Bricolaj: nedumerire

Deja devine o curiozitate. Am fost să iau parchet și am ținut cont de ce ne-a indicat meseriașul că trebuie (12mm) și ce i-a plăcut soției. M-a întrebat la ghișeu a doua oară dacă am toți banii ca să plătesc. Ce plm, sunt oameni care se duc să cumpere și nu știu dacă au bani să cumpere ce au comandat?

Am basculat într-o zi masiv. Am demolat o bucată de beton, că scara a fost făcută pentru pitici. Am luat niște lemn. Am dat cu rindeaua pe el. L-am tăiat corespunzător. L-am dat cu lazură. La final de zi, parcă nu făcusem nimic

Am o magazie din OSB. Vopsesc OSBul, schimb acoperișul, all good. Descopăr după aia că e cam mică pentru ce am eu nevoie. OK. O lungim cu 2m. Fac planul, comand materialele, vin, ne apucăm de treabă. Meseriașii se uită la mine. Băi Vali, ești sigur că ai luat bine? Da, am măsurat de 2 ori, ce naiba. Băi, ești sigur? Uitasem să aduc 4 bare de fier de acasă. Le aveam, le inclusesem în plan, dar nu le adusesem.

bricolaj-28

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Ai nevoie de „medicamente cu nume de discoteca”. 40+

  20
 2. De ce ai pus poza cu instrumente financiar nebancare care ajuta la recuperarea creantelor in domeniu IFN-urilor „colt de bloc”?

  Comentariu apreciat.1592
 3. Daca sunt meseriasi adevarati nu au nevoie de alea 4 bare :)))))

  Comentariu apreciat.1071
 4. poate voia sa-ti bage un credit d-ala cu rate egale direct la ei in magazin. cred ca o gramada isi iau asa materiale…

  Comentariu apreciat.431
 5. Merita banii clestele ala din poza?

  81
 6. Eh, se mai uita si ei la moaca omului, la port :))))

  221
 7. Well, pe mine mai nou ma suna BCR în fiecare luna sa imi spuna ca urmeaza plata ratei si sa ma intrebe daca am bani si pot plati. Kind of creepy, ar putea sa se uite in cont, efectiv.

  10
 8. In legatura cu parchetul, le recomand cititorilor tai parchetul de vinil. Cea mai mare descoperire a omenirii de la roata incoace. Am schimbat total baia.

  https://photos.app.goo.gl/2cdoGnN9DxqyXEyM9

  (Disclaimer pentru cei cu observatii: bateria de la cada si oglinda le schimb peste o luna. Inca ma gandesc daca am nevoie cu termostat sau fara)

  Se monteaza direct pe gresie, fara adeziv, se taie cu cutter-ul. E subtire, 4 mm nu trebuie taiate usi, are sistem click.
  Daca puneti pe gresie si vreti cu adeziv luati cu banda dublu adeziva sau luati adeziv pentru parchet pe baza de alcool. Cel pe baza de apa se usuca greu, substratul trebuie sa fie poros si gresia nu e.

  Eu l-am montat folosind un cutter, o ruleta si o rigla de lemn. A durat 2 ore (si 6 ore sa demontez cada, ca am lipit-o cu Sikabond acum 10 ani)

  Folosesc doar silicon de la Sika, merita toti banii (am folosit pana acum in tot apartamentul 8 tuburi de silicon, am devenit expert in silicoane)

  20
 9. Intrebare cumva off-topic: ti-ai cumparat casa noua pentru voi? Sau vrei sa faci ceva de genul fixer upper?

  67
 10. La parchet/gresie/faianta/lambriu la pachet e posibil sa se trezeasca clientu ca n-are toti banii pentru ca se uita aiurea la preturi (de exemplu pretul scris mare e pe metru patrat nu pe cutie/pachet si cutia are mai mult de 1mp). Si probabil au fost unii care nu stiu cu matematica…

  242
 11. Da. Clasic. Sunt o gramada, dar crede-ma ca o gramada care nu stiu sa citeasca un pret. Deci omul ala intreba pe buna dreptate. Are zilnic o multime care nu stiu sa calculeze si vin la ghici. Poate sa iti confirme oricine are un business de retail.

  81
 12. Unde poti lega cu sarma e si pacat sa irosesti cateva cuie sau suruburi ! :))) Astia-s adevaratii meseriasi

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.