Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. La chestia cu bugetarii vs privatii, vreau si eu sa-mi spuna cineva daca s-a luat in calcul si evaziunea din privat. Doar asa, de curiozitate :)

    00
    • … Cine dracu a comandat tampenia aia cu salariile la privat si la stat ?
      La stat sunt 1 milion de saraci cu 1500 lei brut, si 100.000 de bastani cu 10.000 lei si peste, care fac media mare.
      La privat , saracia e mult mai uniforma, cu 2.9 milioane de saraci sub 2000 lei brut, si 100.000 de bastani cu peste 8000 lei brut.

      Saracii din privat sunt mai bogati decat saracii de la stat, iar bogatii de la stat sunt mai bogati decat bogatii din privat (si au si o viata ceva mai usoara).

      00
    • @Jordan – probabil doar daca a fost luat in calcul si furtul celor 40% din orice leu cheltuit de catre stat.

      00
    • Cu evaziunne fara evaziune Romania este pe drumul Greciei. E doar o chestie de timp. 10 poate 15 ani …sau mai putin daca vine o zgaltaiala mai mare decat aia din 2008

      00
    • S-a luat. Happy?

      00
  2. știrea cu raportul dintre salariile la stat și cele de la privat e de fiecare dată incompletă, iar fiecare tabără ideologică folosește acest fapt în folos propriu: dreapta va spune că cei care lucrează în privat sunt dezavantajați față de cei ce lucrează la stat, stânga va spune că problema e în salariile mici din mediul privat. și unii și alții greșesc ignorând o realitate românească: impozitarea excesivă a muncii face ca plățile informale în mediul privat să fie regulă, și nu excepție. altfel spus, dintre milioanele de angajați în mediul privat cu salariu minim pe economie, în fapt foarte puțini pleacă acasă doar cu acest salariu. pe de altă parte, la stat, lucrurile sunt mult mai clare. vom avea o imagine clară a acestei probleme de abia când statul român își va schimba politica impozitării muncii. până atunci, toate concluziile privind raportul salariilor privat – stat sunt greșite

    00
    • Pe langa asta, in articolul ala cuvantul cheie pare „mediu”. Daca la zeci sau sute de angajati cu salarii de toata jena sunt zece d-alea de poti sa-ti iei un apartament cu doua camere conf. I in zona decenta in Bucuresti (sau Cluj/Timisoara) la fiecare doua luni, sau chiar in fiecare luna, atunci media se duce-n sus cu viteza luminii, desi marea majoritate aproape moare de foame.

      00
  3. Ce alcool bun? Lista aia e plina de blended whiskey, daca si ala e bun…

    00
  4. Meerkat nu a murit, a fost asfixiat incet in somn cu perna.

    Shit happens.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.