Știrile zilei – 3 iunie 2021

  1. Lac.Blondă.Munți . Blondă . Munți . Mov . Verde . Brunetă . Apus . Verde
  2. Lidl a depășit Kaufland
    Dacă nu știați, amândouă lanțurile de supermarketuri sunt deținute de același om.
  3. Banca Transilvania cumpără Idea Bank
  4. Guvernul s-a angajat să introducă o nouă taxă
  5. eMAG a avut venituri de 1,8 miliarde euro
  6. Noul Toyota Corolla Cross
  7. Cargus cumpără o firmă de logistică
  8. Youtube a plătit 4 miliarde pentru muzică
  9. Angajații își dau demisia în loc să meargă la muncă
  10. Cronica de tehnologie
  11. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

82 comentarii

  1. 5. La stat au dat ceva?

    00
  2. 9. pt. managerii de pe aici: si la noi lumea vrea sa lucreze remote fara limita de zile. Nu stiu pe unu sa nu vrea. Hai faceti asta posibila, uite asa gasiti si oameni sa angajati in alte judete.

    Ma mai cauta unii de prin Cluj, le zic ca accept remote ca eu nu ma mut 400km si las tot balta aici. Si stramba din nas. Ar fi bine sa inceapa sa accepte.

    00
    • Eu zic că n-o să se întâmple, o să fie din ce în ce mai multe compromisuri gen „vinerea acasă” sau „o săptămână din patru acasă”, dar lucru full de acasă o să rămână o raritate dacă covid dispare. Presiunea din partea angajatorilor o să fie prea mare. My 2c. Vedem peste un an.

      00
    • Ma tu chiar vrei sa se dezumfle piata imobiliara din Cluj?

      00
    • Asta nu o sa se intample pentru ca sunt multi managerasi din astia care nu isi mai pot justifica salariul daca nu au angajati la lucru in birou. Ca nu mai pot organiza sedinte din alea inutile, plimbari din alea printre birouri „de verificare” si alte kkt-uri. Angajatii care nu-s lepre ar lucra mai bine remote, ca in principiu salvezi cel putin 1 ora care altfel ar fi pierduta pe drum.

      00
    • Momentan eu lucrez 100% de acasa, firma a transformat birourile in flexi desk. Te duci daca vrei, daca nu….telemunca fara limita de zile. Astia de cum au putut ? (da, multinationala in romania, nu vorbesc de alta tara)

      00
    • Unele firme s-ar putea să înceapă cu un număr mai mare de zile lucrate de acasă obligatoriu din motiv de costuri: de exemplu nu mai trebuie să închiriezi spațiu pentru 300 de birouri ci doar 200, scade factura la electricitate și încălzire… pe termen lung se simte.
      Referitor la prezența fizică uneori chiar e nevoie de asta: când ai de rezolvat ceva de la distanță la un client e mult mai ușor să ai într-o sală 4-5 oameni care discuta repede între ei despre soluție decât să fie aceeași angajați online dar să discute mai greu pe chat ca să nu se audă toate detaliile la client.
      Părerea mea e că treptat după ce vor vedea scăderile de costuri majoitatea vor trece pe online cu prezență fizică doar din când în când.

      00
    • X zile work-from-office, y zile work-from-home, unde y > x va deveni norma in orice office work, plus flexdesk.
      Tendinta de work remote si regim de lucru cat mai flexibil incepusera sa intre pe agenda discutiilor cu angajatii (existenti si noi) inca de cu vreo 2-3 ani inainte de pandemie.
      Pandemia doar a consacrat, standardizat si organizat mult mai bine acest mod hybrid de munca.
      La noi insa, chiar in perioada de varf a pandemiei (lockdown generalizat in 2020), proportia fortei de munca trecuta in regim remote vs total forta de munca abia daca a atins jumatate din media europeana (sub 30% la noi fata de peste 60% in UE).

      Totul pleaca de la management.

      00
    • era desumflat bosuu de la firma aia mare de IT din cluj: pai eu le dadeam ca si bonus posibilitatea sa lucreze de acasa. acum ce fac? trebuie sa le dau bani?

      00
    • ce rost mai are viața dacă lucrezi de acasă?

      cum mai socializezi la cafea? cum mai vezi o fustă, o HR-iță zglobie cu picioare lungi? pentru ce îți mai cumperi haine, nu te respecți un pic, nu te îmbraci frumos dimineața? iei mașina strălucitoare, pentru ce plătești rate la ea? cum mai vezi orașul, cum ieși în centru la restaurant? cum mai mergi la sală, la spa, cum stai comod și ergonomic la birou? cum îți faci rutina, orarul zilnic fără de care ești dezlânat?

      dacă ești acasă nici nu te mai razi, stai în vârfu patului încovoiat peste un laptop încins, în pijamale sau maieu soios cu muștar și ketchup de 8 zile, mașina se prăfuie în parcare, pare abandonată și ți-o ridică nicușor, hainele bune sunt mâncate de molii, singura interacțiune umană e cu curierul glovo care îți aduce ca o dronă din Matrix mâncarea injectată cu gluten. și munca e omniprezentă, la orice oră, că de ești acasă, nu mai ai program, nu mai ai rutină, te îngrași, burtă, depresie, netflix, practic ești ca Neo în cocoon menținut arficial în viață

      00
    • Am uitat să zic, dacă mai ai și copii draci împielițați urlători sau bormașini în bloc, e fericire maximă.. na și lucrează dacă poți. te mai întrerupe și nevasta că vrea xyz.. s-a dus dracu

      eu zic să vă luați gândul
      https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/videoconferinta-profit-piata-imobiliara-criza-stefan-tudos-genesis-property-biroul-face-parte-viata-noastra-memoria-colectiva-scurta-durata-peste-1-2-3-ani-lucrurile-vor-reveni-realitate-aproape-20229412

      00
    • @flat de ce simti casa ca o inchisoare? Poate de acolo trebuie sa incepi cu evaluarea vietii tale? De ce te simti mai bine la birou? Nu te leaga nimeni acasa de calorifer?

      00
    • @Flat Sper sa nu ajung niciodata in situatia in care singurii mei „prieteni” sa fie colegii de la lucru. E trist cand singura ta viata e job-ul, cand tu nu reprezinti nimic in afara de functia ta. Incearca sa iti faci prieteni adevarati, pe care poti sa ii vizitezi, cu care sa poti iesi la pranz sau la o bere seara, sa iesi din casa si pentru o plimbare in parc, nu doar pana la birou si inapoi. Daca iti schimbi job-ul ce faci, iti pierzi toti prietenii? O iei de la zero cu altii noi?

      00
    • Skyler, ce treaba are cati prieteni ai si cand ii vizitezi?

      Ideea e ca stai 8 ore in casa. Pe mine nu ma deranjeaza, pe altii da. La munca interactionezi cu alti oameni in alea opt ore – apoi te duci cu prietenii tai multi si bei o bere.

      Acasa nu interactionezi cu nimeni 8 ore – apoi te duci cu prietenii tai aia multi si bei o bere.

      Pe unii ii deranjeaza alea 8 ore in care nu interactioneaza cu nimeni. Nu e mare filozofie.

      00
    • cu prietenii nu te vezi zilnic. prietenii sunt pt week-end, au și ei treabă, nu ies marțea la prânz cu tine. în plus, WFH te ține captiv la PC, nu poți pleca la chermeze

      normal că nu ești prieten cu colegii, dar pe ei îi vezi zilnic. vorbeam de socializare și viață activă. dacă stai acasă ești letargic nu faci nimic

      @Cici aha, de aia era lumea disperată în lockdown, să iasă să se plimbe pe străzi, de bine ce erau acasă. și oricât de bine ai fi, tot simți nevoia să ieși, asta dacă nu ești stilul antisocial/hârciog

      00
    • @Mat888 pai si doar in alea 8 ore mergi la restaurant, vezi orasul, mergi la sala? Doar pentru alea 8 ore iti faci dus si te barbieresti? Doar pentru alea 8 ore ti-ai cumparat haine si masina? Ce legatura au alea 8 ore cu toate activitatile pe care nu le mai face Flat? Poti sa iesi la pranz si cand lucrezi de acasa, cu alti prieteni (sau chiar colegi) care lucreaza si ei de acasa.
      Daca porti hainele alea bune doar sa mergi 8 ore la birou, inseamna ca tu de fapt ai o uniforma, nu e ceva ce porti in mod obisnuit.

      Eu zic doar ca nu trebuie sa devii sihastru doar pentru ca nu mai mergi la birou, poti face o gramada de alte activitati pe langa.

      00
    • @Skyler nu poți să ieși că ai call, mesaje. 9/10 cazuri mănânci glovo cu ochii în laptop. Cum să ieși la prânz cu colegii din WFH când tu stai în Balta albă, altul în prelungirea Ghencea și alții prin Berceni rezidence? Dacă mai stai și pe la casă pe după centură mai ieși o laie în centrul orașului să faci ceva, îți vine o lehamite de condus, trafic, de numa numa. Și uite așa rămâi în maieul soios nu mai pleci nicăieri și după cele 8 ore și mai bagi un netflix că e comod și gata ziua. Zi merci dacă ieși sâmbăta sau duminică

      Activitatea la birou te scoate forțat din casă și odată mișcat intri în ritmul activ. Nu degeaba oamenii au automatisme și bioritm și tabieturi zilnice. WFH ne transformă în legume letargice, obezi și depresivi.

      00
    • si pe linkedin(la comentarii) si in firma mea vad acelasi trend: doar managerii vor sa fie oamenii fizic in birou. par sa aiba acelasi discurs: nu poti coordona la fel de eficient o echipa daca nu sunt oamenii prezenti fizic.
      dar oare care e eficienta cand oamenii aia clar nu vor sa fie acolo?
      de asta nimeni nu intreaba daca vrei sa revii, ci incearca cu tot felul de scheme. unii sunt mai sociabili sau au conditii mai nasoale acasa si isi doresc sa revina la birou.
      altii nu.

      00
    • si apropo: probabil si eu o sa imi dau demisia ca sa nu fiu fortat sa merg la birou :)

      00
    • Btw natura omenească face sa egalizeze lucrurile, noi ăștia care vrem la birou o să vă tragem și pe ceilalți în jos, păi vrem salarii mai mari dacă venim la.birou, nu, facem un efort pt firmă? Corect.

      Astfel managementul va fi nevoit să cheme pe toată lumea înapoi sau sa facă discriminări, vrei sa muncești de acasă, sigur, ia cu 30% mai puțini bani

      00
    • sau ‘cheltuim o caruta de bani sa angajam altii in loc, ca ne-au plecat oamenii de pe proiect ca am fost prosti’

      00
  3. în ultimii ani vocabularul meu s-a îmbogațit cu unele cuvinte : „criza” – 2008 , „pandemie” – 2020, se pare că anul acesta adaug „reziliență”. ce plm înseamnă reziliență, cred că nimeni nu știe. e doar un cuvânt inventat să ascundă alte cuvinte care deranjează; cam la fel cum sunt comunicatele BNR, o sumedenie de sinonime și fraze complicate care vor sa te facă să înțelegi ca albul e negru și negrul e alb și să dormi liniștit că ei sunt experți și așa e cel mai bine.

    să revenim. reziliența asta europeană de 750miliarde de hârtii colorate este un răspuns la planul lui joe biden junior de 6 triliarde(6000 miliarde) de hârtii colorate diferit; să nu fie europenii mai prejos.

    de unde vin acești bani? cine plătește? îi are cineva în cont, în buzunar? de ce nu i-a scos până acum, că noi aveam nevoie de autostrăzi și spitale de 20 de ani.
    răspunsul este dat de un cuvânt mai vechi învățat dupa ’89 : „inflație”

    00
    • REZILIENȚĂ s. f. 2. Capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (emoțional, economic șamd). [Pr.: -li-en-] – Din fr. résilience, engl. resilience.

      00
    • NOU
      #26

      Pentru americani nu va fi inflatie deoarece dolarul este dorit si acceptat oriunde in lume. Iar daca va fi, economia lor va deveni mai competitiva pe export. Pentru EU – e cea mai mare economie a lumii, slabe sanse sa intre in vrie din cauza a 1000 de euro de locuitor. Iar inflatia nu va fi mare si va ajuta la exporturi.

      00
    • Pai cum care este ? Pe langa hartii colorate o sa fie si taxe, mai trebuie si adunate hartiile. Taxe pe harburi de masini sunt in pregatire. Te uiti deja incruntat la tabelul de cheltuieli de la bloc sau facturile de gaz si curent ? Ciocul mic, liberalizarea preturilor la gaz si curent face parte din planul de … exact… rezilienta. Se pregatesc tot felul de proiecte in teritoriu pt noul/vechiul baronet ce sustine actuala coalitie…. exact… e planul de rezilienta. Intre timp s-au umplut orasele de cersetori, hoti si curve. Cersetori te agata la terase, la iesit din magazine… rezilienti. Hotii au ajuns sa fure catalizatoare de masina la greu si orice le pica in mana inclusiv biciclete ce le vand pe 50 de lei. Curvele au umplut ziarele, sunt asa multe ca abia se tarasc cu banii de la o luna la alta… rezilienta.

      00
    • Ce rezilienta, ce criza?

      Terenurile au facut +100%, casele +50% in ultimul an. Economia duduie ca de obicei

      00
    • „I know what you think it means, sonny. To me, it’s just a made up word. A politician’s word, so young fellas like yourself can wear a suit and a tie, and have a job. „

      00
    • @Andrei G poate ne spui și anul publicării dicționarului.

      00
    • Exact. Toti banii care s-au aruncat in economiile multor tari (mari) pe perioada pandemiei, indiferent ca s-au aruncat cu intentie buna (tintit pe anumite segmente economice) sau aiurea (pomeni si ajutoare la populatie) se regasesc acum in inflatie, care abia acum la dezghetul pandemic se face din ce in ce mai simtita. Bursa, imobiliarele, preturile la orice sunt pe trend crescator si vor ramane asa pana se resoarbe masa monetara in (foarte mare) exces.

      Atata vreme cat cele mai mari piete libere din lume (us si ue) sunt afectate de asta, intreaga economie mondiala va resimti efectele pe urmatorii 2 ani. O corectie era inevitabila si ea a inceput deja.

      00
  4. mofturile țin atâta timp cât te țin părinții în brațe.
    așa și cu angajații mofturoși ce speră să trăiască din munca altora – subvențiile se termină repede.

    00
    • Mofturile astea tin foarte bine atunci cand esti suficient de capabil sa iti gasesti relativ rapid ceva de munca. La fel si mofturile angajatorilor tin atata timp cat au de unde sa aleaga de pe piata muncii. Cand vor incepe sa ramana fara persoanal, vor incepe sa accepte si mofturile angajatilor sau vor fi nevoiti sa restranga activitatea.

      00
    • Eu zic că o să fie un regim de lucru hibrid: parte acasă, parte la birou. Menegerii vor oameni în birouri, să dea senzația de activitate și că se muncește m ar trebui să se evalueze corect și realist rezultatele a muncitului 1 an și ceva de acasă, fața de perioada anterioară. Cât e bine, cât e prost. Unde e bine, unde nu. Și în felul ăsta văd.

      00
    • Andrei G
      in cazul in care iti gasesti relativ repede de munca, ce te mai tine legat de firma care te cheama la munca?
      da-ti demisia si lasa firma sa-si continue drumul pe care il are de parcurs.

      Ionut,
      in cel mai rau caz se va merge pe un sistem hibrid.
      100% e mai proasta perioada asta comparativa cu cea de anul trecut.

      00
    • @wtf, exact despre asta a fost vorba in articolul respectiv. O angajata suficient de increzatoare in fortele proprii, s-a dus la patron si i-a zis ca ea nu accepta rahaturile astea cu venit la birou si isi da demisia.
      Tu te-ai ofuscat si ai ajuns la concluzia ca astea sunt mofturi.

      Acelasi lucru pot sa te intreb si eu: daca tie nu iti convine sa ai angajati care lucreaza de acasa, de ce sa le permiti asta sau sa stai la discutii?
      Le spui clar ca la tine se vine 100% din timp la sediu si daca nu le convine pot sa-si gaseasca altceva.

      Singura problema este ca va trebui sa oferi ceva in plus fata de firmele concurente care permit lucrul de acasa sau sa te multumesti cu oameni mai putini pregatiti.
      Dar nu cred ca asta te-ar afecta prea tare in conditiile in care esti convins ca eficienta este mult mai mare atunci cand lucrezi de la birou. Daca ai un om care produce cu 50% mai mult decat concurenta, iti permiti fara probleme sa ii cresti si salariul cu 50% si sa iti ramana si tie un profit rezonabil.

      00
    • Adrei

      „Twidt got dressed, dropped her two kids at daycare, drove to the office, had the brief chat and decided she was done.”

      In carca cui cade sarcina de a-i creste copiii?
      In carca mea, ca platitor de impozite. Pentru ca statul comunist, n-o lasa sa moara asa cum ar trebui intr-o lume normala. Ci o subventioneaza sa-si perpetueze gena lenesa si parazitara.

      Si ca tot veni vorba de impozite si intretinuti. IT-istii nici macar sa nu deschida gura pe subiectul asta din moment ce sunt „asistati de lux” si nu platesc impozit pe venit.

      00
    • bai wtf, tu chiar esti special?
      apropo de ITistii care nu deschid gura, stii de ce? pt ca nu ne intereseaza. daca maine se schimba din nou lega cum era inainte, eu de la firma o sa iau aceeiasi bani. stii de ce? pt ca aduc multi bani in firma si ea are nevoie de mine si NU o sa imi dea mai putini bani. o sa creasca salariul in asa fel incat sa primesc la fel ca inainte.

      si tot pentru ca sunt bun in ceea ce fac, in caz ca firma de maine ma cheama la birou obligatoriu ii zic pas si ma duc la alta.

      dar e ok, te inteleg. asa e cand locuiesti cu parintii la 30+, trebuie sa le auzi frustarile si le zici si tu mai departe pe aici.

      00
    • @wtf, nu inteleg ce legatura au cele doua situatii?
      Adica teoria este ca trebuie sa stai la un loc de munca indiferent de situatie? Ca nu ar trebui nimeni sa isi dea demisia daca nu sunt rezonabile conditiile?

      Mai sus ai scris exact opusul: „da-ti demisia si lasa firma sa-si continue drumul pe care il are de parcurs”.
      Tipa respectiva exact asa a facut. Si acum firma are ocazia unica de a gasi un angajat care este dispus sa vina zilnic la birou unde va fi mai productiv decat angajata care tocmai a plecat.

      00
    • raul.
      esti un special.

      andrei
      1. articolul nu spune ca are o noua sursa de venit. asta inseama ca cineva trebuie sa-i intretina plozii.
      2. „mofturoși” e despre cei intretinuti.

      00
    • @Andrei G – depinde de unde te uiti, eu inteleg ca diferenta este intre un job unde firma te plateste 8 ore sa faci ce ti se da in alea 8 ore de facut si oarecum plata pe lucrare „eu daca termin in 6 ore vreau sa stau apoi 2 ore degeaba” si inteleg asta.
      Insa daca vrei sa fii platit la lucrare de ce ar trebui firma sa te angajeze? De ce sa nu te forteze sa iti faci firma/PFA si sa te angajeze pe lucrare/proiect, tu fiind liber sa faci jobul in 2 ore daca esti in stare si nu trebuie sa lucrezi 8 ore insa in acelasi timp tu stii daca o sa iti dea proiectul urmator sau o sa fie licitatatie publica pentru proiect si altul din Cuca Macaii o sa dea un pret mai mic decat tine si ia proiectul?
      De ce ar trebui o firma sa aiba 1 sef, 5 manageri si 40 de angajati in loc sa aiba un sef, 5 manageri si 3-4 angajati plus restul outsourcing pe proiecte? Ca vorba aia, tot plateste per lucrare si nu la ora de munca. Si ceva imi spune ca asta o sa convinva mai mult firmelor decat angajatilor, vor fi mai multi oameni tentati sa intre in campul muncii per domeniul ala pentru ca nu mai are o problema cu scoala si apoi casa, poate sa faca facultatea in mare parte online si apoi sa lucreze din satul lui de la 50 de km de un orasel, fara sa fie nevoit sa vina in Bucuresti sau Cluj (etc) si sa dea 300 de euro pe chirie sau 80 de mii de euro pe un apartament.

      00
    • Eu nu înțeleg de ce se mai ceartă cineva cu wtf în fiecare zi.

      Omul demonstrează zilnic că este un „expert” imbecil pe orice subiect.

  5. 4. Rudolf Diesel a dat foc la depozitul ala de deșeuri care arde deja de 24 de ore. https://www.g4media.ro/update-au-fost-gasite-craniul-si-ramasitele-persoanei-care-a-pornit-incendiul-de-la-brazi-pe-camerele-video-se-vede-o-persoana-care-forteaza-usa-halei-intra-da-foc-si-nu-mai-iese-barbatul-era-supa.html
    Mișto ca ala a ars 24 de ore și a ramas un craniu întreg în timp ce la Caracal…

    00
  6. 6. ugly as fuck

    00
  7. NOU
    #52

    O noua taxa de drum. Ghici cine o va plati, clientul final ca se vor scumpi preturile transporturilor.

    00
    • Nici măcar Robin Hood nu percepea 0.15 euro/km…
      Iar aia cu ”poluatorul plătește” există deja și este în prețul combustibilului, că nu văd pe cineva să verifice kilometrajul anual la fiecare vehicul.

      00
    • @Marinel… kilometrajul il ai la 1 / 2 ani, in functie de vechimea masinii la ITP ;-).

      Baza de date au auto ce au ITP-ul facut pe bune / naspa se afla la RAR, de acolo poti afla citi km a facut masina aia intr-un an / doi.

      Faza cu datul km inapoi practic se va putea face doar o singura data la prima vinzare a masinii…

      00
    • Se va renunta la rovigneta cand se va introduce taxa. Adica schimbam sistemul.

      Ei zic ca treptat, presupun ca asteapta mai multi km de autostrada, unde sa inceapa taxarea. O sa trecem la un sistem folosit mai peste tot in Europa.

      0.15 euro pe km cred ca e un plafon maximal, pentru cele mai mari camioane. Dar e cam mare, daca ramane asa, e un pic peste Grecia.

      00
  8. 9. mi se pare normal.
    atat timp cat ai livrat rezultate si in regim wfh, dece sa te chinui 2-3 ore in trafic dus intors doar ca te vor unii sa te vada la fata in fiecare zi?

    Am ajuns si eu la birou si din s3 in centru e jale cu J. drum de 30 min il fac in 60-70, cand ajung in zona centrala sunt strazi unde efectiv nu pot intra, pt ca sunt blocate.

    00
  9. La 4 sa nu uitam ca si casele polueaza deci si alea o sa anunga sa fie impozitate.

    00
  10. 9. Lucrez de aproape 10 ani remote și on site când e nevoie.

    Motivele au fost simple pentru mine: am nevoie de autonomie, productivitatea normală pe zi reală e de vreo 3-4 ore* și 2h/ zi câștigate din cauza traficului (10 ore pe săptămână, aproape o zi).

    Am câștigat lejer 1 zi pe săptămâna în medie. O să schimb doar dacă contextul mă forțează.

    * 1h cafea și mailuri
    2h „ședințe” și socializare
    3-4h muncă (asta când ai chef)
    1h pauze că nu sunt robot

    Vorbesc de munca de birou, nu de cea din fabrică.

    00
  11. m-a mancat undeva sa citesc articolul cu „keep it classy brasov”. deci Nicu a acceptat sa-l violeze ala in gura, dar a tras linie la a-i ceda bmw-ul :)). talk about priorities…

    00
  12. Kaufland si Lidl sunte detinute de aceeasi persoana (de fapt de o fundatie), adevarat, dar concurenta intre firme e foarte mare, si Herr Schwarz ii instiga non-stop unul impotriva altuia – ca un tata care are doi copii si face un concurs sa vada cine il iubeste mai mult.

    00
  13. “I can just do whatever I want around the house, like a quick chore didn’t have to wait until like 8 p.m. anymore, or I can go for a quick walk.”

    :))) fix despre asta e vorba. Eu lucrez în vânzări și de zeci de ori nu dau de colegii care fac chestii operaționale pt mine (nu sunt subalternii mei sau ceva de genul, lucram impreuna):
    scuze, plimbam câinele
    Scuze, spălăm vasele
    Scuze, ma jucam cu copiii
    Scuze, am fost sa mănânc (2 3 ore)
    Scuze, am fost sa îmi iau țigări
    Scuze, întindeam hainele
    Scuze, am avut alt meeting (asta mai merge)

    Bine, acuma și eu mănânc kkt, ca fac toate astea de mai sus când timpul imi permite dar măcar am grija sa aud messengerul și sa am telefonul la mine in caz ca apare ceva. Dar totuși… am mai zis-o pe blogul asta: juniorii / early professionals nu sunt suficient de responsabili.

    00
    • nu are nici o legatura cu faptul ca e junior sau mega senioru lu peste prajit.
      Daca la sfarsitul zilei (sau daca vrei tot a 2a sau a 3a zi) omul si-a terminat taskurile alocate, codul commit e bun atunci mi se falfaie daca sta pe buda sau in varf de munte cand tasteaza.
      Totusi, WFH nu se prea poate aplica la multe pozitii din firma si invidia si rautatea caracteristica romanilor vor creea o atmosfera de tot rahatul cand ai oameni care nu pot beneficia de sistem.

      00
    • @nick, hai să privim la imaginea de ansamblu, nu toată lumea e programator.

      00
    • Ioan povesteste despre vanzari, Nick vorbeste despre progrmare…
      daia sunt dastia ca wtf care se uita la noi ca la prosti. ca nu suntem in stare sa citim un text.

      00
    • Întâmplător sunt in vânzări it. Dar ma distreaza ca tot it-isti sar de cur în sus ca „ba se poate de acasă, nu știți voi, ca sm facut taskul!!!” De parca asta e singurul domeniu in care se lucrează de acasa.
      Ma mai și distrează cum au impresia ca dacă și au făcut o lista de task-uri nu ar fi normal sa zică: „boss I’m done. What’s next?” Nu ca ma duc la buda de parca e plătit la task nu la ora.

      00
    • @Ioan, aici nu este o problema cu work from home. Problema este ca managerii care un stiu sa impuna anumite conditii pentru lucratul asta de acasa, sa impuna un timp maxim de raspuns la o anumita solicitare.
      Eu prin work from home inteleg ca esti disponibil timp de 8 ore pe zi si eventual accept o intarziere de maxim 5-10 minute cand trebuie sa imi raspunzi la un mail sau un mesaj.
      Replicile astea cu „scuze, am fost sa plimb cainele sau sa mananc” nu arata decat un prost management.

      00
    • Andrei – ai PERFECTA dreptate! dar stii ca multa lume trece cu vederea. Si apoi e si nasol ca nu pot sa merg sa il „torn” pe colegul meu. E de kkt toata situatia cateodata.

      Si asa e managementul destul de prost in companii, nici o directie, totul alandala, mai adaugi lucratul de acasa si aia -> scade productivitate, scade motivatia (sigur, nu pt ala care spala vasele ci pentru cel care are target de vanzari si se da de ceasul mortii si cu clientul si cu compania sa)

      00
    • Cand te uiti la bula de pe net, crezi ca WFH este cel putin 80% din piata.

      Problema pe care nu o inteleg eu este insa alta:
      – in zonele de birouri, de minim o luna, iar nu gasesti loc de parcare; e full!
      – in Bucuresti si imprejurimi aglomeratia e mai mare decat pre-pandemie, semn ca multi fac WFH din masina (ca multi stau cu telefonul in mana).

      Apropo de iti dai demisia si pleci.
      Ca angajator cam am probleme in a angaja pe unul care il vad la mutra doar la „TV” si cu care pot interactiona spre deloc.
      In orice post, e nevoie de o integrare intr-un proces/colectiv, iar asta e un anumit grad de „calificare la locul de munca”, asadar WFH nu are cum sa fie 100%.
      Comunicarea pe Zoom e deficitara, deci la noi prb se va trece pe 3 saptamani/luna acasa, o saptamana la firma.

      00
  14. „HarmonyOS, sistemul de operare dezvoltat de Huawei, primește un update care-i permite să fie instalat pe smartphone-uri. Folosit până acum doar pe smart TV-uri, HarmonyOS poate ajuta compania coreeană să facă mai bine față restricțiilor impuse de SUA. Pentru început, acest sistem de operare va fi instalat pe device-urile comercializate în Asia.”
    Nu e chiar companie coreeana

    00
  15. 6. un fel de pui de rav4

    00
  16. O să se revină la birou, deja am văzut mail cu sistem hibrid 2 zile wfh, 3 de la birou.
    Nu cred că angajații ar trebui obligați să vină la birou. Poate ar putea fi stimulați, negativ sau pozitiv (adică fie li se cer înapoi monitoarele și alte device-uri specifice wfh, fie li se oferă stimulente).

    00
    • Este clar ca in momentul asta trendul in randul angajatilor este sa isi doreasca sa continue cu work from home. Unii angajatori doresc sa ii aduca la birou unde ii pot controla mai bine.
      Cum se va finaliza totul depinde numai de cerera si oferta de pe piata de munca. Daca este o penurie de oameni pregatiti, acestia isi vor putea impune conditiile. In schomb daca piata muncii se contracta, angajatorii isi vor impune conditiile.

      00
  17. 12. Aparent Twitch nu intelege umorul Clujean ( https://www.youtube.com/watch?v=aH6gPQFMfaQ )

    00
  18. Urmeaza bcr cumpara ing

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube