Se moare de obezitate in România (foileton)

Flash news, se moare de obezitate in România si peste tot în lumea asta. Chiar unul din autorii de pe acest blog e gras si incearca – cel putin asa a binevoit sa ne informeze – sa slabeasca. A si reusit, dar apoi, pandemia, in fine, altcineva, i-a pus inapoi niste kile.

Cum, ma, sa fii sarac? Si sa nu poti sa faci ceva in sensul asta? Uite, sunt oua cu zece bani kilu. Si pulpe de pui cu 3 lei kilu. Mânca-le crude, ca doar nu vrei sa ti le fac pe aragazu’ meu. Si ouale la fel, poate primesti apoi un rol de soprana la opera.

Cum, ma, sa fii gras? Si sa te vaiti ca nu poti slabi? E chiar mai usor sa slabesti decât sa nu stii sa faci pulpe de pui. Ca sa slabesti trebuie sa nu te mai repezi la promotiile alea de pulpe de pui si sa-i lasi si pe saraci sa le cumpere! Asa de usor e. Tu, grasule, de ce nu reusesti sa faci asta?

Sunt zeci, sute, mii si zeci de mii de persoane, site-uri si carti – la care, tu, grasule, ai acces instantaneu, nu ca saracul la Big Mac – si tu nu reusesti sa slabesti? Cum, ma? De ce saracu’ poate sa manânce din tomberoane si tu nu poti, pur si simplu, sa nu mai bagi mizerii in tine?

A, nu, grasule, stai linistit, nu ma astept sa intelegi. Asa cum nu intelegi nici de ce oamenii sunt saraci. Tu nu intelegi mai nimic, dar esti foarte bun in a explica. Ce? Nimic. Dar tu explici.

La intervale regulate, s-a instaurat un fel de catharsis pe aici: au trecut 6 luni, hai sa mai facem un post despre saraci ca sa scuipam inspre ei. La modul serios, eu inteleg nevoia asta de a gasi mereu responsabili pentru mizeria societatii in care traim cu totii. Ce nu inteleg e de ce saracii nu pot fi la fel ca grasii aia care nu pot slabi? Sau ca aia care nu pot iesi din depresie daca nu cer ajutor de specialitate? De ce un gras care „pur si simplu nu se poate opri din a baga in el” se mira ca „de ce saracii nu-si pot face pulpe de pui”? E, cumva logic, el, grasul, când nu stie ce sa faca, isi ia o caserola cu 10 pulpe de pui si si le face, ce mare filosofie?

Flash news: un sarac nu poate iesi din saracie din aceleasi motive pentru care un gras nu reuseste sa slabeasca, desi el isi doreste din tot sufletul sa-si vada din nou organul sexual pierdut acum câtiva ani in cutele de grasime.

Un sarac e sarac din aceleasi motive pentru care un gras e gras si un depresiv e depresiv. Fix aceleasi. Indiferent de motivele pentru care a ajuns asa, nu reuseste sa iasa din asta fara ajutorul unuia sau mai multor oameni.

Vrem sa aducem bunastare si indestulare intr-o tara? Punem un prim-ministru obez la conducere. Rezolva saracia si foamea in juma de mandat.

Atunci când vrei sa ajuti pe cineva, il ajuti si gata. Iar daca nu vrei sa-l ajuti, poti si asta (you, lucky fat bastard!) si nu trebuie sa dai socoteala nimanui. N-am vrut sa ajut saracul ala, fmm, dar hai sa va spun eu cum s-ar eradica saracia. Adu-mi o caserola de pui de la Kaufland, niste nuggets de la mec, o cola mare, aprinde gratarul si-ti explic. La final, pune video pe Facebook si da-i si un „boost”, ca au o promotie la reclame.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube