Săptămâna Financiară sunt adorabil de tâmpiți!

Acesta se vrea un articol într-o publicație financiară. Serios. Nu-mi dau seama dacă e o cerere de publicitate, o porcăială sinceră la comandă sau ceva cu Sebi Ghiță. Oricum e amuzant.

sfin-emag

Să recapitulăm: Naspers au venituri de 4,7 miliarde euro pe an, sunt a șaptea mare companie de internet din lume, dețin o participație importantă la DST și așa mai departe. eMAG e prezent în Bulgaria, Ungaria și Polonia. Deci 36 milioane pierderi în doi ani în România sunt grave și fondul e pe moarte. Plus eMAG, și ei sunt pe ducă.

Oamenii cu burta goală nu au nimic de pierdut, așa că scriu ce pot sau ce li se dictează. De aia au semnat, curajos, redacția.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Pai hai sa ne gandim…castigurile Naspers vin din companii care au castiguri, nu pierderi. Daca toate companiile Naspers ar avea pierderi cum are emag-ul…ar fi in faliment total. Atunci intrebarea e de ce ar cumpara sau pastra cineva un asset care iti aduce pierderi de 36 de milioane de dolari. Sunt perspective sa aduca si castiguri? De la 36 de milioane pierderi oare in cati ani poti ajunge sa fii pe castig? Ceva e maxim de putred in afacerea asta…dar timpul o sa ne lamureasca. Statul roman ar trebui sa fie primul care sa investigheze situatia, dar o fi mai preocupat acum cu politicienii.

    • Investitii. Investitiile aduc pierderi acum si castiguri mai incolo. Numa’ zic.

    • Ce sa investigheze ma’?

    • Banii în eCommerce nu se fac neapărat din profit anual, pentru ăla ar trebui să plătească impozite și taxe locale.
      Strategia Napsters este să investească, să crească și să vândă. Atunci când vând, tranzacția se face printr-o companie înregistrată într-o țară cu legi mai relaxate privind taxele de profit.
      Voi credeți că nu există amazon.pl/.hu/.ro/.bg din întâmplare?

  2. …deci…clar…

  3. E asa cum zici tu .. dar, nu prea.

    Arunca un ochi pe situatiile financiare Naspers si vei vedea ca la categoria ecommerce sunt pe pierdere, mai mult profitul operational e pe minus si 18 milioane pierdere in Romania e app 10% din pierderea totala.

    Ori, daca tu ai fi actionar Naspers, nu l-ai suna pe Bob sa ii zici ca daca o da in bara chemi niste baieti basarabeni sa discute cu el despre viziunea manageriala a profiturilor viitoare?

  4. Merita citit tot carnatu ala?

  5. E clar…sunt de pe duca emagul.. felicitari pentru articol redactia :)

  6. „cum sa ai cash flow pozitiv cand ai rezultat financiar negativ?”
    „excell”

    Geniali baietii. Binenteles semnat de anonimi

  7. „Naspers au venituri de 4,7 miliarde euro pe an, sunt a șaptea mare companie de internet din lume”
    Ori internetul e mult mai mic decat credeam ori nu te-ai exprimat bine.

  8. Eu nu am citit nicaieri de problemele Naspers, insa as fi curios sa stiu cand ajung pe profit si cand recupereaza pierderile, ca daca sunt reale acele 36 de milioane cu minus nu vad unde e afacerea.

    • cauta in in dictionare investitie si vei afla. mai arunca si un ochi la bilantul din ultimii ani la amazon sau walmart si atunci vei afla raspunsul si mai concret.

  9. 1. Poti avea pierderi acum, profit dupa. De altfel, asa incepe orice afacere – intai bagi bani, apoi scoti bani.
    2. Aia care au scris articolul sunt imbecili. Care pierderi de Black Friday, dobitocilor?
    3. Incercati sa ganditi si in termeni de optimizare fiscala. Emag pierde fiindca gigeii carora le transfera banii platesc impozite in alte jurisdictii mai avantajoase – pot fi probleme de transfer pricing etc, dar ideea nu e ilegala per se si functioneaza de cele mai multe ori.
    4. Naspers a vazut cateva chestii cand a cumparat emag:
    – potentialul pietei, care e o chestie obiectiva
    – volumul pietei, la fel
    – cota de piata a emag, chiar daca vorbim de o piata incipienta,
    si probabil au platit si pentru potential. Dai 120 milioane ca sa nu dai mai tarziu 500.

    etc etc etc

  10. Sincer dacă pică emagul nu e bine. Mediadot, marketonline plus multe altele picate în anii trecuți. Picate și inviate.

    • In primul rand acum emag are 80% din piata. Grupul kelion (mediadot, marketonline si azerty) a murit si domeniile au fost preluate de cel.ro (Corsair Online), ce vezi pe cel.ro vezi si pe mediadot, doar ca e alta taraba. Au fost multe morti in ultimi ani, de la ultra pro, depozitul de calculatoare, sigmanet, oktal, koyos, kauf, etc.

  11. eh.. cineva face un bisnis cu ceva actiuni, comanda un articol, nu conteaza unde, ala e citat in ceva mai putin obscur si gata. formula asta o folosea domn profesor voiculescu cind raminea fara argumente de ce varza de bruxell ii provoaca neplaceri, un articol acolo intr-un ziar ce apare de doua ori pe an, citat in toate antenele si la radio si rostogolit de prosti pe nemestecate in toata presa, ca stiu ei ca sursele nu se verifica si gata.

  12. Eu tin pumnii sa pice, sunt cu banii pregatiti sa cumpar o felie cat mai mare din ei. Daca ajunge la valoare de piata de 1000 de euro, sa zicem, iau minim jumatate.

  13. Dupa cum se poate observa, este un articol despre Iulian Stanciu, nu despre eMag. Cel mai probabil comandat. Sigur e comandat.

  14. Intrebare-intrebatoare: Astia nu erau aia care murisera de cateva ori? Iar au inviat? Cine e din nou pe sistem? Gaboantza Firea?

  15. M-am oprit la Excel cu doi de „l”. Repetat.
    Si oricum, pana acolo mi s-a parut un articol de blog scris de un conspirationist anonim. Formatare oribila, bold folosit confuzant, adresare foarte informala, mirari stupide…

  16. Așa se întâmplă când trimiți banii în offshore, înregistrezi pierderi în țara pe care o mulgi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.