Presa scade iar, dar “EVZ” şi “Puterea” cresc!

jurnalul

Cifrele noi sunt la fel de încurajatoare: aproape toate ziarele au scăzut în vânzări. Cap de linie, stindardul presei quality, Jurnalul Naţional, a ajuns la 19.000 exemplare vândute. Trecute sunt vremurile în care onor unul dintre cei paişpe redactori şefi se bătea cu pumnul în piept că ei fac şi dreg pentru că au o linie clară de dezvoltare şi lumea îi aprobă. Ah, moment, ăsta era Gusti Roman cu Nambăr Oan SRL, nu Ciutacu cu “ciocu mic dacă nu faceţi performanţă”. Săracii, au ajuns de la 100.00 exemplare la 19.000. Nasol când nu mai sunt bani de cărţi şi DVDuri, nu poţi face performanţă pe spinarea ta, nici ei, nici Adevărul, care au ajuns de vânzare. Gâdea măcar e prost în continuare, şi prezintă cifrele doar cum îi plac lui (ştiţi modelul: dacă suntem în top la categoria asta, doar cifrele astea le prezentăm, că noi doar aici concurăm, nu unde aleargă toată lumea). Yep, se susţin din piaţa reală de publicitate, de aia era să îi închidă mogulul.

Restul, rămâne cum am stabilit: merită să moară.

poză furată de pe fb, nu mai reţin de la cine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. Era previzibil ca o sa scada si la un moment dat o sa si moara. I-a incalecat si online-ul destul de serios!

  00
 2. Cum sa cumperi presa de la noi, cand toate sunt aservite unor coloraturi politice??? In fiecare e prezentat acelasi rahat dar cu diferita coloratura…

  00
 3. Aia e coliva? Pare a fi coliva. Rog confirmare!

  00
 4. Jurnalul n-o sa dispara nici daca scade la o bucata tirajul pentru informarea lui Felix cand sta pe buda. O sa-l tina-n viata pentru campaniile electorale si pun pariu ca la toamna o sa se distribuie gratuit la gurile de metrou pentru a putea prezenta pe larg realizarile marete ale guvernului Felix (pardon Ponta) si pentru a infiera actiunile impotriva natiunii facute de dictator si acolitii lui, Obama, Merkel, Cameron, etc.

  00
 5. @Taraboste>> de acord. abia astept sa apara gratis, sa aiba mamaia ziare pentru foc si hartie pentru veceu

  00
 6. Parca-m citit undeva, acum vreun an sau doi, ca si pe la case mai mare (Ziare cu tiraj mult mai mare de 100 de mii de exemplare) prin SUA sau Marea Britanie ar fi probleme cu vinzarea foilor tiparite din cauza concurentei internetului si a crizei. Si era vorba de Ziare, nu de fituiti ca versiunea romaneasca…
  Oare de ce Jurnalul National (de exemplu) ar fi mai cu mot decit americanii sau britanicii?

  00
 7. nu stiu cum arata ziarele, dar prezenta on-line e catastrofala. evz, adevarul, romanialibera, gindul, au niste site-uri de iti vine sa dai si sa fugi.
  cit de greu o fi frate sa furi un format bun, aerisit, curat si usor de citit?

  00
 8. Mie „Adevarul” mi se pare un ziar de calitate. Lumea nu mai cumpara ziare pentru ca e mai usor sa primesti informatiile de la TV sau de pe internet prin suport video sau audio. Cine mai are timp sa citeasca un ziar intreg? Sau de ce ai da banii pe un ziar daca te intereseaza doar 2 articole?

  00
 9. Darius, eu dau banii şi pentru un singur articol interesant într-un ziar sau o revistă. Dar să fie ceva cu adevărat interesant (a se citi ceva util, nu bârfe şi cancanisme). Cei drept, nu se întâmplă prea frecvent, odată pe an sau mai rar. Dar nu-i vina mea.

  00
 10. Toate ziarele sunt degeaba. Toate ziarele fac propaganda pentru o parte sau cealalta. Nu as mai cumpara un ziar nici daca mi-ar da bani sa il cumpar.

  00
 11. cam prin aceeasi zona e B1 cu audientele. Se lauda ca sunt pe primul loc, cu 4,7, ca au peste realitatea si rtv, dar nu zic nimic de a3, care au 11-12. Acolo e jegosenia mai mare decat ce prezinti tu despre jurnalul. cel putin gadea prezinta o realitate pe un segment, aia de la b1 halucineaza de-a dreptul. se lauda ca sunt pe primul loc, ignorand faptul ca in realitate a3 e acolo.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube