleg, românul având memoria ca carasul, dar neștergerea unei amenzi ar persista, plus frustrarea celor care le vor plăti de frică conștienți fiind că sunt din altă categorie decât cei care nu le vor plăti niciodată pentru că autoritățile nu vor avea ce le popri.
Chiar dacă ar putea fi contestate în instanță, pe alergătura amendatului, tot va exista nedumerirea: la ce bun tot circul acesta? de dinainte de vârful cocoașei și după.
Guvernul românesc a protejat sistemul medical prin lipsirea de libertăți a tuturor cetățenilor, fapt nemaintâlnit în celelalte țări civilizate, și recunoscut însuși de Orban, iar ca un paradox, din nou unic, focarele principale din țara asta au fost și sunt tocmai centrele medicale și de îngrijire a bătrânilor. „Eroii noștri” sunt principalii vectori de răspândire ai bolii, dar vinovații sunt cei care au ieșit din case fără dosar cu șină.
O situație reală a impactului virusului s-ar putea face comparând numărul norților din lunile primăverii din 2019, de exemplu (sau o medie a mortalității din ultimii 10 ani) și numărul morților din 2020 din aceeași perioadă. Diferența dinte aceste cife ar putea fi cauzată de apariția noului virus. Are cineva coaie să prezinte cifrele astea? Restul e gargară și spălare pe creier.
Pai azi 5 mai au raportat 3 decese din arad inclusiv din 1 aprilie adică de acum 5 saptamani, iar tolontan și alții au scris că mai sunt cel puțin 70-80 decese în Suceava și 13 in Timișoara care nu sunt raportate că să dea bine statisticile cu care se lauda sica și Io nupot iohanis.
00
NOU
#12
silicon_v
Nu sunt mare fan al guvernarii actuale si sunt destule lucruri nasoale pe care le fac sau le-au facut. Nu ma pregatesc sa ii votez, eu o sa votez USRPlus si nu imi ascuns opiniile politice. Asta ca sa stim de la inceput cum stam.
Dar hai sa nu deformam realitatea ca sa ne iasa discursul.
„Guvernul românesc a protejat sistemul medical prin lipsirea de libertăți a tuturor cetățenilor, fapt nemaintâlnit în celelalte țări civilizate”
Ce am citi asta de la cineva care chiar locuieste in Italia, Adela Mohanu (o persoana reala, nu vorbim de niste flacai plini de curaj, asa ca mine sau ca tine):
„Mai întâi, o precizare – lockdownul italian nu are absolut nicio legătură cu izolarea de tip românesc. Italia a avut cel mai dur sistem de lockdown din lume, după China. Căile de acces au fost militarizate, nimeni nu a ieșit, nimeni nu a intrat fără motiv, absolut toate magazinele, cu excepția supermarketurilor, au fost închise. Lumea a stat cu adevărat în case, iar cei care au încălcat regulile, au fost amendați drastic (un singur exemplu din sutele de mii: o bunică a fost amendată cu 1.500 de euro pentru că și-a dus nepotul în parc”
Apoi:
„Diferența dinte aceste cife ar putea fi cauzată de apariția noului virus. Are cineva coaie să prezinte cifrele astea? Restul e gargară și spălare pe creier.”
In Romania, discutam de sute de morti de Covid, hai poate sa fie ceva mai multi (1000-2000), ca nu s-au facut analize destule. De ce asa „putini”? Pentru ca am luat masura de lockdown (moderat, e drept) cu minim 3 saptamani inaintea Italiei sau Spaniei (ma refer la fazele epidemiei, nu la datele calendaristice).
Aia din Italia chiar au avut coaie si au prezentat statistica azi, cauta stirea pe pro-tv, daca ai timp si chef: „Italia, ţara europeană cea mai afectată de pandemia de COVID-19, a înregistrat o creştere de 49,4% a numărului de decese în martie 2020 în raport cu media acestei luni în perioada 2015-2019. Regiuni afectate masiv: Bergamo, +568% de decese în martie 2020 în raport cu media din precedenţii cinci ani, Cremona (+391%), Lodi (+371%) sau Brescia (+291%).”
Dupa cum ziceai, restul e gargara.
00
NOU
#13
dan
silicon_v
Păi, o statistică de acest fel aș vrea să văd și eu. Pentru că dacă în aprilie 2020 reiese că au murit, să zicem, 100 de persoane de covid, dar în aprilie 2019 au murit 60, atunci impactul real al virusului e de 40 de morți, pentru că 60 oricum mureau. Faptul că au contactat virusul odată intrați în sistemul medical românesc nu îi face victime exclusive ale pandemiei.
Plus că, eu nu înțeleg mătăniile astea în fața unor profesioniști care își fac treaba, și sunt plătiți pentru asta, când chiar ei recunosc că nu au soluții de tratament pentru salvarea celor în stare critică, iar cei cu forme ușoare oricum dezvoltă proprii anticorpi de combatere a bolii. Ba chiar mai mult, sistemul nostru îi obligă și pe cei din urmă să fie internați, forțat. Adică, intri relativ sănătos în spital dar riști să ieși cu picioare înainte că așa vrea sistemul. Excepție făcând „eroii”, ei având opțiunea de a se trata acasă (vezi cazul ambulanțierului de la Suceava).
P.S. Nu știu când o să vină momentul ăla, dar dacă o să fiu internat pentru vreo boală, mi-aș dori ca medicul să analizeze cifrele din aparatele de lângă pat și nu să privească deasupra mea unde îl vede pe D-zeu sau alte personaje închipuite. Să lase delirul în seama celor suferinzi și nu să i-l accentueze.
Pai băiatu, care crede că Washington Post l-a confirmat, de ce s-a mai chinuit să scrie articolul dacă totul pare o mare țeapă?
00
NOU
#15
Radu
Pentru bani ?
00
NOU
#16
corcodusul
Exclusiv pentru soparla aia cu maretul PSD din ultimul alineat.
00
NOU
#17
nick
@3 Chestii despre criză #5
legat de trecerea la o economie de productie, autorul e pe subiect dar total pe langa la detalii :).
„Deci, nu neapărat banii sunt problema.”
Bai baiete, intotdeuna banii sunt problema! Adica se termina cashu pana sa vezi produsul la vanzare. Like 99.99% of the case
„Eu am o idee de afaceri, banca e dispusă să mă finanțeze,”
Hahahah! Banca care sa dea finantare pentru hardware la noi???? unde bre?
Dacă tu nu înțelegi ce citești, de ce nu rogi un adult să-ți explice? Banii pentru investiția în producție nu sunt o problemă, nici nu necesită cine știe ce investiții, cu 100.000€ pui pe picioare o fabrică de mănuși, de exemplu, iar articolul tocmai asta spune, că până ajungi să vinzi produsul ăla durează un an de zile de când ai fabrica gata.
Hardware is hard, man.
00
NOU
#19
Cosmin
lasa gargara si pune si tu sursa la afirmatia cu teapa cu coronavirusul confirmata de Washington Post, oh wait…
Deci incepi asa: „Pe măsură ce trece timpul și apar informații legate de virus, evoluție, comportament, totul pare o mare țeapă. N-o spun doar eu, a apărut și în Washington Post. Nu ar trebui sa fie un link aici? Sunt extrem de curios sa vad cu WP afisram ca „totul e o mare teapa”
„Din punct de vedere politic, PNL va plăti destul de scump proasta comunicare și comportamentul milițienesc. Exceptând partea economică, pe care PSD ar fi gestionat-o sigur mai bine și pe care Cîțu a nenorocit-o rău de tot în beneficiul sistemului bancar”
Vorbim de PSD-ul condus de geniile Orlando, Valcov sau Socol, care au dus tara la un deficit de 4.6% din PIB intr-un an cu crestere economica de peste 4%. Si de PSD-ul care a votat in mod complet iresponsabil majorarea punctului de pensie cu 40% la 1 septembrie 2020, desi se vede si din satelit ca majorarea ar fi fost imposibil de suportat in 2021, chiar si fara Covid19.
Dupa observatia asta, discutia e inchisa din punctul meu de vedere. Analizele economice ale domnului Banu sunt nule pentru mine.
00
NOU
#22
nick
@Cristian Banu
draga povestitorule, in manufacturing aka productie sunt 2 metode: 1. fie faci volum si ai nevoie de jucari adecvate; 2. fie faci inovatie+calitate si ai nevoie de oameni.
Asa ai un impact.
Cu cei 100K eupuroi ai tai nu ai menirea.
Un „amarat de tensiometru” cum ai dat matale exemplu are cel putin doua componente de plastic injectat a caror matrite (care sa ofere calitate rezonabila) te costa 30-40K.
Cu faptele e mai greu. Ramai matele la vorbe ca e mai usor
De parcă pnl n-a votat în parlament creșterea pensiilor cu 40% sau dublarea alocațiilor și nu aveau prin parlament diverse proiecte de lege de scădere a TVA la 16%, însă postacii penelisti sunt la datorie.
00
NOU
#24
A
apropos de faza cu mail-urile, habar n-ai câți oameni sub 60 de ani, care chiar lucrează cu un computer, habar n-au să trimită un mail. dacă mai zici și de transmiterea unui fișier prin e-mail i-ai rupt.
uitasem de asta, dar tocmai m-am împiedicat și mi-am amintit că mă împiedic frecvent de ”nu știu să atașez linkul” venind de la oameni între 20+ – 40+.
https://www.nytimes.com/2020/05/04/world/asia/pakistan-christians-sweepers.html
In Pakistan, cand au nevoie de angajati sa curete canalele de scurgere, musulmanii nu angajeaza decat crestini.
„Tara lor, regulile lor.”
Așa, și? Are legătură cu știrea?
4 minusuri pentru o întrebare foarte bună: care e legătura cu știrea?
În UK, soferii de autobuz sunt negri. „E jobul lor”, chiar e ciudat să vezi altă „culoare” la volan. În România, oare ce procent din personalul care matura străzile NU sunt suedeji? Etc.
N-am înțeles niciodata optimismul multora cu revenirea în V a economiei, cel.putim unele domenii că și turismul si transporturile s-ar putea sa treacă mai mult de 5-6 ani să-și revină la nivelul din 2019. Iar pe langa astea sunt o grămadă de domenii conexe care depinde de transporturi și turism.
5-6 ani e exagerat….dar, anul asta e clar compromis. Posibil sa fie și 5-6 ani daca nu apare un vaccin. Nimeni nu știe exact. O sa vedem….Așa e mereu…după ce trece acel lucru grav, totul e simplu și clar și logic….
pe ce date te bazezi pentru aproximarea de 5-6 ani?
@dragos – mai repede de 1 an nu are cum să apară un vaccin, apoi producerea și vaccinarea in masă va mai dura cel puțin 1 an iar căderea cu 80-90% a turismului n-are cum să-și revină mai repede de 3 ani, asta fiind scenariul optimist, pesimist e posibil că niciodată să nu apară un vaccin iar pandemia să-și facă de cap cel puțin 3-4 ani până va ajunge la un număr suficient de imunizati – nu comparați cu gripa spaniola sau alte gripe pe lângă faptul că acum populația e mult mai numeroasa niciodată nu s-au luat la nivel mondial măsuri de izolare și carantina care să încetinească răspândirea.
Imi place ca toti influentarii: vai ca panicatilor, ca guvernu exagereaza, va speriati de o raceala, ca ce ma tine pe mine guvernu in casa, ca eu am contracte anulate, ca nu se mai poate. Tot is cacati la cur :))
Criza imobiliara nu o sa fie, dar cred ca pe infleuntareala sau dus vremurile bune.
La „chestii despre criză” achiesez și eu la ideea că cineva va șterge amenzile „care oricum nu vor putea fi plătite”.
Sunt vreo 300.000 de amenzi la momentul actual și vor continua să crească numărul lor până la 14 mai, chiar și după, după cum ne avertizează sfânta treime Ionupot-Șică-Vela. 300.000 (ezit de fiecare dată după ce scriu numărul, ca să nu greșesc zerourile) reprezintă 300.000 de alegători, și neamurile lor. Oricât i-ar admira unii coaiele lui Iohannis pentru măsurile instituite (btw, după alegerile prezidențiale) vor vedea că de fapt vor atârna blegite după ce va vedea sondajele preelectorale din toamnă.
Înțeleg, românul având memoria ca carasul, dar neștergerea unei amenzi ar persista, plus frustrarea celor care le vor plăti de frică conștienți fiind că sunt din altă categorie decât cei care nu le vor plăti niciodată pentru că autoritățile nu vor avea ce le popri.
Chiar dacă ar putea fi contestate în instanță, pe alergătura amendatului, tot va exista nedumerirea: la ce bun tot circul acesta? de dinainte de vârful cocoașei și după.
Guvernul românesc a protejat sistemul medical prin lipsirea de libertăți a tuturor cetățenilor, fapt nemaintâlnit în celelalte țări civilizate, și recunoscut însuși de Orban, iar ca un paradox, din nou unic, focarele principale din țara asta au fost și sunt tocmai centrele medicale și de îngrijire a bătrânilor. „Eroii noștri” sunt principalii vectori de răspândire ai bolii, dar vinovații sunt cei care au ieșit din case fără dosar cu șină.
O situație reală a impactului virusului s-ar putea face comparând numărul norților din lunile primăverii din 2019, de exemplu (sau o medie a mortalității din ultimii 10 ani) și numărul morților din 2020 din aceeași perioadă. Diferența dinte aceste cife ar putea fi cauzată de apariția noului virus. Are cineva coaie să prezinte cifrele astea? Restul e gargară și spălare pe creier.
Pai azi 5 mai au raportat 3 decese din arad inclusiv din 1 aprilie adică de acum 5 saptamani, iar tolontan și alții au scris că mai sunt cel puțin 70-80 decese în Suceava și 13 in Timișoara care nu sunt raportate că să dea bine statisticile cu care se lauda sica și Io nupot iohanis.
Nu sunt mare fan al guvernarii actuale si sunt destule lucruri nasoale pe care le fac sau le-au facut. Nu ma pregatesc sa ii votez, eu o sa votez USRPlus si nu imi ascuns opiniile politice. Asta ca sa stim de la inceput cum stam.
Dar hai sa nu deformam realitatea ca sa ne iasa discursul.
„Guvernul românesc a protejat sistemul medical prin lipsirea de libertăți a tuturor cetățenilor, fapt nemaintâlnit în celelalte țări civilizate”
Ce am citi asta de la cineva care chiar locuieste in Italia, Adela Mohanu (o persoana reala, nu vorbim de niste flacai plini de curaj, asa ca mine sau ca tine):
„Mai întâi, o precizare – lockdownul italian nu are absolut nicio legătură cu izolarea de tip românesc. Italia a avut cel mai dur sistem de lockdown din lume, după China. Căile de acces au fost militarizate, nimeni nu a ieșit, nimeni nu a intrat fără motiv, absolut toate magazinele, cu excepția supermarketurilor, au fost închise. Lumea a stat cu adevărat în case, iar cei care au încălcat regulile, au fost amendați drastic (un singur exemplu din sutele de mii: o bunică a fost amendată cu 1.500 de euro pentru că și-a dus nepotul în parc”
Apoi:
„Diferența dinte aceste cife ar putea fi cauzată de apariția noului virus. Are cineva coaie să prezinte cifrele astea? Restul e gargară și spălare pe creier.”
In Romania, discutam de sute de morti de Covid, hai poate sa fie ceva mai multi (1000-2000), ca nu s-au facut analize destule. De ce asa „putini”? Pentru ca am luat masura de lockdown (moderat, e drept) cu minim 3 saptamani inaintea Italiei sau Spaniei (ma refer la fazele epidemiei, nu la datele calendaristice).
Aia din Italia chiar au avut coaie si au prezentat statistica azi, cauta stirea pe pro-tv, daca ai timp si chef: „Italia, ţara europeană cea mai afectată de pandemia de COVID-19, a înregistrat o creştere de 49,4% a numărului de decese în martie 2020 în raport cu media acestei luni în perioada 2015-2019. Regiuni afectate masiv: Bergamo, +568% de decese în martie 2020 în raport cu media din precedenţii cinci ani, Cremona (+391%), Lodi (+371%) sau Brescia (+291%).”
Dupa cum ziceai, restul e gargara.
silicon_v
Păi, o statistică de acest fel aș vrea să văd și eu. Pentru că dacă în aprilie 2020 reiese că au murit, să zicem, 100 de persoane de covid, dar în aprilie 2019 au murit 60, atunci impactul real al virusului e de 40 de morți, pentru că 60 oricum mureau. Faptul că au contactat virusul odată intrați în sistemul medical românesc nu îi face victime exclusive ale pandemiei.
Plus că, eu nu înțeleg mătăniile astea în fața unor profesioniști care își fac treaba, și sunt plătiți pentru asta, când chiar ei recunosc că nu au soluții de tratament pentru salvarea celor în stare critică, iar cei cu forme ușoare oricum dezvoltă proprii anticorpi de combatere a bolii. Ba chiar mai mult, sistemul nostru îi obligă și pe cei din urmă să fie internați, forțat. Adică, intri relativ sănătos în spital dar riști să ieși cu picioare înainte că așa vrea sistemul. Excepție făcând „eroii”, ei având opțiunea de a se trata acasă (vezi cazul ambulanțierului de la Suceava).
P.S. Nu știu când o să vină momentul ăla, dar dacă o să fiu internat pentru vreo boală, mi-aș dori ca medicul să analizeze cifrele din aparatele de lângă pat și nu să privească deasupra mea unde îl vede pe D-zeu sau alte personaje închipuite. Să lase delirul în seama celor suferinzi și nu să i-l accentueze.
Pai băiatu, care crede că Washington Post l-a confirmat, de ce s-a mai chinuit să scrie articolul dacă totul pare o mare țeapă?
Pentru bani ?
Exclusiv pentru soparla aia cu maretul PSD din ultimul alineat.
@3 Chestii despre criză #5
legat de trecerea la o economie de productie, autorul e pe subiect dar total pe langa la detalii :).
„Deci, nu neapărat banii sunt problema.”
Bai baiete, intotdeuna banii sunt problema! Adica se termina cashu pana sa vezi produsul la vanzare. Like 99.99% of the case
„Eu am o idee de afaceri, banca e dispusă să mă finanțeze,”
Hahahah! Banca care sa dea finantare pentru hardware la noi???? unde bre?
Hardware is hard man
Dacă tu nu înțelegi ce citești, de ce nu rogi un adult să-ți explice? Banii pentru investiția în producție nu sunt o problemă, nici nu necesită cine știe ce investiții, cu 100.000€ pui pe picioare o fabrică de mănuși, de exemplu, iar articolul tocmai asta spune, că până ajungi să vinzi produsul ăla durează un an de zile de când ai fabrica gata.
Hardware is hard, man.
lasa gargara si pune si tu sursa la afirmatia cu teapa cu coronavirusul confirmata de Washington Post, oh wait…
Pentru că totul e o mare țeapă Cristi!
Deci incepi asa: „Pe măsură ce trece timpul și apar informații legate de virus, evoluție, comportament, totul pare o mare țeapă. N-o spun doar eu, a apărut și în Washington Post. Nu ar trebui sa fie un link aici? Sunt extrem de curios sa vad cu WP afisram ca „totul e o mare teapa”
„Din punct de vedere politic, PNL va plăti destul de scump proasta comunicare și comportamentul milițienesc. Exceptând partea economică, pe care PSD ar fi gestionat-o sigur mai bine și pe care Cîțu a nenorocit-o rău de tot în beneficiul sistemului bancar”
Vorbim de PSD-ul condus de geniile Orlando, Valcov sau Socol, care au dus tara la un deficit de 4.6% din PIB intr-un an cu crestere economica de peste 4%. Si de PSD-ul care a votat in mod complet iresponsabil majorarea punctului de pensie cu 40% la 1 septembrie 2020, desi se vede si din satelit ca majorarea ar fi fost imposibil de suportat in 2021, chiar si fara Covid19.
Dupa observatia asta, discutia e inchisa din punctul meu de vedere. Analizele economice ale domnului Banu sunt nule pentru mine.
@Cristian Banu
draga povestitorule, in manufacturing aka productie sunt 2 metode: 1. fie faci volum si ai nevoie de jucari adecvate; 2. fie faci inovatie+calitate si ai nevoie de oameni.
Asa ai un impact.
Cu cei 100K eupuroi ai tai nu ai menirea.
Un „amarat de tensiometru” cum ai dat matale exemplu are cel putin doua componente de plastic injectat a caror matrite (care sa ofere calitate rezonabila) te costa 30-40K.
Cu faptele e mai greu. Ramai matele la vorbe ca e mai usor
De parcă pnl n-a votat în parlament creșterea pensiilor cu 40% sau dublarea alocațiilor și nu aveau prin parlament diverse proiecte de lege de scădere a TVA la 16%, însă postacii penelisti sunt la datorie.
apropos de faza cu mail-urile, habar n-ai câți oameni sub 60 de ani, care chiar lucrează cu un computer, habar n-au să trimită un mail. dacă mai zici și de transmiterea unui fișier prin e-mail i-ai rupt.
uitasem de asta, dar tocmai m-am împiedicat și mi-am amintit că mă împiedic frecvent de ”nu știu să atașez linkul” venind de la oameni între 20+ – 40+.