Politicieni care ne conduc: Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat referitor la raportul Băncii Mondiale că el crede mai mult în “principiile sănătoase” din spatele unei reforme, nu neapărat în cifre şi în efectul imediat, iar cifrele și efectele sunt mai puțin importante.

Am clipit de câteva ori. Oare omul ăsta face un plan pe termen lung? Oare? Sau s-a trezit vorbind ca să nu tacă și, pentru că cifrele îl băteau, a zis că asta e scăparea lui, mai puține cifre, mai multe principii. Sau e vorba doar de principii sănătoase aici, in cazul ăsta, în rest dă-le dracului?

Ăștia sunt politicienii care ne conduc și care, într-o lume normală, nu depășeau rangul de inginer CFR sau ospătar. Dar nouă ne place meritocrația și ne dorim o lume mai bună. Cu oamenii ăștia.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. …Sau blogger:)

    Comentariu apreciat.10969
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2074
    • NOU
      #3

      domnu omg a incercat o gluma de boomer expirat

      Indecis. Tu ce zici?1720
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2687
  3. Putem îmbogăți limba română cu un nou verb : a budăi, a vorbi ca un politician, a manca din budă.

    Comentariu apreciat.1385
  4. un budalau!

    252
  5. Marius Budăi – „să vedem ce mai este de făcut, dacă mai este de făcut ceva după raportul care a venit acum de la Banca Mondială” – de parcă au făcut aproape tot.😂😂😂😂

    Comentariu apreciat.532
    • Raportul facut de economista de la BM spune ca IMPACTUL taierii pensiilor speciale cu 15% este mic la nivelul PIB. Budăi nu putea să îi dea müie direct sa îi spună că in cazul pensiilor speciale din Romania nu e vorba de miimile alea in plus sau in minus de procent din PIB, ci daca au contribuit suficient cat sa ia pensiile alea mari. Nu e prima oara cand BM se baga in vorba neintrebată, ca musca-n kkt, sau in Budă, in cazul de față.

      Indecis. Tu ce zici?2918
    • adică ăștia de la BM este cam așa băgători în seamă ca să se afle în treabă nu? 😂😂😂

      1210
    • @Rio: desfiintarea pensiilor speciale nu are doar o componenta economica. Asa cum pedepsirea infractiunilor nu e doar ca sa-i bagi la puscarie pe aia de au comis infractiunile, are si rolul de exemplu, de educare, de incurajare a comportamentului „corect”. Trebuie desfiintate pentru a exista o anumita „echitate” in societate. Daca avem oameni care primesc mii de euro, vreme de zeci de ani, fara sa produca nimic… toti vor vrea „placinta” respectiva, dar placinta mai trebuie si produsa, nu doar mancata.

      30
    • @heto

      Reiau: raportul BM vedea doar componenta economica de impact la bugetul natiunii. Astia de la BM par un pic autisti, pentru ca guvernul Romaniei si-a tot racit gura vorbind aproape exclusiv in ultimele luni despre componenta de incorectitudine fata de restul contribuabililor a celor care si-au dat sau au pensii speciale mari, fara sa fi contribuit corespunzator la bugetul de pensii.

      00
  6. Vali faci o mare favoare sa dedici o postare intreaga unei nulitati.

    Comentariu apreciat.464
  7. Ce inginer CFR? Muncitor calificat. Si pe mine m-a zgariat pe creieri declaratia imbecilului. Ar merita batut cu urzici peste testicule si pus sa mearga doar descult pana renunta sa spuna in ce crede si dupa ce se ia el

    242
  8. ministrul muncii, un incompetent sub nivelul Bode, Ciucă și ministrul armatei sau ministrul economiei, cine le mai reține numele…nulități sub orice aspect: mod de a vorbi, mod de a gândi,idei, carieră, filozofie de viață, clar lipsiți de demnitate, de moralitate, de inteligență.
    posibil o reflectare în politică a nivelului celor care i-au votat. o bătăie de joc crâncenă față de tot ce a însemnat România înainte de 1945.

    Indecis. Tu ce zici?3322
    • Budai e functionar. Ce filozofie de viata vrei de la el, tataie? Ce filozofie de viata aveau functionarii in „România înainte de 1945”, aia pe care o adori? Nu cumva era diversitate, cum e si acum, pe care o faultezi simplificand la maxim?

      142
  9. ,,nu depășeau rangul de inginer CFR sau ospătar,,.
    Cu inginer CFR sun de acord .
    Dar noi ospătarii cu ce am greșit?

    Comentariu apreciat.545
    • mutati virgula spre dreapta. La total nota de plată, in loc de €10,25 voi mutati virgula si scrie €102,5

      Comentariu apreciat.397
    • @rio, păi belește ochiul când dai cu plasticul, specialule…
      Îmi fug ochii de la strabism, ție unde dracu’ îți stă capul când plătești ?

      Indecis. Tu ce zici?2212
    • Paco, ai citit raportul Bancii Mondiale? Spune ca impactul atentiei sporite a clientului cand i se prezinta nota de plata este de o zecime două de miimi procent din PIB. Clientul trebuie sa ia alte masuri daca vrea bani PNRR. De exemplu sa isi duca iubita mai des in natură, si mai rar la restaurant.

      109
    • Corect. Un ospătar bun are un IQ emoțional ridicat. Poveste moaca lui Budai. Asta nu ar fi capabil in veci să facă așa ceva.

      74
  10. Un principiu democratic foarte sănătos este alegerea în două tururi pentru primărie.
    Dacă tot vorbim de principii și de ce oamenii aleg să meargă spre extremă. Pentru că drumul spre normal e blocat.

    Indecis. Tu ce zici?273
    • Hai sa o dam pe aia dreapta. Se voteaza nasol si in 1 si 2 ture si ani de ani dupa ani.

      De aia e clasa politica asa cum e, de aia prezenta la vot e slaba, de aia implicarea in politica e zero, de aia si de aialalta.

      524
    • Daca e sa castigi, castigi din prima, sau crezi ca daca ai pierdut primul tur il castigi pe al doilea ?

      Hai sa facem cu zece tururi, poate-poate…

      Pe bani publici, evident.

      411
  11. NOU
    #35

    Se rezolva de la sine… boomerii si ix-erii o sa stea acasa in loc sa voteze iar sugatorii, greucenii si paraplegicii ( nu stiu daca am nimerit exact numele generatiilor) o sa voteze cu AUR si am scapat de Budai!

    712
    • E amuzant cum de fiecare data cand cineva recita duma asta cu „boomerii si ix-erii o sa stea acasa in loc sa voteze…” nu se specifica si conditia sine qua non: „boomerii si ix-erii o sa stea acasa in loc sa voteze CU CINE NE DORIM NOI”.

      Ca presupun ca ati avea o problema daca boomerii si ix-erii ar iesi la vot si ar vota cu PNL, nu ?

      62
  12. Pai vezi? Si lumea ma acuza ca zic de chelneri. Romania este o tara condusa de chelneri. Atat la propriu, cat si la figurat.

    90
    • Nu. E condusă de lichele cărora nu le-a plăcut școală și nici munca. Chelnerii au o meserie, băieții de ne conduc nu au. Vezi Cv-urule unora că Bode, Budai,Ciolacu sau Caciu. Al dracu de asemănătoare . Licee terminate cu greu, facultăți fantoma, frecat menta, politica

      00
  13. Trage de timp
    #budaisme

    50
  14. Dar nouă ne place meritocrația și ne dorim o lume mai bună. Cu oamenii ăștia.

    O să râzi cu nervi dar meritocrație poate să se încadreze și-n noțiunea de stat capturat. Românii încă nu sunt pregătiți de epifanii din ăstea să discute.

    Pesemne, dacă mă chinui un pic, dacă înlocuiesc moaca dlui Budăi cu a dlui Isărescu, ce se schimbă?

    64
    • Corect, facem eroarea de a crede ca daca un om e destept/educat pe la nu stiu ce universitati de top, respectivul nu poate fi o canalie. Nu mai imi amintesc exact tara, daca era Chile sau Uruguay, dar la un moment dat una din ele au avut un guvern format aproape exclusiv din absolventi de Ivy league, numai Oxford, Cambridge si care mai sunt. Faza e ca dupa ce si-au terminat baietii mandatul, coeficientul Gini crescuse in loc sa scada.
      Pentru cei ce nu stiu, acest coeficient arata cam cat de mare/mica este inegalitatea sociala. Daca e aproape de 0, toti sunt aproape egali ca avere, daca e aproape de 1, sunt cativa super bogati si restul mananca de pe jos. Mai pe romaneste, elita aia de ministri au implementat politici care au dus la marirea decalajul social, adica au guvernat pt o mana de oameni.

      95
    • Lol, normal ca elitele isi doresc doar sa isi pastreze beneficiile si sa le extinda eventual, asta e dreapta dintotdeauna.

      Nu mai furati voi atata, ca vrem si noi pentru ai nostri, evident prin mijloace mai spalate, mai legale, dar cu aceeasi finalitate.

      00
  15. Mi se pare de cacat sa pui in aceeasi oala inginerul CFR cu ospatarul. Plm, pentru inginerie iti trebuie creier…Mult…Trebuie sa-ti ajustezi sistemul de valori, blogerul e sub inginer, cu mult!

    174
  16. Conducerea popoarelor n-a fost mai niciodată meritocratică. Poate doar în epoca primitivă când era ales șef de trib ăla care știa să dea mai tare cu ghioaga.

    După instaurarea dinastiilor nici atât. Ce-au alte popoare și nu avem noi e un sistem educațional mai bine pus la punct. Boii lor nu-s la fel de boi că boii noștri, dar tot boi sunt.

    Unu la mâna: în politică se intră în general pe baza de invitație. Sau dacă ești lider de cult și ai câteva mii de oameni dispuși să te bage în politică.

    Doi la mâna: în general oamenii cu abilități care i-ar recomanda pentru asta tind să evite politică în mod direct. Pentru că și le pot folosi mult mai bine în afara sistemului de favoruri, iar politica e o troaca și n-ai cum să nu te murdărești.

    170
  17. Unii oameni nu au simtul penibilului.

    60
  18. NOU
    #47

    Unicul scop al politrucului asta in fruntea Ministerului Muncii a fost sa faca tot posibilul pentru mentinerea pensiilor speciale. A doau zi dupa depunerea juramantului vorbea deja de renegocierea PNRR pe tema pensiilor speciale. Si cam de fiecare data cand a avut ocazia tot asta era retorica: nu se pot reduce/elimina/impozita pensiile speciale. Din punctul asta de vedere, si facut bine treaba…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile