Nedumerire și dezorientare în rândul influencerilor

Mai mulți influenceri au dat share la postarea asta a lu Sînziana Sooper (cealaltă Sânziană, aia care nu știe să vorbește și care face reclamă la vodcă, deși ea e vegană).

“E o tensiune în aer, oamenii sunt nervoși și se consideră îndreptățiți să te jignească doar pentru că exiști.“

Hai să vorbim despre asta. Hai să ne întrebăm de ce înjură lumea influencerii, că Sînziana nu o face, ea și restul au impresia că lumea a cășunat pe ei din nimic și îi înjură gratuit. Doar că nu e așa. Influencerii sunt înjurați pentru că:

 1. mint porcește. într-o zi se prezintă într-un fel, în altă zi în alta. social media trebuia să fie un mediu diferit de TV. voi sunteți, teoretic, oameni normali, nu aveți vreun talent anume, ați ajuns urmăriți pentru că erați diferiți de cei care erau prezentați în media clasică. nu sunteți actori, nu sunteți muzicieni, nu sunteți fotomodele, iar accesul pe TV era limitat. răspunsul influencerilor: da, e bine că s-a democratizat și că oricine poate fi vedetă, dar nu mai vreau sinceritatea cu care mi-am construit brandul, acum vreau să spun orice îmi aduce bani.
 2. fac reclamă la produse în care nu cred și pe care nu le folosesc. a fost ieri lansare Oppo cu Ceușan, Grebenișan și Buhnici, toți trei notorii folositori de iPhone. și asta doar ieri, dar sunt mii de exemple de acest gen. publicul începe să se prindă. Buhnici se dă eco, dar a venit Ruris cu mașină pe benzină, doar nu era să refuze că e contra principiilor lui? păi ce, copiii lui mănâncă principii? Morodan face pe contesa, dar avea recent ceva reclamă cu ceaiuri de doi lei de la farmacie.
 3. fac reclamă la produse dubioase. și insistă cu reclama după ce află că sunt dubioase. cazul Plush Bio e de manual. toți influencerii care promovau așa ceva au blocat sau șters mesajele celor care se plângeau și până nu a ajuns în presă nu s-au oprit din a promova brandul. de pastile de depresie sau de drakemall s-a mai scris.
 4. fac reclamă când nu e cazul. mai jos aveți exemplu cu Maticiuc fiind special. e ok că promovează Yoop, e adult, are public adult, e diferit față de ce face Mimi. Pestrițu la fel. ieri plângea de sărea cămașa de pe ea, azi bagă reclamă. Ceușan la fel, ba era #muted, ba avea de promovat Oppo.
 5. mai scapă în butoiul cu bani de la politicieni. i got nothing.
 6. au păreri imbecile. din nou, lumea nu așteaptă de la voi să fiți vreo lumină, dar măcar să nu fiți proști. Dorian Popa vorbea de conspirații, speciala de Grebenișan vorbește de cărămizi lăsate intenționat, Buhnici lătra că coronavirus e fals și că n-ar trebui să se anuleze nimic, că pierde bani, Sânziana Negru spunea că ea n-are nici obligație față de cei care o urmăresc, ea doar promovează produse, e treaba lor să afle dacă sunt bune sau nu.
 7. sunt ipocriți siniștri. toți avem o doză de ipocrizie în noi, dar la voi e exacerbată (Sînzi, cuvântul ăsta complicat înseamnă “multă”). și nu doar asta, dar pe oameni îi râcâie foarte mult că faceți bani promovând produse care contravin propriilor principii. azi spui că black lives matter, peste 2 ore sări cu promovările. azi spui că tu ești sinceră, mâine promovezi mizerii pe care nu le folosești. azi spui că ești ecologistă, mâine arzi plastic în rezervație. azi spui că ești vegană, mâine promovezi vodcă sau whiskey. azi spui că folosești Samsung sau Oppo sau Huawei, când nu e lumea atentă, te întorci la iPhoneul tău. azi spui că vrei o Românie mai bună, mâine parchezi pe trecerea de pietoni.

 

Nu, instastories nu vă face bine. Da, toate/toți sunteți acolo, că trebuie să rămâneți în atenția oamenilor, dar tot asta v-a și arătat cum sunteți de fapt. Goi, găunoși, falși și mizerabili. Analfabeți. Răi. Bârfitori. Lumea asta vrea de la voi, să nu mai fiți mizerabili. Nu reclama deranjează, nu ifosele, nu părerile imbecile, să nu mai fiți mizerabili.

Nu, nu sunteți fotomodele. Ele apar, promovează produsul, dispar. Nu au păreri. Nu există în afara scenei. Dacă pretindeți că asta sunteți, ciocu mic, nema instastories, nema păreri despre blacklivesmatter.

Scurt ghid înainte de a spune ceva, pentru a nu mai primi hate:

 1. am gândit părerea asta?

Scurt ghid de a promova ceva, pentru a nu mai primi hate:

 1. e ăsta un produs bun/util?
 2. eu folosesc produsul ăsta?
 3. urmăritorilor mei le-ar plăcea produsul ăsta?

Ca să închei, nu, oamenii care vă critică nu vă vor răul, dar sunt sătui de mizerii. Și perioada asta de carantină a accentuat sentimentul ăsta. Oamenii au stat închiși în casă, cu joburile în aer, cu credite, cu probleme de tot felul, și voi vă plângeați că pierdeți bani, de parcă erați singurii din lume cu problema asta. Voi erați importanți. Voi. Nici un pic de empatie, nici un pic de bun simț. Lătrați că vă pasă de comunitatea voastră, dar știți că nu e deloc așa.

ps: am râs la tentativa lui buhnici de a ieși înaintea furtunii, dându-se singur în gât. bietul de el. bubele lui sunt cu totul altele, nu ce încearcă el acolo…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

80 comentarii

 1. „..și voi vă plângeați că pierdeți bani, de parcă erați singurii din lume cu problema asta. Voi erați importanți. Voi. Nici un pic de empatie, nici un pic de bun simț.”
  Practic diferentele intre ei si preoti, la faza asta, nici nu exista. Ah si actorii, gen Maia Morgenstern, care au luat fata tuturor.

  00
  • O întrebare simplă: oare de ce nicio chiloțăreasă, lăudătoare de plushbio, influensără, niciun Buhnici, niciunul dintre lache flaușați nu dau o replică, nu vin pe aici să comenteze, să lase un răspuns?
   Că dă lumea în ei ca mobra în gâște, pentru că sunt niște mizerii ce vad doar bani de la firme și să fie urmărite de idioți, care consumă ce promovează.
   Ce dau ei pe instastory e nimic. Să apară într-un mediu unde nu dețin control și nu pot șterge comentarii și bloca conturi, să fie bine ca să nu fie rău.

   00
  • Ca mobra-n gaste.. asta e noua pentru mine. Altfel, Vali are dreptate, scandalul cu Plushshite e de manual. Am incercat sa ma uit la linkul dat de Vali cu Sely in vizita la… n-am putut sa ma uit mai mult de un minut. Fortat din toate incheieturile si fals. patetic. de 99% din inflenserii sufletului am auzit aici, pe blog pentru prima data.Exceptie Buhnici pe care l-am si vazut pe viu la o prezentare, omul mi-a lasat o impresie de fake it till you make it. Ma intrebam ce comision o fi primit pentru alea 10 minute, asta in 2015.

   00
 2. Viața e prea scurtă ca să urmărești influenceri.

  Ești puțin cam fratele fiului risipitor în articolele astea. Nu îți înțeleg indignarea. Cine te obligă să urmărești influenceri ca să te saturi de mizeriile lor?

  Întreb nu pentru că îți doresc răul, ci pentru că ai putea să-ți bați capul și tastatura cu oameni mai interesanți. Înțeleg că fiecare cu fetișurile lui, dar la ce te ajută critica asta peste gard? Te face să te simți mai vertical, mai bun, mai corect, mai neîndreptățit?

  00
  • trebuie și cineva influent care să dea cu barda în ăștia.

   00
  • taie influenceri si pune politicieni. vezi dacă dă bine.

  • Chestia asta se întâmplă de mai bine de 10 ani, când Zoso şi-a asumat rolul de watch-dog al industriei.

   busted

   00
  • M-am găndit și eu la un moment dat „boss, de ce apar toți ratații pe site?” și între timp a venit răspunsul „ca să nu făcem ca ei”.

   Also, ăsta blogul lui, scrie ce vrea. Dacă e pasionat de „hatereală”, jtie să scrie și lumea citește, se mai schimbă câte ceva, plm, câștigă toată lumea.

   00
  • e important sa fie si cineva ca zoso care atrage atentia asupra unor lucruri, nu doar pupatori in fund.

   00
  • @vali: Le acorzi prea multă importanță influencerilor. Dar mi se pare interesantă paralela cu politicienii. Care ți se pare mai adevărată: influencerii se comportă mai mult ca niște politicieni, sau politicienii se comportă mai mult ca niște influenceri?

   00
  • M-am saturat de astia care o are cu „pana sa citesc la tine, nici nu știam cine e Ceusan/Grebenisan/Sânziana etc”.
   Bre, dacă voi nu ați auzit, asta nu anulează zecile sau chiar sutele de mii de oameni care ii urmăresc. Toți ăștia, nimenii astia despre care scrie zoso, sunt extrem de urmăriți. Doar pentru ca voi nu ii urmăriți, nu înseamnă că ei nu au influenta, ca nu fac rau, ca poate copiii/nepotii voștri nu ii urmăresc. Când mai vedeți copchii pe la prieteni/frati/rude cu tot felul de comportamente și joculețe stupide, fredonând mizerii de pe Tik Tok, în loc sa va scărpinati în cap ca „hăhă, generația asta…” și sa treceți mai departe, gândiți-vă de doua ori, sunt șanse mari ca aia mici sa învețe fix de pe Tik Tok-ul vreunei mizerii gen Mimi care, printre altele, înghite prezervative pe camera. La liber, pe YouTube, unde ii lasati voi pe copii sa se joace când sunteți la restaurant și vreți niște liniște.
   Nu mai fiți ignoranți.
   Plus. Zoso lucrează în industria asta. Dacă ar fi fost la fel de ignorant ca voi, probabil nu ați fi auzit de el pana acum.

   00
  • In afara de Bucnici, pe care il stiam de la Pro, nu auzisem de niciunul din influentatori inainte sa citesc despre ei aici. Acum numele lor imi sunt familiare, si Ceausescu, si Ici si Pestrita. Dar tot nu i-am urmarit vreodata, nici nu stiu unde ii gasesc. :)

   00
  • @Laurra: …sunt extrem de urmăriți pt că lipsa de educație își spune cuvântul iar legat de ce ai scris…Eu aici am auzit prima data de „principesele” Rromaniei indiferent de sex…de ce? Pt că YouTube la mine e setat să-mi arate trendul din alte meleaguri, pt că teveu’ există doar pt Netflix sau HBO go…iar știrile de pe phone vin doar de unde vreau. Pt că am un job care nu se intersectează cu cârnați și dive și pt că m-am retras la țară scârbit. Pt că, cu fiecare zi ce trece îmi e tot mai greață că sunt român și îmi e tot mai greu sa cred că, compatrioții mei sunt așa cum sunt. D’aia am dat eject la aproape tot de vreo 10/12 ani ! D’aia nu știu! Te face sa te saturi asta? …De ce? Că tu trăiești online și ești mai „informată” in domeniu?… te face să ne vezi mai oacheși? Îți creează un fel de piedestal?
   Eu sincer te compătimesc că stii de vreo Sânziana, că dai click pe vreo știre cocalara, sau search pe subiect, că citești așa ceva.
   ….în ceea ce privește pruncii, stimabilă…atât Microsoft cât și Google îmi oferă posibilitatea să îmi protejez copilul atunci când e online…iar pe la rude și prieteni e cam greu sa audă… dacă-s cocalari îi cam triez în ultima vreme.

   00
  • Adrian felicitări, dar da, fix de astia ca tine m-am saturat. A zis pe aici zoso ca oamenii sunt deștepți și ca TREBUIE sa ii urmărim toți? Am zis eu ca ii urmăresc pe toți? Nu. Am zis ca sunt, din păcate, foarte urmăriți. Și ca dacă îl citești pe zoso, care conștientizează ca nu își va putea nici el urmări odorul toată viata prin online, te vei lovi și de astfel de specimene. Doar pentru ca le ignori, nu înseamnă că ele nu exista. Asta era punctul de vedere. Nu ca sunt eu informata despre existenta lor sau nu. Ci ca accept sa vad ca se discuta despre ele pentru ca, vreau nu vreau, ele reprezinta un trend, și nu ma cred mai multa și mai importanta decât sutele de mii de oameni care știu de existenta lor. Atât. Nu va mai credeți buricul pământului și genii neînțelese și superioare doar pentru ca nu mai consumați deloc, și nu doar ca nu mai consumați, ci v-ați baricadat de fenomenele curului care se intampla in România în online și nu numai. Doar fiindcă nu știi de existenta prafului di spatele noptierei tale, nu înseamnă că el nu exista acolo.

   00
  • @Laurra: Laura, dragă, poate că sunt ignorant în ce privește fenomenul influencerilor pentru că mi se pare că e doar o modă care va trece așa cum au trecut atâtea altele (în ’90 probabil ai fi zis că metaliștii strică tineretul, iar în 2000, hip-hop-ul).

   Și pe mine mă enervează cum și pentru ce aleg oamenii să folosească platformele de socializare, dar nu cred că soluția e să arătăm cu degetul și să spunem „așa nu”, ci mai degrabă acordând atenție acelor lucruri/idei/persoane pe care ne-am dori să le vedem mai mult în jurul nostru.

   Încearcă să observi, te rog, cât de mult ne concentrăm, în general, ca societate, pe a scoate în față exemplele negative, accentuând-le și mai mult notorietatea. Dacă crede cineva că publicitatea negativă aduce ceva în direcția pe care și-o dorește, atunci pot să îi zic că pleacă de la o premiză greșită și își pierde timpul.

   Tocmai pentru că lucrează în industria asta aveam pretenții. Dar e ok, fiecare face cu timpul său ce consideră mai bine.

   Te pup!

   00
  • @Laurra:
   stimabilă am două dileme!
   1. Cum puii mei sa nu pricepi cateva fraze scrise în limba română și să îmi scrii tot același căcat la care ți-am mai scris o dată formulat altfel? unfuckingbelievable!!!
   2. Adrian sau arădean tot una? WTF madam? E bine totuși că ai pretenții!
   …in rest nu înțeleg de ce îl tot bagi pe zoso in discuție? Înaintea textului am scris @Laurra deci ti-am SCRIS ȚIE NU LUI!!! PRICEPI CUM FUNCȚIONEAZĂ secțiunea de comentarii? Nu? Ar cam fi cazul in anul Domnului 2020!
   Apoi e ceva rău că am aflat de aici de niste subiecte sau că îl am la feed și așa mai aflu și eu cine e morodan say mimi? Ce legături faci? Ți-am scris eu că e de condamnat că scrie de pupezele alea? Ce-l tot perii atât? Ți-am spus de ce nu știu EU. Atât!

   …in fine daca nu ești capabilă să înțelegi ce-ți scriu si să-mi răspunzi on topic nu e rușine… dă-mi dislike sau insultă-mă. Mă enervează mai puțin decât impresiile pe nimic.
   … știi că cum îți zic? 😉

   00
 3. „azi spui că ești vegană, mâine promovezi vodcă sau whiskey”

  eu nu înțeleg care-i contradicția aici.

  00
 4. influencerii sunt noii jurnalisti, adica 95% niste cacati.

  00
 5. De când influuențăru’ nambăr oan, Steve Jobs, a zis că lumea ie proastă și nu știe ce vrea, trebuie doar să dai impresia că ai un produs exclusivist (adică scump și greu de obținut), nu urmăresc soșiăl network. Așa că nu știu cine sunt ăia, orice reclamă sau sugestie o raportez ca fake news sau conținut nepotrivit. Recunosc am Facebook 😔, dar doar pe telefon, lite fără messenger. E așa de bine.
  Vali prin articolele astea speră să schimbe măcar 4 oameni (are un articol, poate pune el link), iar de când am citit acolo încerc să fac la fel, cu prietenii, colegii, rude. Uneori îmi reușește…..

  00
 6. Ca sa nu mai vorbim ca de ce sa pui link la contul de unde ai furat imaginea? Probabil nu merge photoshopul sa stergem numele si de pe poza. Dar din cate am vazut asta e practica curenta la noi.

  00
 7. NOU
  #22

  Cartofii „ie vegani”, deci vodka/votca e vegană; cerealele „ie vegane” deci whisky/whiskey e vegan. Orice alcoolic e vegan, deci orice vegan e alcoolic. :D :D :D

  00
 8. Cu punctul 7 ai cuprins esenta acestor nulități si ii poti rezuma la o caracteristică dominantă. Deja pe multi i-a apucat o disperare vizibilă ca nu mai vine banutu asa usor. Sper sa se fi prins si unele companii mari si serioase ca banii platiti acestor creaturi mediocre sunt aruncati, ei fiind urmariti de cele mai multe ori de copilasi influentabili care nu cumpara mai nimic din produsele carora le fac reclama parapantele astea tip Grebenisan sau Ceusan.

  00
 9. deci daca se tine webstock anul asta tot in influentari dai…anu trecut le-ai desfacut dopul ca sa intre mai bine

  00
 10. OPPO – chinezarie la pret de iPhone, numai cei care vor sa faca rapid un ban merg cu „influenceri” faliti

  00
  • nope, astia chiar inoveaza. In plus, Oppo e pe piata electronicelor inainte de boom-ul cu telefonia mobila.

   00
 11. buhnici zicea ca nu intelege cum beau oamenii suc negru cu acid si mananca junk food si apoi a facut reclama la In-N-out burger cu sucul negru pe masa. Dupa ce i-am scris de ipocrizie mi-au sarit latraii lui in cap, el bineinteles ingnorandu-ma. asta e, daca nu promovezi toate cacaturile nu faci bani de tesla.

  00
 12. Da, l-am observat și eu pe buhnici, deși ajung la el tangențial, cu motocoasa și mașina de tuns iarba de la ruris. Cand sunt atâtea alternative pe acumulatori el vine cu jegurile de la ruris.

  00
  • Buhnici ar promova asiduu si un rahat de caine, daca se gaseste cineva sa plateasca pentru asta.

   00
  • dacă makita nu dă bani, makita nu papă reviewuri bune.

  • Eu-s țăran cu Hikoki pentru uz profesional. :(
   Nici ăștia nu au cotizat.

   00
  • Bai terminati cu suedejia aia de ruris. Un jmecher din craiova, insurat cu fata unui securist, care le aduce bucati din china ca sa scape de taxe, le lipeste niste etichete si le vinde unora care cumpara si dupa aia se informeaza. Daca ar avea mai multa minte si s-ar uita mai atent prin magazinele de bricolaj ar vedea ca mai sunt pe linga utilaje 99% similare dar de alta culoare.
   Si mai interesant mi se pare cum cumpara cate unul mandru tare un gunoi de ala de motocoasa cu nu stiu, aprox 400 lei zic dar nu-l duce capul sa constate ca-l costa benzina pe care-o foloseste intr-un an mai mult decat a dat pe utilajul nou. Pentru ca … tehnologie.
   Hai, astept mandrii posesori de ruris, dac si care-or mai fi.

   00
  • Vorbiti de Buhnici – ce pretentii aveti?
   De gherla cu Amazonienii ati uitat? A avut live de 2h (parca?) in care ii facea reclama unui tepar.
   Participa in live-uri unde sunt invitate actrite porno, de care sa faca misto si apoi oops, mi-a intrat fetita in camera si nu vreau sa stie de tine, e hai ca a plecat hai sa mai fac o gluma de autobaza.
   Asta in timp ce pe Cavaleria incep sa apare poze cu dezbracate iar sotia e imbufnata ca de ce lumea comenteaza, ca ce e frumos si lui Dzeu ii place…

   00
 13. Daca tu esti vegan, dar ti se propune sa faci reclama la vodka, cred ca problema mai mare e la cel ce te propune. Si fara sa iau apararea pipitelor care au cont de instagram (inflatulenceri sau cum li se zice).

  00
 14. Inainte de carantina incercau sa impacheteze mesajul publicitar in altceva prin calatorii, evenimente, etc. In timpul carantinei au ramas cu prosopul in cap in varful patului sau pe orice forma de terasa/balcon si au inceput sa ne bage produsele pe gat, ca nu mai aveau cum sa le „impacheteze”. De aia s-a observat atat de usor toate ipocrizia si minciuna.
  Unfollow si adio, daca am invatat ceva din pandemia asta e ca timpul si energia sunt limitate, putine lucruri chiar conteaza si nu are rost sa pierdem vremea cu astia.

  00
 15. care face reclamă la vodcă, deși ea e vegană

  Nu vad unde e conflictul, vodca Absolut e certificat vegana.

  …captain Useless Comment out

  00
 16. Care e problema cu veganii vs. votka ?

  00
  • Vegani cred că au un stil de viață sănătos și eco. Vodka nu se încadrează

   00
  • ATAT ?!?
   Sigur nu-i ceva mai hardcore, gen cumva prin procesul de fabricare a votcii au de suferit puii de vulpe polara din siberia ?

   00
  • M-a facut sa caut „is vodka vegan?” pe google. Am descoperit ca e printre putinele bauturi alcoolice unde poti fi 100% sigur ca e vegan (spre deosebire de unele vinuri/beri). Nici eu nu m-am prins care e legatura intre vegan/vodka. Daca ne-ar lamuri cineva, that would be great.

   00
  • Eu stiu ca veganii sunt aia care nu folosesc nimic de origine animala pt hranire si trai efectiv. Gen, nu iau sandale din piele, geanta cu blana etc

   00
  • @Corco exact. Inca astept o explicatie, legatura cu votka…

   00
  • mahorcu… la producerea vodcii nu sufera puii de vulpe polara nigeriana si/sau amazoniana.

   cum? nu exista vulpe polara in nigeria sau amazon? PAI VEZI?!?

   00
 17. Trebuia să faci și un filmuleț să poată și publicul țintă să te urmărească că e mult text si pentru mulți din e cred că e greu

  00
 18. Zoso , esti hater in legatura cu unii influencerii, te urmaresc de multi ani si observ ca printre multe subiecte bune pe care le abordezi, uneori ai o ura nejustificata din punctul meu de vedere pentru unele persoane, spre exemplu in textul tau ” Buhnici lătra că coronavirus e fals și că n-ar trebui să se anuleze nimic, că pierde bani… ” il urmaresc pe Buhnici te urmaresc si pe tine atat pe blog cat si pe vlog / podcasturi, de asemenea de multe ori nu sunt de acord cu el sau cu tine. Cred ca e normal sa ai pareri diferite dar fara atata hate, nu am observat ca Buhnici sa promoveze aceasta idee (coronavirus = fals), din contra a sustinut tot timpul ca nu e cazul relaxarii. Daca a zis acest lucru pe care il sustii, atunci imi recunosc greseala de superficialitate. Stiu ca o sa imi primesc dislike-uri la aceasta postare doar pentru faptul ca ii iau apararea lui Buhnici.

  00
  • Mai citeste o data sus in stanga:
   Nu ești hater dacă ai dreptate.

   Buhnici era suparat cand trebuia sa mearga la Barcelona si nu a mai putut din cauza de corona virus. Atunci a dat perla.

   Nu ii iau apararea lui Vali, uneori sunt de acord cu el, alteori nu.
   Dar macar are coloana verrebrala.

   00
  • MP :)
   Nu e exemplul cel mai potrivit, nu rezulta ca corana virus =fake precum sustine zoso ca a zis Buhnici

   00
  • dan, nu ne lăsa pe noi să-ți știrbim idolul.

  • Vali, nu’ ma’ face hate, iote că ie lume supy :))

   00
  • Vali, nu cred ca e cazul sa fim ironici. Nu sunt avocatul lui Buhnici ideea e ca din punctul meu de vedere ceea ce ai prezentat e un fel de fake news si e contrar celor spuse despre integritate in podcasturile tale cu Mariciu.

   00
  • nu sunt acasă, că îți arătam clipul, să poți judeca singur.

  • Cum am zis si in prima postare , daca a zis acest lucru atunci, recunosc ca sunt superficial, de obicei ma uit la fiecare interviu din podcasturile lui cat si din podcasturile tale sau ale altor persoane care sunt rationale, tind sa nu cred in totalitate ceea ce spun aceste persoane, de cele mai multe ori verific informatia din mai multe surse si imi fac o parere. Accept si ideea ca noi oamenii nu gandim la fel pe diverse subiecte (aceasta e normalitate deoarece i suntem tentati sa urmarim doar persoanele care ne confirma convingerile.

   00
 19. Din pacate vad ca si printre cititori ai multi imbecili/analfabeti functionati, zoso. Din tot articolul, tot ce au inteles unii este „de ce domne nu e Vodka vegana”… vai de plm – cati nu inteleg nimic.

  00
 20. NOU
  #59

  Postul ăla cred că se referă la toți cei prezenți pe social media nu doar la influenceri .
  Din spatele tastaturii toti se văd vulturi
  Nu cred că ăștia care au comentarii nesimțite si jignitoare ar mai avea același comportament face to face.

  00
  • … cand de fapt sunt niste pui de Avicola subnutriti cu foamea de parale cat China si o ipocrizie cum rar ti-e dat sa vezi in lumea asta. Buna ziua suntem compania X nu vreti sa ne promovati produsele? va platim x euro. Si n-au habar/ nu folosesc produsul. da mnoh obrazul subtire cu euroi se mentine.

   00
  • pentru niște oameni care trăiesc online, e stupid să zici „irl nu ai mai fi șmecher”. ok. dar irl nici tu n-ai mai fi cârnat sau mincinos.

 21. NOU
  #62

  De ce sa fii doar mizerabil cand poti sa fii si prost si bun la suflet?https://www.instagram.com/p/CBAVYZfjSdZ/

  00
 22. Daca tot l-ai mentionat pe Buhnici, in interviul lui Kyiosaky ii da niste lectii destul de dure din care ar bine sa inteleaga ceva.
  https://www.youtube.com/watch?v=4wUXtJcNBwQ

  00
  • interviul ăla e vechi. n-a învățat nimic. nici după carantină nu a făcut-o. nici dacă îi arăt eu unde greșește nu o va face. și-a ales drumul, merge pe el până la rupere, pentru ca el are tesla luată din ce face și ăia care îi arată că face mizerii nu au. în mintea lui, el câștigă.

  • despre bunatatea la sulfet cred ca putem discuta…

   00
 23. Oare au pus Red Bull in dozele alea de Hell? …

  00
 24. Asta cu bătaie e nasoală. A pățit-o Tequila https://www.youtube.com/watch?v=c3h-GUOP5EA . Nu o urmăresc, nu știu unde am greșit că mi-a recomandat-o YT.

  00
  • O … care a parcat / deteriorat rampa pentru persoane cu dizabilitati la intrarea intr-un bloc. Cind i s-a atras atentia a sarit EA la bataie…..

   Din pacate sngurul video e pe A3 asa ca nu dau link ;-)

   00
 25. NOU
  #70

  saptamana trecuta, o clienta de la salonul la care ma duc a facut (ceea ce cred ca este) rezumatul perfect al industriei social media:

  ‘eh, si ce-ar vrea oamenii sa scrie fetele astea? despre politica, economie si sanatate? scriu si ele despre ce stiu, iau bani si trec mai departe. nu sunt politia sanatatii si nici cercetatori. treaba noastra e sa trecem prin filtrul personal’. badum tss….

  00
 26. „Lătrați că vă pasă de comunitatea voastră, dar știți că nu e deloc așa.”

  Ideea e ca toti astia nu vad mai departe de numere: likes, followers etc. Nu cunosc din lista aia pe nimeni in afara de cei pe care oricum ii stiu din viata reala si le-au cersit un follow. Necunoscandu-i nu le stiu nici problemele, personalitatile etc. De aia sunt rupti de realitate pentru ca e o relatie unidirectionala „EU va dau content si voi aveti dreptul sa dati doar like sau sa ziceti wow si sa faceti frumos”.

  In afara acestui aspect mai exista si disonanta asta cognitiva intre faptul ca au followersi si fani care le urmaresc pt ca posteaza toata ziua soft porn si ceea ce vor ele de fapt sa fie. Daca postezi porn/soft porn nu poti sa ai pretentii sa te ia cineva in serios cand vrei sa vorbesti despre altceva ca pe toti ii buseste rasul.

  Si e si normal ca e ca si cum te-ai duce in bar si in loc de muzica auzi slujba de duminica … WTF nu de aia ai venit in bar.

  00
 27. Am mai auzit la una care se da beaty consultant si da recomandari, face workshopuri pe bani grei, ca ei ii curge pasiunea de skincare prin vene, de aia e asa competenta. Si eu ma intrebam ce studii are fata asta ca sa recomande o crema sau un ser, ca si doctorita plushica, in afara de a studia Instagramul si filtrele. Cred ca asta nu au inteles multi dintre cei treziti ,,vedete” peste noapte, ca daca vrei sa fii CEVA trebuie sa ai si ALTCEVA in cap decat proprii orgolii si autovalidari. Si nevasta lui Buhnici e la fel cu consortul, eram la o conferinta unde se lauda ca timp de o luna a folosit numai produsele alea si ce bune sunt, iar cu maxim 2 saptamani inainte fusesem cu ea la alt eveniment unde a zis acelasi lucru, ori are o clona, ori are doua capete si nu stim. Pe cuvantul meu daca Internetul nu ar trebui rationalizat si ca sa iti faci blog/Instagram orice sa dai intai un test psihologic, habar nu am, ceva, pentru ca altfel o luam razna.

  00
 28. Cu Maticiuc și Yoop e un deal ca între prieteni. Și eu sunt prieten cu unul din asociați și am promovat cot la cot cu Maticiuc aia. El îl știe pe Dinu de vreo 10 ani, eu pe Laura tot așa, mno, ajuți un prieten. Din ce știu Maticiuc era fumător atunci și trage din stick-urile alea USB, nu e doar pentru poze.

 29. Mie Morodan mi se pare extraordinar de urâtă…

  Nu ca ar păsa cuiva…

  00
 30. Acum mulți ani, când începusem să muncesc de-mi săreau capacele, am luat o decizie înțeleaptă: nu mă interesează copiii de bani gata și nu urmăresc decât pe câțiva actori și scriitori. Am făcut totuși prostia să îi dau follow uneia recent, apoi am intrat în vorbă, mi se părea mai răsărită, femeia era funny și chiar arunca cu hate în influenceri. (Poți să devii influencer vorbindu-i de rău pe alți influenceri). Dar mi-a trecut repede, a clacat mental când mi-am spus civilizat părerea după ce postase cât e ea de fericită că a venit pandemia, că nu se mai duc toate nene la salon, să se facă frumoase. Ea, urâtă cu spume, se simte specială cand alte femei nu se îngrijesc! Asta m-a înfuriat grav, pentru că într-o lume normală îngrijirea nu trebuie sa fie un lux pentru nimeni. Asta denotă o tulburare gravă mentală. Ea, tanti la vreo 40, fără sa fi avut vreun job real practic niciodată, doar în ultimii 2-3 ani cosmeticiana, venită de la mami și tati de la Vâlcea, incapabilă de mai nimic nici prin casă nici pe afară, lătrând că plătește taxe (mda..eu am 7-8 ani sub ea și lucrez de 12, si pe payroll german, și inginer și cu două diplome:))), așa că puneți-va niște întrebări înainte să dați follow oricui. Sunt persoane închipuite, trăind într-un mare „delusion” (nu știu termenul în română), lipsite de orice talent, care la prima părere sinceră dau block și plâng în pernă până dimineață, că ce rea e lumea.

  00
 31. NOU
  #79

  Inca o dovada ca influencerele nu cred in ceea ce promoveaza.

  Daca Ceusan credea in patratelul ala negru pe care l-a pus si ea hop, ca asa a vazut la idolii ei de peste ocean, in primul rand se abtinea macar in ziua aia si nu incerca sa mai bage pe gatul urmaritorilor inca un produs. Norocul ei a fost ca oamenii din Romania au stat departe de subiectul asta, pentru ca, ce sa vezi, si pe la noi explodase butoiul cu pulbere, insa prin alte parti inclusiv brandurile mari au fost taxate ca nu sunt solidare pana la capat si ca isi continua activitatea la fel ca inainte. Asa ca a vrut ea sa faca ceva, dar totul pana la bani.

  Si in al doilea rand, nu am fi vazut-o si pe la protestul asta? Intreb pentru un prieten activist ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=5mZvOchD2Lc

  Ah, ma scuzati, nu se ofera bilete de avion pe moca in perioada asta.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.