Pompierii și-au făcut treaba, stați liniștiți!

Ia foc un bloc, ca locatarii depozitau de toate pe hol:

Incendiul a izbucnit la etajul 1 și s-a extins și la restul etajelor pe scara de urgență, unde locatarii depozitau lucruri, ba chiar unii și-au improvizat băi sau bucătării, îngreunând astfel trecerea. Blocul situat în cartierul Tractorul, din Brașov, a fost cămin de nefamiliști, iar cei care au cumpărat locuințe aveau baia la comun. Unii și-au construit pe spațiul comun anexe fără autorizație, intrări separate și balcoane.

Locatar: „Acolo pe casa scării erau dulapuri, bidoane, cauciucuri, tot ce vrei. Și vecinul de la parter a ridicat o mică bucătărie și a blocat total ieșirea de urgență a blocului. Inclusiv holurile blocului erau pline de dulapuri în care locatarii își țineau lucrurile. (sursa)

S-a stins focul, nu a murit nimeni, toate bune.

Ce mă așteptam eu să văd e o declarație că vor demara controale în toată țara pe tema asta. Pompierii. În timpul ăla liber pe care îl au între incendii și pensie. Că situația asta nu are loc doar în blocul ăla, e peste tot în România.

Dar tot ce s-a făcut este:

Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere și urmează să verifice toate construcțiile improvizate.

După ce o să se facă că muncesc, o să cheme pe toată lumea la declarații de două ori la 6 luni, o să dea dosarul unui procuror și ăla o să dea NUP, că sunt oameni săraci, le-a și ars casa, și asta e tot. Pompierii și-au făcut treaba, polițiștii și-au făcut treaba, salarii mărite la toată lumea!!!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

20 comentarii

 1. Pai le e tuturor frica sa nu pateasca ca politistul ala din ancheta Recorder. Daca stai linistit, nu vai niciodata de vreun periculos. Nu e ca si cum iti creste salariul daca te apuci si revolti toate blocurile de nefamilisti, te trezesti si cu cauciucurile taiate, poate chiar de catre sectia locala de politie ca le-ai stricat luna cu scandalurile.

  Comentariu apreciat.771
 2. Aseara discutam cu niste prieteni care la fel aveau pe casa scarii improvizatii (canapele, masute, dulapuri etc). Au fost verificati si obligati sa le scoata tocmai din aceste considerente (acces mai facil ptr. targa/pompieri si pentru a nu se extinde focul in caz de incendiu). Deci sunt si pompieri care isi fac treaba.

  Comentariu apreciat.743
 3. Am facut eu sesizare catre IGSU, Primaria sector 2, Politia Locala, Administratia Strazilor, etc – practic la toate entitatile/institutiile care m-am gandit ca ar putea avea legatura cu speta, respectiv blocarea cailor de acces pentru masini de urgenta prin parcarea ilegala a unor masini. Inclusiv catre Politia rutiera.
  Rezultat? IGSU a pasat responsabilitatea catre Primaria sector 2 iar Administratia Strazilor (care e la Primaria generala) a gasit prin sertar un aviz de prin 2016 care le permitea sa instaleze niste stalpisori care au ingreunat si mai tare accesul in zona; locul unde au instalat ei stalpisorii n-are nici o legatura cu sesizarea mea. Facem ping pong cu hartiute, emailuri, poze, etc de prin 2019, e bine…

  Comentariu apreciat.582
 4. Locatarii nu au respectat viteza legala 😉

  Comentariu apreciat.543
 5. pompierii români sunt printre cei mai inutili bugetari, și slab pregătiți și dotați. Da, știu, o să apară cineva cu ceva povești eroice super rare, dar în general intervențiile lor sunt slabe.

  Indecis. Tu ce zici?2536
 6. Pai daca fac controale si pun totul in legalitate nu mai ia nimic foc si ei ce mai muncesc?

  99
 7. Cum functioneqza mintra locatarului roman, caz real:

  Sedinta de bloc

  Inainte de sedinta, Locatar 1 sugerase pe grupul de whatsapp al blocului ca ar fi bine sa gasim o solutie sa bagam un hidrant doi in parcarea subterana.

  La sedinta..
  Locatar 2: cine a venit cu ideea asta proasta?

  Admin: punem extinctoare.. am trimis la compania de apa si nu se poate. E prea scump, prea complicat .. scuze si motive.. Reparam acoperisul acum.

  In rest nimeni sa sustina ideea.

  Atat se poate.

  Comentariu apreciat.301
  • „Nu s-a intamplat niciodata nimic, avem si vecini atenti, profesori, doctori. De ce sa mai punem extinctoare?”

   Comentariu apreciat.461
  • Este intr-adevar complicat cu hidrantul daca nu a fost prevazut din constructie.
   Vreo 6 stingatoare pe roți si 20 din alea mici sunt de bun simt daca nu sunt oamenii pregatiti de cheltuieli mari. BTW, stingatoarele astea ar trebui sa existe acolo by default, nu sa le ceara locatarii. Daca vrei sa aprobe hidrantul, cere detectoare de fum cu stingatoare automate. Prin comparatie, hidrantul va deveni acceptabil.

   Comentariu apreciat.261
  • Cristian.. vrei scuza si pt alea?se mai joaca copii in parcare… si stiti cum sunt copii… umbla la ele… 🫠🫠🫠

   111
 8. Nicolae Aldea, șeful Poliției Locale Brașov: „La nivel de municipiu, sunt destul de dese aceste situații la care noi intervenim și, de cele mai multe ori oamenii înțeleg și nu se ajunge la sancțiuni.”

  macar de nu era scris asta FIX in articolul citat.

  51
 9. Pompierii nu fac controale la imobilele de locuinte colective. Ce treaba sa isi faca pompierii daca ei nu au autoritate de a controla acolo. Asociatiile de proprietari sunt responsabile de respectarea normelor PSI in interiorul imobilelor. Sanctiunile pot fi aplicatie de Primarie.
  LEGE nr. 196 din 20 iulie 2018
  privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea
  condominiilor.
  ISU nu poate da iti dea tie amenda ca esti prost si faci nasoale la tine „in casa” pentru ca nu are autoritate sa intre acolo.

  00
  • Greșit. Sursa: tocmai am fost amendați de către ISU pentru ca nu mergeau 3 senzori în centrala de alarma la incendiu. Amenda se plătește pe zi, pana la constatarea remedierii.

   00
 10. @Bogdan. Scuza-ma ca te contrazic, dar sunt 99% sigur ca nu exista pe zi data de isu. Cel putin eu nu am auzit niciodata de asa ceva si chiar as fi curios sa vad baza legala de sanctionare pentru asta.
  Amenda pentru centrala de detectie data la asociatie de proprietari?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube