Situația la zi, sâmbătă, 10 decembrie

Acum, după ce leprele astea au condiționat votul de înlesniri economice, le vor mai primi? Că eu cred că nu ar trebui.

Și mor de nervi când văd că 90% din oameni au plecat după fentă, și nimeni nu se întreabă de ce incompetentul ăla de Bode mai există în politica românească. Bă Bode, tu ai rămas unde ești pentru că nu ai multă minte și ești util. Dar și Șova era la fel, și a sfârșit în pușcărie când ăia care îl țineau în brațe s-au plictisit de el, gândește-te bine la asta.

N-am văzut păreri de la specialiști în politică externă. N-am văzut foști miniștri  de externe cu luări de poziție, nu că ar fi prea respectați pe unde au fost.

Și știți de ce? Băi, știți de ce? Că am vândut resursele țării pentru foloase personale. Știți voi, șpaga pe persoană fizică. Nici un politician nu s-a gândit la altceva decât la foloase personale, nu s-a gândit nici unul să negocieze ceva și pentru țară. S-au bucurat la buzunare pline și aia a fost.


Și fucking stop cu politicieni noi. Nu există. Mă bag eu mâine în politică, cu riscurile de rigoare, să îmi ia toți rupții familia în p*lă sau să mă amenințe cu moartea.

Dacă vreau independent, nu am cum și de unde să strâng voturile necesare. E un efort prea mare. Trebuie să las tot ce fac ca să mă apuc să strâng voturi. OK, dacă las baltă muncă, trebuie să fac rost de surse de venit. Ghiciți de unde. Hai, ghiciți.

Dacă mă bag într-un partid, ca să urc un pic mai sus de nivelul de lipitor de afișe trebuie să conving colegii să mă voteze. Cum fac asta? Păi, promițându-le fie că îi votez și eu pe ei la alegerile interne, fie diverse sinecuri când/dacă ajung mare. De aia avem studiu de fezabilitate pentru tramvai la Brașov.

Pleci la drum cu cele mai bune intenții și ajungi corupt cu gândul că o să faci lucruri când o să ajungi la putere. Ori asta nu se întâmplă. Nu poți să reformezi nimic, că un coleg de partid vrea el sinecura aia. Nu poți să faci ordine dincolo, că un coleg de partid are amanta băgată acolo.

Așa. Să zicem că ajung deputat, un post ușor. Sunt singur între 500 lupi. Votez eu nu la schema aia nasoală. Ce-am rezolvat? Vă spun sau ghiciți singuri?

Războiul nu e pierdut, dar cu o floare nu se face primăvară.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

84 comentarii

  1. Nu esti alfa destul daca nu te intorci conducand haita.

    00
    • Ai vazut tu prin balta asta politica vreunul care are altceva in gand in afara de furt si parvenitism ? Noi nu avem baroni, avem CIOCOI.
      Ai gasit vre unul care a jurat ca va lucra pentru propasirea tarii si chiar face asta ?!
      Pana nu sunt pedepsiti exemplar cei care au jurat pentru tara dar in gand au tradat-o chiar atunci nu ne miscam inainte.
      Sa juri la investire ca TARA si tu sa fi cu gandul al furt e inalta tradare.

      00
    • @nuIO: Cam cum au facut comunistii, cand au venit la putere, nu? Pana la sfarsitul anilor 50 era cam gata cu toti coruptii din politica de pana in ’45.

      00
    • @Florian: Si dupa au fost doar „alesi” si muisti/propagandisti/nomenclaturisti.

      00
  2. Te faci sportiv sau artist și apoi candidezi.

    00
  3. @Popescu

    Și mor de nervi când văd că 90% din oameni au plecat după fentă, și nimeni nu se întreabă de ce incompetentul ăla de Bode mai există în politica românească. Bă Bode, tu ai rămas unde ești pentru că nu ai multă minte și ești util. Dar și Șova era la fel, și a sfârșit în pușcărie când ăia care îl țineau în brațe s-au plictisit de el, gândește-te bine la asta.

    N-am văzut păreri de la specialiști în politică externă. N-am văzut foști miniștri de externe cu luări de poziție, nu că ar fi prea respectați pe unde au fost.

    Și știți de ce? Băi, știți de ce? Că am vândut resursele țării pentru foloase personale. Știți voi, șpaga pe persoană fizică. Nici un politician nu s-a gândit la altceva decât la foloase personale, nu s-a gândit nici unul să negocieze ceva și pentru țară. S-au bucurat la buzunare pline și aia a fost.

    00
  4. Poza aia de la sfârșitul articolului cu „dinți ficși în 24 de ore” e, cumva, reclamă mascată la vre-o firmă de rackeți?

    00
  5. Peste 2-3 zile o să mai apară o fentă și uită lumea de Austria.

    00
  6. Da’ parcă spunea domnu’ președinte Boul Apis că e atributul lui politica externă.

    Iohannis a avut o șansă, ca în zece ani de NIMIC să rămână că măcar ne-a băgat în Schengen. N-a mers.

    O fi din cauza că a numit la negocieri doar oameni că Bode& Co. pricepuți doar a pupa în cur pe cei care le pun o pâine mai albă pe masa?

    00
  7. Unde sunt aia care si-ar fi luat meritele pentru intrarea in Schengen? Pentru ca fix aia ar trebui sa plece acum din functii. Toti aia care ar fi luat laudele si meritele si s-ar fi perindat pe la televiziuni, frumos ar fi acum sa-si faca bagajele si sa plece. Ah, stai….

    00
  8. Pentru PNL a fost mai bine că austriecii nu s-au sucit în ultimul moment. Venea întrebarea aia nașpa: și ce gaze/hidrocentrale/fabrici + uzine/ codri seculari ați dat voi în schimb?

    Ce e frustrant pentru ei e că nici nu se pot lăuda cu “am rezistat ispitei de a da x, y, z ca să ne primească” pentru că încep întrebări despre ce-a fost mai demult.

    În intern, PSD e cu bucuria în suflet, că uite, nu PNL taie pamblica la Schengen. PNL e cu tristețea în buzunare, că poza asta îi rămâne lui Ciolacu.

    Parcă văd că de fapt pesediștii de la finanțe au călcat pe cap niște sponsori electorali ai austriecilor ca să se supere aia și să lase bomba în brațele peneleilor.

    Meciul a fost pe cine taie și cine nu taie pamblica la Schengen. Ciucă sau Ciolacu. Acum austriecii au ascuns pamblica. Data viitoare, olandezii n-or să găsească foarfeca.

    Restul, cu rușii, cu spionii și cu marmotili … glazură și cam atât.

    Duda mare e că MAE a fost luat prin surprindere. Iar SIE … ei bine, anul asta, de 1 decembrie, dulapul săsesc nu a avansat/ decorat pe nimeni din SIE. Așa ceva se întâmplă foarte rar și extrem de bine fundamentat.

    Iar cu intrarea în politică … nici dacă-ți faci partid nou nu e bine. Pentru că nu ai reprezentanți în secțiile de votare. Și-atunci trebuie să iei de pe stradă, cohorte de pesediști/ peneliști fără să-ți dai seama.

    00
    • Dacă o luăm cronologic, PSD a dat totul, nu PNL, da’ na detalii și detalii…

      00
    • Panglica

      00
    • @Boros: vai ce bine-ar fi pentru Tăriceanu să fie cum zici tu … Ciumara era la finante dar CCAPT a fost ministrul economiei când se ieftiniseră toți coloșii cu picioare de lut.

      00
    • @Boros de ce iese Piedone așa repede din pușcărie???

      00
    • ”Iar cu intrarea în politică … nici dacă-ți faci partid nou nu e bine. Pentru că nu ai reprezentanți în secțiile de votare. Și-atunci trebuie să iei de pe stradă, cohorte de pesediști/ peneliști fără să-ți dai seama.”

      Dacă îți faci partid politic, nu trebuie să ai candiați la toate primăriile din țară și la prezidențiale. Îți faci tu un partid mic și candidezi doar la tine în comună, cu prietenii tăi. Începi de jos, câștigi azi primăria la tine, apoi, peste 4 ani, dacă faci treabă bună, mai bagi candidați la 2-3 primării de pe lângă tine și tot așa.

      În timp, deschizi sucursale și prin alte zone, dar încetișor, nu cum a făcut USR și PLUS. Vorbești și tu cu oamenii, vezi ce caracter au, nu aduci pe toată lumea, doar de dragul de a fi la număr.

      E imposibil să faci un partid politic, să deschizi sucursale în toată țară și să ai peste tot oamenii de o calitate bună și de încredere.

      00
    • Lasa ca nici cu restul U.E. n-ar trebui sa ne fie rusine. Aproape ai spune ca s-au inteles dinainte care si cum sa voteze cat sa nu para la nivel international ca are cineva ceva cu noi.

      Iar dupa votul Austriei mai multe tari UE au schimbat placa, ca vezi dom-le ca au si Austriecii dreptate cu imigrantii aia nedocumentati. De parca imigranti din Siria n-au ajuns si direct in alte tari care fac parte din spatiul Schengen, trecandu-le granita, fie ea terestra sau maritima.

      Din nefericire nu s-a putut realiza vreodata o „alianta centrala” a Europei, care ar fi actionat mult mai bine ca o bariera impotriva influentelor in Rusia si China si ar fi avut si o mai buna putere de negociere cu vestul Europei fata de o mana de tari disparate, conduse de gainari care abia gandesc mai departe de propria punga.

      00
  9. Bugetele ălora pe media sunt imense

    00
  10. Eu zic ca lui A Năstase nu i se întâmpla asta. Și cred ca pana și Băsescu o scotea la capăt. Noi avem Fieratania cu Bode si Aurescu care e tehnocrat ori aici nu prea era de tehnocrați, ca tehnic au zis toți ca suntem ok. Oare super expertul Hurezeanu o fi dat de înțeles din timp ca ăștia sunt cu capsa pusa? Am văzut undeva o fraza: opt ani de putoare ordinara ce nu are chef sa facă vizite bilaterale se vad. Ca Ficusul face foarte vizite private. Cu cât vorbești și faci mai puțin cu atât arăți mai puțin cât de limitat și incompetent ești. Pana nu te mai știe nimeni.

    00
  11. Doua cuvinte: partid regional

    00
  12. Știau de mult. De aia l-au trimis pe tarambetele de Bode, idiotul util, sa fie el înjurat…A mai făcut și gestul ala de romanache prost cu aruncat cartela …sa fie tacâmul complet…asta e suntem niște periferici hoti, corupti, plini de suedeji, buni doar ca tampon versus rușinați, dar cu basini proaste in cap…

    00
  13. Toți zic de Bode, dar cine are așteptări de la ăla?
    Ce mă miră însă, e că în continuare Aurescu scapă basma curată.
    A rămas cu o aură de băiat deștept după procesul cu Ucraina, dar altceva a mai făcut după?
    A, da, fuma trabuc și bea whiskey cu Orban în lockdown..

    00
    • Fuma trabuc cu mănuși chirurgicale pe mâini. Foarte aristocrat gestul.

      În altă ordine de idei: nu-mi aduc aminte ca după acele imagini să sară cineva, au ars-o toți în stil userist, adică… „la ai noștri nu se pune”.

      00
  14. Guvernul pula bleaga in frunte cu coiul de la Cotroceni. Austriecii stiau si ei care e treaba si ca isi pot bate pula de noi fara probleme. Ia sa fi pus noi problema in felul urmator: „Daca votati impotriva luam la futut tot ce e austriac in Romania, cu toate riscurile”. Dar na, cine sa faca asta.

    00
    • Populația! Și o face deja….

      00
    • Ideea era sa le pui in vedere treaba asta, dur si convingator, inainte de vot fortandu-i sa-si schimbe opinia. Crezi ca au votat pentru Croatia din dragoste pentru ei?

      Si da, populatia se razbuna un pic dar too little too late cum se spune. As vrea sa vad la nivel de guvern un asalt cu ANAF, ANPC garda de mediu si toate institutiile care au competente pe orice sa-i ia la puricat pe toti. Dar, cum spuneam, guvernul pula bleaga.

      00
    • @Bogdan – la faza asta si doar la asta cred ca era mai bun Basescu. Daca le-a spus rusilor in fata ca nu au plecat de la noi 40 de ani ma gandesc ca putea sa spuna chestiilor pe nume si cu Austria si eventual sa si faca niste lucruri exact cum spui tu, pentru ca statul poate.

      Daca maine o sa vezi in presa ca Ungaria a ocupata Transilvania pe marti o sa iasa si Iohanis la tv si o sa declare „este foarte grav ce s-a intamplat si privesc cu ingrijorare situatia, o sa luam masurile necesare ca sa remediem situatia” – si pe joi pleaca in alt concediu prin ceva tari exotice.

      00
    • Îs curios cum o să fie faza cu ”luam la f tot ce e austriac” atunci când răspunsul lor va fi: Știi pe nevastă-ta care în timpul zilei stă la noi la birou pe salariu mare? De mâine o să stea acasă pe capul tău. Cel puțin în cazul firmelor mari.

      00
    • @ic
      Exact. Avem politicieni impotenti care nu-s interesati decat de burta lor. Dar nu-i problema ca la urmatoarele alegeri electoratul ii va sanctiona.

      Glumesc, evident. PSD si PNL or s-o puna iar de o super majoritate ca de, prostimea ii voteaza de 30 de ani iar restul sunt scarbiti de politica si nu mai voteaza.

      00
  15. Nu radeam noi de polonezi si ungari ca sunt prosti cand voteaza contra doar ei ???!!! Polonia si ungaria sunt in shengen pt ca isi joaca cartile si interesele bine, mereu. Romania nu a facut niciodata probleme la niciun vot, ce vrea germania si franta aia votam. M as bucura ca boicotul asta fata de austria sa aiba niste efecte serioase pentru ca ar arata ca avem o unitate ca tara. Altfel, sper ca la un vot unde austria are nevoie de votul romaniei sa primeasca exact pe invers….. respectul nu se castiga cu “sa traiti, cu ce putem sa va ajutam”

    00
    • Spre deosebire de noi ungurii și polonezii au pus partea lor de finanțare și au luat banii de la UE chiar dacă știau că nu pot fura de acolo. Cu asta și-au făcut infrastructură și au adus investiții serioase astfel încât nu mai au nevoie așa de mare de fonduri așa că își permit să fie împotrivă (ar prinde bine ceva în plus, vezi Ungaria dar e bine și așa). Dar și la ei lucrurile pe care le zic împotrivă sunt mai mult amânări sau mai renegociază ceva.
      Noi nu am folosit banii de la UE, dimpotrivă la fiecare rectificare am mai luat de la cofinanțarea proiectelor ca să mai dăm la ”ai noștri” de unde să ia comisionul gras. Asta înseamnă zero infrastructură, zero investiții și o dependență mare de ajutoare care se taie dacă nu faci ce ți se spune. Și nici nu avem de gând să luăm fondurile care ni se dau ca să construim ceva, rămân necheltuite.
      Referitor la faultarea firmele austriece… Se rezolvă simplu, doar nu crezi că vreoun oficial de la noi ar trimite un control serios la firma unde lucrează nevasta/copilul/vărul/nepotul pe un salariu mare. Nu de alta dar dacă nevasta nu pleacă la birou să bea o cafea și să facă o bârfă o să stea pe capul tău acasă. Boicotul e doar pentru căței nu pentru cei mari.

      00
  16. Mi-a zis un amic din Austria că l-a văzut pe Țiriac în Viena aproape de Parlament, cum scotea din portbagaj o pungă unsuroasă cu șorici de mistreț și un pet de 2 litri cu ceva lichid dubios ( părea cocârț după miros, a zis amicul ).
    Eu zic că suntem pe țeavă pentru anul viitor.

    00
    • Țiriac a fost la Măruță.

      00
    • Și Hurezeanu la Capatos, că așa facem treabă. Ce-a servit invitatul ? Un Frutti Fresh de dude, autentic românesc, să-i mai taie greața provocată de Red Bull ?

      00
    • Țiriac e ipocrit… Austria s-a opus iar el la măruță zice așa:
      „Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda! Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta”

      00
  17. Vad pe aici prin comentarii tot felul de pareri despre diverse chestii care ar fi putut sa fie facute pentru a intoarce rezultatul votului, despre faptul ca daca nu ar fi negociat X și ar fi negociat Y ar fi fost mai bine sau pareri despre cum ar trebui sa boicotam produsele din Austria ori alte pareri despre cum ANAF sau alte institutii ar trebui sa faca niste abuzuri cu ocazia unor controale la firme din Austria ca un fel de razbunare.

    Este o vorba – nu mai vezi padurea din cauza copacilor – cred ca se aplica perfect și aici.

    Austria a votat impotriva din motive interne ale lor dar a facut asta pur si simplu pentru ca poate si STIE ca in mod real asta nu va avea niciun fel de consecință pentru Austria.
    Asta se intampla pentru ca in mod real noi ca stat aproape nu contam in politica internaționala, cum nu contam nici in sport, nici in plan financiar, nici in plan artistic/literar și așa mai departe – de ce se intampla asta nu știu dar asta este adevarul.

    In orice discutie/negociere cel care este nerelevant nu are cum sa castige, indiferent de argumentele pe care le are, ori din pacate in ochii altor state noi suntem nerelevanti.

    Iar faptul ca suntem nerelevanti tine inclusiv de chestii de prima impresie.
    De ex. cum ieși din Gara de Nord din București peste drum sunt vreo doua cladiri distruse, care sunt așa de vreo 20 – 25 de ani. Orice politician din vest care are acum 40 – 50 de ani si care in tinerete a vizitat Romania a vazut acele cladiri care acum sunt exact la fel – pai ce poate sa creada omul acela despre noi ca stat daca in 20 de ani nu am fost in stare sa facem ceva cu acele cladiri – indiferent ca le renovam, le daramam ori măcar le acopeream fațada cu ceva sa nu se mai vada așa urât.

    Asta este valabil la mai multe chestii care noua au ajuns sa ni se para normale – pentru cei din vest nu par normale și asta ii face sa nu ne considere un partener egal de discutie.

    Iar chestiile astea cu boicotarea produselor din Austria mi se pare de o naivitate crunta si arata mentalitatea noastra – DIN PRICIPIU noi in Romania ar trebui sa consumam produse doar din Romania si doar exceptional sa consumam produse din alte state – cum am putea noi ca stat sa ne dezvoltam vreodata daca intre produsul romanesc si cel strain noi il alegem aproape mereu pe cel din strainatate ????

    Cu alte cuvinte nu ar trebui acum sa boicotam produsele din Austria deoarece DEJA, din principiu, ar fi trebuit sa alegem produsele din Romania in dauna celor din Austria

    00
    • @Mirel. motivul pentru care suntem „irelevanți” și „nu contăm” pe scena mai mare a Europei este simplu: țara asta, așa cum este astăzi, are prea multe tensiuni interne pe care singura politică admisibilă (cea de tip occidental) nu le poate descărca – și atunci (lecția pe care toți au învățat-o de la Ion Iliescu: să se ferească de scenariul Iugoslavia, nu să viseze finlande) nimeni nu riscă să aducă o turbulență în plus.

      00
    • @Joker

      Așa ai auzit de la securiști?

      00
  18. Semnam o Petitie ceva? #rezistlalangosh?

    00
  19. foarte bun articolul. eu pledez pentru un stat absolut minimal: ceva externe, ceva apărare (simbolic, așa, pe la 0,3% din PIB; ca Austria, haha), ceva fisc (1-2 impozite clare, fără derogări), ceva sănătate și ceva învățământ doar pentru cei care (și să fie vizibil de pe lună asta) nu își permit sănătate/învățământ private, ceva justiție (de la omor cu premeditare în sus).

    în rest, fiecare să fie pe cont propriu. fiecare să afle (așa, cum numai viața reală te învață) cine este și ce poate. pun pariu că într-o generație România va fi cu totul altceva. sau o nouă Elveție, sau un alt fel de Stat Islamic, ambele poteeze sunt valide, dar, oricum ar fi, măcar am știi cine suntem și încotro ne îndreptăm.

    00
    • Mai bine anarhie, știm o treabă.

      00
    • chestie de semanică. sfârșitul copilăriei este prin definiție problematic; ideea de libertate – a individului sau grupului – comportă o anumită cantitate de imprevizibil.

      00
    • Joker, stii de ce nu merge ce zici tu? Pentru ca un copil il cresti cu lectii de pian si balet in primaverii, nu in ferentari acolo are nevoie de lectii de box. Cam conteaza geografia.

      00
  20. nu se pot strange semnaturile online? ma gandesc ca ai putea face un exercitiu asa, de plictiseala (intr-adevar nu stiu ce presupune) si sa vezi ce semnaturi strangi de la cititori. toata reclama pe blog. fara lipit afise si facebook. targetul tau e aici. care e necesarul de semnaturi? trebuie sa te declari ca partid ceva?

    00
  21. Totul e politic, n-are nici un sens să ne amăgim. Să luăm de exemplu aderarea la UE. Dacă se aplicau niște criterii economice, nu numai România, dar nici picior de est-european nu avea ce căuta acolo, din n motive. Poate Cehia și Slovenia, dar restul clar nu. La fel și cu NATO – noroc cu Bush jr., altfel un monument de incompetență. Pentru cine mai ține minte, în prima parte a anului 2001 – deci la începutul mandatului Bush – Holbrooke a zis clar – băieți, la sfîntu așteaptă. Era însă înainte de 11 septembrie. La fel și cu UE – politicienii noștri au vîndut Banca Agricolă pentru 15 milioane de dolari – nu exista încă euro în 2001. Și exemple sunt multe. Așa că de unde respect?
    A, încă o chestie. Bun, îi punem pe austrieci pe fugă. Pleacă ăia cu drujbele. Credeți că o să rămînă pădurile netăiatate? Ha, ha. Abia așteaptă alți băieți deștepți, autohtoni sau nu. Pleacă băncile, vin altele. A dat vreodată o bancă cu capital românesc credite ieftine? S-a gîndit Țiriac cu banca lui să facă vreodată pomeni? O să dea faliment Raiffeisen și Erste dacă pleacă din România? Ha, ha, ha. În schimb, odată ce pleacă austriecii: 1. Vom descoperi că nu mai avem ce boicota 2. Nu numai că Austria nu va vota în veci pentru primirea României în Schengen, dar probabil se va opune oricărei finanțări din partea UE care necesită vot unanim. Așa că, oricum am da-o, iese rău. Soluția: să fim rrrromâni verrrrzi, să ieșim din UE și să aderăm eventual la CSI – că acolo ne va fi la fel de bine cum le e acum fraților de peste Prut. Și să-i trimitem pe cei 3 milioane din diaspora să muncească în Rusia, la șantierele lui Putin, cot la cot cu kazahi, turkmeni, bașkiri și ce nații mai populează marele spațiu ex-sovietic.

    00
    • A apărut și prostul util să ne spună că iese prost dacă boicotăm niște jeguri… prostule, iese bine oricum pentru populație, că aia ne interesează, măi prostule util și ticălos.

      00
    • Ia dute matale înainte la tov Putin, și să ne spui și nouă cât e de dulce mierea aia de curge pe acolo. Sau lucrezi deja pentru…. El!

      00
    • „As the policy debate over NATO enlargement developed, advocates increas-ingly argued that expansion would advance both security and democracy in
      Eastern Europe. In February 1995, Secretary of Defense William Perry presented the „Perry principles,” which would be used to determine which countries would be admitted to NATO. Declaring the spread and defense of
      democracy to be one of the „four key principles” of NATO, Perry stated that
      new members would have to maintain democratic institutions. Deputy Secretary of State Strobe Talbott and Assistant Secretary of State Richard Holbrooke
      publicly argued that year that NATO enlargement would spread democracy.”

      00
    • Cam are dreptate, degeaba i-ati dat manute verzi. Voi puteti sa boictoati bcr-ul si sa va duceti la CEC unde va ia si pielea de pe voi. La fel si cu benzina, alimentati de la Rompetrol (ca sa nu zic Mol sau Lukoil). De fapt, aici se cam termina de boicotarea din partea majoritatii romanilor.
      Multi au auzit de Swaroski pentru ca rimeaza cu Scaraoschi.

      Romanii care rup tonomatul de cafea la 2 lei boicoteaza Julius Meinl. Ahem
      Romanii beau energizant la 2 lei din pet de plastic. Boicoteaza Red Bull :))
      Romanii dau 5 lei pe 2 litri de suc Ciao (si asta de sarbatori), dar nu vor bea Pfanner pentru ca e din Austria.

      Boicotul poate veni de la stat, dar vorbim deja despre alta mancare de peste…

      00
    • La punctul 2 ești în 404

      00
  22. Asa cum spune si vorba “lup in blana de oaie”. Fix asa sunt multi politicieni, mai ales cei batrani/experimentati.

    Cea mai mare greseala e sa ii abordezi ca drept incompetenti/prosti, cei mai multi se ascund dupa asta ca sa ti pacaleasca atentia, dupa te trezesti ca musca in panza de paianjen.

    Am lucrat acum ceva ani la un proiect cu un copil de politician din “varful politicii”, milionar in ALB, full de bani in Dubai, Elvetia, Offshore…

    Cand am pus piciorul in usa si am zis hai sa vedem exact cum “dam barca la apa”… practic partea mea.

    Era in perioada de pandemie cu 2 drumuri, intrarea clasica la local si a doua/iesirea prin spate mai retrasa.

    Initial am crezut ca mi se pare. Milionar in Euro in Alb datea din cur in fata mea ca o femeie pe tocuri in zig zag… cand am ajuns la masini sa ne salutam imi zice “unde te duc?!”. Atunci am inteles exact “oferta”.

    Bai nene daca te intreb de bani si tu milionar dai din gaoaza… om care se invarte in cercuri politice/economice puternice… si nu, nu ceream 500k euro. Personal m-a dezgustat “oferta”… probabil o fi crezut ca mi castiga increderea daca se pozitioneaza submisiv si nu o sa mai intreb de bani asa transant…

    Deci mare grija la politicieni cand fac pe prostii/curvele.

    00
    • milionar in ALB
      Milionar in Euro in Alb

      ?

      00
    • N-am înțeles nimic din acest comentariu.

      00
    • Milionar in Alb, cum dam barca la apa, dadea din cur in fata mea, unde te duc, atunci am inteles oferta… WTF did i just read?
      Man, esti incoerent grav de tot!

      00
    • Dupa o analiza scurta pe text, am dedus ca s-a oferit sfincterul/rozeta pentru un troc in natura vs numerar . In alta ordine de idei, asta e si teoria mea , oamenii de la putere nu sunt prosti deloc, totul e cu cap. Nu poti ajunge acolo fiind prost

      00
    • Sab, exact.

      Daca te uiti mai sus vezi 2 oi care nu inteleg lupii, dar behaie…

      Phaff, hai man, asa greu e?!

      Bani in ALB = bani curati/spalati si pe care poti sa ii folosesti fara “explicatii”.

      00
  23. Putea fi oricine, tot aveau de gand sa ne futa. Dar daca ne fut asa cum zic pt ca sa se auda strigatul de disperare la Bruxelles ar trebui si noi sa avem o reactie, un strigat de disperare. As suspenda activitatea OMV pt o saptamana pt suspiciuni de frauda sau ceva sicane de genul. Oricum e foarte fishy treaba si explicatiile austriecilor cam subtiri si ilogice. Schengen nu se poate extinde ca nu e sigura, uite ca avem 75k de emigranti si nasol. Dar lasam totusi Croatia in Schengen pt ca manele. Ma lesi ?

    00
    • Bun, și dacă nu dovedim frauda, cum ieșim la capitolul imagine? Ne cresc șansele de intrare în Schengen? Că nu înțeleg.

      00
    • dacă vrei o explicație subtilă, se spune că pentru Croația a pledat (discret, dar foarte eficient, se pare) însuși Jose Mario Bergoglio – doar nu-i putem lăsa pe frații noști catolici „afară”; o altă explicație, mai seacă, ar fi că Zagrebul nu are de justifcat de ce există atâția oameni săraci (chiar după standarde europene). la drept vorbind, și eu cred că sărăcia unei părți semnificative a populației atârnă mai greu decât ortodoxia sau alte asemenea.

      00
    • Pt ca se pare ca e o moda sa faci pe nebunul in UE si asta iti da avantaje mai mari decat daca stai pe paula ta si iti vezi de treaba. Poate facand ceva anti-ghiocel o sa fim mai bine luati in seama.

      00
  24. Eu de pe zoso iau pulsul. Adica, intre atatea pareri, atacuri si contraatacuri, pana la urma imi cam dau seama care e esenta problemei si macar stiu la ce sa ma raportez.
    Dar, sa ma trazneasca daca mai inteleg ceva din problema asta, in ceea ce va/ne priveste (ca si bula):
    1. supararea mare nu nu despre austria ci despre senzatia ca, in familia europeana, suntem un apendice, nu un organ. Inteleg asta pt ca marea majoritate (de aici) accepta ca avem multe bube ca sa avem pretentia ca am indeplinit cerinte tehnice sau politice sau societale.
    2. problema nu este despre refuzul familiei, ci despre cine din familie (austria), s-a gasit sa ne dea cu pumnul in fata. Vecin, fara port la mare – Rotterdam :), legati istoric, legati prin afaceri si resurse enorme (Petrom, paduri, Marea Neagra, BCR, asigurari) pe care au ajuns sa le gestioneze in Romania, legati prin turism si transport. O tara cunoscuta cu afilierea de rusia, in aceste momente (cand Romania isi risca existenta ajutand Ucraina), austria, ramasa cumva elegant in afara evenimentelor care vor marca istoria Europei pe urmatorii 50 – 20000 de ani (depinde daca da putin sau nu cu nuclearele), tocmai austria vine si ne fwte una. Adica tocmai pwletii lui putin, cunosctuti ca placa turnanta a spionajului si intereselor rusesti, care au tinut capul la cutie de cand a inceput razboiul, acum si-au gasit c0aiele si ratiunea si au zis, STOP, PANA AICI, ca ne penetreaza emigrantii prin granita de Est. Asta in timp ce le curge mwia ruseasca pe bot.
    3. intelegem ca boicotul afacerilor austriece este o decizie personala, pe care probabil o vom aplica noi si inca cateva bule, dar, nu exista dorinta de razbunare catre autoritati/stat, (se practica, imi amintesc de aventurile Digi si Emag prin Ungaria, de amenzi enorme si exituri rapide, sau de canalul de stiri detinut de americani in Polonia).
    4. peste astea, se simte o apatie generala cand vorbim de asteptatile de actualii lideri politici, stim ca dulapul si rotativa lui trebuie duse pana la capat (din cauza razboiului), ca Bode ramane si daca si-o freaca in direct la tv. Adica, suntem realisti ca, daca clasa asta politica nu ne-a adus in Schengen, nici nu avem cum sa schimbam acum ceva, ca asa e situatia.
    5. cumva, asteptarea era ca noi suntem baietii buni din Est (care jucam fair si predictibil), asa ca noi ne prefacem ca indeplinim criteriile, iar familia europeana (inclusiv austria), se preface ca ne crede (cum au facut cu aderarea la EU) si mai marcam un easy win. Daca acesta este punctul de vedere comun, pe care il intuiesc eu, cred ca refuzul asta este o maturizare fortata, ca realizam ca epoca easy win-urilor s-a terminat, si ca, pentru tot ce impartim in familia europeana, trebuie sa negociem la fel de dur si intransigent ca si ei. Pentru orice vot, orice pozitionare, orice initiativa a altora, pozitia Romaniei trebuie sa fie: NOUA CE NE IESE DE AICI….

    00
    • 1. supararea mare nu nu despre austria ci despre senzatia ca, in familia europeana, suntem un apendice, nu un organ. Inteleg asta pt ca marea majoritate (de aici) accepta ca avem multe bube ca sa avem pretentia ca am indeplinit cerinte tehnice sau politice sau societale.

      Atitudinea e bizară fiindcă eu, din zona de sud a țării, practic am trăit perioada 2007-2015, cu afirmația: „Să mă conducă toți, inclusiv și ungurii, să se facă ceva.”
      Ce să se schimbe atât de drastic în fereastra asta de timp? Nimic dar ne place să ne prefacem. Unii blamau mai demult argumentul cu xenofilia, unii dintre ei fiind rusofili (deci încearcă să mai înțelegi ceva).

      2. problema nu este despre refuzul familiei, ci despre cine din familie (austria), s-a gasit sa ne dea cu pumnul in fata. Vecin, fara port la mare – Rotterdam :), legati istoric, legati prin afaceri si resurse enorme (Petrom, paduri, Marea Neagra, BCR, asigurari) pe care au ajuns sa le gestioneze in Romania, legati prin turism si transport. O tara cunoscuta cu afilierea de rusia, in aceste momente (cand Romania isi risca existenta ajutand Ucraina), austria, ramasa cumva elegant in afara evenimentelor care vor marca istoria Europei pe urmatorii 50 – 20000 de ani (depinde daca da putin sau nu cu nuclearele), tocmai austria vine si ne fwte una. Adica tocmai pwletii lui putin, cunosctuti ca placa turnanta a spionajului si intereselor rusesti, care au tinut capul la cutie de cand a inceput razboiul, acum si-au gasit c0aiele si ratiunea si au zis, STOP, PANA AICI, ca ne penetreaza emigrantii prin granita de Est. Asta in timp ce le curge mwia ruseasca pe bot.

      Nu are noimă ce spui. Din perspectiva șnițelui vienez, și noi am fi făcut la fel dacă eram în locul lor, cu alții ca noi…

      3. intelegem ca boicotul afacerilor austriece este o decizie personala, pe care probabil o vom aplica noi si inca cateva bule, dar, nu exista dorinta de razbunare catre autoritati/stat, (se practica, imi amintesc de aventurile Digi si Emag prin Ungaria, de amenzi enorme si exituri rapide, sau de canalul de stiri detinut de americani in Polonia).

      Nu înțeleg paranteza, însă, dorința lipsită de răzbunare de către stat/autorități are logică. De ce te-ai răzbuna pe unii despre care știai că e o posibilitate să pună stop (altminteri, Franța, Germania etc alții au făcut la fel în trecut; în mod suspect, nu aud chemări să-i boicotăm) și, totodată, nu are sens să te iei la trântă pe ceva ce era ca opțiune pe masă, pe motiv că de ce au ales asta.
      Nu mai spun de pilele, combinațiile, relațiile arhicunoscute de toți, toți (ex. comentariul lui @AlinP; păi dacă cu Schengenul facem bătăi, cu OECD-ul, unde îți cere prompt să nu angajezi in sectorul public amante, neamuri, membri de partide, angajare transparenta etc, înseamnă că suntem prea proști de credem că ne iese dacă ne prefacem că facem la nesfârșit).

      4. peste astea, se simte o apatie generala cand vorbim de asteptatile de actualii lideri politici, stim ca dulapul si rotativa lui trebuie duse pana la capat (din cauza razboiului), ca Bode ramane si daca si-o freaca in direct la tv. Adica, suntem realisti ca, daca clasa asta politica nu ne-a adus in Schengen, nici nu avem cum sa schimbam acum ceva, ca asa e situatia.

      „Granițele sunt deschise…”

      5. cumva, asteptarea era ca noi suntem baietii buni din Est (care jucam fair si predictibil), asa ca noi ne prefacem ca indeplinim criteriile, iar familia europeana (inclusiv austria), se preface ca ne crede (cum au facut cu aderarea la EU) si mai marcam un easy win. Daca acesta este punctul de vedere comun, pe care il intuiesc eu, cred ca refuzul asta este o maturizare fortata, ca realizam ca epoca easy win-urilor s-a terminat, si ca, pentru tot ce impartim in familia europeana, trebuie sa negociem la fel de dur si intransigent ca si ei. Pentru orice vot, orice pozitionare, orice initiativa a altora, pozitia Romaniei trebuie sa fie: NOUA CE NE IESE DE AICI….

      Austria putea la fel de bine să aibă, printre altele, pretextul condițiilor de vize cu SUA & de ce nu are încredere în noi. Ce-am fi spus, atunci?

      00
    • Problema mea este că a fost scris un tratat ale cărui condiții au fost realizate de către România. Scriptic. Scris. Controlat de ei, cu condițiile puse de ei.
      Au văzut că au fost îndeplinite (doar) pe hârtie, s-au sucit și au făcut MCV. Când a fost ok și aia… ne-am luat-o că n-avem bască!
      Ideea e că ei vor un tampon cu Rusia și cu Turcia. Însă vorba lui e3v0, tocmai Austria s-a găsit. După ce au făcut miliarde de pe urma noastră.

      00
  25. Imi aduc bine aminte, oare onanistul ala ce a impuscat ursul ala foarte mare si bland, la invitatia si cu limbile in cur aferente ale UDMR era tot ceva austriac cu castel ? Pai vine ala si isi face laba in timp ce impusca ditamai ursul la nivel european, la bani de seminte si covor rosu, si voi vreti sa ne respecte aia???

    00
  26. Cantecelul asta cu „strainii ne fura tara, toti politicienii romani sunt hotii, corupti si vanduti strainatatii, nu avem absolut nicio sansa de a schimba ceva prin politica” a mai fost auzit pe meleagurile astea. Exact, dar exact, cu aceste cuvinte. Acum aproape 100 de ani. Si a dus la niste rezolvari absolut minunate. Au venit niste baieti care au repetat iar si iar cantecul de mai sus, oameni care umblau cu crucea in brate si care voiau sa faca din Romania „o tara ca soarele sfant de pe cer” si au rezolvat situatia. A curs si ceva sange, dar a meritat, nu?

    Acum situatia pare mai roza un pic, ca poate profita pe termen scurt doar idiotul de Simion, care e deja in faza „spartul geamurilor pe la Reiffeinsen si compania”. Doar ca nici Simion nu e vesnic, or sa apara si altii mai competenti, daca „e piata”. Si uite ca incepe sa apara piata.

    Ca sa incerc a fiu mai clar, ca nu mi-am baut nici cafeaua. Nu exista cale de a imbunatati viata din Romania in afara politicii parlamentare si a unui regim multipartid. Asa invalid cum este el. Nu exista. Punct.

    Iar cine zice ca totul e in zadar si ca nu am schimbat nimic inseamna ca e prea tanar si nu are habar despre cum arata politica in Romania acum doar 30 de ani, prin 1990-1992. Aia in care Iliescu castiga alegerile cu 85%. Aia cu mineriadele in floare una dupa alta, in care oameni erau batuti cumplit pe strada pana la moarte, doar pentru ca aveau ochelari si barba. Aia in care liderul opozitiei, Coposu, era scos cu tab-ul din sediul PNTCD, sa nu il linseze niste „mineri de bine”, iar sursele de informare la nivel national „era numai una”, si anume TVR.

    00
    • Pai , acum castiga duo-ul PSD-PNL cu 85%, nu mai sunt mineri ci ‘clanuri interlope de suedeji’, mass-media independenta nu mai exista , toți sugand la tzatza banilor de la guvern sau baronetzi….in rest, da, acum avem hypermarketuri, supermarketuri, malluri, bănci, pariuri și păcanele…man, sunt suficient de bătrân ca am prins și vremurile alea, acum am cel mai mare salariu din ‘cariera’ mea de lucrat exclusiv în privat, dat de o companie deținută de austrieci, dar după 32 de ani de la revoluție, nu pot sa spun foarte hotărât ca duc o viata confortabila , ca sunt middle class intr-un sistem capitalist. Nu, simt ca sunt tot în patura de jos , ca o pierdere a job-ului m-ar arunca în sărăcie pt ca nu as mai gasi ceva similar, că scoala (am un copil) a ajuns o glumă, că sănătatea (daca nu aveam asigurare medicala de la angajator, era naspa) e căpușata, că în general colcăim în coruptie și furt. Or ști și austriecii aia ceva, mai ales ca au băncile cele mai importante de la noi, și vad cine ce bani plimba prin ele….

      00
    • Si concluzia ta care este?
      Ca sunt buni banii romanesti, dar pe Geroge austriacul il deranjeaza ce scrie la detalierea transferurilor bancare?

      Ca e bun si de calitate lemnul romanesc, dar pe austrieci ii deranjeaza ca e scos de sarantoci de pe coasta muntelui, sau ca e transportat pana la Sebes cu camioane EURO4?

      Ca e bun aerul romanesc pt bomba ecologica de Kronospan Sebes, dar austriecilor nu le place ca nu isi pot inchide perfect contabilitatea cu spagutza de 200 EUR pe care o dau lunar la Protectia Mediului?

      Ca sunt buni banii incasati de Petrom de la fraierii de romani, dar austriecilor le cam pute la buda. Apropo de Petrom, care e strategia de dezvoltare pe pietele externe din partea patronatului austriac. De ce nu au continuat extinderea in Ungaria si tarile invecinate? De ce avem OMV si MOL dar nu exista Petrom in Ungaria /Austria?

      Sunt bune primele incasate de Omniasig, dar pe austriecii ii deranjeaza ca asiguram TDI-uri si apartamente comuniste?

      Ma jur ca nu mai inteleg nimic din subiectul cu austriecii. Cu cat ma gandesc mai mult, cu atat ma aprind mai tare.

      00
    • raspunsul era pt @car
      reformulez cu George bancherul in loc de de Geroge austricul

      00
    • Da, man, cu curva de pe centura căreia ii dai 50 lei pt o muie (cu prezervativ bineînțeles , ca nu vrei sa iei bube) , iti faci nevoia. Dar nu o iei acasă. O lași sa fie problema ei dacă nu poate/sau nu vrea sa faca altceva. Iar dacă pestele ei care o si bate și ii ia banii, vine cu banii aia și ii cheltuie la afacerea ta, cu atât mai bine. Înțelegi metafora ?

      00
    • @car
      Inteleg modul cinic in care te pozitionezi, si , partial, chiar iti dau dreptate. Adica, in anii 2000, cand le-am vandut corpul (afaceri si resurse colosale), am facut-o ca ultima cwrva proasta, am ales cel mai prost client, un proprietar de lebede, pipernicit, rusofil si cam xenofob, plin de bube si de complexe, care nu prea are loc la masa bogatilor si influentilor lumii. Iar acum, a mai vrut sa ne dea o mwie de 50ron, cu resursele din Marea Neagra, si, surprins ca a fost refuzat, ne-a scuipat direct in fata si a demarat in tromba.
      Doar ca, din 2000 si pana acum, cwrva a ajuns cu PIB-ul la 60% din PIB-ul tzaranoiului austriac, si-a sacrificat soldati in Irak, Afganistan, ajuta Ucraina militar ( si sunt convins ca rusii stiu asta).
      Si da, ce spui tu clar acolo, si nu vreau eu sa accept, e ca mesajul austriei este ca am ramas o cwrva proasta.

      00
    • Silicon-v, baietii aia cu toate camasile in aceeasi culoare chiar au rezolvat problemele pentru ca ii sustinea poporul. Ghinionul lor a fost contextul international ulterior.

      00
  27. Parcă mai ieri, alaltăieri discutam pe aici că observațiile trebuie să fie la obiect, de preferat să venim și cu o soluție, ceva constructiv. Neapărat în formă scrisă, o interpelare, o adresă, ceva.
    Chiar era alaltăieri.

    Ce-mi văd ochii și ce-mi aduc urechile:
    „pensionat anticipat pe caz de lene”, „nu a lăsat bacșiș când a fost la ski în Austria” fiind printre cele mai blânde aprecieri văzute în media supravegheată de CNA și finanțată de partid. În online s-a dezlănțuit iadul: Klaus, Ciolacu, Ciucă, Bode, Bukake. Not safe for any kind of browsing.

    Între a da vina pe austrieci că au fost măgari, pe conducătorii noștri că sunt degeaba și noi punându-ne cenușă în cap de parcă toți avem părinți la direcția vămilor riscăm să scăpăm din vedere un lucru esențial.
    La fel cum în 2008 nu am condamnat o listă lungă de bancheri și doctori în economie la fel acum ne scapă că toată integrarea în Schengen era în terenul SRI, SIE. Securitatea frontierelor nu se face doar cu Dorel care încasează 5euro la fiecare pasager din autocar. Se face cu informații. Ne plângem că Viena e hub de spioni și ne batem pe burtă ce băieți cu ochii albaștri avem fără să facem legătura între cele două.

    Ultimul mare mit care s-a erodat începând cu Țigareta Doi, continuând cu fuga lui Omar Haissam, a lui Sebi Ghiță, Hexipharma și dezinfectanții diluați din spitalele ne-civile, vaccinarea peste rând a specialilor, interzicerea relațiilor inter instituționale pentru a evita riscul de a te mărita cu vărul.

    Împăratul e gol.

    00
    • Băieții noștri ‘intelighenti’ sunt ocupați cu afaceri cu bani publici, cu infiltrat în partide ca să fie liniște și să facă în continuare afaceri cu bani publici…de fapt sunt la fel de tarambetzi fomisti ca restul, doar ca basinile in cap sunt altele…Sebi Ghita ce părere o avea de Schengen asta ? Bha dar Barna, de ce nu se mai aude ceva de Barna ? A fost retras înapoi la unitate ?

      00
    • Securicii, like the sweat from my balls.

      00
  28. Articolul lui Vali e foarte realist și dureros prin mesaj. E ca mesajul ala pe care doctorul care știe ca suferi de „o boala incurabila” încearcă să-l ambaleze și sa te incurajeze la final exact ca încercarea de speranță a lui Vali de la final.
    Cioran zicea despre speranță că este virtutea sclavilor. România nu are un ideal de țară. Deabea după ce l-ar avea (dacă) ea trebuie sa lupte iar nu să spere în van. Ce speră România azi? Chestii de elev slab din fundul clasei care așteaptă o oportunitate să copieze la lucrare sau să-i sufle vreun coleg. Ca de pildă, să primim bani de la UE, să ne primească în Schengen, să vină Nato sa ne apere…
    S-a vorbit aici de Polonia și Ungaria. Îmi amintesc de textul ăsta:
    „O țară are valoare numai când devine o problemă pentru alții”

    00
  29. articol ziuanews- Detaliul esential în Cazul ratării Schengen: Viza dată de România ar fi fost valabilă oriunde în Europa!

    Șerban Nicolae
    „În 2009 se discuta foarte serios, foarte tehnic, că în 2010, România va fi admisă. În 2010! Nu era nimic politic.”

    dar
    Daniel Morar
    „Putea să fie altcumva”

    „În toți acești ani, demnitari ai statului și-au oferit serviciilor de informații 𝗼𝗯𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝗮 𝗹𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗼𝗰𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 în schimbul protecției și al sprijinului pentru avansarea în carieră. Așa se face că trăim într-un stat în care nu se întâmplă aproape nimic semnificativ fără girul serviciilor secrete”

    Concluzie: n-ai cu cine!

    00
  30. – nu zice nimeni de faptul ca si Olanda a votat impotriva
    – nu se vorbeste de faptul ca nu e normal ca un asemenea proces de aderare nu tine cont de condițiile tehnice impuse si de fapt e doar un vot adica ceva pur subiectiv; de ce mai exista condițiile tehnice daca nu contează la vot ? noi vrem o tara normala fara coruptie si ăștia la UE votează chestii importante asa cum li se scoala fara consecințe?
    – de ce nu pune mana UE sa securizeze granitele ? de ce nu aduce oameni din alte state membre sa supravegheze granițele uniunii ? daca oricum nu mai sunt controale vamale interne, sa isi mute vama la granita uniunii (cum face NATO si aduce armata in tarile de la granita cu Rusia)
    – asta cu boicotul e apa de ploaie acum, trebuia facut inainte (sa zicem boicotul impotriva produselor austriece mai e cum e dar e prostie sa boicotezi firme austriece care au majoritatea angajatilor romani)
    – daca e sa fim corecți nici noi nu suntem mare branza ca tara si mai ales ca politicieni

    00
  31. UE trebuie sa scape de cutuma asta cu unanimitatea. Vrem sa ajutam ucraina cu x miliarde se opune ungaria, vrem sa plafonam pretul gazelor se opune y, si tot asa. Asta nu are nici o treaba cu democratia. Nici ceasca nu aveau unanimitate.

    00
    • Absolut. Eu chiar cred că dacă va continua cu regula asta absurdă, UE se va dezintegra în următorii ani. Există și un precedent, pentru cine știe istorie: statul medieval polonez. Pe la 1650 au introdus în Seim regula „liberum veto”. Au urmat 150 de ani de anarhie politică, și la final statul s-a prăbușit, fiind împărțit între vecini. Vecinii se numeau Austria și Rusia.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)