Chivel, who the f… is Chivel?

Mutat „la mama acasă” de mai bine de un an, parcă nu mai sunt la curent cu nimic. Stau eu pe net, pe youtube, citesc site-uri de știri, dar tot parcă nu mai sunt „conectat cu lumea”. Aștept să se mai relaxeze pandemia, să mai ies și eu din casă. De aceea, multe din textele mele sunt pline de întrebări. Chiar nu știu!  De exemplu, azi.

Cred că ați văzut știrea cu Chivel Porumb (azi am aflat că există nenea ăsta).
Dacă nu, n-ați pierdut mare lucru. Un prost care a băgat el texte de jmeker la pensionari. Atât îl duce capul, să se ia la trântă cu pensionarii (zici că e boxerul din LIDL). Până aici nimic nou, un prost care se crede deștept. Cunoaștem, doar trăim în România.
Dar am citit că gagiul a fost „însărcinat cu afaceri al României în SUA„, și asta m-a mirat.

Ce afaceri are România în SUA, de e nevoie de „însărcinatul” ăsta?
Explicați-mi ca la proști, de ce e nevoie de „consilier economic” român în SUA. Să ce?

Căutând poze cu prostul sus-amintit (sunt doi sus-amintiți; nu e vorba de mine, ci de celălalt), am dat de textele de mai jos:

Mulțumim domnului dr Chivel Porumb – Ministru Consilier și domnului Răzvan Dumitrescu – Consilier Economic de la Consulatul României la New York pentru că au fost alături de noi la deschiderea „Summer Fancy Food’.
Suntem mândri că am reușit, din nou, să ducem simbolurile românești — ia și drapelul legat la gulerul borcanelor cu Magiun de prune Topoloveni în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și să arătăm străinilor că suntem un popor cu tradiție și cultură gastronomică.

Topoloveni vinde mult gem de prune în SUA?
Dacă oprim 10.000 de americani pe stradă (ei sunt 320 de milioane), măcar unul din ei a auzit de Topoloveni?
Mai mult, au idee unde e România pe hartă, cu capitala la Budapest ?

Continuăm:

Joi, 15 decembrie 2015, RABC a găzduit împreună cu MIC & Associates – „Vinurile fermecătoare din Transilvania” un eveniment de marketing și PR dedicat Vinăriei Jidvei din România. Evenimentul a avut loc la Hotelul Trump – Restaurant Koy din Tribeca.
au participat Ion Jinga, ambasadorul României la Națiunile Unite și doamna Dana Jinga, dna. Ioana Costache, consul general al României la New York, domnul Chivel Porumb – consilier pentru afaceri economice și de domnul Răzvan Dumitrescu, consul economic al României la New York.

„Consilier pentru afaceri economice”… Câte vapoare de Jidvei au plecat spre Statele Unite în ultimii 5 ani?

Continuăm:

Firmele din județ cuceresc America, deschizând oportunități de afaceri fără precedent
În perioada 7 – 17 noiembrie 2019, reprezentanți ai 13 firme din Timiș, membre ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, au participat la o misiune economică în Statele Unite ale Americii, la New York.
La Consulatul General al României de la New York, la prima întâlnire, delegația a fost primită de E.S. Domnul Cătălin Radu Dancu, Consul General, și Dr. Chivel Porumb, Ministru consilier pe probleme economice, iar discuțiile au vizat în principal situația schimburilor comerciale și a cooperării economice bilaterale.

Din 17 noiembrie 2019 până azi, au venit multe firme americane la Timișoara?

Dacă vreo firmă mare din State vrea să vină în România să angajeze 10.000 de oameni să împacheteze fum, e nevoie de input-ul lui Chivel, se duc întâi să le explice Chivel cum stă treaba? Câte firme din lista aceasta au fost consiliate de Chivel înainte de a veni în Romania?

Ce exact face „consilierul pentru afaceri economice” al României, o țară de desculți, în SUA? În afară de chelnerie, zic, în afară de asta.

Am citit undeva că vindem arme, dotăm armata americană cu cartușe. Atât știu că „furnizăm americanilor”. Altceva? Ce exportăm în SUA, de există acolo „consilier economic”? Atenție, e al Statului Român, nu e al prietenului meu care are atelier de reparat imprimante în Missouri, sau al fostei colege de liceu, dentist în Boston.

Ce face un consilier din ăsta, care e programul lui zilnic?
Oamenii aceștia au raport de performanță, să își justifice activitatea acolo? Care sunt indicii de performanță al unui „însărcinat cu afaceri al României în SUA”?
În acest caz punctual, care sunt indicii de performanță ai lui Chivel?

Sunt un prost care stă închis în casă, într-unul dintre cele mai sărace județe din România. Mănânc mâncare produsă în Afganistan, îmi fac singur gemul de prune (n-am eu bani de Topoloveni, ca americanii)… chiar nu știu ce face un „însărcinat cu afaceri al României în SUA”.
Spionaj? E „securist”?
Și cu ce se ocupă un „securist” al unei țări de desculți în cea mai puternică țară din Lume? Altceva în afară de a se lua de pensionari pe net, zic…

P.S.: Chivel e masculinul diminutiv al CHIVÚȚĂ?, chivuțe, s. f. (Fam.) Femeie (de obicei țigancă) care se ocupă cu spoitul caselor cu bidineaua.

P.S.2: Catavencii o ard enigmatic: „Tot la New York se află și acoperitul Chivel Porumb, însărcinat teoretic cu afacerile, dar în realitate însărcinat cu altele.”
Cu care „altele”!? Iar ne credem mari securiști și spioni? Amuzant. Rezolvați, bă securiștilor, budele din curțile școlilor sătești, că vine iarna, apoi să o ardeți că sunteți importanți! Securiștii celor mai proști oameni din UE… Sunt ei „acoperiți”, „importanți” în State. Șpioni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Apropos de PS2 să ne amintim de Cornel Ivanciuc și de această știre https://www.curentul.info/politic/lista-lu-secu/

    00
  2. Mhai cristici, tu acum descoperi romanii si ‘calitatile’ lor ? 😀
    Ăsta e un alt kkt care suge bani publici…
    Aia e.

    00
  3. Dem Rădulescu ar fi vîndut mai multe arme dacă era numit în acel post.

    00
  4. E ruda/prieten cu cineva Pivel Chorumb asta, nu se poate altfel…

    00
  5. Pai cum, nu ai invatat la orele de educatie civica scopul si indatoririle consilierilor economici atasati ambasadelor si consulatelor romanesti?
    Nici eu.

    00
  6. Hai măi că e plin de români în SUA care ar mânca și ei ceva ca de la mama de-acasă. Produsele românești sunt puține, deci e loc de mai multe. Am mai mulți prieteni în Chicago care îmi spun că își iau produsele de la magazine poloneze că sunt cele mai apropiate ca și gust de cele românești (inclusiv pâinea), cele americane fiind execrabile. Deci da, este loc destul în acea piață mare și pentru gemul de Topoloveni, dacă gemul de gutui „Cristici” nu vrea să depășească granițele aceste minunate și încuiate țări!

    00
    • Si e nevoie de „Chivel”, nu? Fara „Chivel”, cum ar mai manca americanii-romani gem?
      Care sunt beneficiile unui intreprinzator roman, daca trece pe la Chivel? Care e avantajul meu ca producator de gem de gutui – cu gutui din Afganistan, bineinteles – daca ma duc sa ma consilieze Chivel?

    • Nu este nevoie de Chivel, este nevoie de „un om” de legătură. Un simplu cetățean de la țară nu are deschidere , sau nu cunoaște legislația americană și îi este foarte greu să își facă intrarea pe piață. Așă că merge frumos la consulat, ia legătura cu consilierul economic, care îl îndrumă. Asta este teoria. Acum că peste tot sunt căpușari sau profitori nu ai ce face. Pentru asta nu trebuie să treci granița.

      00
  7. Chivel in engleza se citeste Civil, deci clar insinuarile alea nu-si au rostul

    00
  8. Nu mai, n-ai inteles. Omul este literalmente insarcinat cu altele. In SUA si barbatii pot fi insarcinati. :)

    00
  9. Chivel adica Șivel? :) cristici tu care ai locuit in Turcia zi si tu, tipul cu sageata, mustata regulamentara, nu are cap de turc 100%?

    00
    • Ba da! :) Zici ca e Dursun, fiul tiganului la care dadeam eu cu ghebul (la propriu, caram baloti) in 1998.
      Interesant – si am materiale de facut un text aici – e ca acum vin turcii din Istanbul sa lucreze la noi. Am vorbit cu un tip de la o saormarie de pe langa spitalul Cotea in Bucuresti (recomand saorma aia; scumpa, dar buna)… saormar turc, din Istanbul.
      – De ce la noi? Stii, pe vremuri noi munceam la voi. Eu am lucrat in Kokasinan, in Aksaray, Topkapî…
      A zambit:
      – Acum, s-au schimbat treburile, acum venim noi la voi la munca…

      00
  10. Are omul un post caldut fara responsabilitati si apari tu sa te iei de el. Rusine sa iti fie!

    00
  11. „Tot la New York se află și acoperitul Chivel Porumb, însărcinat teoretic cu afacerile, dar în realitate însărcinat cu altele. Chivel face parte din fostele planuri ale SIE de a lucra în folos propriu de la adăpostul imunității diplomatice. În 1998, pe cînd opera în Canada, Chivel a fost arestat după ce a acostat o polițistă care se deghizase în prostituată. Chivel, care, după nume și aspect, pare să aparțină unei etnii obișnuite cu ghiulul și manelele, a folosit la agațament mașina Consulatului din Toronto, ca să arate lumii întregi că securiștii noștri sînt nu numai derbedei, ci și incredibil de proști.

    Vă întrebați cam ce servicii economice a făcut României Chivel de la New York? Nu vă mai întrebați degeaba. În clădirea Consulatului României, de la intersecția străzilor 38 și 3, nu miroase doar a ceapă prăjită și a mujdei. Pute de la distanță a prostie și securism.”

    Ce bine am ras. :)))

    00
  12. În timp ce frunzăream pe aici, mi-am dat seama că eu pronunțam în cap numele ilustrului domn drept ”Șivăl Porumb”… Mă scuzați.

    Mx

    00
  13. Pentru P.S.2 (comentariu reluat, cel anterior nu a intrat pentru că, presupun, pusesem un link în el): să nu uităm de Cornel Ivanciuc, neînfricatul luptător împotriva Securității

    00
  14. Astia sunt cei care se infruptau din targurile internationale facute pe banii ministerului economiei, cele pe care le-a oprit Nasui de s-au enervat toti, ca nu mai prezentam produse la targuri internationale… de parca Hugo Boss a venit in Ro ca a vazut la targ international… sau alte faze de genul.

    Chivel e doar alta sageata care a ajuns acolo… probabil isi da dreptul periodic.

    00
  15. direct de la americani statistici despre importurile din Romania, https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4850.html care in ultimi 5 ani au fost de peste 2.400.000.000 $, adica vreo 2.000.000.000 Euro sau daca calculam la numar de salarii medii 1.000 euro fiecare, se pot plati 80 mii de angajati anual.
    Un atasat economic sau consilier economic e foarte important intr-o tara straina daca isi face treba cum trebuie, daca tu crezi ca se ocupa doar de importul de gem si de distributie e liber fiecare sa aiba o parere.
    Din pacate Romania duce lipsa de oameni pregatiti pentru astfel de locuri de munca. In principal acest loc de munca face legatura intre anumite departamanente sau institutii ale ambelor state cu firmele private.
    Care sunt indicii de performanță ai lui Chivel? exporturile Romaniei de peste 2 miliarde $ anual. Nu doar a lui personal, un intreg departament.

    00
    • „Principal Romanian exports to the United States are fertilizers, insecticides and pesticides, industrial machinery and equipment, metals and metal products, textiles and footwear, and civilian aircraft engines.”
      Daca maine moare Chivel si tot departamentul lui de chivuțe (adica, spoitorese, de obicei tiganci), nu se intampla absolut nimic pe piata import/export a relatiei Romania-SUA.
      Nu e ca si cum balanta aia creste anual, sau se diversifica. Au contract de exportat caca-maca, aia e, se exporta caca-maca.
      Mi-ar placea sa citesc un raport mai amanuntit, nu cifre. Un raport cu texte de tipul: „In ultimii 5 ani am adus X firme americane in Romania”…

      „Care sunt indicii de performanță ai lui Chivel? exporturile Romaniei de peste 2 miliarde $ anual.”
      Nu. Indicii de performanta ai lui Chivel sunt ce a facut EL, in timpul lui, pe postul lui. Nu ce face Romania de multi ani, de dinainte de Chivel… Chiar si ce a facut Chivel, trebuie comparat cu ce au facut altii, pentru a vedea ce om e, de fapt.
      Sa ma explic mai bine: cate vedete ProTV au ramas vedete, pe acelasi val, dupa ce au parasit ProTV? Asa si Chivel. Cine e Chivel, singur, ce-i poate capul? Am putem trage niste concluzii despre cat de bun diplomat e, daca observam ce texte baga in privat?

      00
    • in ultimii 10 ani exporturile Romaniei catre state s-au dublat. Ai impresia ca alesi romani le place sa iasa cu rapoarte si sa explice ce si cum au facut?
      Andrei Muraru e primul amasador in state care spune ce a facut aproape zilnic.

      00
  16. În mod normal ”însărcinații” ăștia sunt spioni, contrainformații, etc… În mod normal. La noi sigur sunt oameni cu conexiuni unde trebuie, care sunt trimiși acolo să frece duda pe bani mulți.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube