Poveștile despre succes duc la depresie…

Am pornit de la două articole: De ce n-ai chef să faci ce ai de făcut și Partea nasoală a antreprenoriatului și am extrapolat într-o soluție.

Faza e cam așa: 99,99% dintre noi nu vom fi niciodată următorul Zuckerberg, Jobs, Einstein sau Beethoven și cu cât realizăm asta mai repede, cu atât vom fi mai fericiți.

<hr />  <p>De vreo 10 ani încoace e foame de povești de succes prin presă. Jurnaliștii adoră să ridice în slăvi orice bășină, oamenii adoră să citească despre orice bășină de idee, pentru că le hrănește și lor iluzia că tot ce fac acum e temporar și e de fapt purgatoriul spre succesul monstruos de care vor avea parte. De aia sunt nefericiți și de aia <a href="https://www.profit.ro/stiri/studiu-de-ce-stau-oamenii-prizonieri-in-slujbe-pe-care-le-urasc-16036584">muncesc fără elan</a>, fără dedicație, fără precizie, ca și cum atunci când vor găsi jobul ăla bun se vor schimba brusc, la fel cum se schimbă un bețiv sau care dă peste femeia vieții lui. Dap.</p> <p>Eh, din ăia 99,99%, 9,99% se cam prind că nu vor fi miliardari, așa că pun mâna și fac altceva și sunt fericiți că și-au găsit sau făcut ceva care le place și duc o viață fericită și plină. Restul n-au nici o tragere de inimă. La nimic, pentru că lui Zuckerberg i-a pus cineva Feisbucu în brațe și n-a trebuit să facă nimic pentru asta, deci și lor li se va pune ceva de către cineva.</p> <p>Și sunt teste. Nu poți rezolva o ecuație simplă, dar visezi să inventezi chestii care au legătură cu matematica? Poate nu. Visezi să faci campanii publicitare bengoase, dar nu poți scrie un text bun pe blog? Poate nu. Visezi să devii pilot, dar abia poți controla mașina pe care o conduci de cinci ani? Poate nu.</p>  <hr />  <p>Mi-am dat seama cred că după primii doi ani de blog că nu am un talent deosebit la scris. Mă descurc, pun virgulele corect, dar compensez prin muncă mai multă, capacitatea de a mirosi un subiect și altele, care la final m-au făcut să rămân în picioare și în preajma unora mai talentați decât mine la scris.</p> <p>Poveștile de succes sunt bune. Te învață chestii pe care să le aplici în povestea ta de succes, care nu trebuie neapărat să fie monstruoasă. Da, știu, ai făcut pian și înot când erai mic, ți-ai dezamăgi părinții să nu îți distrugi 10 ani din viață încercând să devii un pianist de succes.</p> <p>De asta <a href="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1635610710019365&amp;set=pb.100007113553370.-2207520000.1478508597.&amp;type=3&amp;theater">caricatura asta</a> e atât de mișto.  <hr /></p> <p>Și încă ceva: anul ăsta am pus multe lucruri în ordine și asta îmi dă un sentiment de bine. Nu aveți idee cât de mișto e să termini săptămâna cu bine și să ai timp liber să dormi, să citești, casa curată, familia fericită, cămara plină, benzină în rezervor și niște bănuți în cont. </p> <p>&#160;</p> <p><img style="background-image: none; border-bottom: 0px; border-left: 0px; margin: 0px auto; padding-left: 0px; padding-right: 0px; display: block; float: none; border-top: 0px; border-right: 0px; padding-top: 0px" title="carti-7" border="0" alt="carti-7" src="https://zoso.ro/img/2020/11/carti-7.jpg" width="650" height="432" />

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

19 comentarii

 1. si pana la urma acceptarea te poate ajuta sa ajungi in final mai bine decat credeai.

  Mi-a placut ce zice Valie Ernu in Sectantii despre familia lui: si-au propus sa fuga de bogatie si lux si sa munceasca fara dorinte, dar incercand asta au ajuns pe pozitii financiare mai bune decat toti vecinii lor.

  Cred ca n-o sa incetez niciodata sa recomand cartea asta :) pentru cei care vor sa inteleaga miracolul economic protestant.

  00
  • Daca e sa fie recomandare, sa fie full:

   https://carturesti.ro/carte/sectantii-263427?utm_source=2parale&utm_medium=ProductStoreData&utm_campaign=3be1bc80e

   TLDR
   Ernu s-a nascut in secta asta din Basarabia, pe care a parasit-o. A scris insa istoria lor, din calitate de oaie ratacita. Secta s-a nascut in Basarabia, e o combinatie interesanta de protestantism german, iudaism + chestii proprii, si e bine mersi si acum.

   Buy it, e o tona de experienta utila/interesanta.

   00
  • “miracolul economic protestant”
   e clar, am ajuns la capatul Internetului

   00
  • Eu chiar am vrut sa o cumpar pana am citit ca aia glorifica munca si biblia, nu am ce invata de la niste oameni care fac asta.

   00
  • @super_fotbal

   aaaa… nu. Tocmai asta e interesant.

   00
  • @super_fotbal

   Nici nu-ţi recomand. Recomand să citeşti ceva ce glorifică ţepele şi îmbogăţitul rapid. Vezi că are Trump scoase nişte cărţi de business gen “Cum să moşteneşti un imperiu financiar şi apoi să te dai şmecher”.

   Eventual nişte ghiduri de MLM-uri, schemele piramidale în acţiune. Vezi că era şi ceva cu criptomonedă de la bulgari care garantat va exploda în valoare ca şi bitcoinul, posibilităţi sunt.

   Doar fraierii mai cred în ziua de azi că munca mai ajută la ceva.

   00
  • @super_fotbal La recomandările de lectură ale lui manu144x adaug: Codul Penal și Codul de Procedură Penală, Papillon de Henri Charriere și Hanul Păcătoșilor de Octav Bozîntan. Asta pentru a te obișnui cu atmosfera.

   00
 2. gluma cu soros s-a făcut?

  00
 3. Ai pus tot in ordine si parca ceva … lipseste… :D

  00
 4. Si te plangi cand ai atatea?

  00
 5. Corect.
  Degeaba citim aici despre orice, ca doar 0,0001% va fi al doilea Zoso.

  00
 6. Adica de ce presupui ca nu avem idee cum e cand alea alea? Sunt studii facute ca cititorii blogului sunt in majoritate saraci, ratati, bolnavi, divortati? :))

  00
 7. da cu fatada cum mai merge ?

  00
 8. cei mai periculosi sunt cei care cred ca nu trebuie sa faca nimic ca lor li se cuvine.

  00
 9. Articol bun.Bine ca mai scoti din cand in cand ceva fin.

  00
 10. uite de asta citesc zoso.ro

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.