Seriale: Godfather of Harlem

E un serial foarte bun despre mafie, muzică și drepturile negrilor din anii 60 din New York. Problema e că trebuie să mai știi una alta ca să înțelegi subiectul. Scenariul e foarte bun (e făcut de unii dintre tipii care au scris și Narcos), decorurile sunt excelente, mixul de muzică veche cu muzică nouă e bine făcut.

Nu este despre Bumpy Johnson, gangsterul interpretat foarte mișto de Forest Whitaker, este despre tot ce se petrecea pe acolo în anii ăia. Cine finanța muzica, cine deținea clădirile, cine aduce drogurile, cine făcea politica (Giancarlo Esposito e superb) și tot așa. De asta nu e ușor de înțeles dacă nu ai idee de peisajul acelor ani, de istoria unor oameni, de lucruri la care se fac aluzii.

https://en.wikipedia.org/wiki/Godfather_of_Harlem

godfather-of-harlem

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Denzel Washington il interpreteaza bine pe Frank Lucas, urmasul lui Bumpy Johnson, in “American Gangster”, unde si Russell Crowe (in rolul detectivului care incearca sa il bage la parnaie) joaca ok.

  00
  • Denzel e nr1 si pt mine e goat

   00
  • American Gangster a avut buget de 100 de mil de $ in 2011, azi raportat la inflatie ar fi undeva la 130 mil $ si a facut la box office us + intl ~250+ si inca mai face bani pe dreturi de autor, care culmea in US & UK Netflix le-a pierdut in fata tot lui Amazon, insa pe Netflix Franta este disponibil.

   Godfather of Harlem costa cred ca putin peste 7-800 k pe episod din care Whitaker poate ia 10-20%.

   Deci nu este chiar corecta comparatia pentru ca e foarte greu sa aduci in TV shows staruri mari fara buget mare, iar un buget mare pe TV greu se obtine.

   00
 2. In rolul lui Bumpy ramin de referinta interpretarile lui Laurence Fishburne. Mi se pare mai charismatic decit Whitaker. Bine, si virsta are un cuvint de spus, Cotton Club cred ca a fost facut acum vreo 30 + ani…

  00
 3. Whitaker, cu ochiul ala cazut, parca e varianta black a lui Lucky Luciano. Ca tot a fost asociat cu Bumpy, la vremea lor…

  00
 4. Am început să mă uit acum. Parcă nu e chiar așa căzut ochiu’. Tari băieții de la make up.

  00
 5. Unde se poate vedea asta ?

  00
 6. Excelent, vazut primul episod, m-a prins! Ma duce cu gandul la The Wire, probabil datorita lui Joe Chappelle

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube