Situația la zi, joi, 3octombr

Comentariile de la accidentul ăsta arată că șoferia e boală mintală.


Pensionar de 48 de ani cu 5.000€ pensie.


Satâr din ăla portocaliu am și eu, îl foloseam la țară să toc iarba la găini.


Starea horeca, unde ciorba s-a făcut 40 de lei.

Mâna de lucru e foarte proastă. Nu mai avem nici mână de lucru. Tot ce a fost calitativ a plecat în afară. Ospătarii fură foarte mult, majoritatea se droghează sau joacă la păcănele, sunt niște inapți din toate punctele de vedere. Nu poți să ții un om angajat și să-ți plătești taxele la Glovo și la stat, impozit, TVA și să ai și un profit. E imposibil.


Imobiliarele duduie.

imobiliarele-duduie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. La starea horeca poate ne spune patronache de ce makedonii îți vînd șprot polonez la preț de hamsie de Marea Neagră, de ce în friteuză nu se schimbă uleiul toată vara ci doar se completează nivelul, îți bagă pe gît 5 chifle cînd tu comanzi păstrăv la grătar cu mămăligă, apa e la același preț cu vinul, iar ospătarii n-au de unde să fure, că nu ei își schimbă gipanele la fiecare 2 ani și au plecat de prea mult bine că nu știau ce să facă cu salariile alea prea mari…

    Comentariu apreciat.1605
  2. Păi ai satâr din ăla portocaliu și nu te-a călcat încă poliția???
    Băi, ce se întâmplă cu țara asta?!???
    Și fac pariu ca nici Dusterul alb nu-l mai ai la poartă…

    232
  3. Comentariile de la accidentul ăsta arată că șoferia e boală mintală… sunt curios ce parere area lumea pe aici.

    Va dau eu starting point:
    – sofer vinovat 100%
    – motociclist fara simt de conservare

    Comentariu apreciat.447
  4. 5000€ sunt compensatie pentru ca il cheama Magdalena

    Comentariu apreciat.360
  5. Mă, cine-i învață? Cine?! Cine îi învață să pună popup-ul de donații imediat cum deschizi articolul? Pune-l, boss, la două treimi din articol, la sfârșitul articolului, când omul s-a lămurit de calitatea investigației, nu-l enerva când încearcă să citească titlul ffs!

    Comentariu apreciat.321
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 953
    • Da, inclusiv salariile celor din horeca nu sunt la nivel de Grecia. Deci sa am preturi de europa civilizata, ca sa ce?

      233
    • @Cosmino: vara asta sigur am mancat undeva la 25 euro/persoana in Grecia.
      Si a inclus si ceva bautura/sucuri si mancare pe saturate chestie care deja devine fita in Romania.
      Dar poate am eu referinte gresite ca nu prea mananc ciorbe.

      153
    • @CosminO, nu as vrea sa te superi pe mine, dar eu nici in Grecia, nici in Italia nu am mancat ciorbe cu 10 euro.

      Si oricum, cel care se plange in articol, adica patronul de la Tudor Gourmet Burgers, vinde burgerii cu un pret mediu de 70 lei/bucata. Adica deloc ieftin.

      Comentariu apreciat.372
    • Eu nu spun ca e bine sau de dorit sa creasca preturile, si asta in general.

      Spun doar ca e un trend care a existat si va continua, se numeste „convergenta” iar peste 10 ani toate economiile EU vor ajunge la acelasi nivel dpdv al preturilor.

      Ideal si salariile ar trebui sa convearga, de unde cresterile repetate din toti anii trecuti.

      Doar ca la noi e ca la nimeni, prima data exista presiunea pe preturi, din cauza lacomiei intrinseci a patronilor.

      616
    • Andrei G nicio suparare, eu atat am dat cam peste tot vara asta, 8-10 euro.

      Putem cauta niste meniuri si ne lamurim.

      Nu, nu are importanta ca e zona turistica, pe logica asta nici ciorbele nu sunt 40 de lei in Romania niciunde in afara zonelor turistice.

      In Romania o ciorba in 90% din locatii e intre 20 si 30 de lei.

      95
    • Marius experienta mea e diferita, si merg anual de 3-4 ori in Grecia.

      Nici anul asta, si in mod sigur nici anii trecuti nu am platit mai putin de 30-35 de euro de persoana.

      Salata la antreu, o ciorba, fel principal, desert.

      Mai nou apa si painea vin pe nota de plata.

      516
    • Exact ce spune si Andrei G: si-au deschis toti burgerii, pizzerii, toti vor sa faca „gourmet”. Toti si-o ard ca ei sunt „mici” dar pun preturi de restaurante fine dining. E un burger. Simplu. Sigur, poti sa o arzi ca e carnea de nu stiu unde, e branza de nu stiu care, dar e daor un burger. Nu e o mancare fancy, nu e fine dining. Acum, cand ceri 14-15-20 euro pe un burger, eventual mai ceri si 5-7-10 euro pe cartofi prajiti, mai ceri si 5 euro pe o cola, ajunge ca o masa de-asta, ” middle class in HoReCa ” sa te coste 35 euro. Imi pare scuze, dar la 2 persoane, discutam de 70 euro. Sa mananci 2 burgeri si sa dai 350 lei e un pic cam mult as indrazni sa spun, pentru Romania si pentru middle classul cu care se tot bate in piept ( Da, stiu ca exista si Vacamuu unde un burger e 20-25 euro, dar aia sunt stakehouse destul de premium as zice si nu au pretentia despre ei ca s-ar adresa middleclass-ului sau lowclass-ului ca domnul acesta. ). Asa ca, mai usor cu pianul pe scari, ar vrea si sa faca mega profit, ar vrea si sa aiba vanzari record, eventual sa nu angajeze livratori, dar nici pe aia de la glovo sa nu-i plateasca, sa vina statul sa limiteze adaosul glovo…dar nu ii obliga nimeni sa foloseasca glovo…Apoi toti angajatii sunt nespalati si neseriosi ( problema celebra a antreprenorului roman -> toti sunt scarbe, doar el e painea lui dumnezeu ).

      Comentariu apreciat.391
    • A, sa va spun ca, in Grecia, o apa minerala ( nu de izvor ) la 1.5 litri, la restaurant central si foarte apreciat, e 50 de centi ?

      172
    • Marius, discutam despre medie, nu restaurantul ala unde te bucuri tu de apa la 50 de centi.

      313
    • @CosminO: la restaurantele din Grecia unde am fost/merg eu painea si apa intodeauna au fost pe nota de plata. Desertul nu. De obicei a fost din partea casei. Exceptie: Corfu, unde, in general, nu ne-au dat nimic din partea casei, chitrosii naibii…. Mai putin in Corfu Town, in centru, la un restaurant, unde ghici ce? Am primit desertul din partea casei…
      Pai vedeti daca Corfu nu a fost niciodata sub stapanire turceasca? De la cine sa invete ce e ospitalitatea? De la increzutii aia de venetieni? Sau de la scortosii aia de englezi?

      90
    • @Marius: sincer, pe apa la 1.5 litri dam cam 1,25 – 1,5 euro pe sticla la restaurant. Insa, ce e surprinzator este ca din 2005 si pana anul asta pretul apei a ramas cam acelasi, ca e supermarket, pe plaja sau la restaurant.

      71
    • @Stf: da, dar unde altundeva se face burgerul cu atata dragoste?!? Si stim cu totii ca dragostea te cam arde la buzunar…

      70
    • @CosminO: numai ca, in majoritatea cazurilor din Romania, o ciorba e minuscula. Sincer, am baut cafea din cani mai mari decat bolurile in care servers astia ciorbele de 10 euro.

      54
    • @Stf
      La Kaufland e 12 lei caserola cu 2 burgeri, doar îl pune pe plita 2-3 minute si gata, ți-a luat 50 euro…

      51
    • Punkreas – eu am primit doar ciorbe de la „satul” in sus peste tot. Nu imi amintesc nici macar o singura data cand sa fi primit putina mancare.

      Si din nou, nu am vazut inca ciorbe la 40 de lei nicaieri. Bai, nicaieri.

      Astept macar 3 exemple concrete cu localuri unde e ciorba 40 de lei, de unde sa putem extrapola.

      16
    • @Stf, sigur, Tudor vrea ca statul sa limiteze adaosul Glovo. Dar in schimb restaurantele sa puna ce adaos doresc, fara sa existe o limita.

      22
    • @CosminO: defineste ciorba. Ca am cel putin 3 exemple unde o ciorba (in functie de ce intelegi prin ciorba ) trece de 40 de lei. Si defineste si genul de restaurant (desi ai spus ca nu ai vazut nicaieri o ciorba peste 40), pentru ca daca eu vin cu cele trei exemple pe care le am pe teaa si tu incepi „pai da, dar nu acolo…” discutia nu are rost.
      Altfel ciorbe sub 30 de lei nu am vazut pe nicaieri.

      41
  7. „Mâna de lucru e foarte proastă. Nu mai avem nici mână de lucru. Tot ce a fost calitativ a plecat în afară. Ospătarii fură foarte mult, majoritatea se droghează sau joacă la păcănele, sunt niște inapți din toate punctele de vedere. Nu poți să ții un om angajat și să-ți plătești taxele la Glovo și la stat, impozit, TVA și să ai și un profit. E imposibil.”

    1. Ce face ospatarul in timpul lui liber nu e treaba angajatorului.
    2 Sunt restaurante in Bucuresti unde migratia de personal in zona de servire e destul de mica, oare de ce?
    3. Daca ai informatii clare ca o persoana se drogheza, ii dai pe mana politiei, altfel te numesti „complice”, mai ales daca i-ai prins la tine in local
    4. Glovo nu vine sa-ti bage pe gat sa lucrezi cu ei
    5. „Tot ce e gourmet va rezista – sau bistro-urile mici – doar cu implicarea directă a celui care investește”. Tudor GOURMET burgers tocmai a anuntat ca se inchide ca e lumea rea. Sau ca nu s-a implicat patronul?
    6. Mancarea n-am testat-o dar doar din pozele de pe net, cartofii nu par prajiti corect (sunt moi si uleiosi).

    O gramada de localuri care vand burgeri si sandwich-uri o duc decent. A venit sa planga ca Hadean la sfarsitul sezonului estival ca sunt clientii naspa.

    227
  8. Ăla cu 5.000 de iepuroi pensie are fix cât madam Anastase, care nu știe să stea pe un scaun, dar e mare dregătoare la BNR… în ce țară trăim?
    De horeca nu mi-e milă nici cât negru sub unghie, 90% sunt hoți la drumul mare.
    Iar șoferul ăla e pur și simplu criminal.
    N.B. Nu-s motociclist.

    232
  9. Legat de horeca, problema e ca preturile au crescut si calitatea din ce in ce mai proasta, ciorba (provine din produs congelat), carnea de pasare (gatita inainte, congelata si reincalzita cand ti-o aduce la masa).

    Iar legat de costurile cu salariile, nu inteleg de ce se plang

    221
  10. Starea horeca m-a facut ca in ultimii 3 ani sa trec de la comandat aproape zilnic la gatit aproape zilnic si comandat maxim o data pe luna. Sa le traiasca fine dining-ul cu ciorbele la 30 de lei, burgerii la 60 si pizza la 55. Multumesc horeca pentru ca m-a ajutat sa imi descopar un hobby.

    Comentariu apreciat.591
    • Din punctul meu de vedere, cel putin in cazul pizzei, problema nu este ca a crescut pretul la 50 de lei. Problema principala este ca a scazut la jumatate cantitatea de ingrediente folosite si ajungi sa mananci doar o coca goala (si nici aia foarte gustoasa).

      70
  11. Să învățăm să gătim dacă nu plac prețurile restaurantelor, să nu mai ieșim cu parașute care nu sunt gospodine. Ps. ciorba la conservă e 15 lei.

    Indecis. Tu ce zici?2014
  12. Baiatul asta Tudor mereu e mare plangacios. A mai zis de vreo 2 ori ca inchide tot si pleaca. Dar confirm ce zice despre personal. Am un coleg care e barman/ospatar/barista de vreo cativa ani si chiar foarte multi din personal au probleme cu drogurile si cu pacanelele.

    126
  13. Eu nu mai comand mancare in afara de pizza, sushy si ciorba (in timpul verii), pentru ca mancarea mea e mult mai buna.

    106
  14. Schaffler se pregătește de disponibilizări și șomaj tehnic, dar bagă tur cu influenceri sa-si spele imaginea. Un pișcot luat, nu e un pișcot pierdut.

    111
  15. Legat de starea HoReCa – omul ăla vinde burgeri ”gourmet” într-o țară de șaormari. Cam cum mi-aș face eu librărie în România și să vând doar Liiceanu și Soljenițîn; și-apoi m-aș mira că nu iese la calcul. Da – sunt super-sigur că e un produs bun și că omul crede în el, că e visul lui, că e de calitate și alte alea. Doar că românul nu vrea burger gourmet la 30 RON bucata. Vrea o șaormă de 8 lei sau un burger de 6. Că burgerul merge după bere, nu-l mâncăm cu degetul mic ridicat în sus. Și nu – nu contează că e făcut cu chestii atent alese și de bucătari renumiți. Că tot burger e și nu-și justifică prețul. Poți să-l servești pe farfurii din granit brut dacă vrei, că tot burger rămâne și – vezi tu – e cam scump. Încerci să vinzi ceva ”peste medie” într-o țară în care cea mai consumată bere e aia ieftină, nu aia de brand. Că-l doare undeva pe Dorel că e făcută cu dragoste și hamei atent ales. El vrea bere la 3-4 lei, nu ceva ”de casă”, crescută cu iubire și atenție. Cam așa și nenea cu hamburgerii lui: ”livratorii sunt nesimțiți, Statul e nasol”, stim – dar fix prin asta trec și ceilalți oameni cu business-uri ca al tău: șaormarii și KFC-ul de cartier. Doar că ăia nu cer 30 RON pe o chiflă cu ceva în ea, că ai băgat tu chestii eco acolo. În rest de vină e sistemul, de vină e Glovo, de vină e Statul; nu eu că nu pricep piața. Consumatorul e prost că e țăran și nu pricepe că eu vând gourmet. Uite țăranul cum își ia șaorme, hrmm, necioplitul mrrrr, închid restaurantul mrrrr, lacăt pe tot hrrrr.

    Comentariu apreciat.365
    • Complet de acord, dar unde locuiesti de ai saorma la 8 lei si burgeri la 6, ca vreau si eu ?

      Bere la 3-4 lei doar la supermarket…

      200
    • @Dl Coloja multi dintre patronii astia mizeaza pe parvenitismul celor din ceea ce noi in Romania zicem ca ar fi middle-class :
      – daca pun bio, eco pe eticheta, mai pun 20 de lei la acelasi produs
      – scriu barbershop pe frontispiciu, nu ii mai zic frizerie, te tund de la 100 de lei minim (daca stiu sa fac si un fade, care realist dispare in 3 zile de la tuns, inca 50 de lei)
      – pun gourmet pe o carne cine stie de unde luata, o mai condimentez un pic, gata 70 de lei burgerul
      – daca zic ca restaurantul e traditional, aceeasi ciorba este minim 35 de lei
      Plus mizeria asta pe care o amintesc alti colegi comentatori: mergi undeva, totul e ok si vine chelnerul la final si iti cerseste bacsis „Tipsul sa fie pe card sau cash?”. Mereu am lasat, dar faze dintr-astea ma dezgusta si am inceput sa nu mai las cand se intampla asta, mai ales cu cresterile de preturi din HORECA.

      210
    • Dau un Neumarkt la sticla pentru comentariu!
      Pai ăștia-ți vând slănină pe post de delicatesa.Racituri gourmet, polenta nu mămăligă, pâine cu zacusca regala, cartofi aurii, pisat de prințesă etc.
      Mâncarea, o chestie care cu cât e mai simpla, cu atât e mai buna a fost denaturata de către indivizi cel puțin dubioși.Umflatul ăla chel când o fost sa gătească o gătit burgeri…

      130
    • @N: Mie mi-a plăcut faza cu ”de ce nu se plafonează prețurile Glovo, că iau 30% prin aplicație?”. Acel ”să facă cineva ceva!” al antreprenorului. Dar vin și eu cu o idee: hai să plafonăm prețurile la hamburgeri. Pam-pam! Ia să nu mai ceri tu 30 lei per chiflă. Ah – brusc nu e OK ideea asta cu plafonarea prețului? Zici că era OK să li se aplice doar celor de la Glovo și nu ție? Hmmm.

      211
    • @CosminO: cred ca se referea la euro

      @Răzvan T. Coloja: burgerii de la Circus costa peste 10 euro. Si totusi, rar gasesti loc

      30
    • @Cosmin
      La Kaufland are caserola cu doi burgeri 12 lei. Îi faci în 2-3 minute si gata, dar nu ceri un purcoi de bani pe prăjit…

      31
    • D-l Coloja… aveti dreptate in totalitate, in afara faptului ca ati gresit preturile. La Tudor, un burger este 70 de lei, nu 30 de lei.

      30
    • @Andrei G: Găsisem pe net ceva meniu în PDF, probabil mai vechi. Deci 70 de lei un burger. Și mai mișto. Business must be booming.

      10
  16. Cu pacanelele are o problema toată tara. Nu degeaba au apărut mai ceva ca băncile în 2007. Prosti sunt destui iar politicienii nu vor sa închidă (sa opreasca macar reclamele la TV, sa nu le mai dea voie sa afiseze reclame stradaleasa mari)o mare sursa de venit/probabil și șpăgi.

    102
    • Pacanele au legea lor, cel putin in localitatile mai mici.

      Problema e cu pariurile sportive, de care nu se leaga nimeni.

      32
  17. Oo, saracu horecar, nu mai poate vinde chifteaua cu 70 de lei, s-a stricat smecheriaa, o nuu.
    Duamne, cat am mai plans, lasati-ma sa-mi revin.

    161
  18. Alegatiile domnului Gourmet sunt epice, practic la fiecare propozitie spune cate o tampenie

    – sa se dea o lege sa nu mai poata lua Glovo comision 30% – WTF? Fa-ti singur livrari, firma de livrari etc Sau convinge-i si pe ceilalti ca Glovo e prost si fa ceva cu ei

    – vor rezista doar aia foarte mari, cu optimizari si capital maxim, sau aia foarte mici, nisati si cu clienti exclusivisti – really, nu e asa trendul peste tot de ceva (multa) vreme? Intre ei au fost si vor fi mereu unii care incearca, nu reusesc, dispar, apar altii in locul lor…

    – angajatii sunt incapabili, drogati si pacanisti – si eu angajez, viata e grea. Cauti pana gasesti, daca gasesti fidelizezi, daca nu e ce trebuie dai repede afara si cauti altii, daca nu iti convine iei incepatori si ii inveti tu

    etc samd

    122
    • Si am uitat sa imi exprim mirarea asta: cum draq el inchide restaurantul ca nu merge etc, dar se concentreaza pe vanzarea francizei la acelasi restaurant? Adica altii ar trebui sa cumpere si sa reuseasca intr-o afacere pe care nici fondatorul nu mai o poate face?

      131
    • @Cristis, el spune ca vor rezista doar cei mici, si nisati, cu produse gourmet.
      Asta in conditiile in care restaurantului lui, pe care vrea sa-l inchida, este:
      – mic;
      – nisat (bazat in principal pe burgeri);
      – gourmet (asta conform numelui dat chir de patron);

      30
  19. pe ala cu burgerii l-am urmarit mult timp, nu inteleg care e treaba lui si de ce tot incearca sa se promoveze cu burgerii, e clar ca nu din asta traieste.
    ani de zile spunea ca are o burgerie la timisoara care exista doar pe google, cand mergeai acolo era un fost restaurant inchis.
    a avut un parteneriat cu un influenker mediocru la un moment dat, deci asta spune mult despre el.
    si de vreo doi ani iese din timp in timp si spune cat e el de bun si restul prosti

    41
  20. Imobiliarele nu duduie, dar nici nu scad preturile in Bucuresti….

    50
  21. O sa ajunga interlopii sa se bata cu crose de golf…. ohhh wait

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile