Vai ce rât nebelciugat are Geoană!

Mircea Geoană a declarat în repetate rânduri – chiar şi în faţa judecătorilor atunci când a fost audiat – că nu avea cunoştinţă de provenienţa banilor pentru campania sa. Astăzi însă, Viorel Hrebenciuc – care a fost directorul de campanie al lui Mircea Geoană – l-a contrazis. (sursa)

Pentru că asta face un politician, se îngrijește de platforma program, de oamenii cu care urmează să guverneze, nu de finanțarea campaniei. Asta într-o țară civilizată.

Dar până și politicianul civilizat se întreabă cine plătește lumina în sediul de campania și de unde vin banii pe care el îi promite diverșilor oameni care îl ajută în campanie. Sau tipografiilor care executau fluturașii și maculatura cu candidatul. Hai, măcar un pic, doar o dată, și tot se întreba.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

16 comentarii

 1. Teoretic candidatul nu este raspunzator de provenienta banilor. Daca ala care si-a asumat rolul de trezorier (sau cum se cheama) a acceptat sa foloseasca bani negri este fix problema lui. El este cel responsabil.

  00
 2. Ei, aici e dificil. Foarte dificil.

  Nastase a fost condamnat in ‘Trofeul calitatii’ fiindca banii aia obtinuti mizerabil au fost folositi in campanie, curtea sustinand ca nu e fezabil ca baiatul care candida sa nu stie de unde vin banii. Nimeni n-a dovedit ca stia, personal cred ca nu stia – banii erau prea putini ca sa fie informat de o chestie atat de mica.

  Basescu a zis ca nu poate garanta ca n-au fost bani murdari in campanii, dar ca trebuie intrebat Blaga, ca el n-avea cum sa stie, in calitate de candidat. Il cred si cred ca n-avea cum sa stie, daca vorbim de sume pana la, sa zic asa, 50.000 eur.

  Personal cred ca e stupid sa-i ceri unui candidat sa stie de unde vine fiecare leu. Absolut stupid. Nu se poate, el nu cu asta se ocupa, exista chestii istorice care arata ca PSD strange din donatii x lei, PDL y lei si asa mai departe. Pe de alta parte, depinde de suma – daca vine, spre exemplu, Ghita si da 15 milioane eur la campanie, atunci sunt convins ca Geoana a fost informat, fiindca nimeni nu da atat fara o discutie directa cu respectivul candidat, plus ca la asa sume observa si candidatul ca e plimbat cu avion privat, nu de linie, ca are un staff de 50 de oameni, nu de 10 etc., deci nu mai poti vb de buna credinta.

  00
  • candidatul când candidează își vinde practic imaginea.
   așadar nu poate să fie indiferent la sursa banilor care-i „cumpără” lui imaginea aia pe care-o vinde mai departe publicului. Că nimeni nu vrea ca imaginea lui să fie cumpărată sau construită cu bani negri, murdari, însângerați, furați etc.

   Așa că, părerea mea, fiecare candidat trebuie să fie atent și să știe pe ce fel de bani se construiește imaginea lui.

   00
  • toți știu, dar toți se dau autiști.

 3. Exact ca o nevasta de mafiot.
  „- Da, Gigel mi-a luat mertz, iphoane, excursii la dubai si la poiana, luisvutoane si ceva mii de franci elvetieni, dar nu stiu de unde are banii, cred ca din covrigaria pe care o avem in Berceni”

  00
 4. Normal ca nu stia, n-avea timp sa-si puna astfel de intrebari. Cand urmeaza sa devii presedintele romanilor, nu te impiedici de asemenea flecustete. I-ar fi consumat inutil timpul petrecut gandindu-se la banii pe care- va baga in buzunar ca presedinte. N-a fost sa fie si, cu ocazia asta, a scapat de-o mare, mare grija

  00
 5. NOU
  #11

  Ai vorbit ca sa iti promovezi linkul, asa-i?

  00
 6. Da man, se întreba. Şi afla şi răspunsul. Şi dup-aia ce făcea? Voiai să mintă electoratul ?!

  00
 7. O singură întrebare aş avea pentru Geonelu: cum e posibil bre sa fii ambasador în State ani buni, deci să vezi capitalismul la el acasă şi totuşi să te întorci în PSD, succesorul PCR?

  Pe scurt – cum poţi să mai fii de stânga după ce ai văzut la lucru capitalismul american?

  E retoric, pentru că ştiu răspunsul, trebe să fii prost tare…

  00
 8. Normal ca domnul Geoana avea habar, de asta era si atat de sigur ca a castigat cand inca voturile nu fusesera numarate. Stia omul cat se furase pentru el, ca sa investeasca in campanii. Mihaela, dragostea mea!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.