Sony NEX-7 Mirrorless

Sony A700 este o cameră foto senzațională, în ciuda faptului că are cel puțin cinci ani de când a fost lansată. Senzor bun, construcție bună, puține lucruri care să se strice la ea. Am cumpărat-o, am pus pe ea obiectivul meu, m-am bucurat că am scăpat de A57 și m-am apucat de pozat. Și am pozat. Și am pozat. Și la un moment dat a devenit prea greu pentru transport și poze. Și mi-am luat un NEX-3N, cu care am făcut mai multe poze, pentru că e mai ușor de purtat în ghiozdan sau la gât. De aceea vând A700-le.

Și am luat un NEX-7 în teste, despre care mă așteptam să fie bun, fiind modelul de top din gama mirrorless de la Sony. Nu mă așteptam să fie atât de bun. Deși are senzor APS-C de aceeași mărime cu 3N, diferența este colosală. Nu la megapixeli, ci la rapiditate și la calitate. E ajutată și de obiectivul 18-55 OSS, cu zoom manual, care corectează multe din erorile de focus pe care le face 18-50-ul de pe NEX-3N. Voi mai scrie un articol despre cum se comportă pe teren, momentan sunt încântat că nu are touchscreen (să consume bateria inutil) și nu sunt încântat că ecranul nu se rabatează corect.

Preț: 5.000 lei la emag sau la f64.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Mda.. Caramida zic si eu ca…:)) nu am decat o sapuniera kodak (cred ca-s vanduti/falimentari) … dar mergem inainte

  00
 2. Da, e un aparat foarte bun si foarte practic in calatorii.

  00
 3. Nex-6 l-ai folosit? Ma uitam zilele astea peste specificatii. fiind initial decis pe Nex-7 (http://snapsort.com/compare/Sony-Alpha-NEX-6-vs-Sony-NEX-7), dar nu sunt chiar atat de sigur daca ar merita diferenta de pret dintre cele doua (diferenta care ar putea fi folosita la un obiectiv mai bun).

  00
 4. cam cate aparate ai asa , ca un inventar ?

  00
 5. Era ceata cand ai facut pozele?

  00
 6. Incearca un Fuji x-e2 cu lentilele stock Fujinon . Si vei abandona NEx 7 …

  00
 7. @zoso: de curiozitate, ai pus 16-50ul si pe nex7 sa vezi daca nu cumva erorile de focus sunt din cauza autofocusului de pe 3n?
  @Daniel: Nex6 are autofocus hibrid, cu detectie de faza si de contrast, fata de Nex7 care are doar detectie de contrast, deci e mai precis si mai rapid focusul. Ca idee, nu te-as sfatui sa folosesti snapsort ca sa te hotarasti intre doua camere pe baza algoritmilor lor.

  00
 8. Ai schimbat 3 aparate, si pozele tot mediocre sunt.

  P.S. Nu sunt hater, am 5D si cateva obiective L si fac poze la fel de proaste. :)))

  00
 9. Zi-mi te rog de pastele ma’si as lua-o cu 5000 de lei de la magazinele noastre tzepare cand pot sa o iau de pe Amazon UK cu 4000 de lei?
  https://www.amazon.co.uk/gp/product/B005LGSOW4/
  De ce as arunca 1000 de lei degeaba si in plus?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.