Știrile zilei – 15 noiembrie 2021

  1. Verde . Blondă . Munți . Verde . Roșcată . Șatenă . Brunetă . Sexy . Mov . Roșu . Blondă . Cer . Cioc .
  2. Romgaz, profit de 1,2 miliarde
  3. Luxul se vinde bine
  4. Activiștii de mediu fac chestii
  5. Restart Energy renunță la furnizarea de gaze
  6. C&A are probleme
  7. Firma care a montat stâlpul tocmai are video de promovare
    ps: și da, cu asta se ocupă poliția la accidente, să filmeze și să facă poze și să le trimită la presă și la prieteni.
  8. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. 7. Firma care a montat stâlpul tocmai are video de promovare

    De vină nu-i omu’ (o fi avut el un motiv să bea ceva, i-o fi născut soțu’, a câștigat la Loteria vaccinării, etc.) nici stâlpu’, ci materialul din care-i făcut și rigiditatea montării lui.
    Dacă-l făceau din cauciuc și-l prindeau flexibil (vezi țărușu’ de la colțul terenului de fotbal) nu mai aveau loc atâtea accidente….da’ nu s-a vrut pentru că-s interese mari la mijloc.

    00
  2. C&A pe online au returul in Germania, ceea ce clar incurajeaza vanzarile (in special pentru cei care nu verifica acest aspect)

    Din motive tehnice și administrative, retururile pentru comenzi online nu sunt posibile în magazinele C&A.
    Iată cum funcționează:
    Completați formularul de retururi furnizat și introduceți-l în colet împreună cu articolul returnat.
    Sigilați coletul în condiții de siguranță și duceți-l la partenerul dumneavoastră de transport preferat.
    Vă rugăm să rețineți că trebuie să acoperiți costul returnării articolelor către noi.
    Vă rugăm să expediați retururile dumneavoastră la următoarea adresă:
    C&A Online Shop
    Münchner Straße 112
    30855 Langenhagen/Germania

    00
  3. Profesorii care dau meditații trebuie să aibă PFA, II sau SRL și, dacă încasează în numerar sau cu cardul, trebuie să dețină casă de marcat

    • Iohanis does not like this.

      00
    • Casele nu se cumpără cu PFA și casă de marcat. Ar trebui să ne explice Iohannis și Năstase 6 case.

      00
    • @Ionut M. Năstase avea 4, Iohannis avea 6.

      00
    • Ar trebui să nu aibă voie să facă meditații profesorii care au un loc de muncă într-o școală de stat fiindcă nu își mai dau interesul să predea tocmai ca să aibă clienți la meditații. Tot la fel și medicii care lucrează în spitale să nu mai aibă voie și în privat tot din același motive. Dar am înțeles că toți contribuie cu bani la partide deci nu se va întâmpla nimic.

      00
    • Taică-meu a vrut să facă așa ceva (pfa sau ceva de genul, că de casă de marcat nu prea se știa la ora aia) pe la începutul anilor ’90 și a întrebat la noi în oraș la ANAF. au râs ăia de-au căzut de pe scaune „lăsați domn profesor”.
      Nu, n-are 6 case. Are una singură, aia moștenită de mama de la tac-so, pe care au renovat-o, încă plătește rate pt ultima renovare a acoperișului. Noi, copiii lui, ne plătim ratele la propriile case pe cont propriu.

      00
    • Cine crede ca iohannis si a luat casele din meditatii e pur si simplu prost. Eu sunt convins ca iohannis nu stia raspunsul la faimoasa intrebare “cum se calculeaza aria cercului?”

      00
    • @Dan: poate nu și le-a luat DOAR din meditații ci și din alte șpăgi și chestii evazioniste făcute pe timpul cât era primar, nici eu nu credeam inițial că se poate să-ți iei case din meditații dar hai să facem un calcul simplu, vrei?
      Fizica este o disciplină grea, dacă mai dai și bacalaureatul la fizică deja e un stres.
      Câți crezi tu că primește un profesor o dată, pe oră, la pregătire?
      1? Nu. Nici 2 și nici 5. Sunt care bagă la pregătire de la 7-8 în sus. Practic câți îi încap în sufragerie, hai să zicem 10 pentru a ne ușura calculul.
      Din ce am înțeles o oră de pregătire variază între 100-150-200.
      Să zicem 150.
      150 x 10 = 1500 de lei pe oră.
      Să zicem că un profesor nu face pregătire nonstop, hai să zicem că face doar două ore de pregătire pe zi.
      1500 x 2 = 3000 de lei.
      3000 de lei x 30 de zile = 90.000 de lei PE PUȚIN!!!
      Prin urmare un profesor scoate un miliard de lei vechi pe lună CEL PUȚIN și tu spui că nu și-ar putea lua case din pregătire?
      Eu zic să ne mai gândim.

      00
    • Și încă ceva, eu cred că știa aria cercului. Orice prost știe asta și el este și profesor de fizică la bază.

      00
    • @Crimsonware nu știu ce calcule ai făcut acolo, dar trebuie să te gândești la prețurile care erau pe piață, când dădea el medidații, nu cele de azi. Mă îndoiesc că era 150-200 lei ora de meditații pe atunci.

      00
    • Da de ce 10 si nu mai 0? Si 30zile? Pune macar 50

      00
    • @crimsonware
      Eu eram la liceu in timpul cand se presupune ca el facea meditatii. Eu am facut meditatie in timpul liceului la matematica, engleza si economie in clasa 12 pt ca urma sa dau la ase. Mai erau care faceau meditatie la romana si franceza/germana. La fizica erau extrem de putini care faceau meditatie, in nici un caz nu era acelasi nr ca aia care faceau matematica de exemplu. Preturile pe vremea aia erau 300.000-500.000 lei maxim ( 30-50 lei azi ). Eu n am vazut niciodata la meditatie mai mult de 4-5 elevi in acelasi timp, daca erau 10 nici nu ma mai duceam pentru ca ar fi fost aproape ca la scoala. Eu ca parinte nu as accepta sa l trimit la meditatie intr o grupa de 10 pentru ca nu are timp de toti in 2 ore……
      L am avut profesor la matematica pe stefan smarandoiu care era in top 5 profesorie de matematica pe tara, omul scotea olimpici in fiecare an. Omul asta nu facea fata la ce cerere era si creca e si astazi pentru el la matematica. Cu toate astea omul sta in acelasi apartament in care statea si in 1998 si cel mai probabil si a ajutat copii sa si cumpere un apartament ( are un baiat si o fata ). L am mai avut profesor si pe sorin oane care a scris cartile de istorie de pe care am invatat toti. Sorin oane are probabil cele mai multe carti de istorie vandute in romania, daca il vezi pe strada nu dai 2 bani pe el

      00
    • Crimsonware

      Nici dacă făceau pregătire toți elevii din Sibiu, nu ajungea la banii aceia!
      În plus, ca profesor bun, cine venea la el lua bacul și la revedere. Nu stătea cu anii.

      00
  4. Problema poluării este pusă ca de obicei greșit de incelii ăștia ce nu au făcut nimic remarcabil pina la 30 de ani. Nu proprietarii sunt responsabilii, ci firmele și guvernele care permit producere unor mașini de 3 tone pentru plimbat in oraș.

    00
    • acuma hai totusi sa nu basculam cu totul in partea cealalta. am vazut in ultimele saptamani chestia asta rostogolita din ce in ce mai tare. ok, marile corporatii sunt principalii pioni, dar daca 7 miliarde de gigei merg pe ideea asta, ca e ok sa aruncam un pet in natura, e ok sa aruncam uleiul la canal, e ok sa lasam apa sa curga degeaba, s-ar putea sa aiba totusi un impact asupra planetei, ma gandesc…

      00
    • Nu vad legatura comentariului tau cu ce am zis eu, era vorba de vandalizarea unor SUV-uri de lux ca să atragă atentia asupra problemei schimbărilor climatice. Apoi, ce zici tu, cu aruncarea pet-urilor în natură, ulei la canalizare, etc, ei bine astea sunt chestii care evident că nu sunt ok, dar … nu au impact asupra climei. Ia zi-mi cum este afectată clima de uleiul aruncat în canalizare sau de niste pet-uri aruncate prin pădure. Nu prea există un mecanism care să facă asta, pina la un punct. Poluarea mediului în felul ăsta nu face decât să afecteze resursele necesare oamenilor, natura nu are grețuri. Nu mai ai apa curată de băut dacă bagi ulei in canal și implicit în pătura freatică, animalele tot apa de ploaie din rîuri și lacuri vor bea. Pet-urile alea nedegradabile vor sta acolo sute de ani și va creste vegetație peste ele, dar în afară de emisia slabă a unor fenoli in primul an, nimic altceva nu va contribui la modificarea mediului și climei, exceptind situația în care volumul de deșeuri este atît de mare (ca în filmul de animație Wall-E), încît nici vegetație nu mai creste.
      Ah, da, producerea pet-urilor are impact asupra mediului, că sunt produse destule deșeuri sub diverse forme pina iese pet-ul gata de pus în el lichide.

      Deci problema stă tot la producerea chestiilor necesare confortului uman și la necesitatea acestor chestii. Tot nevoia asta de confort a generat și producerea unor chestii cu viață extrem de scurtă de utilizare, gen PET-ul ce este folosit o singură dată pentru a tine în el lichide. Ne-am obișnuit cu confort sub toate formele, nu suntem dispuși să renunțăm la chestii simple ce nu sunt chiar necesare. Să zicem, pentru cine știe ce înseamnă „sifon”, „quick-cola”, că s-ar pune problema revenirii la refolosirea recipientelor, dar refolosire la utilizator final. Mergem frumos cu PET-ul la statia de încărcare, stăm la coadă și luăm sifon, nu cumpărăm un bax de apă minerală, iar recipientele nu le aruncam imediat ce le-am golit. La începutul anilor ’90 chestia asta era normală, oamenii consumau sifon la pet, se găsea dispozitivul ăla de dozat sifon compatibil cu orice pet in toate magazinele.

      Și problema poate fi disecată in mii de fire. Gen cum se obține poluare mai mică la producerea unui corp de mobilă, prin asamblare cu șuruburi sau prin lipire cu adeziv (aracet)? Merită lipite bucățile de lemn, e suficient de rezistență lipitura fata de îmbinare cu șurub?
      Uite, in industria auto se face reducere de cost prin eliminarea îmbinărilor cu șuruburi la elementele decorative ale carosiei la mașinile mici și ieftine, gen spoilerele sunt asamblate cu cleme elastice, cleme din plastic. Asta vine cu cost mai redus, dar și cu posibilitatea ca acele cleme să se rupă la o mică atingere elastică și tot spoilerul trebuie schimbat din cauza unei cleme. Sau meșterit de un mecanic priceput.

      Una peste alta, nevoia de confort a oamenilor a explodat în ultima sută de ani și jumătate din omenire încă nu știe ce înseamnă confort, abia îl va descoperi în următoarele decenii.

      00
    • Anda, da’ n-a zis nimeni sa ne apucam sa aruncam aiurea gunoaie, ca nu suntem nesimtiti.
      Ce s-a zis e ca impactul procentual e mai mare de la companii decat de la consumatori.

      00
    • @F. Companiile alea crezi că produc doar de dragul de a face chestii sau produc pentru că cineva le dă bani pentru asta? Iar banii vin de noi, ăia care cumpărăm chestii și ne dăm ecologiști.

      00
    • Problema poluarii e in mare parte cauzata de cetateni ca finch care au impresia ca au doar drepturi nu si obligatii.

      00
    • Problema cu poularea, pe care nimeni nu vrea să o recunoască, nu e complicată deloc, dar toți se prefac că nu o văd. Politicienii nu vor lua măsuri radicale, fiindcă știu că asta ar însemna să piardă susținerea politică, atât din partea companiilor, cât și din partea cetățenilor. Abia aștept să văd cum va reacționa americanul de rând, care conduce adevărate tancuri, când o să i se spună că nu poate să își schimbe telefonul anual sau când hainele vor avea prețuri mai mari și nu vor mai fi schimbate după cum bate vântul modei. Una alta, poluează statele mari ale lumii, cât nu vor polua în următorii 10-20 de ani plebeii, dar e ok statele în curs de dezvoltare aderă fără să clipească la convenții și pacte privind schimbările climatice, cărora le afectează creșterea economică, că nu avem nici nivelul tehnologic al statelor dezvoltate să trecem direct la green energy în mod sustenabil. Liderii României, când li se pune pe masă planuri privind reducerea emisiilor, ar trebui să întrebe: „Ok, fac ce spui tu, dar da-mi alternative, ajuta-ma cu investitii. Inchid minele de carbuni, dar nu vreau sa am deficit cand China polueaza cat 20 si ceva de romanii la un loc”

      00
    • @Marian singura consolare e că, probabil, efectele poluării vor fi resimțite prima oară prin țări bogate, precum America, Australia etc. Cum va reacționa americanul de rând, când va avea secetă în California și va trebui să raționalizeze apa?

      A, stai, că deja au trecut prin asta. În timp ce unii își măsurau apa consumată, alții își udau gazonul și umpleau piscinele. @finch, mai spune-ne cum responsabilitatea de 100% la corporații și guverne.

      00
    • Chiar am fost curios si am citit. Doctorul Marinescu explica destul de clar de ce nu sunt utilizate mai nicaieri testele de anticorpi. Si nu, explicatie nu e doar „nu se merita”. Deh, fiecare citeste ce ii convine.

      „Pentru că nu ai foarte clar un titru de anticorpi care să fie cu adevărat protector, nu există o standardizare la nivelul laboratoarelor și nici nu se poate face, nu știi care este intervalul de timp pentru care este asigurată protecția. Practic, vei găsi un nivel de anticorpi și va trebui să stabilești o perioadă scurtă pentru acel certificat verde și apoi va trebui să repeți foarte des acel test de anticorpi, fără să ai o dovadă clară că sunt anticorpi protectori. Pentru că anticorpii care se referă sunt anti-nucleocapsidă – nu au neapărat un rol protector – și ar fi, practic, o situație foarte incertă și foarte greu de gestionat. Nu știu dacă sunt anticorpi care îmi asigură protecție și va fi un lucru care mai rău mă încurcă.”

      00
    • Zice un analfabet functional.

      Mesajul politico e gen hai sa purtam masti for ever si ne obisnuim cu restrictiile, un argument preluat inclusiv la nivel de guvern in ok, deci nu favoarea dacilor liberi ca tine cois.

      Apropo de pizdificarea barbatilor, la femei inteleg incapacitatea de a estima bine un risc. Se stie ca sunt proaste. Da e greu sa intelegi barbati pizdificati care tot share-uiesc articole care le confirma lor ca e ok sa iti fie frica de o intepatura.

      00
    • Vali care e logica de a lăsa retardul ăsta să posteze linkuri pline de kkt atunci când i se activează schizofrenia?

      Surse de la Antena 3 pe bune?

      00
    • @silicon v
      Se lucrează și anticorpii antispike. 90 de lei. Doctorul Marinescu a explicat multe acolo eu am spus doar ca a scăpat porumbelul cu „nu merita”. Și porumbelul cu scăderea ratei de vaccinare. Ca medic clinician ar trebui totuși sa te intereseze ce titru de anticorpi îți oferă protecție, atât la cei de după boala cât și cei de după injectarea de ARN mesager.
      @marsten
      Ti-am mai zis ca nu sunt schizofrenie ci paranoid. Pe de alta parte nu eu l-am pus pe jurma sa se ducă la antena 3. Mai delicat mi se pare ca una susține la antena 3 și alta pe Hotnews /g4media.
      Întrebarea mea către voi e ce părere aveți de contractul cu Bechtel. Pardon cu pfizer. Nu mai contează, tot americani.

      00
  5. La nr 4:

    Asta cu rotile dezumflate ale domnului MacConnacher cred că-i un feature al LandRoverului. Nici la mine nu se mai deschideau uși, mai pornea alarma din senin și chestii deastea practice.

    00
  6. La „sexy” ma asteptam sa fie macar o mioara, mai intelegeam, dar ala e ditamai berbecul, wtf?

    00
  7. 4. daca chiar vor sa reduce CO2, sa impuna prin lege munca remote si o mare parte din populatie n-ar mai fi nevoita sa arda carburant doar sa se duca la biroul de la 50km de casa.

    In UK, stateam dimineata intr-o coada de cativa km ca sa ajung in parcare la Land Rover. Coada incepea de pe banda 1 de pe autostrada si se termina la intrarea in parcare. 2 benzi full de masini. Mii de masini veneau si plecau pe zi

    00
  8. Cum sigilezi coletul în condiții de siguranță? Porți mască? Combinezon hazmat?

    00
  9. Nu am vazut la emag in infografic cat reprezinta din vanzari amenda luata, probabil nici cel mai bun specializat in vizualizare nu reusea sa puna 50.000 lei in contextul vazarilor lor.

    O zi trista pentru umanitate, o zi fericita pentru secu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube