Am o soluție la mizeria cu blocurile din câmp

Citeam știrea asta și m-a izbit soluția la toate problemele sexuale ale oamenilor care cumpără apartamente și își fac case în câmp și apoi se plâng că nu sunt  școli, grădinițe, parcuri, asfalt, canalizare și civilizație, deși nu era nici când au construit, nici când au cumpărat.

Programul se va numi. GSP. Grădinițe Școli Parcuri. Oprit toate construcțiile, prin OG suspendat și cele actuale și neîncepute, până nu se găsesc terenuri pentru GSP. Ah, sunt private și sunt scumpe? OK, dar nu se poate construi nimic pe ele până nu se găsesc terenuri pentru GSP, cât mai valorează acum? Nu prea mult, nu?

Nimeni nu vrea să cedeze, nimeni nu vede binele comun, toți își dau coate și mustăcesc? Bun, ia nu mai construiți nimic. Până la urmă vor ceda și vor da exemplu și altora și așa se va schimba România. Că nu e nevoie de bloc lângă bloc, fără spații verzi și scoli.

Hai, USR, sări la cap.

imobiliare-2023-brasov-4

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

107 comentarii

  1. Saracii stau cu chirie in bloc comunist ca sa aiba scoli si parcuri langa casa, bogatii isi cumpara apartamente in blocuri noi, pe malul lacului, dupa care se plang ca e aglomerat drumul de 10 km pana la cea mai buna scoala.
    Acelasi macel planificat in sectorul 6 se intampla deja in zona Ikea Titan. Dar nimeni nu ne-a intrebat daca suntem de acord sa se faca blocuri peste blocuri pe stradutele inguste din camp

    Comentariu apreciat.1806
    • Cine sa intrebe, Necoitza?

      Comentariu apreciat.6610
    • NeaCoitza face scoala in zona. Intre Ikea si IOR, nu stiu cum se numeste zona. Dar ar mai fi nevoie de inca una la cat se construieste

      Indecis. Tu ce zici?2719
    • Yep. Neacoita (famiglia) face multe din acele blocuri unul langa altul, și premarul de sector aprig schimbător de borduri, pavele și garduri a dat autorizațiile pentru celelalte, făcute de alții (dar nu așa înalte ca ale lor 😀 ) .
      Dar se cumpără și așa, și fac pariu că tot el o să fie ales primar…
      ‘Ata ete’, indienii Europei nu pot face decât ceva gen Bangalore…

      Comentariu apreciat.556
    • @IonutAlt: intre Ikea si IOR inseamna jumate de sector 3

      Comentariu apreciat.643
    • Saracii stau cu chirie in bloc comunist ca sa aiba scoli si parcuri langa casa, bogatii isi cumpara apartamente in blocuri noi, pe malul lacului, dupa care se plang ca e aglomerat drumul de 10 km pana la cea mai buna scoala.

      Bos, eu nu sunt chiar sărac, dar tot sunt proprietar pe apartamentul meu dintr-un bloc comunist ca să am școala și grădinița în colțul blocului (la propriu). Alternativa era ca copii mei să învețe în luminata suburbie Pantelimon, lol.

      Comentariu apreciat.8215
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 21121
    • Pai nu ar avea de ce sa intrebe sincer…Cetatenii mandateaza prin vot CL si primarul sa le reprezinte interesele. Daca aia sunt boschetari, ghinion Iliescu si al nostru.

      100
    • Octaviane pleaca ma cu interlopul tau care „a furat dar a si facut”. Ar trebui sa te ingrijoreze ca ai ajuns sa-l dai exemplu pe Negoita.

      Comentariu apreciat.689
    • Ăsta e nivelul romanikai…neacoita e văzut bine…și Vali arunca post-uri de astea despre cum sa facem sa avem civilizatie…

      236
    • @punkreas pai daca cunosti asa bine sectorul spune tu unde se construieste scoala…..

      86
    • Pai nu stiu de nicio scoala, stiu ca a facut ceva crese.

      @octavyan: da, ba, prostea, a asfaltat strazi in camp ca sa pregateasca terenul pentru blocurile lui fracsu. Si stai linistit, il mai voteaza pulea de cand a bagat plata la parcare pe orice loc. Si asta i-a afectat cel mai mult pe votantii lui :))))

      Indecis. Tu ce zici?298
    • Ghetouri dormitor post-apocaliptice

      164
    • O scoala intre sute de blocuri facute de frac-so, vai ce realizare.
      Ai fost vreodata pe acolo ma? Daca acum cand nu-i construit tot nu s-au facut trotuare macar, cand se va face, dupa ce-s blocurile gata cu 2m pana la strada? Strada aia cu 1 banda pe sens pentru sutele de masini?

      Hai, canta la alta masa, sa nu te intreb de retrocedari in IOR sau de scandalul cu gunoiul fara autorizatie, parca tot prin zona aia era depozitat, mai spre splai ce-i drept.

      Ar trebui sa-ti zica cineva ca esti prost si ticalos.

      Comentariu apreciat.387
    • Rahat, am uitat sa adaug ca ala e noul Militari, zona aia infam de aglomerata din el.

      153
    • vrei sa-l omori pe Caramitru? vezi ca azi sau ieri plangea deja anticipat ca pentru ceva piedici la un ghetto nou pe lacul morii

      185
    • Nici nu te va întreba nimeni… este cerere și ofertă… nu vă mai înghesuiți să cumpărați și poate cineva va sesiza problema… altfel, de ce să schimbi ceva dacă merge și îți scoți banul?
      Vezi cazul DN1: de ce să construiești ceva nou? Dacă oamenii sunt dispuși să sacrifice 12, 14, 16 ore dintr-un sejur de 60 de ore (sau chiar 48), doar pentru drumul dus-întors…
      România nu este încă în faza în care spiritul cetățenesc, omenia și solidaritatea să ne definească ca nație. Astea sunt doar la nivel de individ, pentru mult timp de acum înainte.

      244
    • O idee suplimentară pentru DN1: țipă lumea că vai ce mult stă în mașină –> nu se întâmplă nimic. Țipă Dacia că nu poate muta mașini și mai bine mută producția –> imediat apare drum express.

      E foame de bani, toată lumea reacționează la ei. Ia să nu se mai ducă nimeni la Bv + zonă să vezi atunci horeca locală în stradă că nu mai are din ce trăi, afacerile locale la fel, benzinării, restaurante etc… „vrem drumuri să ajungă lumea la noi”… dacă toți tac și înghit, nu au dreptul să comenteze…

      187
    • Dar nimeni nu ne-a intrebat daca suntem de acord sa se faca blocuri peste blocuri pe stradutele inguste din camp

      Cum sa nu ? Regimul de inaltime se modifica prin PUG si prin Hotarare in Consiliul Local sau prin derogare de la Parimar tot prin HCL. A doua varianta cam disparut, ca se face puscarie de la ea, dar ramane a doua.

      Cand s-a modificat regimul de inaltime de la P+2 la P+6 sau P+8+R ? Exista zero interes cand vedeti o parcela nou pregatita de o posibila constructie ? S-a interesat cineva ce scrie pe autorizatia de pregatire a terenului ? Aveti niste consileri locali inapti ?

      Nu stii, nu iti pasa, atunci smiorc in continuare.

      910
    • Mai mă uit pe Youtube la ședințele de CL sector 3; ce cârdășie golăneasca e acolo între PSD și PNL…mai încearcă cei de la USR sa vina cu niste amendamente la mizeriile de aruncat cu banii in ‘investitii’ in borduri,pavele, garduri, la propuneri de derogări pt construcții de reshitentiale in zone deja făcute praf…
      mamă ce suedie fac aia …suntem doomed…

      Comentariu apreciat.344
    • Bai Octtavyan, tu esti baiat destept. Ce plm e comentariul asta?

      77
    • @Pankreas pe Victor Brauner, uite gata, am cautat eu pentru tine.

      32
    • D-asta planificare comunista era de 1000 de ori mai buna. Place sa nu, aveai si scoala, si gradinita, si alimentara din 800 in 800 m. Aveai cinema in fiecare cartier. Aveai sali de spectacol, si multe altele. Iar cei care au senzatia ca asa e doar in camp la rezidentz. Va invit in ghetoul de langa plaza romania, care nu e chiar in camp, practic e mai central decat militariul, si totusi capitalistii tot bloc langa bloc, langa bloc au facut. Fara nimic altceva. Dar asa e, am vrut sa fim slugi la vestici, asta avem, cel putin pana vine georgica sa puna treaba la punct.

      820
    • @Boris: da, vine Georgica sa o suga cum a mai facut-o cand era mai pustan, intr-un bloc din Dristor :))

      22
  2. La nivel de proiect toate rezidentialele promit gradinite, scoli, magazine, spatii verzi. De ce nu se intampla asta la final? Il las pe Bogumil sa explice.

    Comentariu apreciat.642
    • Pai se produce o extorsiune a unui degajament la masinile electrice si defapt mai bine mai faci niste apartamente, in regim hotelier, pentru investitii in loc de gradinita.

      Comentariu apreciat.362
    • Pentru ca nu e rolul dezvoltatorilor sa faca asta cf legii…
      Legea e proasta? Nu este!
      Statul face scoli spitale etc, altfel cine sa le faca?
      De la cate blocuri/case in sus trebuie sa fii obligat ca dezvoltator sa facia sa investitii?
      Aceste costuri uriase s-ar reflecta direct in costul casei/apt si nu e corect, ca nu e doar pentru ei, e pt toata lumea din zona.
      Si daca imi fac casa in camp pe 500mp, sa platesc macar jumatate din gradinita?

      Solutia este in privat, sorry…

      Solutii precum blocam totul, apoi asteptam minuni nu sunt fezabile.
      In S1 nici acum nu au inceput scoala de stat din greenfield, desi dezvoltatorul a dat teren si proiect aprobat, iar daca nici S1 nu are bani…

      Indecis. Tu ce zici?2421
    • @Bocanila n-am zis ca sunt obligati sa o faca ci ca promit „gradinite private, spatii verzi, centre comerciale, sala de fitness etc” si dupa ce vand ultimele locuri de parcare dispare complet avantul sa mai faca ceva au promis.

      184
    • @Bocanila, daca vrei dezvoltare ok nu lasi constructorul sa faca ce vrea pe terenul lui. Da, e terenul lui, proprietate privata, etc. Dar alternativa e ghetou. Ce preferi? Raspunde simplu. Care alternativa o preferi.

      163
    • Nu promite nimeni, ci in brosura vezi puncte de interes apropiate:
      – scolo, gradinite (private)
      – transport in comun (la 1-2 km distanta)
      – magazine alimentare/mall
      – parc (undeva, departe)
      – etc

      1017
    • @Zarax
      Nu exista optiunile prezentate de tine.

      Nici acum nu ai voie sa faci ce vrei tu pe terenul tau.
      Esti limitat de PUG/PUZ (urbanism), care teoretic exact asta reglementeaza:
      – densitate
      – acces
      – POT/CUT, inaltime, retrageri
      – functiuni (locuita, cometciale, birouri etc)

      Problema e ca PUG e antic si nefolositor, deci se face PUZ, care PUZ e aprobat ina fara PUG si asa apar acele blocuri, care sunt cf legii, chiar daca nu ne place.

      Problema este ca teoretic ai o masina, casa, dar practic multi au 2-3.
      Teoretic ai doar trafic de proximitate, practic WAZE iti aduce tot DN-ul.

      In PUG trebuie sa ai si scoli/gradinite/licee etc

      Daca te iei de pe PUG, pai nu construiai mai nimic si totusi avem cei mai multi membri de familie/apartament din UE, ca ce sa faci?

      Te *uti cu mama soacra la usa?

      Statul e corupt si impotent.

      223
  3. Cea mai buna gluma pe ziua de azi.

    Comentariu apreciat.432
  4. In mod normal după ce te izbește ceva te trezești din visare :) ai grija cu condusul azi

    Comentariu apreciat.260
  5. Si cand au, (vezi Domnesti, Bragadiru, Rosu…), tot nu vor sa-si duca plozii acolo. Toti „vrea ” la oras.

    Comentariu apreciat.451
    • Pai cum ar zice Bogumil: „Cum sa se duca copiii mei la scoala cu taranii si saracii din satul in care mi-am facut eu vila?!” 😛

      Comentariu apreciat.515
    • Cand eram copil, toti eram egali si saraci.
      Deschide ochii, nu mai e la fel.
      Si la saraci (scola de stat) e f mare diferenta intre copii dpdv material.
      La scoala privata unde invata ploziii mei toti au uniforma data de scoala (urata), telefoanele sunt depuse la secretariat si nu prea stii cate milioane are tactu in cont.
      Nu e relevant.

      Indecis. Tu ce zici?309
  6. Moama ce ghetou in poza! Cica acolo sta clasa de mijloc

    Comentariu apreciat.314
  7. Abstinența.

    48
    • Bine, fie ca voi, homeschooling, soția casnică, punem bazele neo-conservatorismului evanghelic sau, mai bine, vorbim la BOR să facem școală/grădiniță într-o anexă a bisericii din rezidențial(e acolo unde sunt și clienții captivi).

      618
    • Sunt atatia care lucreaza de-acasa, de ce n-ar putea si copiii sa „invete” de-acasa. Cele mai bune cursuri nu le-am avut la facultate, le-am avut pe edx, coursera si pluralsight. Calitate net superioara. Profii de la facultate nu intelegeau pentru ei, da’ vroiau sa-i invete pe altii. Daca vreau sa studiez un subiect(si in ultimii 20 de ani am tot citit si invatat) sa de-a dracu daca am citit vreo carte scrisa de unu care e profesor in Romania. Singura carte tehnica buna scrisa de un roman pe care am intalnit-o, a fost a lu’ Andrei Alexandrescu, dar asta prin anii 2000, ca deja carticica aia e depasita de vreme. Dar a fost buna la momentul ei. Ce a fost pe limba romana… nici traduse nu se puteau citi.

      Indecis. Tu ce zici?924
    • @heto

      Eu sa dau
      El sa dea.
      Sa dea dracu’

      10$, iti fac un curs pe pluralsight?

      111
  8. Clotilde blocase niște blocuri din Sectorul 1 pentru că nu aveau 1 loc de parcare per apartament. Scandal, procese, cumpărători care aveau avansul blocat, etc…

    Comentariu apreciat.552
    • Mulți cocalari care spun ‘las că văd eu pe unde las mașina pe lângă bloc’…și investitorii, la fel de cocalari, in consecință, nu mai fac locuri de parcare…

      Comentariu apreciat.553
  9. Cand ai chef, daca cumva nu ai fost, fa o vizita p-aici: https://www.google.com/maps/@45.6585327,25.7068908,1074m/data=!3m1!1e3?entry=ttu
    Am pierdut o ora pe stradutele alea cautand numarul X de pe strada Salcamilor. De ce ai cumpara acolo? Daca tot cumperi, de ce te plangi dupa? Cate astfel de cartiere sunt in jurul marilor orase?

    182
  10. Daca s-ar da o lege care să oblige ca investitorii imobiliari sa fie doar societăți pe acțiuni, care să aibă minim un acționar sau administrator care să fie arhitect/inginer constructor cu minim x ani experiență?
    Sa nu mai facă reshitentiale toți interlopii, cu bani negri, prin SRL-uri cu capital social de 1000 lei, abandonate după ce se vând toate apartamentele din bloc ? Adică blocul și srl-ul…
    Știu, visez, pentru că interlopii ăia cotizează la partide și organe, la angajații din primării…

    Comentariu apreciat.373
    • Eu stiu 2 dezvoltatori SA, or mai fi si altii.
      Impact (aia cu Greenfield) si One (aia cu juma de Bucuresti)
      Ambii fac treaba buna. Pentru ei, nu pentru oameni sau oras.

      Comentariu apreciat.412
  11. Solutia e sa construiasca cladiri inalte, ramane loc de arboretum ca la Olandej. Primele etaje din alea 50 le lasi libere pentru GSP.

    105
  12. Păi scrie in PUZ ca se va face. Ai puțintică răbdare. Iarăși revenim la aceeași discuție, cine aproba PUZ-ul, cine face recepție, cine ia șpagă, hai ca stim cu toții cuvântul….

    172
  13. Stai, nu exact pentru asta își ia muie Nicușor de la diverși „oameni de afaceri”?

    Comentariu apreciat.381
    • Pai da bre, tu nu vezi ca dezvoltarea orasului are de suferit…stagneaza, Doamne fereste,scade si se duc investitorii in alta partea si noi pierdem oportunitatile..

      sau cel putin asa se dadeau cu curul de pamant prin presa…

      Sper sa nu fie prosti si putori bucurestenii anul asta …ca de abia asteapta astia sa-l faulteze pe Nicu Shordan, mai ales dobitocul ala de Burduja, care a facut o treaba excelenta la Ministerul Energiei si vine sa ne dea lumina si aici la capitala din postura de premar …

      @Vali Ti-ai facut si tu glosarul / catalogul cu preturi la publicitate electorala?

      Lasand gluma la o partea, poate ii chemi pe candidati la o dezbatere electorala cu tine ca moderator ar trebui sa fie ceva interesant

      242
    • ca sa detaliez ca mi-am adus aminte, in zona respectiva sunt cateva blocuri inalte de 25 de etaje, plus cateva mai mici. In mijlocul unui parc de cateva zeci de hectare, baza sportiva cu piscina, terenuri de tenis, etc. La 100 m distanta este cresa si scoala primara. La 500 m distanta este un liceu. Centrul e la 4 km distanta. Metro la 1.5 km, statie de autobus la 100 m, autostrada la 1 km.

      Blocurile sunt excelente daca sunt facute cu cap si integrate cu ce e nevoie pentru locuitori, plasate intr-un parc de cateva ha, dezvoltarea integrata cu infrastructura de transport, infrastructura educationala, sportiva.

      00
  14. Nu e suficient doar grădiniță, magazine etc. Trebuie și transport în comun gândit și dimensionat pentru câți oameni vor locui în zona aia. Celebrul militari residence care are un singur drum și un autobuz la 30.000 de locuitori… Cine a făcut planul acolo trebuie spânzurat, acolo nu se poate locui uman.

    Comentariu apreciat.351
    • transport pe sine. nu neaparat in rezidential, dar sa nu ai de mers mai mult de 5 minute cu masina pana la o statie.

      91
    • Acuma stii cum e, s-a intalnit hotul cu prostul acolo, si nu doar acolo.

      Cat timp vezi cu ochii capului ce jartea de „residence” va fi casa ta in urmatorii 30 de ani, si tot dai banul, apai sa ma scuzi tu pe mine.

      Ca sigur cei care arata cu degetul, adica tu si eu si altii cativa, suntem minoritari absolut in ecuatia asta.

      92
  15. Pai ND chiar a oprit constructiile dezvoltatorilor imobiliari. Ce s-a intamplat?! O campanie furibunda impotriva lui.
    Inclusiv el a zis ca „influenta in presa a imobiliarilor este, de departe, cel mai mare adversar al meu in alegerile locale de anul viitor.”

    Comentariu apreciat.605
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1649
    • Pe strazile pe langa mine sunt destui care si-au facut case NORMALE care respecta certificatul de urbanism. Pe ei nu i-a oprit nimeni.

      Ah, daca tu vrei sa fii singurul care are POT 100% si CUT 17, sau ca nu vrei sa lasi distanta prevazuta intre vecini … poti sa sugi si de la mine o ceapa.

      Indecis. Tu ce zici?307
    • Omul zice ca dureaza enorm orice chestie la PMB, tu spui de case normale.
      Casele normale tin de Primaria de Sector.

      De PMB tin PUZ-urile si orice chestie din zonele protejate (monument istoric – sunt destule in Bucuresti.

      Eu astept de 3 luni o autorizatie de constructie banala, pentru renovare fatada, la PMB.
      Certificatul de urbanism a fost scris in 30 de zile, dar ND a fost extrem de ocupat si nu a semnat nimic inca 3 saptamani.
      Mori de nervi cand ti se spune „e gata, dar e la semnat… si sunt foarte multe”, iar ND nu delega!”
      Si astepti, si injuri…

      58
    • @Bogumil

      A zis:
      „Nope. A blocat si tine blocate TOATE puz urile. Adica si proiectele oamenilor care vor sa isi faca o casa pe pamant in bucuresti pe un teren mai mic”

      I-am explicat ca nu e asa. Reciteste!

      70
    • https://zoso.ro/interesul-general-versus-interesul-personal-pasajul-berceni/

      miau, bogumil, da, momentan e blocat tot. se lupta pentru a face PUx-urilie alea cimva normal si modern si in avantajul orasului, al tuturor.

      dar apar miau si bogumil, unul ca crea sa-si faca o casa, altul doar o fațadă, si zic sa se anuleze totul, nu conteaza ce blocuri mai fac aia pron toate parcurile si care vor arata ca in exemplu, ca ei se grabesc.

      eu, mie, merit, mi se cuvine. DOAR mie, ca sunt convins ca si intre ei s-ar faulta daca ar exista posibilitatea sa ii iasa autorizatia doar unuia dintre ei, pe restul da-i dracu.

      111
    • Mai oameni buni, sunt de acord ca binele comun primeaza dar cat timp trebuie sa “pedepsesti” pentru o mana de dezvoltatori, care pot face intradevar mult rau societatii prin constructii foarte mari. Intr-o capitala europeana sunt 7 primarii, 7 consilii locale, 7 birouri urbanism. Cat dureaza schimbarea? 4 ani au trecut pentru ND, cate mandate ii trebuie sa faca ordine? 2?3? 8-12 ani pentru niste kkturi legislative? Pe bune acum… eu stau de peste 9 luni pentru o hartie. O semnatura. 9 luni. Inteleg ca nu putem sa fim madrid, paris, berlin, dar totusi e capitala europeana. Ceilalti de ce pot cu doar o primarie si proceduri clare, transparente si simple?

      15
  16. Pai USR detine Primaria Sectorului 1 unde dezvoltatorul Impact construieste in continuare blocuri in Greenfield de 9 si 11 etaje intr-o zona cu PUZ aprobat initial pentru P+4. Asta desi in PUZ ul initial complexul figura cu 3 iesiri (are una) si cu scoala si gradinita in interior. Clotilde Armand a facut demersurile pentru construirea de gradinita si scoala insa drumurile de acces probabil vor mai dura inca 2 ani. In mod normal toate avizele si autorizatiile de constructie ar fi trebuie suspendate pana la finalizarea cerintelor stipulate in PUZ ul aprobat si autorizatia initiala. Insa pe vremea primarului PSD Daniel Diamante Tudorache cfr ist de seama cu 5 clase, s-a aprobat construirea blocurilor cu 9 etaje apoi cu 11 intr-o zona unde oricum accesul era problematic. Desigur dezvoltatorul Impact a decis apoi din generozitate pur intamplatoare sa sponsorizeze echipa de suflet a lui Diamante, CS Rapid inainte de preluarea de catre Sucu. Eu zic totusi ca aici USR putea sa sara la cap si sa spuna stop oricarei constructii pana faceti drum si scoala. dar daca nu a facut-o, ce asteptari sa avem de la Negoita sau Baluta. Sa vedeti wild west daca vine beizadeaua afectata si educata in SULA (pun indented) Sebi Bancorex Burduja in. locul lui Mucushor. Atunci pana si in parcurile existente riscam sa ne trezim cu un bloculet marca One United

    Indecis. Tu ce zici?265
    • Unde sa vina burduja, la un fotbal cu baietii? :))))))

      85
    • Ce spui tu nu are nicio legatura cu legea. Odata emise, autorizatiile nu mai pot fi suspendate. Ai doar anulare in instanta – daca exista motiv de nulitate. Pot fi oprite lucrarile daca nu sunt conforme cu autorizatia.
      Solutia aplicabila era ca autorizatia sa includa si drumuri de acces / alte cerinte. Asa, nu se putea face receptia daca nu era construit tot. Nu ai receptie – nu ai intabulare – nu se pot vinde apartamentele.

      70
  17. aici e exemplu clar de autoritati corupte si de ce noi stam in cacat in romania, pe cand altii din tari civilizate au ales sa traiasca mai bine: nu aprobi puz pentru un cartier fara conditii minimale: gradinita, scoli, parcuri, statie de autobuz, loc de magazine/spatii comerciale.

    la noi, mai ales in comunele limitrofe (desi si prin orase e tot la fel, dar in comune e mult mai rau, cine e din Iasi stie de Valea Lupului de exemplu, unde e un haos total), se construieste deampulea si se fac practic ghetouri de blocuri inghesuite in porumb fara trotuare, fara nimic altceva, ca daca dai o spaga undeva se rezolva tot. si oamenii se inghesuie acolo ca isi fac autosugestie ca nu e asa rau.

    231
  18. nu se construiesc așa multe cu grădinițe în zonă, parcuri, fiindcă nu se vând, le-ar crește prețul mai mult iar oamenii nu ar mai cumpăra.

    86
    • Le-ar scadea pretul de fapt. E greu de inteles de ce oamenii nu vor preturi mai mici, scoli, parcuri si gradinite in zona. E doar matematica. Cu cat infrastructura comuna e mai dezvoltata (mai extinsa) cu atat terenurile accesibile, pe care se poate construi se maresc. Si devin mai ieftine/unitate.

      Problema nu e ca nu sunt terenuri ci ca nu ai drum la ele si infrastructure de support.

      Asta e facut intentionat, astfel incat sa fie artificial o criza si sa se mentina mare pretul terenurilor si cladirilor cumparate de „primii investitori”.

      Si romanii ii voteaza tot pe „investitori” si ca urmare cumpara scump si prost. Daca ar avea infrastructura, parcuri si gradinite AR FI MAI IEFTIN!

      616
    • De fapt ar creste pretul la terenuri in prima faza.
      De aia se construieste in camp, ca e mai ieftin terenul decat in oras.
      Si ghici ce, pret pe teren mare, pret mai mare si pe casa la vanzare.

      190
    • alexnicolae – nu e asa, cu cat sunt mai bine pozitionate, cu atat sunt mai scumpe.

      In catunul unde locuiesc era campul gol acum cativa ani, si preturile mici atat la terenuri cat si la constructii.

      A facut primarul 2 strazi, a tras iluminat public, canalizare, curent, gaze, si din al doilea an de dupa a sarit metrul patrat de la 10 euro la 70. Si nu exagerez chiar deloc.

      Acuma, unii ar zice ca e bine asa, cei care au cumparat ieftin vor putea vinde la super profit, doar ca nu sunt nici 10% cei care cumpara imobile in vederea investitiei.

      81
    • @Nopcsa inteleg ce zici. Dar daca primarul ar fi facut in loc de un drum in camp..10 drumuri? Pe suprafata unui cerc cu raza de 10 km ai spatiu pentru sute de mii de locuinte. Desigur a nu va fi acelasi pret ca un teren agricol. Dar trebuie sa il compari cu terenul din centrul orasului, cu parcuri si scoli langa. Asta era ideea – daca ai aceasi infrastructura la periferie, oamenii nu mai platesc mult pt centru. Ala e pretul care scade.

      17
    • @alexnicolae
      hai sa nu comparam mere cu pere si pretul din cartier cu pretul din centru, sau pretul dintr un viitor ipotetic cartier sistematizat din camp cu centrul.
      Sau defineste tu ce inseamna centru pentru tine.

      61
  19. Pai de ce sa faci scoli in camp? Sa vina cati copii? Ah, da, se muta tineretu’ la rezidenț, dar ce scoala e aia de langa casa, cand sigur e una mai cu mot juma de oras mai incolo. Cum adica langa casa? Pai si cum mai petrecem 2-3-4h pe zi in masina, si ne vaitam ca viata e grea? Dar asta e rezultatul prioritatilor fixate aiurea, intarite de lipsa de gandire in perspectiva. Vii la oras mare, nu esti prost sa dai chirie altora, sa faca pla mare pe banii tai, asa ca te strofoci si iei un apt al tau (ma rog, al bancii, dar din motive de impozite, iti permit sa iti pui si tu numele pe acolo). Si nu iti iei unde ai chestii la indemana, iti iei la porumb ca (e ieftin) acolo iti permiti. Si nu iti permiti sa faci mutre, iei repede, ca sa faci pla mare bancii si sa iti prajesti tu ficatii de nervi dupa aia cu tot ce inseamna drumul de acasa catre oriunde. Care drum implica masina (calculam costurile aici, sau o lasam asa?), plus trafic, ca nu e o casa remote, e ditamai rezidențu’, cu sute de masini care vor sa parcheze (pe bordura, ca nu mai dam bani si pe parcare). Deci, care scoli? Sa vorbim de parcuri, cand ar putea sa parcheze niste gigi vreo 10 cazane fix pe maidanul ala?

    Indecis. Tu ce zici?2710
  20. cine mai are nevoie de scoala? avem tiktok si chat gpt, cred ca ar mai trebui desfiintate nu construite, iar pentru parcuri vin eu cu un concept nou (bine, in romania, presuspun ca undeva pe glob deja exista) de parcuri supraetajate, gen parcari dar cu verdeata ;)

    172
    • Niste capsule in care sa te bage de la nastere, sedat, cu o mufa pentru cortex, si viata prin simulare in cloud. Nu mai e nevoie nici de parcari, scoli, parcuri, transport in comun etc.

      20
  21. NOU
    #91

    Ah, sunt private și sunt scumpe? OK, dar nu se poate construi nimic pe ele până nu se găsesc terenuri pentru GSP, cât mai valorează acum? Nu prea mult, nu?

    „Nu ne grăbim, avem bani, politicul are nevoie de noi.”

    Nimeni nu vrea să cedeze, nimeni nu vede binele comun, toți își dau coate și mustăcesc? Bun, ia nu mai construiți nimic. Până la urmă vor ceda și vor da exemplu și altora și așa se va schimba România.

    Partidul A zice că va face asta.
    Partidul B le zice ălora că le va acorda drepturile & contractele, mai ales dacă îi ajută cu „sponsorizările” electorale (bani pentru găletușe, bani pentru pancarte, bani pentru renta pancartelor în timpul alegerilor, bani pentru cărțile de vizită, bani pentru broșuri politice ș.a.m.d.)
    Partidul A aude ce are de gând partidul B și stă adânc pe gânduri…

    1) Dacă Partidul A una zice public da’ în privat le spun ălora că nu e pe bune, vorba vine (că și ei au nevoie de ajutor financiar, nu numai partidul B), la următoarele alegeri îi ține minte lumea care îi vota acum (excepție fiind înregimentații).

    2) Dacă Partidul A cere partidulețelor C, D și E, să-i dezică pe cei din partidul B, în schimbul unei coaliții & poziții în ministere, secretariate, nominalizări etc., e greu și asta fiindcă riscă să-și rănească ceilalți susținători financiari cărora le-a făcut niște promisiuni, printre care contracte & avansuri care le vor ocupa cei din coaliția ipotetică cu partidulețele C, D și E.

    3) Dacă Partidul A nu face nimic, nici nu promite ceva partidulețelor C, D și E, iar partidul B e sau nu e criticat (nu contează); partidul A mizează câștigul pe cacealma orbește în ceață: partidul B câștigă majoritar iar pe urmă aruncă lăturile cui vrea sau partidul B le promite partidulețelor C, D & E păpică și obține majoritate dominantă + partidulețele C, D & E rezonabil/modest mulțumite de ce le oferă partidul B.

    4) Dacă Partidul A nu face nimic, iar partidul B nu promite ceva partidulețelor C, D & E, atunci și partidulețele C, D & E le vor promite ălora contracte și acorduri ce construcții.

    După cum vezi, mai simplu e o revoluție sau și mai simplu te mulțumești cu cât poți și înduri adversitatea pentru care boborul nu vrea schimbare și-i mai și frică de doamne-doamne.

    82
    • Cine sa faca si revolutia, cand partiduletul A ia 15% voturi din 40% prezenti la vot ?

      Revolutiile se fac cand majoritatea si le doreste, iar daca nu faci parte din majoritatea respectiva, pai „sky is the limit” la propriu, ca macar aeroporturi care sa ne permita emigrarea inca exista.

      70
  22. Ai mustacit o data, treaca de la noi.
    Ai mustacit a doua oara, donezi terenul, semnezi cu stanga, ca dreapta e prinsa in menghina!

    18
  23. Programul este si acum GSP: Ghetouri, Supermarketuri, Pacanele.

    232
  24. cine crede ca lipsa solutiilor e problema in tara asta sa dea minus.

    52
  25. GSP: Gazeta Sporturilor cu Penisul

    51
  26. Cand ai scris de problemele sexuale ma gandeam ca fiind asa aproape blocurile se uita unii la altii cand se fut fara perdele.

    180
  27. USR e partid de 15%. Nu va putea niciodata cu 15% sa impuna ceva major pe agenda publica.
    Romania se va moderniza fix atunci si fix atat cat va dori PSD-ul. PNL a avut o sansa pe care a aruncat-o elegant la gunoi. Sper sa ii arunce si pe ei istoria la gunoi, in 5-10 ani.

    192
  28. NOU
    #100

    Cei de la sectorul 4 s-au gandit deja la gradinite si crese: au hotarat sa demoleze Piata Progresul de pe Oltenitei si in locul ei sa faca gradinita…

    52
  29. „Petrică, dă-i pe GSP… Dă-i pe GSP, nu auzi!”

    71
  30. Dupa motorul cu aburi, aristocratii au schimbat foaia pe marxism, ca aia cu capital incepuse sa prinda prea multa putere. Noi cum am stat slab la aristocratie, am ramas la romantismul claselor de mijloc, speculantul, specialistul si filologul. ca astia sunt vazuti bine la noi. Astfel incat nu suntem condusi de aristocrati ca intelect, ci de cei din mijloc. Inganaci care stiu doar proceduri. Cum nu se mai produc aristocrati iar mediocrii se incheaga pe putere si nu le permit celor buni sa prinda aripi.

    Baietii s-au gandit sa le taie combustibilul, ca ce vrea un mediu, vrea femei nemancate.
    Daca inversezi treaba si faci o societate matriarhala, in care femeile sa conduca. Nu mai e nevoie de tiran sa dea directive, nici de aristocrat pana poate el sa ajute pe toata lumea. Elimini mediocrii de la putere ca nu mai au pentru ce sa concureze, ca nu mai exista femei nemancate. iar alea hranite nu se mai apleaca dupa covrigi.

    Da cine sa faca asta cand la partidul progresist sunt niste pulalai securisti.

    Mediocrii nu sunt in stare sa castige decat din proceduri si specule. Blocuri construite doar din urmarit proceduri din codul de constructii, terenuri primite prin proceduri biroctratice si specula nesimtita.

    46
  31. poza e dintr-un cartier din asta nou, rezidential? ai de plua mea, ce de betoane :)) pana si ceasca mai lasa cate-un spatiu verde in fata blocului…mai puneau batranii o rosie, un ardei,

    62
  32. O alta solutie ar fi sa nu mai cumpere oamenii apartamente.

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile