Problemele Brașovului 2020 (și interviu cu Allen Coliban)

Citeam articolul lui Marius Vintilă despre problemele pe care le are el cu Brașovul, orașul în care locuim amândoi. El se concentrează mai mult pe problemele macro, eu m-aș limita la cele presante și actuale, pentru că, așa cum ziceam, oamenii nu au timp să aștepte 10 ani să nu mai aibă nevoie de mașini, ei au nevoie de parcări acum.

Ce proleme urgente și ușor rezolvabile văd eu:

  1. orașul e plin de mașini. trotuarele sunt pline de mașini parcate. e nevoie de o politică pentru a-i descuraja pe oameni să mai cumpere câte 2-3-4 mașini. 200% impozit pe a doua mașină ar fi un început bun.
  2. se construiește în continuare haotic, și statul nu face nimic pentru a-i opri pe proști să construiască haotic.
  3. Centrul Vechi arată groaznic, primăria a ajutat la renovarea a 4 case în 2 ani prin marea politică anunțată/copiată după Nagyvarad. aici e și problema cetățeanului, care face calculele și spune “dacă fac prin ce firmă vreau eu și plătesc eu, costă 100 lei, dacă fac prin firmele agreate de primărie, costă 200 lei, deci reducerea aia de 50% promisă de primărie e degeaba”.
  4. podul Fartec produce niște cozi imense și nu e gata după 4 ani, și se vede că muncesc la el la mișto, sunt 3-4 muncitori dimineața și seara, după care dorm la umbră.
  5. cel puțin o dată pe lună miroase groaznic în oraș și toți se prefac că nu știu de unde. unii zic groapa de gunoi, alții Kronospan.
  6. nu există un plan pentru a devia traficul către Poiana Brașov pe lângă oraș, nu prin mijlocul lui, cum e acum.
  7. pubelele reciclabile nu sunt golite.
  8. Cetățuia e în continuare a nimănui.
  9. parcarea de la Spitalul Tractorul, care are 5 intrări, loc de parcare în interior și ambulanțele și mașinile de aprovizionare parchează pe prima bandă pe un bulevard foarte aglomerat.
  10. accidentele de la Meșotă, unde soluția a fost să se mute stația un pic, nu să se pună niște piloni de beton, să nu mai distrugă idioții gardul liceului și stația de autobuz.
  11. farmaciile cu firme luminoase pornite noaptea agresiv (clipocesc mizerabil, des și luminos), ele fiind închise.
  12. una din 10 mașini are muzica la maxim.
  13. iarba din parcuri stă netunsă cu săptămânile.
  14. marginea trotuarelor nu a mai fost spălată de 2 ani, probabil primăria uitase că are asemenea mașini, și-a adus aminte recent, că e campanie.

Azi s-a tuns iarba, deci au lăsat-o netunsă 2 luni intenționat, ca să o tundă înainte de alegeri, să pară primarul gospodar.

Eu nu înțeleg ceva: nu mai vrei să faci chestii pentru oraș, de ce mai candidezi? De ce mai cheltui bani? Că te împing de la spate ăia cu care ești băgat în afaceri? Că nu vrei să intre alții în primărie ca să descopere ce mizerii ai făcut? Să nu descopere că ți s-au închis dosare pentru că procurorii au cumpărat case ieftine în blocuri ANL, așa cum se vorbește?

Am discutat despre asta și despre altele cu Allen Coliban, candidatul USR la primărie. Sub video e desfășurătorul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. 1 Scoase rablele abandonate de pe trotuare. Cu un singur email am scos 3 de la soacra-mea din cartier doar asa sa vad daca se poate si una urmeaza sa fie ridicata de primarie (un 205 de toata frumusetea, pacat de el).

    Daca doar de pe 2 strazi am scos 3 rable nu vreau sa stiu ce e in tot orasul.

  2. … dupa ecou, canapeaua aia Chesterfield e intr-o sala de asteptare?+ Vu metru pe rosu- sunet distorsionat. Curaj :)

  3. Da, la Oradea incepe sa fie aceeasi problema cu masinile parcate peste tot dar si din cauza ca vor sa parcheze toti in fața uşii desi stam binișor la capitolul parcări mai ales in centru, pe noi ne streseaza cu zgomotul „motocicliștii” de seară/weekend si cei care considera ca o toba modificata pt zgomot la mașina e forma suprema de tunning. Faza cu spalatul strazii a fost un mare minus la Oradea in acest an. Mult mult praf de la santiere in schimb

  4. Legat exclusiv de punctul 1:
    În acest moment, majorarea cu 200% a impozitului auto este imposibilă. Asta chiar dacă autoritățile publice locale ar dori acest lucru.
    Vezi art.489 din codul fiscal – https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_11022020.htm#A468
    Se poate decide o majorare cu 50% a impozitelor și taxelor locale în funcție de anumite criterii.
    Există posibilitatea majorării cu până la 500% doar în cazul clădirilor și terenurilor situate în intravilan, neîngrijite, precum și în cazul terenurilor agricole nelucrate. Dar în restul impozitelor și taxelor locale nu se pot majora prin cote adiționale cu mai mult de 50%.
    Pentru o majorare ca cea propusă, de taxare suplimentară, este necesară modificarea codului fiscal.
    Similar sunt propuneri, mai ales în mediul on-line, care țin de eficientizarea activității autorităților publice, propuneri care în contextul legislativ actual sunt imposibil de pus în practică. La noi este necesară o modificare majoră a legislației pentru ca multe lucruri ce sunt necesar a fi făcute să poată fi puse în practică.
    Chiar și în condițiile în care legea se schimbă, rezistența funcționarilor publici este fantastică. Și dau exemplu ștampila, cea care deși nu e obligatorie în relația cu statul încă din 2015, sunt, încă, o grămadă de funcționari care cer ștampilarea documentelor, indiferent ce le spui.

  5. Zice bine Marius Vintila, daca iese Allen poate se face parc in locul IUS si Lubrifin, nu prea e nimic in zona (parcul Tractoru nu e parc).

    Si ceva mult mai simplu si mai rapid: pista de alergare pe spatiul verde dintre calea ferata si strada Crinului, Minerva. Sunt 3 km de spatiu verde cu salcami, unde seara de seara alearga o gramada de oameni.

    • Pista de alergare Minerva & Crinului – de scos plimbatorii de animalute.
      Nici unul nu isi tine cainele in lesa strans cand treci pe langa ei si trebuie sa te feresti de fiecare data.
      Plus rahatul lasat in urma.

    • Păi asta îmi doresc, o pista să nu mai calc în rahati. Ba e iarba necosita, ba sunt rahati, vara e plăcut sa te plimbi la umbra salcâmilor.
      Ar fi tare sa o combine cu cea de biciclete La Iepure-Roman-Gara. În secolul ăsta.

    • Ideea de parc pe terenul Lemexin/Lubrifin e weaponized autism, avand in vedere ca terenul respectiv este proprietata privata.

    • Si ce daca. E saraca primaria? Nu are bani sa-l cumpere?

    • @Costi Din banii cui il cumpara? Eu nu vreau sa dau bani din buzunar (terenul ala valoreaza cam jumatate de miliard de euro, ca sa stim despre ce vorbim) ca sa se faca parc acolo.

    • juma de miliard de euro?

    • @vali Daca il cumpara municipalitatea atat o sa fie.
      Sunt aproximativ 250k mp pe toata parcela aia (200 de la fostele intreprinderi + ceva resturi), iar pretul terenului in zona respectiva este (pe bune) de 5-600 euro/mp. Deja vorbim de o suma care putem zice ca se apropie de doua sute de milioane. FYI, bucatelele de langa biserica de lemn au fost aproape 2000 euro/mp, dar asta e alta poveste, si au fost parcele mici.
      Crezi ca fondurile de investitii care stau cu curul pe terenul respectiv vor face acte de caritate la pretul pietei pentru primarie? E o mina de aur acolo, o investitie pe termen lung, si cei care le detin au rabdare si forta sa le tina si sa ceara pretul pe care-l vor ei.
      Singurul lucru pe care-l poate face primaria este sa le impuna un ansamblu rezidential verde si bine gandit, lucru pe care cred ca l-ar prefera toata lumea din Brasov. Un parc ar fi o pierdere pentru oras, orz stricat pe gaste.

    • iar pretul terenului in zona respectiva este (pe bune) de 5-600 euro/mp

      ai reale probleme în a înțelege cum se cumpără suprafețe mari de teren. și discuția se termină aici, revino cu un mail care să nu fie fals.

  6. Toate punctele sunt foarte ok. La 6 exista discutii sa se faca drum de pe str Carierei spre drumul de Poiana

  7. Ce frumos ar arata niște rezidențiale în piața sfatului. P+30. Da-le dracu de darapanaturi chezaro-craiesti, focare de mizerie. Progresul e pe verticala.
    Plus o opinie interesanta de la un frate de dincolo de Prut
    https://www.libertatea.ro/opinii/iadul-urbanistic-chisinau-bordeie-specifice-satelor-blocuri-mamut-3128448

  8. Pe mine m-a pierdut coliban de cand a aparut alaturi de nanu si s-a asociat cu hosu. Cand faci troc cu unul care dovedeste intoleranta la diversitate si mai si scuipa usr-ul pe unde poate, ca sa arate ca peneleul e fruncea, nu ai cum sa fii credibil ca vrei sa faci o alta politica. Si cand vad ca si Tudorache a taiat-o din usr, imi pun cam multe intrebari. nu mai vorbesc de faptul ca coliban (cacofonie intentionata) a aparut pe firmamentul public brasovean de vreo 3 luni. O prefer oricand pe Flavia, insa, din pacate, nu vrea sa fie primar. Dar nu e timpul pierdut.

  9. Pct. 1 – nu era un articol recent cu suparare ca au fost desfiintate locurile de parcare de la Parcul Titulescu ? :)

    Imi vine sa vars la faza cu „sunt sagunist”. Brasovenii care au urmat alte scoli sunt de darloaga ?!

  10. 7. pubelele reciclabile nu sunt golite. In Craiova s-a rezolvat, vine un tractoras cu remorca si goleste toate reciclabilele la un loc. Centrul de sortare tot nu functioneaza, dupa ceva vreme de scarpinat la oo.

    • Si in sectorul 2 din Bucuresti s-au chinut un timp la fel, descarcau totul la comun, erau containerele puse la misto prin sector.

      De anul trecut au rezolvat problema radical: au disparut de tot containerele pentru reciclabile (in sectoarele 1 si 3 au ramas). Si cu asta, basta.

    • in sectorul 4 abia au aparut astea de reciclare. Nici nu vreau sa stiu cum le goleste primaria.

  11. la punctul 11 trebuie lege cu amenzi serioase in privinta asta. Jur ca am umblat juma` de ora-n Brasov numa` sa vad ca fiecare farmacie cu reclama pornita de toata strada e verde e inchisa. Valabil pentru orice oras.

    • Credeam ca numai eu am problema cu reclamele prea luminoase la farmacii

    • dacă nu sunt agățate de diferși stâlpi dinspre stradă tot e bine. de vreo două ori era să fut meciul cu viața că porcăria aia sclipea verde. semaforul era 2 pași la dreapta și sclipea roșu.

  12. Patroane, mai bine le ceri bani (sau le ceri mai mult) si iei niste lavaliere ca lumea, sunetul e execrabil

  13. Complet de acord cu impozit 200% de la a doua masina.

    Vecinii de vizavi (2 adulti in jur de cinzeci de ani) au 4 masini si o duba Transit. Alea 4 incap in curte, puse una in spatele celeilalte, dar ma umfla rasul cand il vad cum scoate 3 masini din curte ca sa iasa cu cea parcata in spate de tot. Dupa care le baga pe celelalte 3 inapoi. Si tot asa, de cateva ori pe saptamana. Duba o tine la cateva case mai incolo ca pentru aia nu mai are loc. Nici acum nu inteleg ce dracu face cu ele. Fix acum, 3 masini sunt in curte, duba e in strada, amandoi fiind pecati de acasa.

    Inca un vecin tine un monovolum in parcare sa manance praf tot anul. Il scoate de doua ori pe an cand merge in concediu si are nevoie de mai mult spatiu. Desi conduce un break in restul anului….

    Pentru ca pitong…

    • Iti spun cum rezolva ai mei vecini cu 4 masini. Cate o masina pe fiecare membru de familie plus firma. Locuri de parcare pe numele vecinilor, cu contracte de comodat. Si mai au si tupeul sa aiba aceeasi combinatie de litere la numarul de inmatriculare, ca sa fie evidenta flegma in ochii vecinilor mai putin descurcareti.

      Eu as scoate la licitatie locurile de parcare. As pune politia la treaba. Daca aia pot umbla cu un mobil si o tiparnita pentru taxat parcarea, o pot face la fel de bine pentru amenzi.

      Ah, si am mai zis: parcarea pe strada nu e un drept, doar detinerea masinii e. Prin reducere la absurd, fiecare cetatean poate avea oricate masini doreste. De ce i-as facilita aceasta alegere, netaxand parcarea?

    • altii au rezolvat problema mai usor, curatenie o data pe saptamana pe strada de nu ai voie sa parchezi pe o parte in anumite ore intr-o anumita zi, plin de semne, daca ai masina parcata amenda, dupa vreo 2 amenzi nu mai merita sa tii masina.

    • bitong sau bitang, monsieur….

  14. Pentru bulevardele mari din oraș as fi binevenite câteva pasarele sau pasaje, foarte mulți oameni trec prin locuri nepermise alergând sase benzi.
    Cu ocazia asta s-ar mai fluidiza puțin traficul.

  15. Cum ai bușit înregistrarea de pe lavaliere?

  16. Cand o sa trebuiasca sa mearga la serviciu in locuri diferite ambii soti cu masina o sa intelegem de ce a doua masina nu e neaparat un moft!

    • Sau daca am 5 masini dar toate le tin in curte? ( si circul cu cate una, ca fizica cuantica nu-mi permite inca sa fiu in acelasi timp in 2 masini). Pt ce dracu sa platesc impozite aiurea? Aaa, ca sunt unii frustrati, da, e in regula.

    • Unul din soti il poate lasa pe celalalt. Exista transport in comun, biciclete, trotinete, mers pe jos. Sunt variante.

    • Am spus „trebuiasca”, nimeni nu e tampit sa mearga cu doua masini daca se poate doar cu una, pt ca… economie. Ca sa iti dau un exemplu care sper ca il intelegi, sotii stau in Ploiesti, unul are job in Bucuresti si unul in Brasov!

    • Daaar… pe de alta parte, 2 joburi, mai multi bani pt taxe. Unde sunt eu, pt a doua masina platesti taxa de parcare in zona de vreo 10 ori mai mult decat pt prima. Noroc ca taxa pt prima masina e totusi modica, la a doua se simte ceva la buzunar. Nu stiu cum e pt a treia, de fapt nu cunosc pe nimeni cu 3 masini in familie.

    • ok, 2 mașini sau poftim, câte una de fiecare adult care iese din casă zilnic. dar era cineva cu un exemplu mai sus, 4 mașini și 1 dubă la 2 adulți.

      și poți avea câteva mașini îți permite buzunarul dar ține-le pe terenul proprietarea ta personală, sau a lu’ domna mama ta, sau închiriat de la o persoană fizică.
      nu parcări de reședință cu 2 lei pe an, sau parcate aiurea pe trotuar/prima bandă/aiurea.

      sau vecinii mei P, au 2 mașini, una e abandonată de vreo …. 4-5 ani cred. parcare de reședință pe spațiul public. la un moment dat semnau că vor să se facă parcare pe spațiul verde al blocului. la vremea aia nu știam că și-au luat a doua mașină. o vedeam doar pe cea veche abandonată de vreo 2 ani.

  17. trei intrebari:

    1. ce e in plasa de la usr
    2. sala mai mare nu aveati? pe zoom era de kkt/ cu masca era de kkt, da macar o sala mai mare
    3. de ce nu e neagra canapeaua?

  18. Bun, mi-a placut interviul.

  19. Eu încă mă chinui să găsesc în cv ul lui Coliban vreo reușită. Monitor de ski, activist eco, federația de curling. Bun, și?
    Altfel, băiat plăcut. Numai că mă enervează candidatura asta doar de aflat în treabă ca să prindă iar o tură pe lista din Decembrie. Acolo e miza lui, nu să se zbată să îl dea jos pe hoțul de Scripcaru.
    Un plezirist. Încă unul

    • Adevarul ca din ce ai enumerat nu e nici o realizare,,,sunt asa o enumerare de activitati similare cu bautul la crasma satului. Ia studiaza ce inseamna infiintarea unei federatii sportive, ca sa incepem de undeva.

    • @Edi: realizez că e greu să faci o federație sportivă acreditată la nivel mondial. Multe eforturi, birocrație grea. Dar….impactul?! Știi tu, aderența aia la planetă. Se chinuie să facă ceva cu efect minim. Că nu văd mase dezlănțuite la coadă la patinoare să facă curling

    • Asteptarile tale sunt poate irealiste in contextul dat. Tocmai ca nu exista o presiune publica pt crearea a lucruri este un argument in reusita realizarii lui. Incerca sa ti imaginezi cata bataie de cap sa i explici unui functionar public ce e aia CUR ling…si ca e sport olimpic si ca o sa l practici pe cele 2-3 patinoare existente in tara…. Intelegi cata tenacitate si cata rabdare ai nevoie? acum extrapoleaza la administrarea unui oras in care trebuie sa i explici lu’ mamaita de la 3( pe care vrei sa o convingi sa te voteze si ca esti baiat bun) ca dezvoltarile imobiliare din Brasov sunt iresponsabile sau ca gazele de la groapa de gunoi neexploatata corect put. Cu alte cuvinte „realizarile” astea il recomanda catre administratie publica. No fi perfect cu siguranta ne va insela ceva asteptari , insa cu certitudine stiu ce face contracanditatul principal iar daca l as vota( pe Skripi) as fi cu siguranta idiot.

    • S-au dezlantuit usereii si aici. Nu mai intrasem de mult pe roddit si mi se facuse dor de ei. Nu exista postaci mai enervanti decat usereii. Sunt genul de prost cu diploma.

    • Din fericire era vorba de o discutie argumentata pe o constructie logica…din nefericire pt tine sunt UDMR-ist stai jos ai 4 ;).

  20. Bai terminati cu prostiile. Brasovul are singura sansa, Sorin Susanu. E crestin si are stagiul militar satisfacut. Are niste clipuri de campanie epice omul. Intra in Primarie si pune la munca angajatele care se machiau. Cum sa nu votezi asa ceva? 😆

    • Și mai are niște fete luate cu japca prin liceu, când avea nevoie să se înconjoare de niște băieți, ca să pară tough guy, ceea ce oricum nu-i prea ieșea. Ce drăguț ar fi dacă respectivele s-ar apuca să vorbească! ;)

      Mx

    • Da da.. Am vazut ca are si varianta women power cand ii cearta pe muncitorii de la podul Fartec insotit de amazoane.. Asa imbecil.. Mai rar😆

  21. 200% impozit pe a 2-a mașină! Îți dai seama ce tare te-ar ustura să plătești 2-300 lei în loc de 100-150?

  22. Bine bine, dar pana la a rezolva problemele orasului, cred se poate face ceva pt pb cu sunetul. Fara rautate (sau partinire politica), interviul are pasaje care sufera din pricina asta, si cred ca este pacat de frumusete de demers (laudabil, de altfel!).
    Mie imi place omul, nu doar ca mi se pare super tare sa te cheme Allen, dar chiar are carisma. Sort of.

  23. 5. cel putin odata pe luna nu miroase groaznic in Ploiesti :D

  24. 1. masinile se trec pe nume diferite sau chiar adrese diferite (bunici, etc). amenzi pentru parcare neregulamentara, sa-i vad unde si-o mai pun. asa vad eu solutia. amenda in fiecare saptamana. semne de oprire stationare sunt gramada.
    2.he he he beverly hills din tractorul, te ratacesti acolo, nu ai loc 2 masini pe asa zisele stradute
    3. te omoara aprobarile si firmele agreate/aprobate de primarie. un prieten a vrut sa schimbe acoperisul pe balcescu. firma agreata, tigla speciala de la mama naibii undeva pe la 10 mii euro devizul darrr nu venea aprobarea de la primarie. s-a dus peste inspectorul ala si i-a zis ca mai e nitel si cade cosul, a venit ala si s-a speriat de cum se balanganea cosul si a dat aprobarea in 2 zile.
    4. asa si asa. mai degraba se fac cozi spre coresi. se duc toti la mall sau acasa in cartier si sunt cozi …. ar trebui facut un acces in cartierul coresi si din alte directii, poate un pod peste linia ferata…
    5. miroase a hoit si a hidrogen sulfurat care e toxic in cantitati mari
    6. exista un drum forestier de pe carierei, dar de ce sa se faca daca salariul merge si asa? https://www.google.ro/maps/@45.6456092,25.5750048,3a,75y,316.17h,84.56t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0-buaNOVjvl8HgH1_cQBFw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
    7. pe mine ma seaca ca nu sunt statii de sortare, nu se face educatie la po.pulatie sa sorteze, multi nu stiu ce e biodegradabil, ambalajele au ceva marcaje, dar sunt greu de inteles https://www.dreamstime.com/resin-identification-code-icons-set-marking-plastic-products-plastic-package-materials-recycling-symbols-packaging-recycled-image112068554
    8. true
    9. true, niste bitongi
    10. slickuri si fitze, aia e cauza
    11. true
    12. recunosc sefu, eu sunt al zecelea :)
    13. true
    14. true

  25. 1. Majorare cu 200%? E o gluma? Poate 1000%, adica de la un impozit de 50-80 de lei sa ajungi la 500-800 de lei.
    2. Pe terenul din porumb/oras se face PUZ si se trece prin consiliu. Consiuliu prin aprobare isi asuma obligatii pe care nu le indeplineste deoarece, in ziua de azi, doar calicii cer atentie la achizite de hirtie….
    3. Este un real cistig, la acelasi pret transferi intreaga obligatie catre primarie, iar pe tine nu te mai doare capul. Iar cei de la primarie stiu asta + vezi punctul 2 partea cu calicii…

  26. 4 am citit diverse pe tema aia, banii aia moca pe proiecte erau strict pt reparatii, licitatiile sunt de kkt, iar daca apare un faliment (cum a fost acolo) poate sa fie oricine la butoane ca nu poate face nimic daca vrea sa nu fie legat
    5 nu stiu unde stai dar sunt perioade cand se intampla asta, anul trecut prin sept oct a putit, anul asta nu-mi amintesc nici macar 1 zi imputita in steagu
    6 cum adica nu exista plan? centura brasov – mini autostrada – rasnov – urcare pe acolo, retur rasnov – paraul rece – bucuresti
    7 exista asa ceva? poate cateva de forma langa parc, si inca in cateva locuri
    8 pai la fel ca panoramicul a fost data lui aro palace (sif 3 transilvania) care cere bani grei. la randul lor astia sunt faultati masiv sa vanda si nu prea ii doare nicaieri pt. moment. citeam o poveste ca primaria a faultat panoramicul (barul de pe tampa pt. vizitatori) prin declararea muntelui rezervatie in interzicerea urcarii cu masini de aprovizionare, iar gigel copos care detine telecabinele din oras si poiana nu accepta transport de marfa deci aro palace si sa vrea nu poate deschide panoramicul in lipsa aprovizionarii. magari de urcat nu prea se gasesc asa ca solutii?
    10 tot citesc despre accidentele astea care nu lasa urme, am vazut 2 bucati in ultimii 5 ani in care au avut de suferit doar aia dusi cu vaca care nu au stiut sa controleze masinile, daune materiale la zid unde? ce vezi tu pe trotuar sunt produse de aia de la termoficare care in 10 ani au decoperat trotuarul de 10 ori
    11 imbatranesti mosule, te deranjeaza tot, zici ca e mosul din autobuz care urla la copii ca nu au bun simt
    12 cand, unde ? nu stiu pe unde stai, poate ar trebui sa lasi suedejia de cartier in care stai
    13 e kkt, fix asta e nevoie la noi, ca avem parcuri de te ratacesti (sarcasm)
    14 sunt orase in care spala si se iau oamenii ca arunca bani, carcotasi curati. prefer mizeria aia de masina care produce 60 decibeli si spala strada, dar n-am mai auzit-o de vreo 3 ani

    nimic din lista asta nu poate fi rezolvat de coliban, la fel cum nici de celalalt pacalici. asa ca mumu vot de la mine

  27. alta aberatie e aia cu parcul de la IUS, as fi primul suporter 100% sa se faca ca sunt direct interesat dar aia e proprietate privata si pentru ca a venit ideea respectiva in zona publica imi vine in minte o singura chestie – aia care detin locatia nu au in momentul asta banii de investit sau nu mai considera oportuna faza asa ca vor sa iasa cu un profit cam 10x inflatia fata de cat au platit, si sa vanda rapid la stat la un pret excelent pt. ei deci un blat public privat maxim

    ne-am batut joc de parcuri – 1 ala de la tractorul era decent acum 15 ani, acum avem si patinoar in parc, avem si terenuri de sport private (puteau sa fie facute in afara)

    2 – cele din racadau – a disparut lacul si s-a facut teren de fotbal acoperit + ceva restaurant

    bataie de joc maxima

    am mai avut un primar in stilul lui coliban, se numea ioan ghise (l-am si votat la prima runda de alegeri) dar a fost un gica contra maxim si el bloca consiliul local, aia il blocau pe el. singura chestie ramasa de la ghise in oras este bucata aia de ciment din parcul central pe care lumea era invitata in nu stiu ce zi a saptamanii sa se urce si sa-si strige ofurile http://www.mediafaxfoto.ro/Preview.aspx?Id=62295

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.