Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. 6. week-endul ăsta m-am nimerit la cineva în al cărui garaj „piesa de rezistență” era un Compaq încă viu, cu windows 3.11 preinstalat și pe care încă rula excel 5.0. pe bune acum, nu există aproape nimic în materie de calcul tabelar pe care să nu-l poți face cu tehnologie & soft de acum 30 de ani.

    Comentariu apreciat.621
    • daca vrei sa sugerezi ca ai fost la bill gates in garaj, piese de rezistenta nu e compaqul, e garajul.

      202
    • @bosulean. the lost world – acum 30 de ani dădeai niște bani pe huidumă, mai dădeai ceva pe 4,7 kg verbatim (office-ul avea vreo 50 dischete), încă ceva pe un epson cu 9 ace (alea cu 24 erau pentru profesori, haha, artă) – și aia era tot, cu banii ăia îți făceai treaba pe termen nedeterminat.

      știu, cu modelul ăsta de business nu ajungea Microsoft-ul în Dow30.

      92
    • încă ceva pe un epson cu 9 ace

      … și un top de hârtie de indigo, că ribbon-ul era prea scump.
      puneam câte 4 pagini; prima ieșea albă, restul imprimate corect.

      142
    • Si care credeam ca eu sunt vechi cu imprimanta Olivetti cu un singur cartus

      32
    • NOU
      #6

      Excelul ăla avea maxim 16384 de linii. Acum are 1048576, plus posibilitatea de a adăuga mult mai multe în Data Model. Dacă doar faci câteva sume și un vlookup, e ok și ăla, în rest nu prea mai ai ce face cu el la modul serios

      62
  2. 6 -> acum cateva saptamani cineva a facut o mema cu AIuri care iau text putin „raspunde-i lu Gigel ca ma ocup azi” si scoate ceva gen „draga Gigel, iti multumesc mult pentru oportunitatea de a ma uita cu drag la ce mi-ai trimis. Stai linistit ca ma voi ocupa cu maxima celeritate de cerintele tale …”, apoi Gigel baga carnatul ala mare intr-un alt AI care-i zice „Ionel se ocupa azi de asta”.

    Acum cateva zile a scos gugal fix aceeasi mema, produsa frumos cu suita lor de web stuff. Am ras.

    142
  3. Foarte bun articolulul cu baietii de 20 si un pic care te invata sa fii milionar.
    Daca as fi fost la varsta aia clar as fi pus botul. Nu neaparat ca m-as fi apucat de ce zic ei, dar i-as fi crezut.
    Nu intelegi ca nu exista de fapt substitut pentru experienta de viata decat dupa ce acumulezi tu insuti un pic. Unde cred eu ca exceleaza de fapt baietii astia este la comunicare. Vrajeala e termenul perfect in română.
    Acuma, daca ai macar 35-40 ani, nu esti idiot si iti amintesti macar vag ce era in capul tau pe la 20-25 ani, te umfla rasul cand un putzica din asta iti spune ce trebuie sa faci EXACT ca sai ai o viata implinita.

    Comentariu apreciat.460
  4. 3. Nea Marcel a adulmecat oportunitatea ca el si prietenii lui sa faca niste milioane de oiro in timp ce baga CEC in faliment. Daca tot sunt porniti pe nationalizare, sa nationalizeze toate firmele de asigurari, ca tot este statul cel mai bun administrator

    220
  5. 4. cu o floare nu se face primăvară. deși mă bucură chestiunea, nu pot să nu mă întreb de câte ori a făcut ăla asta și l-au lăsat nesancționat dacă n-avea nicio greață să facă așa ceva.

    130
  6. O banca elvetiana a fost salvata de la faliment !

    140
  7. cryptofratii nft-isti au devenit profesori de educatie financiara. #urlafoamea

    102
  8. 3. Eu sper sa fie ca atunci cand s-a apucat statul de vandut curent prin hidroelectrica, si un an mai tarziu inca nu reusesc sa faca facturi.
    Mi-ar placea sa imi iau RCA ieftin, de la o firma care nu va fi lasata sa dea faliment, ca doar n-o sa dea afara nepotii si amantele (too big to fail).
    Si cu plata pe caiet.
    De drag faci tamponari si amiabile cand stii ca pui bugetarii la treaba

    251
    • „Mi-ar placea sa imi iau RCA ieftin, de la o firma care nu va fi lasata sa dea faliment”

      Daca ar exista asa ceva, probabil nu va da faliment, pe modelul Tarom, mortul viu. Doar ca platile vor fi facute la 3 luni, apoi la 6 luni, apoi la 12 luni si asa mai departe. Vai de nefericitul pe care il lovesti tu cu asemenea hal de asigurare.

      Si doi: de ce ar face statul asta? Ca teoretica daca discutam de o firma de stat putem discuta de Curtea de Conturi, DNA, DIICOT. procurori, judecatori, abuz in serviciu, deturnare de fonduri din bani publici si asa mai departe. Ma rog, discutia e a ajuns doar teoretica in Romania de azi.

      Nu iei mai bine banii din piata fara sa te legi la cap? Schema e banala. Bagi preturi sub piata, colectezi banii catorva milioane bune de soferi, spargi banii (in directiile in care trebuie, da?), incepi sa ai intarzieri la plata si dosare refuzate din greu, ASF se uita in alta parte, tu intri in insolventa, apoi dai faliment, statul preia integral pagubele, nimeni nu pateste nimic. Cel mult face o „sageata” 2 ani de puscarie, el stiind de la inceput ca trebuie sa faca asta „pentru echipa” si sa isi tina gura. Apoi o iei de la capat. Ce FNI, ce Caritas, ce Bancorex, asta afacere solida si replicabila an dupa an!

      Ca altfel, de ce nu intra firme mari din afara pe piata de asigurari auto? Ca locul in piata e uriasa, ultimele doua firme au eliberat peste 50% din piata.

      140
  9. Salut!

    Tot apar știri legate de Asociația Parcul Văcărești și ce fain o ard ei cu insulele de biodiversitate în sectorul 4 al capitalei și acum aflăm că mai vor și altele.

    Eu țin minte de când s-a legiferat caarealul respectiv să devină rezervație naturală că erau promiși zeci de kilometri entru biciclete care să unească varii cartiere, etc.
    Poate ar trebui ca băieții deștepți să termine ceea ce au promis înainte să mai facă loc altor insule de șopârle și lighioane într-o capitală europeană.

    Plus, anul trecut organizau alergare pentru viezurii și vidrele din rezervație cu motivul că bugetul de la Asociație le ajunge doar pentru salarii și cereau pomană de la locuitorii capitalei. Ce s-a schimbat între timp în afară de anotimp?

    https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-26146273-bucurestiul-avea-urmatorii-ani-5-insule-biodiversitate-unde-natura-acasa-mijlocul-orasului.htm

    47

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.