Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. 4. Hai sa radem de saraci
    5. Iar aia care au scris articolul confunda milioane cu miliarde
    6. Probleme din alte tari cu alte legi

    00
  2. 1.Roșcata aia… :P
    2.LoL. Multă prostime pe planetă.
    4. :D :D :D
    5. ROFL?
    6. Eu îi las să turuie, iar apoi îi întreb cât e salariul. Dacă o scaldă, le spun un număr de li se blochează creierul. Uneori negociem, uneori se lasă ei păgubași. :D

    00
  3. Și eu mă plângeam de formatul sms-ului pe care l-au schimbat recent. Înainte vedeam în notificare codul. Acum trebuie deschis sms-ul.

    00
    • da, acu o să dureze 15 minute să plătesc 5 facturi amărâte…

      00
    • Facturile nu sunt incadrate la „tranzactie recurenta? Acolo scrie ca nu o sa fie cu 2 factori, dar trebuie sa deschideti/cititi articolul.

      00
    • @Alin, n-am citit articolul, dar la banca unde am eu banii tranzacțiile pt facturi sunt recurente doar dacă setez eu să fie. Și n-am setat. Nici direct debit n-am făcut.
      Din motive de pitici pe creieri. :)

      00
    • Sau folosesti pago si platesti facturile in 30 de secunde.

      00
    • „tranzactie recurenta” – asta e pus in subtitlul articolului. Declaratia exacta nu pomeneste de asa ceva, dar sa mai si explice ce e aia.

      Strict in cazul meu (persoana juridica), bag de luni de zile coduri de validare cam la orice plata in ing bank, oricat de mica, oricat de „recurenta” (inclusiv pentru impozitele platite lunar catre stat). Cred ca am intrat pe vreo lista de clienti problema, de ma chinuie asa. Sau inteligentia artificiala de la ING e cam proasta.

      Deci, pentru mine o sa fie business as usual.

      00
  4. întâlnirile ocultei au loc la templul pergamon din muzeul cu același nume din berlin. de asta e închis, nu că ar fi în renovare. așa spune noua vedetă a conspiraționiștilor nemți, unul atilla nu știu cum, mare guru vegan transformat în mare orator ce vorbește despre problemele cauzate de untermensch în germania. el fiind, bineînțeles, fiu de imigranți turci…

    00
  5. #6 e o mega-nesimtire. Fac o munca foarte specializata, care era foarte bine platita acum 15 ani. E la fel platita si acum, doar ca oamenii care o faceau au evoluat, iar altii noi nu prea sunt. Insa, cumva, angajatorii se asteapta sa faci in continuare doar partea tehnica (sa renunti singur la extra-aptitudinile castigate), pe aceeasi bani, si sa fii bucuros sa te muti dintr-o barca in alta fara niciun motiv, ba chiar devenind vulnerabil prin simpla incepere a procesului de interviu, caci e o piata foarte mica. Nu le gasesc nicio scuza, dar stiu foarte bine ca nu o costa nimic pe haserista care pierde timpul altora. Pentru ea e doar business as usual. Iar business-ul prefera sa tina jobul neocupat si un an, decat sa plateasca mai mult. Parca sunt intelesi intre ei. Ei parca, chiar sunt.

    00
  6. 4> Excelent materialul. ma mir ca nu l-a eliminat oculta :-))

    00
  7. Sigur, e amuzant articolul lui Coloja, dar e greșit. Dacă ar face cineva ceva de genul, fix pe genul ălă de oameni ar testa, că sunt săraci și proști și nu s-ar prinde nimeni.

    În plus, la ce ar fi folosită o astfel de tehnologie? Manipulare pentru a vota într-un anumit mod? Pentru a cumpăra anumite lucruri/servicii? Deci cine ar fi ținta, nu masele de oameni?

    00
    • Eu as incerca sa manipulez aia 1-2% care invart 80% din capitaluri. Dar ce stiu eu, cu siguranta sunt manipulat de nea Bill, intre doua done de bridge!

      00
    • Și cum îți testezi tehnologia, înainte de a o aplica pe ăia 1-2%?

      În plus, poate vrei să o vinzi către terți, care au alte interese față de tine.

      00
    • Prietene, cand ai tehnologia aia n-o vinzi, o exploatezi.

      00
    • Sigur, așa cum fac toți cei care colectează date personale. Le țin pentru ei și le exploatează, nu le vând către persoane care vor să manipuleze mase.

      00
    • @ubercool: aia care strang date manipuleaza mintea individului pt a-l determina sa dea din el, mai mult si mai mult. apoi din ce colecteaza vinde mai departe. si fb face parte din schema de pilda dar nu e utilizatorul final.

      00
  8. Asta cu „nu trebuie sa iti pese de bani” e o abureala care e pe aceeași treapta cu aia cu „acum softskill-urile contează”.
    Contează pe naiba, la fel cum angajatorii care susțin ca banii nu sunt mai importanți decât dorința de a munci pentru ei, chiar sunt interesați de loialitate etc. Adevărul e ca 90+% cauta strict sa iasă cât mai ieftin și sa obțină cel mai puțin prost angajat dintre aia ieftini.

    00
    • Discuția asta am avut-o acum câțiva ani cu un prieten care ajunsese manger într-o companie și se ocupa de angajări. Zicea că nu e greu să găsești oameni buni, ci foarte greu e să găsești oameni suficient de buni încât să facă treburile pentru care sunt angajați, însă nu atât de buni încât să își dorească mai mult.

      00
    • @ubercool

      Prietenul tau suferă de comunistivită.

      00
  9. 3. Mare. You donat want to know. Faza tare e că mare, prea mare mare, sunt din familie: copilul mai mult sau mai puțin minor, nepotul sau altă rubedenii venită în vizită, extrem de rar soțul/soția.
    6. Să înțeleg că se poartă și prin țări cu apă caldă?! M-am liniștit. :)

    00
  10. A fost aseara la „Romania, te iubesc” un reportaj despre combinatul de la Savinesti si cum exportau in Elvetia.
    Poate vine Cristici si ne mai explica un pic cum totul produs de romani pe vremea aia era de cacat si de-aia au meritat sa moara absolut toate industriile.

    00
    • Salut,
      Savinesti… fibre și fire sintetice.
      Export in Elveția… Pentru că erau ieftine? Pentru ca elvețianul are munți faini și natură, și n-are chef de poluare cu plastic?
      De ce nu mai importă elvețianul din România?
      La un articol cu „exportam”, gasesc 10 cu „calitate îndoielnică „, „refuzate la export”, si altele.
      Întâmplător am mers prin fabrici e textile imediat după Revolutie.
      Știți că existau haine „calitatea a treia”? Din fabrică, CALITATEA A TREIA!
      (mânecă mai scurtă, de exemplu).
      Cam 10% sa zic, din producția unei fabrici care exporta in Italia pe vremea comunismului era marfă „calitatea a treia” care, bineînțeles, mergea „la intern”.
      Savinesti… cunosc vreo 5-6 oameni care au lucrat la Savinesti.
      –-
      Poate voi credeți că prostiile pe care le scriu in articole sunt așa, ce imi trece prin cap, fără puțină experiență și „cercetare”.
      Sunt un fan produse românești. Pijamalele de pe mine (scriu din pat) sunt produse în România.
      Folosesc foarte multe produse românești, dar asta nu înseamnă că nu pot vedea și accepta că foarte multe produse erau și sunt de cacat.
      Sâmbătă am cusut la o mașină de cusut „Veronica”, fabricată în anii ’70. ;)

      00
    • vezi ca am un articol despre Brăila.
      E citată într-un link și emisiunea „Aventura urbană”.
      Vezi emisiunea aia, apoi citește textul meu, si vezi pozele.
      Amândoi prezentăm Brăila, fiecare după experiența lui. Nu mint nici eu, nici „Aventura urbană”. (ei au film, eu am poze).
      Cam așa e și cu Savinesti. „Oamenii mei” au alte povești. Oamenii mei au copii cu probleme de dantura pentru că in perioada critică a dezvoltării copilului nu au avit lapte, și timp pentru a sta la cozi la lapte, lucrând în trei schimburi.
      „Exportam in Elveția”… cu ce costuri?

      00
    • @Cristici
      „Poate voi credeți că prostiile pe care le scriu in articole sunt așa, ce imi trece prin cap, fără puțină experiență și “cercetare”.”
      Da, la anumite articole pui niste intrebari puerile la care lumea iti raspunde documentat prin comentarii, deci cel putin asta este impresia, chiar daca te cred ca faci cercetare.

      Comentariul meu nu e legat de e „era mai bine in comunism”, fuck no. E vorba ca sunt 2 extreme de gandire:
      – una care spune ca totul era minunat si ca Romania era „tigrul Europei”
      – una care spune ca absolut totul era de cacat si merita sa moara toate industriile (si mi se pare ca tu din asta faci parte).

      Eu iti dau exemplu cu export in Elvetia (deci nu consum intern, nu export in state comuniste), si tu vii si spui „era ieftin”. Pe gimnastica asta mentala putem merge la nesfarsit.

      De exemplu, ce s-a intamplat la Dacia si la Ford (ex Daewoo) se putea intampla in mai multe locuri din tara. Ok, la Savinesti nu-ti mai trebuiau 20,000 de angajati, pastrai 5000 si investeai in retehnologizare si tot puteai sa produci lucruri competitive.
      A mai fost un reportaj cu fier beton pe care-l cumparam din extern, desi am avut 5 sau 6 fabrici. Ok, comunismul ascundea faptul ca probabil 4 trebuiau sa dispara, dar piata libera iti arata ca ar fi fost loc de 1-2. Asa ai zero si importi.

      00
    • Citește din nou textele mele.
      Eu nu spun ca era de cacat decat unde pe bune era de cacat. „Testat prin experiența proprie”.
      In general, opinia mea este „CUM DE ĂIA POT, MĂ!?” asta e un titlu al unui text.
      In general, ma oftic teribil ca nu putem face, când am putea.
      Nu se exclude cu faptul ca făceam multe produse la o calitate mizerabila. Erau de cacat, dar am fi putut face sa ni fie!
      (M-am ridicat din pat. Amestec in cafea cu o linguriță fabricată în România, si stau pe un fotoliu fabricat în România. ;) )

      00
    • @Vlad
      Exportam ;i negru de fum de la Copșa Mică. Poți căuta articole mai vechi să vezi cum arăta zona și costul pentru mediu.

      Referitor la retehnologizare și păstrat doar o parte din oameni: recomand istoria fabrcii Semănătoarea. Un articol e în link-ul de mai jos dar pot fi găsite și altele (pe ăia mai în vârtsă îi rog să își aducă aminte de știrile din perioada aia). Pe scurt: decât să vândă fabricala străini au da-o unui român care a vândut-o la fier vechi… iar la final angajații tot șomeri au rămas.
      Nu spun că cei care voiau să cumpere ar fi făcut utilașe și acum, la cât costă terenul în zonă tot imobiliare ajungea… Dar ar mai fi produs utilaje încă vreo 15 ani și ar fi creat locuri de muncă.

      Uzina semănatoarea din București:
      https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-22904203-reportaj-partea-povestea-fostei-fabrici-masini-agricole-semanatoarea-productie-circa-5-000-combine-afaceri-imobiliare.htm

      00
    • „Poate vine Cristici si ne mai explica un pic cum totul produs de romani pe vremea aia era de cacat si de-aia au meritat sa moara absolut toate industriile.”

      „De exemplu, ce s-a intamplat la Dacia si la Ford (ex Daewoo) se putea intampla in mai multe locuri din tara”

      E un pic de confuzie aici. Sa incercam sa lamurim, In 1990, industria nu era toata „buna de fieri vechi”. Dar nici foarte departe nu era, absolut totul era in pragul falimentului (fara bani, tehnologia era veche de minim 15 ani, cercetare reala – canci, intreprinderile erau conduse de politruci, daca nu chiar de securisti). Uitati de povestile cu exporturile si tehnologia de varf, ca nu era cazul. Exportam ca disperatii, de multe ori chiar sub pretul de productie, ca sa fie trecuta cu vederea calitatea slaba. Pentru ca aveam nevoie tot disperata de valuta.

      Singura imparteala realista in 1990 era asa: ce poate sa fie salvat si ce nu. Cele care trebuiau salvate trebuiau privatizate rapid, dar pe bune, cu companii puternice care prezentau garantii ca o sa continue activitatea si o sa aduca chestiile critice pentru firmele alea: bani, tehnologie, management si acces la piete. Cele care nu mai puteau sa fie salvate, trebuiau inchise rapid si date compensatii angajatilor a la long (ca asta s-a si intamplat, dar a costat cu mult mai mult, am platit si salarii, dar si pierderi uriase acumulate prin productii pe stoc, capusari si parandaraturi politice)

      Dar sa fie clar: daca erau lasate pe picioarele lor (adica sa ramana companii de stat), era doar o chestie de timp pana cand deveneau de nesalvat. Adica mureau. Toate. Nu are legatura ce meritau, cum zice Clint Eastwood la final de Unforgiven (uite aici: https://www.youtube.com/watch?v=4kjYk2CrQF8). Asa merge economia.

      Cine e de vina? Pai vezi cine a condus tara imediat dupa revolutie. Doar un exemplu: Presedintele Iliescu si prim-ministru Vacaroiu, vizitand Elctroputere in 1993: „Compania trebuie sa ramana a statului, Daca Franta are Renault, de ce nu am avea si noi Electroputere?”

      Rezultatul: in 2007, Electroputere a fost vanduta, in disperare de cauza, unor arabi dubiosi. Iar azi ai marea sansa sa vizitezi uzina pe dinauntru: e un mall extrem de urat in fosta sectia Electroaparataj.

      00
  11. 3. Sunt obligati din cauza directivei PSD2 dat de Uniunea Europeana. Daca ati observat acum in Revolut trebuie sa bagati si parola de 3D Secure la fiecare alimentare.
    PSD2 = GDPR pt. banci.

    00
  12. ING-ul inca dubleaza platile dar ei vor 2fa… Oricum mai sunt si altii care au implementat-o si au facut-o si extrem de prost.

    Jegosii astia de chinezi chiar n-au nicio rusine atunci cand mint. Se pare ca e boala grea asta in regimurile comuniste.

    00
  13. 3. Nu stiu ce parere au altii, da’ mie mi se pare absolut de bun simt sa-ti pui 2FA la chestiile unde-ti tii banii. Ca altfel, te pomenesti ca (din comoditate) iti pui aceeasi parola si email peste tot, inclusiv la ceva obscur de pe net, care e spart si asa pun mana niste baieti pe contul tau din banca ;).

    00
    • Dar daca tie nu iti pasa suficient de banii tai incat sa-ti pui o parola unica si sigura, 2fa nu te va ajuta prea mult.

      00
    • @varucu

      Faptul că te încrezi mult pe platforme cu cifre digitale, arata cat de mult (nu) îți pasă de banii tai, deci te vrei furat, doar că sa ai cu ce sa te plângi.
      Deh… tara „fosta” comunistă, gândire comunistă, unde capitalul e ochiul dracului mecanismul de control al maselor proletariene.

      00
    • Vărucule, prin definiție, parola _unică_ nu e sigură.

      00
    • @Phaff nu e de minesa tin banii la saltea. Ce alte solutii mai propui?

      00
    • Sub pardosea, dacă n-ai seif.
      Sub cărămizi, dacă n-ai hambar.
      ~Cash is king, always will be.~

      Bijuterii și obiecte din metale pretioase.
      Canistre umplute cu octan.
      Obiecte de colecție.
      Aparate/Utilaje de specialitate (ex. imprimante 3D, lasere de îndepărtare a ruginei, aparate de purificare a apei, aparate de îndepărtare a mizeriei de pe orice suprafață…).
      Haine & accesorii dar care par de nișă & nu le vezi în malluri sau sub un brand comercial popular, gen: military shop, home improvement, sportswear (alegi sportul & cauți pe „nișă”), agro, industrial, science.
      Agro seeds (semințe agricultură) de orice climat, nu contează.

      Uită-te și tu pe site-urile de licitații in care se baga entitățile mari (ca țări sau corporații transfrontaliere) unde achiziționează orice lucru, în orice stadiu (primar, prefabricate, semifabricate, finisate) si-ti faci niste idei.
      Totodată, va trebui sa nu gândești ca un samsar/gheșeftar/comerciant de talcioc. Evita. Dacă gândești așa, ești un alt romanache pentru care viața îl încurcă de la moarte.

      00
  14. unde va vedeti peste 5 ani? angajat la o firma care avea salariul postat in anuntul de angajare.

    00
  15. Imobiliarele din Singapore cresc amețitor

    O pușculiță MIx a returnat unei alte pușculițe un bun pe care nu îl va folosi.
    Asta e traducerea corectă?

    00
  16. A apărut o nouă teorie a conspirației: Soros și cu Gates pun săracii să zică că Soros și cu Gates vor să îi omoare, ca noi ăștia bogații să glumim pe seama lor până ne sărăcesc Soros și cu Gates.

    În realitate: Soros și cu Gates vor să reducă încălzirea globală eliminând oamenii care poluează planeta degeaba, cei mai la îndemână fiind românii care țin cu PSD.

    00
  17. 3. eu inteleg ca sunt acei 2 factori clasici (parola+token), nu inca 2 factori, adica token+token. Deci ca si pana acum.

    00
  18. 4. Ridiculizarea e probabil cea mai eficienta arma impotriva unei informatii pe care incerci s o tii ascunsa. Nu poti sa aduci vorba de Soros si de banii bagati de fundatia lui Open Society in toate ONG urile care aduc milioane de „„„` doctori si ingineri` din Africa si Pakistan sau de banii bagati in BLM in SUA fara a fi luat la misto in orice cerc de discutii civilizat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile