Știrile zilei – 11 ianuarie 2022

  1. Lac . Brunetă . Blondă . Stradă . Brunetă . Brunetă . Brunetă .
  2. Record de tranzacții imobiliare în 2021
  3. Încălzirea globală nu e reală!
  4. Așa se încălzesc la Slatina
  5. Kazahstan, cea mai bogată ţară din Asia Centrală
  6. Furnizorii de energie sunt hoți, spune ministrul Energiei
  7. Tremură politicienii de frică la auzul acestei vești
  8. Poluarea auto nu e o prioritate
  9. Cele mai importante lansări de la CES
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Ministrul Energiei s-o suga, o sa ajungem la mana unor securisti analfabeti, o sa ne intoarcem tot la perioada lui Ceausescu, acum o sa ai lumina dar n-o s-o aprinzi, o sa ai gaze dar tot cu 5 perechi de pantaloni stai pe tine.

    00
    • Toti miniștrii s-o sugă. De fapt, tot statul mafiot Romania s-o sugă.

      Am intrat în țară după 20 decembrie și ma-sa, nu știam de mizeria aia de passenger locator form; mi-a venit amenda acu. Dar nu aia e problema, vina mea că n-am stat cu F5 pe site-ul MAE, ci că la vama nimeni n-ar zis nici pâs. Nimic ba, ai completat formularul ăla? Vezi că trebuie. Nu, verificat doar vaccinul, pasaportul și drum bun. Pentru că autoritățile statului in Romania au un singur rol: sa adune amenzi, nu să prevină sau sa ajute.

      00
    • @Sabotor.
      Am revenit in tara la sfarsitul lui martie 2020 (am aterizat la pranz). Atunci era prima zi in care s-a introdus declaratia pe proprie raspundere. Am avut norocul sa fiu oprit in trafic si sa prezint declaratia . Ia ghici ce? Cu o seara inainte verificasem site-ul MAE, toate site-urile de stiri, am pregatit declaratia si am avut-o la mine. Dar nah, e mai simplu sa dam vina pe autoritati ca nu ne-a informat personal de formular, de vreo 2 ani sunt restrictii, conditii de a calatori si totusi mai sunt romani surprinsi ca e dreptul altora sa ii informeze pe ei in mod special.

      00
    • @Unu
      Daca tu din „vina mea că n-am stat cu F5 pe site-ul MAE” ai inteles ca eu dau vina pe autoritati ca nu m-am informat, e bine.

      Ce ziceam eu e ca la vama, la fucking vama, vamesul ala n-a zis absolut nimic de plf, desi:

      „Ministerul Afacerilor Internelor, prin Poliţia de Frontieră în punctele de trecere a frontierei verifică existența formularului prin citirea CNP/a numărului documentului de călătorie de pe actul de identitate/documentul de călătorie prezentat de persoana care dorește să intre pe teritoriul României;” – http://www.ms.ro/formularul-digital-de-intrare-in-romania/

      Asta mi se pare absurd. Adica ala ma vede ca intru in tara, probabil vede ca nu am plf-ul pacii completat, dar nu zice nimic, deh, mai pica un fraier in plasa. Ca sa fac comparatie cu Austria, ca tot in aceeasi perioada am trecut prin Austria: la vama un soldat ma intreaba de unde vin, unde merg, ii spun ca doar trec, dar m-as opri la targul de craciun din Viena. Si-mi spune ala asa, ca orice om decent, ma, nu, nu te poti opri in Viena pentru ca ai un pasager in masina care n-are doza booster, ai grija ca-s amenzi mari. Asta subliniam eu, nu ca am fost eu prost si nu m-am informat cum trebuie.

      00
    • Si o completare: Formularul ala e pentru a lupta cu pandemia asta. Scopul lui e pentru a-i putea identifica pe cei care au venit in contact cu unul pozitiv de covid. Daca asta te intereseaza (ca stat) cel mai mult, faci absolut tot posibilul sa te asiguri ca lumea il completeaza, asta insemnand ca inclusiv la granita statul, prin reprezentatul lui (vamesul) sa te informeze. Ca nu vreau avioane gen cum fac cehii – sms automat cand intri in tara sa completezi formularul. Ca scopul tau declarat e ca lupti cu pandemia, nu ca rupi lumea cu amenzi.

      Altfel e foarte amuzant cum esti informat cand intri in tara (cu panouri) ca trebuie sa cumperi vigneta si ca limita de viteza e X si ca nu ai voie sa treci cu mai mult de 10 pachete de tigari, dar hei, lupta impotriva pandemiei? Neah, nu trebuie sa informam lumea.

      Mi-e si ciuda ca toata luna decembrie am fost in romania si n-am auzit nimic despre plf, am plecat pe 24 si m-am intors pe 27 si sa mor de stiam de el. Vina mea, din nou, eu nu m-am informat, asta e.

      Si ca sa vezi cat de absurd e tot sistemul romanesc, vezi pe net cati au primit amenzi desi au completat, cum au primit amenzi pilotii de avioane pentru ca ei n-au numar la scaunul din avion si alte lucruri dragute.

      00
    • Spalarea pe creier a functionat 😆 la ce ajuta nene hartia aia?
      As merge intr-atat incat sa spun ca e 140% vina statului sau statelor, pentru ca in momentul de fata afara de unii bosorogi, boschetari si unii infractori orice om are dupa el un smartphone, practic orice chestie importanta poate fi anuntata pe telefonul cetateanului fara probleme, dar e mai ok cu birocrația pt ca spalarea pe creier funcționează

      00
    • @NIX
      In teorie, pentru cazul in care unu’ vine in tara si e detectat pozitiv la o zi, cu plf-ul ala stii cu ce avion/tren/autobuz a venit, pe ce scaun statea etc, si atunci ii stii si pe toti cei care au venit cu acelasi avion/tren/autobuz. E inutila in cazul alora care vin cu masina (ca mine, de altfel) ca doar nu intri in contact cu necunoscuti pe care nu stii de unde sa-i iei in caz ca esti detectat pozitiv. Dar cum am zis, statul roman a dat amenzi pentru plf-ul pacii si pilotilor de avioane, ca n-au pus in plf numarul locului din avion, asa ca ce pretentii sa mai ai?

      00
    • @sabotor : lasa vrajeala. Eu am intrat pe 17 în țară. Atunci nu era prostia cu formularul dar se știa încă de pe atunci că din 20 dec trebuie completat acel formular de căcat. Că este o mizerie sunt de acord, dar informați am fost.

      Poftim text publicat pe 16.12.2021 pe paris.mae.ro

      La data de 15 decembrie 2021, prin Ordonanța de urgență nr. 129, a fost aprobată implementarea formularului de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form (PLF), ca document obligatoriu pentru accesul pe teritoriul României în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
      Astfel, începând cu data de 20 decembrie a.c., toate persoanele care călătoresc în România trebuie să completeze Formularul cu maximum 24 de ore anterior intrării pe teritoriul României sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei.

      Hai pa!

      00
    • @Gany
      „Lasa vrajeala” zici tu… Zici ca am fost informati… pai uite, boss, eu intre 14 Decembrie si 24 Decembrie am fost in Romania si nu am auzit de plf-ul pacii, desi mai ascultam stiri. Bine, stirile sunt 95% despre curve si fotbal, daca clipesti un pic ai pierdut stirea importanta. Statul roman a facut o treaba atat de buna cu informarea oamenilor despre plf incat doua treimi nu au aflat de formular:

      „El a precizat că la început a fost destul de îngrijorător procentul celor care soseau la frontieră şi nu aveau formularul completat – 76% în primele ore.

      „După care, astăzi vorbim de aproximativ 60% din cetăţenii care sosesc în frontieră şi nu completează PLF. Vom vedea imediat câţi din cei 60% despre care vorbesc îl completează în următoarele 24 de ore. Foarte mulţi cetăţeni care au tranzitat frontiera pe sensul de intrare, s-au grăbit să ajungă în România înainte de 20 decembrie”, a adăugat Bode.”

      Bai, stiu ca sunt destui prosti, da’ 60% din cei care au intrat in tara intre 20 si 24 habar n-aveau de formularul asta, atat de bine a informat statul roman.

      Dar, CUM AM MAI SPUS, stiu ca eu am gresit ca nu m-am uitat pe site-ul MAE destul de des, greseala mea, nici o problema. Ce spun eu e ca vamesul pacii cand mi-a verificat pasaportul n-a zis nimic, da’ absolut nimic despre PLF. Si nu cred ca nu-i palpaie ceva acolo, ca acu cateva ore am intrat din nou in tara si sa vezi surpriza, in 2 secunde s-a autoupdatat PLF cum ca a fost verificat – chit ca nu i-am aratat nimic vamesului. Uite, de muismul asta al autoritatilor ma plang eu, nu de faptul ca am fost prost nu m-am informat cum trebuie. Ci ca, daca tot combatem pandemia, facem tot posibilul ca oamenii sa completeze formularul ala si nu mergem pe burta in speranta ca mai cade un fraier in plasa si plateste amenda. Cum am zis, nu-mi trebuie avioane ca la Cehi, unde primesti automat SMS cand intri in tara sa completezi PLF, dar macar ceva in genul soldatului de la austrieci, care mi-a spus ca uite in Viena nu te poti opri daca n-ai doza booster (sau test PCR). Atat, trebuia muistul de vames, mai ales ca stia ca multi nu stiu si n-au completat formularul, sa fi atras atentia, bai, vezi de PLF, asa cum fac cu aia care vin cu avionul.

      Si apropo, ca mai era unu’ mai sus cum ca romanii sunt mai speciali si ca drept si ca nu stiu ce: tocmai pentru ca de 15 ani nu mai traiesc in romania, poate ca m-am obisnuit ca statul – prin reprezentantii lui – sa te ajute, nu sa te pandeasca la colt, poate-poate pica de-o amenda.

      TL;DR: statul roman pare mai interesat in a da amenzi decat in a combate pandemia.

      00
  2. La noi s-a intalnit hotul cu prostul. In cazul asta hotii sunt toti furnizorii care nu aplica legile…pentru ca stiu ca li se fura boii de la bicileta…asta daca ii deranjeaza cineva…Cu cat fura intr-o luna, pot linistit sa isi asigure un profit baban si dupa plata amenzilor care, desi par mari uneori, sunt mici in comparatie cu cat fura.

    Prosti (desi inclin sa cred ca sunt haini si interesati) sunt dobitocii care s-au gândit ca plafonarea va rezolva ceva și au gândit niște praguri de consum total ireale.

    Având în vedere ca majoritatea blocurilor sunt ieșite din sistemul centralizat de incalzire( cred ca poți numără pe degete câte orașe mai au un asa sistem functional), ca majoritatea imobilelor sunt total ineficiente din punct de vedere termic și ca anveloparea exterioara cu polistiren, făcută de proprietari punctual nu unitar per întregul imobil, este în mare doar o pierdere de bani fără sa aduce un spor de confort, cq în multe dintre blocuri sunt apartamente neincalzite(proprietari plecati etc..)sa pui un prag de compensare de 200-220mc/ luna de iarna e absolut cretinism. Și daca stai cu centrala pe 19 grade(nu mori de frig, da o sa îți peste mucegaiul în casa), dacă e în jur de 0 afara ai slabe șanse sa te înscri în consumul ala. Plus…puteau sa facă o subvenționare pentru toată lumea. Adică: subvenționat primii 200mc ca doar atât putem(ca na…încasări mici la buget, nu raman bani de speciale, moștenire grea..etc.) și pe restul ii platesti matale la prețul contractat. Dar nu…au făcut o fenta din pix, în asa fel încât sa nu spună ca nu au făcut ceva, dar practic sa fie inutil pentru majoritate.

    00
    • Pus in oglinda cu asta Predoiu sustine ca are mainile legate, nu se poate opune cresterii pensiilor speciale si salariilor magistratilor cu 20%: MJ nu poate ignora aplicarea unei hotarari judecatoresti definitive care i se adreseaza obligatoriu. Neaplicarea cu buna stiinta a unei astfel de hotarari ar fi pedepsita de lege”

      00
    • Deci, ministrul indeamna consumatorii sa faca reclamatii la ANCP pentru respectarea unei legi data de guvern, lege care nu este respectata de cei vizati (adica furnizori). De ce trebuie eu sa ma duc la OPC sa fac reclamatie? Aici nu vorbim de un cazuri izolate – un furnizor si/sau cativa consumatori. Vorbim de n furnizori si sute de mii de consumatori. De ce ANPC nu se autosesizeaza?
      Daca si el este in aceeasi situatie, de ce nu a facut o reclamatie la ANPC? Furnizorii aflau ca insusi ministrul este unul din reclamanti.

      00
    • @MosOpinca tu stai la Peles de nu te incadrezi in 220mc de gaz pe luna?

      00
    • Casa la Brasov, un singur nivel, cam la porumb (bate vantul bine), izolatie mai de buget (nici prea prea nici foarte foarte), suprafata utila 72mp, temperatura in casa reglata de termostat de ambient 21.5 grade, centrala pe gaz in condensatie, consum apa calda pe gaz cam 50% (restul pe soare), temperatura medie in luna Decembrie 0.8grade====> 140 metri cub gaz.

      00
    • @pablo…de la Peleș, prima pe dreapta
      @ion..degeaba compari o clădire noua izolata unitar, cu un apartament intr-un bloc neizolat, fără vecini dedesubt și lateral etc…asta ii din ciclul”majoritate au dacii care consuma mult, ca doar atât își permit etc….un unu’: eu mi-am luat mertan nou și al meu nu are probleme cu consumul…wtf?”. Ma bucur pentru tine, dar procentual, nu sunt mulți în categoria ta.

      00
    • @MosOpinca Eu o tin de Coarne si tu zici ca e ciuta. Majoritatea apartamentelor au fost construite cu o minima izolatie, din 2000 incoace lumea tot is pune un termopan o izolatie exterioara/interioara, o microcentrala de apartament cu termostat. Faptul ca pe langa tine sunt apartamente goale creeaza o perna de aer static. La o casa normala cum e a mea, vecinul de sub mine are tot timpul iernii cam 5-6 grade, cand e vant si frig am peretii exteriori la -5 – 15 grade, usa de la intrare in casa se deschide in exterior si nu in casa scarii, apa rece vine bocna si nu incalzite prin subsolul blocului.
      Daca tu vrei sa o tii pe a ta si sa nu vezi ca 200 mc e un consum mediu pentru o familie (apropo in 2003 cand am instalat centrala de apartament la parintii mei, intr-un apartament neizolat si cu ferestrele clasice comuniste, consumul era de 4 metri cubi pe zi) atunci poti continua sa te plangi si vor fi multi care te vor aclama.

      00
  3. 3. Giani nu intelege ce vor toti cu poluarea. El stie ca trebuie sa porneasca rapciuga din dotare cu o jumatate de ora mai devreme, sa se incalzeasca. Asa facea si bunica-su la Buceag si nimeni nu a murit de la asta

    00
    • Chestia cu poluarea e că nu te afectează „mâine”, și, în România, dacă nu stai într-un oraș foarte poluat, nu o simți atât de mult.

      Pe când grijile zilnice sunt cu tine mereu, și sunt prioritare.

      00
    • Cand ai avut o duduie ministru mediului PSD, care, in functie fiind, isi inmatricula bolizi cu motoare de 5 litri pa Bulgaria, cum poti sa ii mai explici lui Giani ca el trebuie sa isi dea harbul la REMAT si sa faca un credit pe 5 ani pentru una noua, la care sa dea din salariutul lui de o mie de euro(caz fericit) 500 euro rata lunara plus o suta de euro CASCO?

      00
  4. Nu scumpirea gazului mă sperie cât lipsa acestuia. Presiune mică azi la ibric.

    00
  5. Prețul mai mare duce la un consum mai mic, e bine pentru planetă. Nu pățește nimeni nimic dacă nu mai stă la 24 de grade în casă ci pe la 20-21.

    Din păcate scumpirile din energie se reflectă și în alte chestii pe care le consumi cam in aceeași cantitate indiferent de cât de econom sau risipitor ești.

    00
    • Vai, dar abia am facut baie. In plus e si copilul… cum sa nu ai macar 26 de grade iarna si vreo 20 vara?

      00
    • Aveti unii niste idei de iti vine sa te dai cu capul de birou. Iti dai seama cum stau toti romanii la 24 grade iarna. Salariu minim 1500 lei dar termostastul la 24, mi se pare logic.

      00
    • Sunt sanse pentru tulburari sociale? Nu nu, ca lui vax si C li se pare normal sa se scumpeasca tot. Consum mai mic, plm.

      00
    • @Robert și @C: să înțeleg că toți ceilalți europeni ce n-au o problemă să stea sub 20 de grade nu își spală copiii?

      Nu e vorba să se scumpească tot ci să nu mai consumăm ca ultimii disperați.

      00
    • @vax eu ziceam ca tine aici

      00
  6. 3. Ultimii 7 ani din cei 150 de ani de când se fac măsurători.
    Pământul are 4 miliarde de ani iar un ciclu Milankovitch ține vreo 25 de mii de ani.

    00
    • Exact. In plus, intrebarea nu e daca s incalzeste sau nu, ci daca incalzirea este sau nu antropogena (datorata, de fapt din cauza omului). De a lungul vietii pamantului au mai fost cicluri de incalzire (Groenlanda si Antarctica tropicale) care nu au avut de-a face cu omul, caci au fot cu mult inaintea lui.

      00
    • Fluctuațiile de climă de pe planeta noastră sunt datorate fluctuațiilor solare, dar dacă se poate face o agendă politică pe tema asta care să îi ridice pe unii și să îi bage la fund pe alții e ok, orice motiv e bun.

      00
  7. 3 disclaimer:nu contest incalzirea globala si nici macar aportul uman la evolutia acesteia.

    „ultimii 7 ani din istoria masuratorilor”… adica vreo 100 si ceva. din vreo 7000 de istorie scrisa. din vreo 50000 de (mai mult sau mia putin) civilizatie, din vreo 5 milioane de la aparitia omului din cateva zeci de milioane de la aparitia primatelor din aproape un miliard de la primele organisme multicelulare din vreo 3 miliarde de la aparitia vietii din vreo 5 miliarde de cand exista pamantul. astia 7 sunt referinta.

    e cam acelasi lucru cu a masura temperatura in patinoarul din dubai si tragi concluzia ca e glaciatiune si astepti sa vanezi mamuti lanosi.

    00
    • Dacă articolul e prost, nu inseamna că toate măsurătorile sunt proaste. Oamenii de stiinta măsoară grosimea ghetii din Antartica, depunerile din pesteri, corali, fosile etc pentru a determina cu a fost clima acum mii de ani. Pentru evenimente extraordinare mai avem scrieri (din Antichitate) sau tot felul de mituri. Toate datele astea sunt analizate, corelate, oricum oamenii foarte inteligenți petrec mult timp studiindu-le astfel cam știm cu a evoluat clima in ultimii x mii de ani: https://www.researchgate.net/figure/Global-temperature-variations-for-last-10000-years-Composite-of-proxies-from-1990-IPCC_fig4_282393775

      Clima s-a mai incalzit si s-a mai răcit, doar că noi facem super accelerat. Vorba aia, crește intr-un an, cat alții in 7.

      00
    • Fix asta ma gandeam si eu, ca o avea efectul de sera treaba lui, dar in acelasi timp am invatat la scoala ca prin Paleocen era cam jungla prin Dristor….si la pol se facea ski nautic. Teoretic acum noi am fost la limita de jos a temperaturilor le nivelul istoriei masurat in ere geologice…..

      Pe de-o parte nu cred ca animalele alea fumau asa mult… pe de alta, au si cam disparut:)))

      00
    • Exista un profesor roman stabilit in State care scrie pe contributors.ro destul de misto despre incalzirea globala. El cam le da cu tifla lui Al Gore and co. cu date stiintifice din istorie, paleontologie, geologie etc.
      Acum, evident, nu trebuie sa cadem in capcana cealalta, negand poluarea, eliberarea carbonului din scoarta (si practic inglobarea lui in CO2), existenta gazelor nocive pentru stratul de ozon etc. Tocmai de aia mi se pare periculos discursul habotnicilor cu incalzirea globala, pentru ca risca, nebazandu-se in totalitatea pe adevar stiintific, sa submineze celelalte pericole conexe (defrisari, poluari, etc.)

      00
    • „Tocmai de aia mi se pare periculos discursul habotnicilor cu incalzirea globala, pentru ca risca, nebazandu-se in totalitatea pe adevar stiintific, sa submineze celelalte pericole conexe (defrisari, poluari, etc.)”

      exact ceva de genul asta mia aveam in cap sa adaug in comentariu. de aia nu au credibilitate si sunt in buna parte ignorati cei care spun ca incalzirea globala exista. pentru ca isi urla fanatic argumentele stupide, pe care exact colegii lor din materii foarte apropiate le-au demontat de mult fara sa vrea.

      00
  8. @vali, man, sunt confuz. Zi-mi te rog că în ultimul film de pe YT ai fost la maximul tău de ironie nedetectabilă la faza cu FB, Insta, Goog, etc, care-ți ascultă discuțiile din casă fără acceptul tău.

    00
    • erm, what? nu știai sau ce? cum crezi că funcționează Alexa? nu ascultând tot ce vorbești?

    • Nu, nu vorbesc de Alexa, Echo, alea sunt asumate, aia e treaba lor. Tu altceva zici acolo, că te ascultă prin microfonul telefonului, o chestie care s-a tot rostogolit în online, cum că dacă tu zici în casă nevestii că aveți nevoie de oală de sarmale, pac, în 30 minute toate ad-barurile sunt pline cu oale, crătiți și tigăi.

      00
    • da. e o chestie arhicunoscută. fă testul ăsta cu whatsapp sau facebook.

    • @adyzah
      1. am fost la un gratar, mai multi oameni p-acolo, era si o figura noua, proaspat aterizata in praga, nu stia pe nimeni, decat un alt roman, coleg de la munca, care a chemat-o si pe ea la gratarul ala. N-a pus nimeni poza sau tag ca gratar la X si totusi, ghici pe cine mi-a recomandat FB ca uite, hai sa va imprieteniti. Absolut 0 legaturi intre noi, nici colegul ei de munca n-o avea pe facebook
      2. la o bere cu 2 prieteni vorbeam de crypto. Ghici la ce am inceput sa vad reclame pe facebook din ziua urmatoare.

      00
    • @Sabotor

      Aveați locația pornită? Bum!

      1. sunteți alături deci poate vreți să fiți prieteni pe platforma noastră.
      2. din moment ce ați discutat de crypto și nu ai fost tu inițiatorul, foarte probabil prietenul a avut contact cu ceva pe subiect. Și, din nou, locația a conectat și a dat sugestia.

      Nu vreau să par Gică Contra, dar (am zis și din greșeală în afara thread-ului) mi se pare greu de crezut că li s-ar permite așa ceva, cel puțin în Europa. Plus, cred că la mai orice pe platforma Android se poate face reverse-engineering, aș vrea să văd dovezi cu linii de cod (cum au fost, dar la aplicații 3rd party mai alunecoase)

      Da, algoritmii de matching și sugestii sunt cu siguranță mai parșivi decât credem noi, folosesc locația, istoricul navigării, storc orice urmă de informație, dar de aici și până la a te asculta FĂRĂ consimțământ e o distanță mare.

      Oricum, am strigat în telefon că vreau boxeri de bărbați. Vă anunț dacă apare reclamă. Dacă-mi cumpăr pun și poză.

      00
    • Pe mine nu mă ascultă nimeni, încă nu a aparut Mia Khalifa la ușă :))

      00
    • Asta e ca faza cu Dieselgate.

      Nimeni în cea mai paranoică imaginație nu și-ar fi imaginat că o corporație de nivelul VAG ar conspira să falsifice testele de poluare la toate mașinile lor pe o scară atât de largă.

      Era de neconceput să se facă așa ceva organizat la scară largă…până i-au prins.

      Sunt programator și îmi dau seama că există o grămadă de metode prin care să te targeteze foarte bine și fără să asculte prin microfon.

      Dar…nu m-ar mira dacă peste ceva ani vom afla că undeva, cumva, facebook avea metode de a o face. De Google nu mai zic că ăia au propriul os își por injecta în kernel cod care să treacă de orice avertizare sau restricție. Nu mai zic de celelalte layere scrise și controlate de ei.

      Gen cum și israelienii cu Pegasus stau pe vulnerabilități nedocumentate oficial și îți pot infecta iOS-ul printr-un mesaj. Când ai bani, resurse, dar mai ales oamenii potriviți, multe sunt posibile, mai ales cu cât ești mai aproape de hardware.

      00
    • Pentru un computer desktop e cel mai simplu de controlat, adica ții conectate la el camera web sau microfonul doar când este neapărat nevoie să le folosești, la laptopuri este mai complicat, le poți dezactiva din drivere camerele sau eventual sunetul, sau procedezi cum a făcut Bill Gates lipești un scotch peste cameră.
      Telefonul nu îl ții lânga tine când ai discuții sensibile, sunt firme la care se cere să lași telefonul afară când intri în camera de ședințe.
      Operațiunea de ascultare implică niște costuri și eforturi deci dacă nu ai „preocupări” care să merite acest efort nu ai de ce să îți faci griji.
      Multe informații se extrag din „metadate” la care nu este necesar „acceptul” unui judecător pentru a putea fi colectate, de fapt îți dai „acceptul” singur atunci când intri pe o pagina de web și accepți cookies, la fel și la multe aplicații de pe telefon.

      00
  9. Eu știu că e busted myth. Și mai e un motiv pentru scepticismul meu. Nu știu ce aparat de reglementare există în SUA, dar mă gândesc la cum ar saliva băieții de la Comisia Europeană doar la ideea unei amenzi de miliarde de dolari pentru așa ceva. Ah, că te joci cu HeySiri și OkGoogle, deja ești pe mâna ta.

    Sunt șanse mai mari ca după discuția cu nevasta despre oale să se repeadă la primul browser și să caute ea, că doar femeia știe mai bine. Și de acolo, același IP/locație, hop și ție pe browser!

    00
    • Cum sa dea amenzi cand probabil iau si ei din bani?

      00
    • Verifica de curiozitate cate aplicatii din telefon au acces la microfon, camera, adrese din agenda, pozitie geografica etc., toate acceptate de tine cu mana ta cand le-ai instalat sau folosit prima oara. Am o gramada de aplicatii pe telefon, venite cu sistemul de operare, pe care nu le folosesc niciodata tocmai din cauza asta. Dau sa deschid un PDF (exemplu aiurea): this application needs acces to you location and address book. No thanks.

      00
    • „… toate acceptate de tine cu mana ta …”

      Exact. Dacă accepți, pățăști. Dacă nu, nu.

      00
  10. 7. Macar au invatat ceva de la papusoiul sef. Altfel ar fi jucat gropita.

    00
  11. Cine a zis ca e busted? Printre multe altele care se intampla constant, mi s-a intamplat recent sa discut seara in casa cu omul despre cum NU ne place ciocolata After Eight. N-am cautat nimic pe net nici inainte, nici dupa. Nu stiu care din deviceuri era cu urechile ciulite, dar a doua zi de dimineata, dupa 2 scrolluri pe Facebook, pac, reclama la After Eight. La fel, vorbeam despre dentist (avem dentistii nostri, nu am cautat nimic), a doua zi ad la cabinete stomatologice. So not a myth, man.

    00
  12. Să revenim la era preindustriala atunci, sa racim cu 1,2 grade pământul. Nasol e ca trebuie sa dispara și peste jumatate din populație, ca altfel nu merge.

    Încălzirea globala exista, solutiile de pana acum și global warming nazis, astea put.

    00
  13. Măi Vali dar nu ai pus cel mai important eveniment de unde pleacă toate, și scumpirea gazului și stresul guvernanților ca să ne pună ochelari de covid scuze am vrut să scriu cal.
    Anume conferința de la Geneva dintre ruși și americani, să nu mă trezesc dracu că săptamâna viitoare trebuie sa folosesc google translate fiindcă vorbiți rusește pe aici :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile