Știrile zilei – 3 septembrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

7 comentarii

 1. >>Justiția pe care o apărăm

  Eu speculez dar e 50% să nu rămână cu pensia specială, să facă iarăși o legătură cu statul (contract, consultant…) și să primească și pensie specială, și salariu.

  >>Salariile și inflația

  Mă amuză într-un mod cinic știrea de pe Digi și ce părere au „marii economiști”.

  Ca să fie clar de pe acum pentru noi toți, întotdeauna va exista acestă străbatere între inflație pozitivă (ce avem acum), inflație negativă (deflație) și PPC (paritatea puterii de cumpărare). Întotdeauna vor fluctua, niciodată nu vor rămâne statice. Există un consens cum că fiecare țară trebuie să mențină cel mult 2%-3% inflație în așa fel încât să nu se intre în deflație și nici în hiperinflație, stagflație sau hiperstagflație (cea mai groaznică).

  Cât despre inflația care mănâncă din salarii, e corectă… dar insist, în ciuda disprețului legitim pe care-l avem pentru cripto-comuniștii, cripto-securiștii și securiștii zilelor noastre, toți îl ascultă pe Manole și ce i-a instruit pe toți să facă. Vă dau un exemplu pe care l-ați mai văzut și-n trecut:

  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20289644-infografic-intram-deflatie-reducerea-tva-coborat-inflatia-din-iunie-sub-zero-vezi-text-ghid-vizual-deflatiei.htm

  Manole/Oamenii BNR-ului se bucură că e inflație. Se bucură. Știrea cu inflația/deflație e mai veche decât ouăle lui năstase. Acum se face senzație dar arată că nici Digi-ul nu mai e interesat de altceva decât de „Săriți că vine!”.

  >>România are de încasat…

  S-au iertat datorii în trecut pe vremea lui ilici și dacă Iohannis a iertat datoriile pe care Germania le avea față de noi, poți să fii sigur că e o știre expirată. Nu vom recupera nimic fiindcă suntem xenofili și timizi, nu ne stă în fire să-i contrazicem pe străini. Slugile perfecte…

  Notă personală
  Ce mișto & cinic se iartă datoriile din pix între țări dar dacă e vorba de o persoană fizică (în special giranții), banca nu pierde niciodată. Între țări, neah, e bine, e în regulă, „ce-ai frațică, oricum îți iert datoria, no problem mon freund”… între persoanele fizice, să citești cum se lupta Manole și unii din „dreapta” românească (cu schemele lor în IFN-uri) atunci cu legea aia în care cei care se împrumută să nu li se nenorocească viața dacă nu mai pot să plătească înapoi.

  https://zoso.ro/despre-economii-imobiliare-copii/
  https://zoso.ro/parcari-cladirile-birouri/
  https://zoso.ro/2017-bancile-credite-2007/
  https://zoso.ro/atat-multi-romani-cumpara-case-prost-facute-porumb/
  https://zoso.ro/ajuns-apartamentele-2-camere-60-000-euro/
  https://zoso.ro/efectele-pozitive-negative-primei-case/
  https://zoso.ro/credius-acum-posta-romana/
  https://zoso.ro/primele-efecte-bune-maririi-salariilor-administratia-locala/
  https://zoso.ro/impotenta-clasica-romaneasca-discuta-luarea-considerare-nimic/
  https://zoso.ro/decis/
  https://zoso.ro/avem-servicii-bancare-decente/
  https://zoso.ro/atacul-la-isarescu/

  00
 2. Ce jegosi sunt aia din sindicatul polistilor! Cum sa il iei in sindicat pe unul responsabil de moartea unuia dintre cei pe care trebuie sa ii reprezinte acum?

  00
  • E o manevră pe care Oprea o va specula pe timpul procesului. Ceva de genul: „dacă m-ar percepe că aș fi vinovat, colegii polițistului mort m-ar mai fi primit lângă ei?”

   00
 3. Terceanu ăsta e soțul sau fostul soț al judecătoarei căreia îi curgeau balele după Borcea și care nu știa de sutele de mii de euro primiți de aceasta. Se deduce ușor că are o foame de bani de-l doare rău. Așa că… de ce n-ar cumula pensia (imensă) cu un salariu la fel de imens. Precedent există, judecătoarea din procesul lui Dragnea, care s-a pensionat (determinând reluarea procesului lui Dragnea de la zero) și s-a reangajat săptămâna următoare.

  00
 4. Bai, daca o sa avem clar că e între bărbat și femeie, parcă mă deranjează mai puțin, de exemplu, starea în care e CFR, de exemplu (compania de stat, nu doar clubul de fotbal :)) O sa merg ca cu mocănița cu trenul și o sa zic, bah, o fi încet nu super rapid ca la spanioli, dar tot noi ieșim mai bine, că nu-i ca la ei, să-i lase pe homosexuali sa se căsătorească.
  Sper ca tuturor care votează sa le iasă copiii homosexuali și să dispară mai rapid poporul asta. Na, alupigus, autorasism 🙂
  Sincer , îmi pare extraordinar de rău că acum 100 de ani Transilvania s-a unit cu Romania. Ați văzut Ungaria? Da-o in pizda mamii ei de treabă…

  00
 5. cam multa politica inutila pe la noi, faceam noi misto de Bulgaria.. dar ne-a cam luat fata…

  00
 6. Se face Dedeman2 si la Oradea, e deja sus cladirea, cred a in 1-2 luni ii dau drumu.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.