Situația la zi, joi, 30 decembrie

ING a făcut un studiu despre violența pe net. Despre cât de des pică Homebank încă nu avem date, se face încă curat în datacenterul unde s-a dat cu gaz probabil.

E așa de stupid, dar îi înțeleg, trebuie să comunice pe un subiect oarecare, că au buget de cheltuit, și nu se pot băga pe subiecte conexe băncii, că află lucruri neplăcute.


Să plângem pe umărul Horeca, zic.


Foarte frumos EIDOS talks, au făcut chiar și 30.000 afișări la unul din clipuri. Înmulțit cu numărul de taste și cu adunat cu numărul de reflectoare din platou rezultă că românii se strâng câte 51 la un monitor ca să se uite la dezbaterile astea. E așa de jenant să arunci cifra aia de 3 milioane, dar o faci, pentru că vrei o presă mai bună și mai profesională, și primul pas e să o distrugi cu cifre aiurea.

Pentru cititorii mai tineri, 51 nu e un număr ales la întâmplare. La un studiu BRAT de acum niște ani, atâția citeau fiecare număr din ZF. 51 de oameni.


Un nene de la AUR ne spune de fapt că faza cu irlandezul beat a fost o diversiune a serviciilor secrete, menită să ducă la concedierea șefilor Jandarmeriei.

Și mi-a plăcut faza de la final cu guvernanții anchetați pentru trădare. Ar merge extinsă un pic și la politicienii care nu știu să scrie în limba română, dar se declară patrioți, și asta tot o formă de trădare este.


Mă amuză analizele pe tema vânzărilor de mașini de anul ăsta. Oh, nu, asiaticii au vândut mai mult, ce o să ne facem…

Nu, copii. Toți au vândut ce au avut. Unii au avut mai mult ca alții.

Un alt punct de menționat e că românii nu fac deloc legătura între criza semiconductorilor și microprocesoarelor și lipsa reducerilor la producătorii auto. Parcă sunt loviți la cap. N-are legătură faptul că nu au nimic pe stoc, eu vreau reducere, nene, nu mă interesează pe mine. Deconectat creierul, aruncat la veceu, intrat pe net și opinat.


N-ar trebui totuși să casăm mașinile astea? Că au totuși 30 de ani…

  


Vreau o campanie cu influencerițe pe tema mamelor minore din România. Știu eu vreo 3 exemple rămase gravide la beție sau din greșeală, ar fi numai bune pentru o campanie care să explice lumii cum stă treaba.


Deja sunt obositoare glumele astea. Nu mai mânca ca animalul!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. Si avioanele de la Norvegieni au 40 de ani si nu le-a casat nimeni :)

    00
  2. Armata merge cu autobuze și camioane v chi de 60 de ani. Leganza aia e state of the art.

    00
  3. Eh, Leganza aia are maxim 24 de ani. Poate vor sa o inscrie la retro. :)

    00
    • Leganza era un fel de E class pe langa ce producea dacia in perioada aia. Si cea din poza pare chiar ingrijita, comparand cu golfuri 4/astra F si ce harburi mai avem pe strazi.

      00
    • Pai astea care apartin de MAI, Armata, etc sunt intretinute cu piese originale. Acum vreun an am vrut sa iau eu etrieri de Leganza pentru Nubira si ultimii doi au fost vanduti la MAI, conform vanzatoarei.

      00
  4. Si cat va mai dura criza semiconductorilor și microprocesoarelor ?

    00
    • Până când se va termina.
      Majoritatea estimează că vo dispărea problemele cu stocurile undeva prin 2025 (asta dacă nu apare o nouă criză până atunci).

      00
    • pana cand va intra eu/sua inapoi pe piata fabricantilor de asa ceva. Altfel, cu fabricile in taiwan si china suparata, orice se poate intampla.

      00
    • din cate am inteles asa in mare, producatorii de semiconductori i-au tot batut la ca pe cei din industria auto ca nu le mai fac cipuri ca sunt pe tehnologie de acu 30j de ani si nue normal, da astia din auto ei stiu una si buna ca nu schimba daca merge si asa, exceptand Tesla.
      Si productorii le0au taiat macaroana, plus covid etc etc cam de acolo a pornit pt auto, ca inrest telefoane tv/smart deviceuri sunt bine mersi ca au tehnologie noua.

      00
    • Octavian, ia vezi tu cum de exemplu, cu tehnologie de acum 30, iti scaneaza masina drumul constant (de cateva ori bune pe secunda), in timp ce unele proceseaza si imagini video, doar pentru a te feri de ceva ce tu nici nu poti sa vezi in unele cazuri. Si sunt sisteme de safety pe multe masini pe care le face de ras pe cele din Tesla. Singura chestie unde momentan Tesla au gandit-o bine, e sistemul de infotainemnt, care pana recent era pe platforma Intel si mai nou e pe platforma AMD Ryzen. Dar atat, in rest tot masini supraevaluate sunt.

      00
  5. O nu, o treime au primit comentarii negative pe internet.

    00
  6. Mie mi-a placut unfollowhate de la ING.

    00
  7. Adevarul este ca hatereala a devenit o moda pe facebook. Hatereala si activisme de tot felul. Astea au dus din punctul meu de vederea la un oarecare abandon al retelei. Din ce observ in cercul meu de „prieteni virtuali” – maxim 30% sunt cat de cat activi si tot cam atati mai folosesc reteaua exclusiv pentru chat.

    00
    • Când oricine poate să scrie orice porcărie îi trece prin cap, este normal că vor fi și unii care îi vor atrage atenția. Sau care nu vor fi de acord cu mesajul transmis. Asta se întamplă și în viața reală. Dacă te duci într-o sala plină cu câteva zeci/sute de oameni, iei microfonul și începi să spui ce-ți trece prin cap, cu siguranță vor fi câțiva care îți vor atrage atenția, care îți vor da peste nas.

      00
    • Nu ma refer la „a atrage atentia” cat la hatereala/trolling. Eu am prins si vremurile cand stateam pe forumuri – si parca atunci discutiile (chiar contradictorii) erau ceva mai linistite. Nu erau asa multe jigniri, erau mai argumentate…

      Senzatia mea este ca si Facebookul incurajeaza postarile „tari” pentru ca alea creeaza engagement, fie el pozitiv sau negativ.

      00
    • Asta-i diferența, tu petreceai timp pe forumuri. Iar forumurile pe vremea respectivă erau destul de nișate. Deci discutai cu oameni care aveau aceleași pasiuni/interese ca și tine.
      Și acum este același lucru dacă îți petreci majoritatea timpului pe grupuri private de Facebook. Nu o să ai parte de prea mult hate, fiindcă sunt oameni care împart o viziune comună. Dar dacă postezi informații in public, lucrurile se schimbă.

      00
  8. Mass Media Decembrie 2021: mergeti la restaurant, mergeti la munte, mergeti ca mai sunt locuri, legislatia permite, nu sta acasa
    Mass Media Ianuarie 2022: situiatia este tragica, stati in case, pastrati distanta, vacinati-va

    Apoi reiau discutia cu cine este de vina: guvernul, poporul, medicii si putin spre deloc ei

    00
  9. @masini/semiconductoare/lipsa stocuri etc: uneori, cand sunt trist, ma gandesc la un comentariu de la un articol de pe aici referitor la pretul si/sau disponibilitatea a ceva Mercedes, parca.

    Parafrazez: „Bine ca nu am bani, ca altfel m-as fi enervat rau!”

    00
  10. romanul nu cumpara daca nu obtine o reducere si nu conteaza cum e:
    – un produs de 100 lei si 9 lei transport? NU! | 110 lei si transport gratuit? take my money!!
    – 1000 lei fara reducere? NU! | acelasi produs 1100 redus de la 1200? take my money!!
    solutia e simpla, cresti pretul masinilor cu 10% si apoi le oferi o reducere 10% ca sa le gadili orgoliul

    00
    • Da, e specifica romanilor treaba asta. Mai specific e sa se denigreze singuri pe unde pot, binenteles crezand ca ei sunt exceptia.

      00
    • @gigi, da, da, sigur. În România s-a inventat conceptul de reducere, nicăieri în alte țări nu există. Și partea cu negocierea prețului la mașini tot în România s-a inventat. Probabil și în SUA, unde aceeași mașină poate avea 5 prețuri diferite în funcție de dealer și de modul în care ai negociat, tot de la noi a fost importat acest concept.

      00
    • partea trista este ca nu e specific romanilor. nu am inventat noi smecheriile astea. ele au fost inventate in alte parti, fiind vorba de marketing pur banuiesc ca in tara marketingului, adica in state, si doar le-au importat si la noi.

      00
    • Taie romanul, și pune în loc ce nație vrei tu. De ce scrii lucruri așa de generice pe net?

      00
    • Nu am spus că reducerile sunt un concept românesc. Ideea e că se cumpără pentru că e la promoție și nu pentru că e nevoie și că lumea se mândrește că nu a dat prețul întreg, că l-a „făcut” pe dealer, că e expert in negociere, nimeni nu poate ce poate el etc. Poate trebuia să pun toate națiile că să nu vă simțiți atacați…
      Puteam să spun și de americani cu obsesia unora de a lua chestii cu cupoane chiar daca nu ai nevoie de ele sau expiră până ajunge sa le termine.

      00
  11. Stire: „Patronatele din turism spun că doar puțin peste jumătate din numărul de locuri au fost ocupate în stațiunile de munte de Crăciun.”

    Traducere: „.. doar putin peste jumatate din numarul de locuri au fost fiscalizate in statiunile de munte de Craciun, restul cash in plic.”

    00
  12. Mame adolescente inseamna inclusiv de 18 ani?

    00
  13. HoReCa(Ca) 2 povesti simple:

    1. statiune montana/turistica. cateva casute cu tot felul de gustari (clatite, gogosi etc). turisti destui, mai ales in perioada asta.

    merg la o casuta: buna seara, vreau si eu o clatita si doua ciocolate calde. (o ciocolata plic de 0.60 bani – 5 lei, clatita 11 lei)
    raspuns: aaa.. clatita nu pot ca dureaza cam 10 minute ca e inghetata butelia/aparatul bla bla :) am luat ciocolatele si am plecat.

    2. Seara, food truck, pationar la cativa zeci de metri, relativ plin
    buna seara, doua ciocolate calde (la fel, 0.60 bani plicu – 5 lei)
    – a..stati ca abia am deschis si mai dureaza pana se incalzeste aparatu … daca puteti reveni in 10 min..
    me: ok, revenim..
    after 10 mins
    imi prepara omul meu ciocolatele, dau o bacnota de 50… n-are rest.

    small improvements… nu tu o ciocolata mai de calitate, sa ai doua optiuni din care alege, nu tu pregatit sa vinzi, nu tu rest…nu tu plata cu cardu…. si te plangi apoi ca nu mai vine nimeni a doua oara.

    00
  14. De ce dracu îți iei Porsche, e din anii 30!

    00
  15. Nenea Petrisor mai bate campii cateodata dar aici le zice bine https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/anul-marii-neghiobii

    00
  16. De ce e numărul de înmatriculare cu A e întrebarea?…

    00
  17. Tot incerc sa-i conving pe cei de la ING sa revina la interfata aia de homebank 2.0 in locul la cea de Business.
    Doar mie mi se pare o cretinitate ING Business?
    Am inceput sa caut alternative si la alte banci.

    00
  18. in afara de grama, cine a mai ramas din greseala? do tell :D

    00
  19. NOU
    #60

    Cu privire la situația mamelor adolescente cred că se mai omite un lucru. Zilele trecute îmi povestea nepoata mea(18 ani, liceu, a 12a) că are 5 colege însărcinate, care urmează să se căsătorească. Deși părinții le-au spus că sunt prea tinere pentru a-și forma o familie. Viitorii tați, sunt cu 2 sau max 3 ani mai mari ca ele, din aceeași localitate și au relații de lungă durată. Și-au făcut și dosarele pentru indemnizația de creștere a copilului. Pentru cei ce nu cunosc legea, statul oferă indemnizație de creștere a copilului, daca rămâi însărcinată în timpul liceului/ facultății, indiferent dacă ești căsătorită sau indiferent de situația materială a părinților. Singura condiție e să îți continui studiile. Pe langa asta și religia joaca un rol foarte important. Eu personal cunosc 3 cazuri de penticostali care au făcut nunta la o zi după ce ea a împlinit 18 ani sau judecătorul si-a dat acordul, deci după 16 ani. Și aceste fete intra in categoria mamelor adolescente. Statisticile sunt interesante, dar cred că se omit multe alte aspecte reale și se introduc aspecte imaginare.

    00
  20. ce vrea ing cu mizeria aia de campanie?

    00
  21. La fiecare update de aplicație, ING Business își pierde tot, trebuie să intru iar în aplicația de business să activez aplicația, plus un nou set de user și parolă.

    De fiecare dată le trimit email, de fiecare dată zic că e vina Apple că nu știu ce au făcut.

    Le-am zis că am 50 de aplicații instalate pe telefon, nici măcar UNA nu are problema asta, ei în schimb o au de fiecare dată.

    Orice se întâmplă, trebuie iar resetat tot, dezinstalată aplicația, reinstalată, reactivată cu QR code.

    Le-am zis că dacă nu sunt în stare, să mă angajeze pe mine și le-o rezolv. Eu știu că un rahat de fișier json în care e salvat un rahat de string generat când ‘activezi’ aplicația. E salvat în storage-ul aplicației și cumva la fiecare mișcare, se pierde. E absolut hilar.

    Milioane de aplicații pe iOS nu-și pierd datele din storage la update, ei și le pierd, și fix Apple e de vină.

    Niște amatori care fac security theater, că dacă vreun hacker real s-ar lua de ei, cred că le-ar goli conturile în 10 minute.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube