Știrile zilei – 11 august 2020

  1. Brunetă.Pistrui.Blondă.Brunetă . Brunetă . Lac . Roșcată . Brunetă . Apus
  2. Șocant, SIVECO nu o duce prea bine
  3. Nu avem destule episoade de selecție naturală
  4. Minciuni, piața imobiliară crește!!!
  5. Piața auto a scăzut cu 34%
  6. Vor da afară muncitorii și vor păstra doar rudele și lipitorile?
  7. Jenant. Tonele alea intrate prin Deltă nu le-au găsit
  8. Știri & podcast despre mașini electrice
  9. Cronica de business
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Ce mizerie de articol ala cu Siveco. „începând cu 2016, afacerile au scăzut constat (sic!) în fiecare an, pe fondul reducerii nivelul investițiilor în IT, atât în domeniul public, cât și în cel privat”.
    Despre ce reducere vorbesti, domnu’ jurnalist? Ai date concrete sa sustii asta? Cifre din buget, din SICAP, de undeva? Au preluat bla-bla-ul de PR al Siveco, n-au zis nici un cuvant despre problemele penale ale fondatoarei si despre modul cum Siveco facea rost de contracte cu statul.
    Presa de calitate.

    00
  2. 6. De ce e nevoie de 2 piloți? Acum se poate și cu unu ca mai totul e automatizat. Iar călătorii pot să-și ia singuri cafea, nu e nevoie de însoțitori de zbor.
    Problema mare e la marketing, social media. Acolo e mare nevoie de oameni de valoare. Manageri dacă se poate

    00
    • Oare chiar nu iti dai seama de ce e nevoie de pilot si copilot? Daca e unul singur si i se face rau, mor toti ca nu are cine prelua comanda?

      00
    • Pai si daca crapa unu din piloti sau vrea si el la baie ca omu? Ti ar placea sa stii ca nu e nimeni la butoane?

      00
    • NOU
      #5

      Ironia a zburat pe langa tine.

      00
    • @Aderentiu – o pune „pa avarii” cat merge la baie

      00
    • „Buna seara stimati pasageri, va vorbeste capitanul aeronavei, Maricela, secretara lu domnu director! Va multumim ca ati ales tarom!”

      00
    • Dar daca e totul deja automatizat, fuck it. Hai sa zburam fara piloti. Iauzi domne, mai consumam si apa si sandwichuri pe piloti :)))))))))

      00
    • daca pateste ceva pilotul o sa dea un mesaj foarte emotionant pe fb Cristinela de la marketing

      00
    • avand in vedere ca ironia a zburat si pe langa mine :) si toata lumea s-a referit la piloti/copiloti, sigur ca nu e nevoie de insotitori de zbor, calatorii pot sa-si ia cafea/mancarea si sigur, stim cu totii cat de civilizati sunt unii, multi, indiferent de natie. :)

      00
  3. 4. Dupa august ar trebui sa mai scada, momentan au venit „capsunarii” sa investeasca si mai tin de pret. La fiecare dezvoltator cand sunam, prima intrebare a lor „pt investitie ?”, asta imi suna ca minim 50% cumpara pt ca ” ideal investitie”

    00
    • da, e enervant ca statul nu stie sa impoziteze ceva mai agresiv investitiile astea, sau sa reglementeze un pic piata de inchiriere imobiliara

      00
    • sunt banii lor munciti, de ce sa fure statul o parte mai mare din ei?

      00
    • @S – pentru a evita injectarea masiva de capital in anumite industrii si crearea de bule. In fine o sa se auto-regleze si imobiliarele cu cateva victime colaterale intre timp.

      00
    • daca e cumva bula (si nu cred), e de la prima casa si de la salarii marite de bugetari. deci din cauza statului. investitorii se imbulzesc datorita cererii incurajate si alimentate de stat. solutiile astea anti bula din care castiga bani statul imi put. ca apoi ce sa faca statul cu banii? sa mareasca mai mult salariile bugetarilor, sa sustina cererea de imobiliare iar preturile lor sa creasca si mai mult, ca acum trebuie sa acopere si cheltuiala cu impozitul?
      impozitele sunt oricum niste mizerii, mai bine am plati doar taxe cu destinatie precisa (si ca domeniu si ca loc geografic in care ajung).

      00
    • @S daca din banii mei munciti imi fac o afacere (service auto, aprozar, etc), e OK sa nu mai platesc statului alte taxe si autorizatii? Eu nu as da nici TVA la stat. Ce zici? E in concordanta cu logica ta de gandire. Sunt banii mei. Sa nu mi-i fure statul.

      Inchirierea pe termen lung precum si inchirierea in regim hotelier sunt la urma urmei tot niste afaceri.

      00
    • ca si cum ai zice ca bula din 2007 a fost din cauza dezvoltatorilor, nu din cauza ca oamenii (adica cererea) au fost inundati cu bani: de la maririle de salarii ale lui tariceanu si de la credite ieftine, finantate cu bani din afara, nu din depozite interne, mai stabile.

      00
    • Nu ați înțeles nimic din economie. Soluția pentru a elimina specula imobiliară nu e suprataxarea, ci creșterea dobânzilor la depozite. Dar e imposibil de făcut asta în contextul economic actual, când se merge pe relaxare cantitativă și bani aruncați din elicopter. Băncile sunt injectate constant cu capital. Pur și simplu nu ai ce face cu banii. La saltea ți-i mănânca inflația. În bancă ai dobânzi atât de mici, încât vei scoate mai puțin decât ai băgat.

      00
    • @random
      da, moral e furt ce face statul. nu evaziunea e furt, ci impozitarea. inteleg utilitatea ei, dar sa o imbraci intr-o aura de moralitate e prea mult.
      e nevoie de un sistem in care sa avem control cat mai mare, proportional cu cat platim, asupra destinatiei taxelor si impozitelor. sa stim ce „cumparam” de banii aia. la tva e cel mai complicat, dar se poate implementa un control mai mare al populatiei asupra destinatiei, nu trebuie sa incalci legile fizicii pt asta, cred ca e mai usor.

      00
  4. 4. Oricat imi doresc eu o scadere a preturilor (da, vreau sa cumpar), nu pot sa iau in considerare rapoartele de pe imobiliare.ro. Nici cand cresc, nici cand scad preturile (ca in cazul curent).

    Cat timp totul se bazeaza pe pretul cerut de vanzator si nu pe pretul tranzactiei, acest index e inutil. Sunt apartamente care stau cu anii la vanzare. Are vreo relevanta pretul lor de vanzare? NU. Se iau in considerare? DA

    Preturile de pe imobiliare.ro nu reprezinta pretul pietei ci pretul dorit de unii. Devine pretul pietei doar daca se incheie tranzactia.

    Nu inteleg de unde pana unde a devenit imobiliare.ro punctul de referinta a preturilor in imobiliare chiar si pentru Guvernul Romaniei. WTF

    De ce imobiliare.ro si nu olx?

    00
    • Tin minte ce imi zicea evaluatorul cand am cumparat, si trebuia evaluat imobilul pentru credit. „Pai ma uit in ziar, si vad cat se cere in zona dvs. si pun cam acelasi pret”. Si dupa aia te duci sa cumperi ceva si ala iti baga in fata un raport de evaluare, ca uite ca asta e pretul real al imobilul, ca o fost evaluat, cum iti permiti tu sa ii oferi sub pret acela.

      00
    • Raportez de pe teren…Iasi. „La blocu asta mai avem la revanzare de la proprietari, 2 camere, 61mp, 78k, predare decembrie. Avans minim 35%”…multumesc, la revedere.

      00
    • @Dorin, si sa vezi cat considera statul ca face apartamentul ala, suma in functie de care stabileste niste impozite!
      cand mi-am cumparat apartamentul pretul zonei se ducea aproape de 60.000euro, peste 55 oricum, eu l-am luat cu 53, evaluatorul de la banca a zis cam 52 sau 53, nu mai stiu exact.
      impozitul aferent tranzactiei perceput de notar in numele statului (nu taxele notarului, care ramaneau la el) s-au facut in functie de suma de 65.000 euro, atat considera statul ca face un apartament de tipul ala in zona aia. mi-a aratat notarita ditamai cartoiul pe care il primea periodic de la nenea statul si in functie de care trebuia sa lucreze.
      tot nu reusesc sa uit faza desi s-au implinit 10 ani in vara asta.

      00
    • @AB impozitul anual pe casa cat ti-a venit in conditiile astea ?

      00
    • @AB – din ce imi amintesc, am cumparat si eu in perioada aceea – 2009, impozitul cadea in responsabilitatea vanzatorului. Noi cumparatorii eram cu taxele notariale. Tin minte ca era % din valoarea tranzactiei, dar posibil sa ma insel nefiind eu cel ce vinde. Imi amintesc ca era la moda donarea imobilul pentru a eluda plata impozitului, eu insumi cumparand un imobil donat de bunica nepotiilor.

      00
    • @N, în jur de 150.
      @Dorin, sincer, nu mai sunt 100% sigură ce era, dar era ceva ce am plătit în funcție de o valoare pe care o stabilise statul, nu în funcție de prețul efectiv din contract.

      00
  5. NOU
    #27

    4. Mi se pare jenant că analiza trage concluzia comparând cu luna anterioară; în special după lockdown, in iulie toată lumea a mers în concedii, e normal să se resimtă și în piața imobiliară această tendință. Nu se ia deloc asta în vedere.

    00
  6. La Otopeni doua, trei 777 parcate cu inscripția Tarom lângă alte doua, trei A350 tot ale Tarom-ului. La terminalul ala nou. Și eu am ajuns la aeroport cu metroul.
    Bine, eu am bilet la Brian Air. Stai, ceva nu e în regula… și în vise tot sărac sunt?!

    00
  7. Se face ordine la Tarom: la fiecare muncitor, 3 directori. Nu se mai poate altfel

    00
  8. Ha ha. Nu asta am vrut sa spun. Metroul la aeroport e un alt vis.L-am băgat acolo poate într-o exprimare nefericită. Am greșit. Scuze.

    00
  9. Sunt curios ce o sa iasa la Tarom.. Ca sa intri intr-o companie de stat exista spagi fixe, in functie de post, rudenie. Totul functioneaza pe amortizarea spagii, probabil pe aia ii vor da afara.
    Piata imobiliara a luat-o razna, cel putin in ibiza romania, constanta. De cand a iesit si noua casa asta, totul a urcat la peste 70 000, chiar si cavouri de 40mp din 1960.

    00
  10. @Vali, nu inteleg de ce promovezi jegul ala de la protv care se pretinde jurnalism. Am observat ca aia cu pretentii de profesionalism sunt cei mai jegosi- digi, pro, antena.
    Ii durea ficatul daca precizau localitatea din judetul Arges in care s-a intamplat chestia aia?
    Stilul asta cretin de aruncat cu stiri (de fapt sunt povesti de prost gust pentru ca aiureala asta nu e stire, nu precizeaza UNDE s-a intamplat chestia fapt care o face nula ca si informatie) iti pica nasol cand esti interesat de subiect, cand ii poate afecta pe oamenii de care iti pasa, cand arde o casa pe strada ta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube