Bricolaj: conținut de calitate

Vreau să învăț să folosesc echerul de tâmplărie. Nu, nu ăsta, ăsta cu unghiuri. Trebuie să tai niște grinzi la unghi și aș vrea să nu o mai fac din ochi.

În română, conținutul pe tema asta constă în unboxing-uri. M-am uitat fascinat. Iată produsul. Iată cum vine ambalat. Ambalajul are culoarea asta. Așa arată produsul. Mulțumesc că v-ați uitat, nu uitați să vă abonați.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Pai și nu-i de ajuns? 😁 La prețul ăsta…

    00
  2. Vali, văd aici o nișă pentru tine. Canal cu diy în română? „Cum să nu vă scoateți ochii cu echerul” sau „De ce niciodată nu îl crezi pe altul când îți spune că a oprit curentul”, primele titluri. Instant hit, mă chemi când primești trofeul de la YouTube pentru 100.000 abonați.

    00
    • E bună, dar ochii se scot mai mult cu compasul. Un șorțuleț mai lipsește.
      Pitagora likes this.

      00
    • Nu merita sa faci continut de calitate in romana. Practic muncesti la fel dar te adresezi dor unui procent minor al potentialilor vizitatori (20 milioane de romani vs 7 miliarde la nivel mondial). Adica aprox 1 din 350. De ce sa te limitezi singur in asa hal?
      Youtube-ul romanesc merge la continut local, vloggeri, influenceri, manele, continutul DIY e universal, un cui se bate la fel in toata lumea.

      00
    • Daca Vali arata ca tipa de aici, ar fi rupt trendingul la maxim:
      https://www.youtube.com/watch?v=nIfOfM4pEDA

      00
    • @benea sunt multe gagici cu canale de tamplarie. N-am idee de ce, dar pe toate le vezi in atelier numai cu maiou, pantaloni scurti sau rochii foate scurte.

      PS: urmaresc si eu canalele astea de amenajari interioare de la rusi si am realizat ca imaginea pe care noi o avem despre Rusia vs realitate e mult diferita. Plus ca ce am vazut la ei in materie de amenajari si constructii… de multe ori sunt chiar si peste americani.

      00
    • @cristi Toate o imita pe April Wilkerson, ea a fost prima cu lookul asta, maieu mulat si blugi taiati. Doar ca mai face si ceva continut de calitate pe langa, nu freaca bancul de lucru ca la spalatoria sexy, cum fac rusoaicele.

      00
    • Nu exista nișa asta sau mai exact e o haiducie pe ea. Oamenii care gestioneaza bani si campanii pe zona sunt doar Dorei care stiu sa citeasca. Arunca aiurea cu bugetele. Velea vinde tigai la puști de 12 ani, Petreanu e zugrav cu experienta, altu e fermier si stie cum e cu rosiile etc.

      00
  3. Bricolaj challenge: incerc sa imi luminez curtea cu vreo 30 de aplice solare pe gard. Toate, dar *toate* aplicele solare cu senzor pe care le-am incercat au o problema de design idioata care ma face sa urasc it-isti la fel ca zoso.

    De obicei, astea cu senzor au 2 moduri de functionare:
    – stau stinse și cand treci pe lângă ele se aprind;
    – stau aprinse cu o lumina slaba (de veghe) și când treci pe ele se aprind mai tare.

    Totul e minunat pana se descarca pana dimineata. Motivele pentru care se descarca pot fi multiple:
    – nu s-au încărcat suficient peste zi (mai ales acum când ziua e scurta);
    – bate vantul și mișcă vreun pom, ceea ce le tine aprinse toată noaptea;

    Ei, și aici intervine problema de logica: daca s-au descarcat pana dimineața, în următoarea seara NU SE MAI APRIND. Trebuie sa te duci la fiecare și sa APESI BUTONUL ca sa le treci din nou într-unul din cele 2 moduri de mai sus.

    Dacă ai norocul sa nu își termine energia pana dimineața, se aprind automat seara următoare. Totul ar fi atât de simplu dacă butonul de selectare al modului de iluminare ar fi fost MECANIC. Dar nu, un inteligent a pus el un buton pe care trebuie sa îl apeși o data sau de doua ori în funcție de ce mod de iluminare vrei.

    În consecinta încă caut o aplica care sa se aprindă seara automat chiar daca a epuizat energia cu o noapte în urma. Nu ma interesează ca mai are baterie pentru 1 minut, doar sa se aprindă.

    00
    • da, sunt niște aplice solare care se alimentează de la priză. alea sunt cele mai bune :D

    • Butoanele mecanice sunt mai scumpe decat cele ”software”. Si e mai ieftin sa platesti un indian sau un roman sa scrie niste linii de cod.

      P.S. A se vedea masinile, care acum au butoane cu touch peste tot.

      00
    • butonul mecanic cu mai multe stari e un comutator, de fapt, care nu se poate face decât mare. Există și mici, dar nu le poti actiona simplu cu mâna, ci iti trebuie surubelnita fina.
      Dacă puneau comutatoare mari, stricau, poate, designul. In plus, comutator înseamnă piese in miscare- asa putin cat e – mai mult decât un microintrerupator de tip click de mouse. Outdoor, ploaie, vant… Chiar ieri am avut de reparat o boxa de exterior careia nu-i mai mergea butonul de pornit/oprit.
      In plus, cum scria cineva mai sus, a ajuns mai ieftin sa bagi comutator inteligent (care poate fi si scalat) decât mecanic.

      00
    • Pe langa faptul ca un comutator mecanic este ceva mai scump, mai are si dezavantajul ca pune „presiune” pe baterie si ai nevoie de o componenta suplimentara care sa taie curentul cand acesta ajunge sub o anumita valoare. Pe scurt, totul pare ca se rezuma la reducerea costurilor.

      00
    • de multe ori panoul ala solar nu e destul de mare sa incarce bateria, apoi de cele mai multe ori bateria e mai mica decat in specificatii.

      00
  4. „Rafter square” pe youtube. Gasesti filmulete cu explicatii si aplicatii practice. Anul asta mi-am luat unul de la milwaukee. E zeu.

    00
  5. Cacat, dupa comentariu am vazut linkurile… Totusi, echerul rapid swanson/milwaukee e mult mai practic decat ala de la leroy.

    00
  6. Păi ăla Dexter de la Leroy de fapt e să iei unghiurile.
    Desfaci șurubul, pui ambele părți pe lângă unghiul care vrei să-l tai, strângi șurubul și apoi îl pui desupra scândurii. Cu creionul însemnezi unghiul și … firez, sau circular.
    Dacă vrei să debitezi la un unghi – iei raportorul din trusa de geomatrie a copilului, suprapui echerul, îl reglezi la unghiul dorit, strângi șurubul și …creion, însemnare și debitare.

    00
  7. Poate gresesc, dar oamenii care bircoleaza in Romania sunt in 2 categorii:
    1) „Nea Mitica Meseriasu” care face chestii singur in casa ca e mai ieftin si se pricepe cat de cat si a invatat din experienta sau greseli.
    2) Bula aia de oameni care au un job decent platit dar le place sa mai faca si ceva cu mana (insert jokes here).

    Cei din categoria 1 nu se vor cauta pe youtube astfel de continut ca sa invete. Cei din categoria 2 inteleg engleza suficient de bine incat sa se poata bucura de infinitatea de continut deja existenta. Singura problema de care m-am lovit la continut in engleza e ca mai vad o „scula” (waiting for more jokes here) care habar nu am cum se cheama si caut juma de ora echivalentul ei in romana.

    Chiar as aprecia astfel de continut in romana, dar mi se pare ca nisa e prea mica pentru a fi profitabila.

    00
  8. In clipul asta, mai spre final arata cum se foloseste pt marcat un anumit unghi https://www.youtube.com/watch?v=4VWyT0ko2MY

    00
  9. Unde e fluture cand ai nevoie de el?

    00
  10. pe primul il folosesti sa tai la un unghi definit (si e marcat ca atare), iar pe al doilea il folosesti sa copiezi unghiuri.

    no offense, dar sunt pretty much self explanatory, mai ales pentru cineva care a trecut pe la ora de geometrie cand era mic.

    daca, in schimb, vrei „tips and tricks” pentru performanta cu ele..
    pe astea trebuie sa le iei de la cei care fac performanta cu ele, deci prea putin probabil sa gasesti asta in ro (performanta + timp si pricepere si mai ales dorinta de a crea continut).
    switch to english si o sa gasesti din plin ce cauti

    00
  11. Echerul acela se mai numeste si echer fals. Se foloseste pentru a prelua/copia unghiuri fara a le cunoaste valoarea. La baza e o scula indispensabila pentru dulgherie/acoperisuri.

    https://www.youtube.com/watch?v=T5lzroxqC-k

    • je ne comprend pas francais.

      bazele le știu, eu căutam ceva ghid mai extins, poate învăț șmecherii sau poate fac ceva greșit.

    • Pai n-ai nevoie sa stii franceza. Te uiti doua minute la videoclip si ai invatat aproape tot ce trebuie sa stii despre folosirea echerului fals/reglabil. Tu ai nevoie de „basic”, nu de „smecherii” :-) ca nu faci turla de la Notre-Dame :-)

    • Stie el mai „bien” ca tine ce ai nevoie. Cum sa nu asculti de profesionisti in de toate?

      00
  12. Urmăresc de ceva vreme canale și grupuri de social media cu filmulețe de-astea artistice gen recondiționări, conversii sau creații gen „fac o veioză dintr-o buturugă”. Majoritatea sunt filmări din atelier, unde omul știe exact ce face, cum taie, cum bagă șurubul sau ce substanțe să pună de-a lungul etapelor tehnologice. Eu nu am cum să reproduc treaba aia acasă – pe de o parte nu am toate sculele, pe de alta nici nu am cunoștințele și experiența muncitorului sau artistului respectiv. M-aș pricepe poate să-mi fac o bancă pe care să stau în curte sau vreun scaun de rupt fundul și spinarea pe el, dar cred că asta e limita.

    00
  13. Pentru primul am găsit asta: https://fb.watch/9iedFplbA-/
    De pe la 1.43. Mie mi-a folosit.

    00
  14. Pentru partea de acoperisuri daca ai destul loc o varianta simpla care mi-a functionat e sa-i simulezi sectiunea pe pardoseala si de acolo faci sabloane din placi, osb, resturi – pe care le folosesti ulterior. Cotele le iei de pe plan sau de la elementele existente in caz de reparatie. Cu metoda asta nu ai nevoie de scula respectiva pentru acoperis.

    00
  15. conținutul romanesc pe tema asta constă în unboxing-uri pentru ca nimeni nu e interesat de mai mult. de ce? pai e simplu … unde e scoala putina este si interes putin pentru o tema tehnica.
    Din pacate scoala romaneasca e atat de inapoiata incat nu formeaza nici macar deprinderi minime pentru a urmari si intelege un infografic simplu

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.