Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. 4. Pai oamenii aia care au rămas fără job… Ce or sa facă? De unde bani de chirie/mancare/combustibil/etc.!?
    Mai devreme sau mai târziu… O sa lovească peste tot. Tind sa cred ca scenariul din 2008 se va repeta…

    00
    • Va fi mai rău ca-n 2008, atunci economia americana nu a scăzut cu peste 30% si economiile vest europene cu peste 10-15%.

      00
    • Coco, nu sunt eu economist, insa ma gandesc ca la cauze diferite (ce s a intamplat in 2008 e diferit de ce se intampla acum) ai consecinte diferite, evident nu atat de deosebite.

      00
    • A scazut cu 30% pe trimestru – anual insa sunt doar 8% ( estimat)

      00
    • @Marian: Cauza e aceeasi, ciclicitatea economiei „moderne”. Doar declickul e diferit, atunci a fost spargerea unei bule, acum e pierderea provocata de carantina.
      Daca te uiti pe graficele din ultima suta de ani, arata ca un fierastrau, cu dintii destul de uniform repartizati, si din ce in ce mai mari.

      00
    • Big, ai dreptate. Totuși o cauză agravantă a crizei din 2008 a fost imprevizibilitatea sau prognozarea ei timpurie pentru ca lumea sa reacționeze pentru ameliorarea ei (aveam 8 ani atunci, dar cred că erau putine voci, și timide, care avertizau lumea ca vine criza pe atunci)

      00
    • @mc27 – nici cei mai optimiști nu mai cred in reveniri in V, economia americana a scăzut cu peste 30% în trimestrul 2 după ce deja în primul trimestru scăzuse cu peste 5%, pe total anul 2020 scăderea va fi de cel puțin 10% adică aproape dublu fata de scăderea din 2008.

      00
    • Priviti partea buna a actualei crize economice: imediar dupa, va veni o perioada de avant.

      00
    • @George: Imediat dupa poate sa insemne lejer peste 10 ani.

      00
    • O sa fie diferit pentru ca, cel putin in Romania, oamenii au mult mai multi bani in depozite personale. Parca in 2008, in Romania, erau cam 10 miliarde de euro in depozite, iar acum sunt vreo 40-50. Cifre luate din amintiri, deci s-ar putea sa aberez, dar groso modo, pe acolo erau.

      00
    • @Coco, sa nu uitam ca si inainte de Covid economia la nivel global dadea semne ca urmeaza o criza. Ca au tot amanat-o diferite banci centrale e alta discutie. Dar mi se pare ca tot ne-am agitat cu Covid si uitam de unde eram inainte de carantina. Astfel ca se creeaza impresia asta ca inainte totul era ABSOLUT OK si a venit Covid pe capul nostru si ne-a distrus traiul bun. Cum au spus si alti comentatori mai sus, e o ciclicitate in economia moderna si o criza economica urma in cativa ani oricum.

      00
  2. asta cu protestele impotriva concedierilor sigur va da rezultate.

    00
    • Ca si protestele impotriva pandemiei :-)

      00
    • Protestele nu-s împotriva pandemiei ci impotriva restricțiilor care au fost degeaba, n-au rezolvat nimic.

      00
    • @Coco : esti pe langa …
      – Suedia nici o restrictie , atitudine democratica si ultra-PC … 87k+ infectati si 5800+ morti … populatie 10 milioane. Cadere in PIB de 8.7%
      – Danamarca + Norvegia , restrictii coordonate identice … 25k+ infectati si 800+ morti … populatie combinata 12 milioane. Danemarca cadere in PIB 7.4% , Norvegia cadere in PIB 7.1%
      Treaba e cat se poate de clara.

      00
    • @Andrei – de ce sa nu comparam cu spania sau italia care ambele au avut restricții dure și au mai mulți morți decât Suedia la 1 milion de locuitori ?

      Iar pe partea economică Suedia a fost singura țară din vest cu creștere economică în trim 1 si a avut una dintre cele mai mici scaderi economice în trim 2 – o scădere economică de 8.7% e cu totul altceva fata de 15-18% scădere economică în spania și Italia.

      00
    • @Andrei – numărul de infectați e mai puțin relevant pt că depinde 100% de Nr de teste făcute de fiecare tara, iar diferențele sunt mari raportat la 1 milion de locuitori.

      Pe primele 6 luni Suedia are cea mai bună evoluție economică din toată Europa de Vest – o scădere economică de doar 4.1%,toate celalate tari au scăderi de peste 5%, majoritatea peste 10%, restrictiile in europa au început la începutul lui martie adică a fost afectat economic și primul trimestrul nu doar al 2-lea.

      00
    • comparam Suedia cu Danemarca si Norvegia pentru ca cetatenii acestor state au aceeasi atitudine fata de autoritati si respectarea regulilor, si au fost in trecut un singur stat (Kalmar Union).
      Italia, Spania sunt faimoase pentru nesupunere civilă ( civil disobedience ) aka. se cred mai destepti decat restul si au 0 incredere in autoritati.

      00
    • @Andrei – pai belgia e locul 1 lume la Nr de morți la 1 milion de locuitori, daca nu ținem cont de san Marino care e cam cat o comună din Romania, iar anglia e locul 5 in lume, ți se pare că belgienii sau englezii sunt latini care se îmbrățișează toată ziua și nu respectă regulile ?

      00
    • @andrei Danemarca și Norvegia nu sunt foarte primitoare cu imigranții spre deosebire de Suedia. Diferențe mari pot sa apara și de aici.
      Economiile iar sunt diferite. Oare cat ar fi fost căderea în Suedia dacă era lock down?

      00
    • Dacă te uiți la televizor sau citești știrile din presa manistream crezi că adună suedezii morții de pe marginea drumului iar spitalele sunt supraaglomerate. Dacă locuiești în apropiere și ai prieteni în Suedia observi că lucrurile stau cam la 180⁰ față de cum e prezentat. De ce? La întrebarea asta nu pot să îți răspund.
      Deschideți ochii și gândiți singuri, că presa a devenit un fel de emisiune meteo în care îți prezintă ploaie și furtună iar daca scoți capul pe geam vezi că e soare și frumos.

      00
  3. in continuare stau si ma intreb de ce trebuie sa dovedesc eu statului ca am platit niste taxe statului

  4. 3. si 5. Comert online.

    Clienti care dau tepe magazinelor. Magazine care dau teapa clientilor.

    00
  5. unde se fac sesizari pentru ridicarea acestor autovehicule abandonate?

    00
    • la poliția locală.

    • In Iasi este o aplicatie Iasi Report si se pot face tot felul de sesizari, cu poze, cu descriere, inclusiv masini abandonate si chiar se rezolva unele lucruri „intr-un anumit timp”

      00
    • in buc, cel putin la s2, au o adresa de mail unde eu de vreo 4 ani le trimit poze cu masini abandonate si locatia, in maxim 2h ei inregistreaza plangerea si in cateva zile masina are hartie in geam si in 2 sapt este ridicata.

      00
  6. Ma bucur ca se ridica rablele. Am depus si eu cerere pt 4 bucati acum 2 saptamani. Si rezultatul e, una a disparut rapid, una s-a mutat peste strada(mai depun o reclamatie saptamana viitoare), una o sa fie ridicata de primarie 100% ca proprietarul nu mai e si ultima sa vedem.

    00
  7. Cacatul ala cu tricou negru si muierile alea doua cica erau britishi

    00
    • eu acolo vad o satra de suedeji care e comporta ca atare. scandal, paruiala, palme, urlete, poale in cap. la final mia apare unul care fute cateva zmetii. ce-i asa socant? macar are meritul ca a incheiat tambalaul.

      00
  8. 6. in sfarsit o treaba buna. Nu stiu daca are legatura, dar de vreo 2 sapt, e libera si banda 3 de pe Th Pallady, pana in Ozana. Minune!
    Daca s-ar mai baga si pe stradute, si pe firme de astea care tin 3-4 rable evident casate in fata curtii, pe trotuar, ce bine ar fi.

    00
  9. In state nu se sparge bula covidului ci este una inflationista, mult mai serioasa care pandeste cam de dinaintea lui Trump: https://www.youtube.com/watch?v=03Ke9rIYGsc

    00
  10. Prostii!!! ZF spunea acum o saptamana ca economia duduie in Romania, ca acum e momentul sa faceti credite, piata imobiliara o ia razna si chiar si in militari rezident o vagauna va fi 200k euroi. Nu stiu pe ce baza spune-ti ca romanii au mai multe depozite, daca s-au imbogatit cateva mii de persoane e fix zero. Pulimea e indatorata pana in dinti, au rate pana si la frigider si televizor, nu mai aduc in subiect ifon 15 sau alte acareturi. Am fost in vara asta in cateva aeroporturi mari din Europa, totul era gol, parcarile pline de avioane. E jale mare in Dubai printre fatucile stewardese, nici macar prostitutia nu mai merge ca pe vremuri.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile