Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Pensii speciale de 10.000-15.000 de lei, iar salariile debutanților 2.500-3.000 de lei. Păi mai bine ii stimulați pe cei din sistem cu ceva salarii mai mari, decât să păstrați pensiile speciale celor care au ieșit deja din sistem.

    Comentariu apreciat.746
  2. 7. Ma intreb daca nu cumva masura asta ii va determina pe producatori sa reduca si mai mult durata de viata a produselor pentru a putea castiga din vanzarea de piese de schimb ce pierd din vanzarea de produse noi.

    Comentariu apreciat.383
  3. Băi, dă-o în plm, 50.000€ pentru un video în care Mircea ar trebui să laude Alba Iulia pentru investițiile făcute cu banii de la UE?

    Nu ar trebui investițiile să vorbească de la sine? Nu ăsta e job-ul tău?

    Și m-am trezit bine.

    Comentariu apreciat.818
    • „Boss, iti dau 50 mii pentru un clip, dar din banii astia, trebuie sa ajunga si la X vreo patrujdamii, ca sa mai colaboram pe viitor. E bine asa?”

      Comentariu apreciat.556
    • E plătit tot din bani de la UE, probabil vreun mod de a combate propaganda ca UE e naspa si trebuie sa iesim. Și bănuiesc ca omul are angajați, a investit în echipamente, plus notorietate. Ca nu e ca și cum ma filmez eu cu telefonul și pun pe net.

      Indecis. Tu ce zici?3214
    • E vorba de 50.000 EURO. Ce zi de filmare costa atat?

      Indecis. Tu ce zici?1122
    • Pentru ca am primis – am zis sa fac putin research.

      „Din banii din proiect, o bună parte merg către salariile celor din echipa de implementare, altă parte de bani către vlogger și o parte din bani în implementarea proiectului.”

      Prin urmare, nu stim cum se vor imparti cei 50.000 E.

      Din ce informatii am gasit pe net, 1 minut de filmare ar fi maxim 1500 E, iar clipul cate minute sa aibe? Mai mult de 10 minute nu cred.

      Poate cineva din domeniu ar putea sa ofere cateva detalii.

      115
    • Mircea Bravo e foarte mare ca si vlogger. Probabil ca ia 10-20k la o companie privata. Aici fiind vorba bani publici si buget de promovare merge si mai mult.
      Vad ca in ultimul timp si pe Facebook, pe YT si pe Tiktok, UE baga bani la greu in promovarea sa. Pe toate proiectele si palierele posibile. Pacat insa ca promovarea e facuta pe bani publici si in general de tot felul de oameni care abia se pricep. Poate asta cu Mircea Bravo sa fie facut mai bine.

      187
    • @Vlad: Bravo, uite cine lucreaza cu bugetari ;-)

      22
    • @Razvan: exclude TikTok. UE a suspendat utilizarea pe terminalele corporate, parte a politicii de cybersecurity (cum pana mea s-o traduce in română).

      23
    • Problema nu e ca bravo ia bani sa faca promovari, mi se pare normal asta. Problema e ca aia 50k euro puteau fi folositi la ceva mai util. Renovarea unei gradinite, asfaltarea unei strazi mici, sau multe altele care aduceau un beneficiu pe termen lung.

      68
    • @Claudiu
      Logoreea sau diareea verbala nu poate fi cuantificată, deci se poate ciordi oricît, pe cind la o renovare se face iute calcilu, cît costa o caramida, cît e metrul patrat de tencuiala…

      22
    • si parandărătul? ca doar vine anul electoral…

      31
  4. Cum să nu-ți vină să faci evaziune fiscală când vezi ce proști incompetenți plătești și la Comisia Europeană? Imbecilii ăștia nu pricep că problema nu e la furnizorii de reparații, ci la producătorii care se pun în cap ca să nu găsești piese, producători care „din motive de siguranță” împerechează componentele, producători care fac produse pe care să nu le poți repara. Nu înțeleg că producătorul te autorizează ca schimbător de piese, nu reparator, aka nu-ți livreză IC-ul care e defect ci toată placa, fapt care face „reparația” să fie exagerat de scumpă. O să facă ei muții o platformă …

    Indecis. Tu ce zici?3111
  5. Ar mai si asta care mie imi pare deosebita, „adica am dat banu’ dar nu ai rezolvat? No problem boss ma transform in sifon o dimineata la DNA si ma duc sa te torn… ” https://romania.europalibera.org/a/dna-director-ads-luare-mita/32329312.html

    31
  6. Partidele nu se pot atinge de pensiile speciale (pentru că securiști)

    Securiștii, familiile lor, înstărite, cu relații și toate alifiile (favoriții, infiltrații…), dacă este situația asta așa, înseamnă că sunt la fel de periculoși (și după +30 de la Revoluție, desigur) ca Alqaeda.

    233
  7. „Mircea Bravo primește 50.000 de euro de la Primăria Alba Iulia”
    oare are legatura cu faptul ca Mircea a criticat mafia pacanelelor ?
    de unde stiu ei ca 50000 euro, dece nu 150 000euro sau 500 000euro ?

    417
    • NOU
      #21

      50.000 de oiro pe hartie, de fapt e manevra cu primaru’ cu presedintele, cu sefu’ cu toti, aia iau si impart 45,000 si lu’ Mirciulica ii raman poate 2k si o ciorba si niste stiri si ceva notorietate pentru urmatorul lui film… smekerea din asta facea si Nuti si Adrian si Gigi… stiu ei la „judeteana” cum sa invarta astea

      79
    • Urmatorul film e deja gata filmat, e in postproductie, desigur la fel de „bun” ca primul! premiera, la toamna – vai noua…Titlul e ceva cu nunta, nu am tinut minte.

      11
  8. 4. „cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete” – absolut hilar

    6. „prețul ar trebui să-mi acopere costul de producție, iar subvenția să-mi asigure profitul” – nici pe afara agricultura nu-i asa profitabila cum crede nenea care-a emis perla asta.

    Foarte multe cheltuieli ale patronului fermei sunt decontate si acoperite de subventie.
    Inclusiv mancarea, haine de lucru & masina in interes de serviciu, ba prin UK isi pot plati si un salariu, daca nu-mi scapa ceva. De asta si ies pe plus.

    Numai ca asta nu inseamna ca baga banii aia in buzunarul propriu si-si cumpara Maybach, ca sa le arate el la fraieri.

    153
    • M-am plimbat cu bicicleta o gramada prin sud-ul Angliei, pe toate drumurile de tara (asfaltate bineinteles). Stii cum e sa vezi s-klasse, ultimul model de Range Rover si un BMW sau un AMG parcat frumos langa 4-5 utiliaje agricole? Am vazut asta la o gramada de ferme.
      De asemenea am avut ocazia sa merg la o nunta in nordul Irlandei. Toata zona full de fermieri bogati. Ferme cu minim 40-50 de vaci si 10-20 ha de teren. O ferma micuta faceam profit 70-80k euro/an.
      Stii de ce pot sa faca fermierii din Olanda si Belgia asa de mult scandal si proteste asa de avergura? Pentru ca sunt bogati si cand vin la protest, vin cu 5-10-15 tractoare/caciula.
      Agricultura in vest se face: cu subventii masive, pe suprafete mari si cu investii serioase. Si fermierii sunt mai mereu foarte bogati.

      222
    • că am un amg nu inseamnă că sunt foarte bogați. îmseamnă că nu fac agricultură de subzistență. înseamnă că au unde stoca producția. inseamnă că pun tractorul la muncă. înseamnă că nu culeg de mână recolta.

  9. toate proiectele pe fonduri UE au o componenta procentuala de promovare si publicitate. si e obligatorie…

    probabil a castigat asa ceva. Dar binenteles ca daca superi pacanelele te duci la cei mai fomisti ziaristi ca sa scrie pana la un urma un adevar. ca e scos din context… e alta poveste.

    jurnalistii de mare valoare de la libertatea sunt bucurosi ca nu trebuie sa minta, e si subiect interesant… e si servit asa cum le place lor si e pe bani. win win win win.

    91
    • Or fi având proiectele alea buget pentru promovare, dar nu cifra care e vehiculată pe aici. Ți se cam permite un video pus pe iutub, website, tuităr și linkdin, nu film artistic gen Mirciulica.

      05
    • sunt si cu mult mai mult la proiecte de infrastructura fii linistit.
      Si vorbim de proiecte care nu sunt in scop de marketing. ca daca scopul e cresterea adresabilitatii unitatilor turistice, dezvoltarea obiectivelor turistice prin solutii inovative… poti sa ai 20% marketing si publicitate.

      21
  10. Despre cum va elibera soselele si locurile de parcare o electrica:

    „„Pentru drumuri lungi am mașină de familie pe benzină. Dar pentru micul trafic și navetă, mașina electrică e perfectă.”

    În acest moment, potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în România sunt aproximativ 1.700 de puncte de încărcare publice. Cu alte cuvinte, în România, din cele peste 150 de mii de vehicule full-electric și hibrid, pot încărca simultan în stațiile publice din România 1.700.

    „În condițiile astea, odată cu intrarea în anul 2024, dacă nu se vor întâmpla niște transformări, problema va afecta direct vânzarea de mașini electrice”,

    O stație de încărcare de 22 de KW are un consum asemănător cu un bloc de 3-4 etaje, spun experții.

    Comunitatea locală trebuie să investească în primul rând în noi transformatoare și în a aduce creștere de putere electrică. Degeaba doresc ca autoritățile locale să instaleze 10 stații la fiecare colț de stradă, pentru că rețelele nu vor face față.”

    https://romania.europalibera.org/a/tara-in-service-statii-incarcare-masini-electrice/32306772.html

    11
  11. Între timp a fost spart canalul de Youtube LinusTechTips. Google / Alphabet, una dintre cele mai mari companii de tech din lume nu e capabilă să securizeze o interfață de logare.

    51
  12. @4. Normal ca a crescut consumul daca preturile la produsele de baza aproape s-au dublat fata de anul trecut.

    01
  13. 5. La articolul cu asigurarile, eu inteleg ca se constituisera rezerve tehnice (accrualuri?) pentru daunele avizate si neavizate. Daca erau rezerve/accrualuri, intelegerea mea e ca sunt bani pusi deoparte in afara fluxului de bani de anul trecut. Prin urmare excedentul de 1miliard si ceva e pentru profit sau rezerve viitoare. Ma insel?

    21

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.