Loteria Română are săli cu păcănele

Am fost acuzat (?) de multe ori că aș fi „negativist”, „antisocial”, „depresiv”… În general, aș fi un „caz” pe care îl găsim des în articolele lui Coloja.
Oamenii nu vor să înțeleagă că sunt realist.
Da, a fi realist e o sursă de a ajunge depresiv, dar ce să fac dacă sunt realist? Sau, folosind cuvinte mari, sunt „în căutarea adevărului absolut”. Grav de realist, morbid uneori, de realist. Iar dacă se întâmplă să nu fiu realist (visător, naiv – chestii citite prin comentariile textelor mele de weekend)… iau în calcul. Nu pot lăsa realitatea să-mi atace această dorință de a fi bine. Măcar în week-end!

Să facem un sistem de patru ecuații, apoi vă invit să tragem o concluzie din el:

  1. Tânărul care a jefuit o sală de jocuri de noroc în Iași a jucat apoi o parte din bani la păcănele într-o altă sală de jocuri.
    Bărbatul în vârstă de 21 de ani a fost arestat preventiv luni pentru 30 de zile după ce a jefuit o sală de jocuri de noroc din Iași
  2. Un tânăr din Iași a distrus în câteva secunde toate păcănelele dintr-o sală de jocuri. ”Mi-au mâncat zilele”
    … a fost condamnat cu suspendare și obligat la plata unor daune de 37.000 lei după ce a distrus, cu un scaun, toate aparatele dintr-o sală de păcănele, în timp ce striga că i-au ”mâncat zilele”.
  3.  A jucat la aparate încasările de la sala de jocuri de noroc unde lucra.
    Casiera, a luat încasările de la aparate și… le-a băgat la aparate.
  4. Loteria Română – regina păcănelelor
    Surse guvernamentale au declarat pentru Cotidianul că, de fapt, Loteria este instituția care ajută bugetul la nevoie în funcție de programele politice și, de aceea, ar fi privilegiată. Afacerea se pare că a fost pusă la cale de Cristinela Odeta Nestor, fost șef al Oficiului Jocurilor de Noroc și fost consilier al directorului general și al directorului economic al Loteriei Române, pusă la cale cu complicitatea premierului Victor Ponta, a miniștrilor Gabriel Oprea și Darius Vâlcov.

 

La acest sistem de ecuații, unde Loteria Română e „regina”, adăugăm încă una:
Am fost în audiență la directorul Bibliotecii Județene să îi propun să facem colțul francez în Bibliotecă. Mi-a spus că deja este o mișcare pe tema asta, o comunitate mică de pasionați de limba franceză, unde face parte ca îndrumător și unul dintre cei mai buni profesori de limba franceză din oraș.
– Dar eu de ce nu știu de ea, de ce nu am citit/văzut prin oraș?
– Pentru că nu se omoară nimeni pe-acolo, de asta. Nu interesează pe nimeni, nu vorbește nimeni despre ei. Pe 9 octombrie a fost Ziua mondială a poştei (ONU). Am făcut în holul Poștei mari expoziție de plicuri, de mărci poștale… Am trimis comunicare către presa locală. Am să-i sun să îmi trimită date de trafic despre articol, câți au dat click, și să-l compare cu click-urile date la ultimul articol despre vreun viol, vreun accident, vreo bătaie…

Atât.
Nu sunt „depresiv”, „antisocial”, „negativist”… Sunt realist.
Păcănele. Statul Român deține „regina păcănelelor”.

 

Cum arată o școală din Brăila.

1995:

 

2019:

 

 

Later edit: Acum vreo 10 ani am fost la Bruxelles într-un city break. În grup era și o prietenă care e avocat; a vrut musai să mergem la Palatul de Justiție. (avocat din acela pasionat de Lege).
Mi-a spus o chestie interesantă:

– Cristi, știi de ce Palatele de Justiție sunt atât de mari și impunătoare? Noi putem pleda și în cămară, că nu e nevoie de mare lucru să judeci – altceva în afară de creier. Dar de ce palatele de Justiție sunt atât de impunătoare?
– …
– Pentru a impune respect. Ești mic, ești insignifiant pe lângă măreția unui palat de justiție. Acesta ar fi unul din motive.

Cum ar fi să facem școlile să fie la fel? Să fie… respectate? Mai mult decât impunătoarele săli de pariuri și de păcănele…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. Foarte ciudat ce se intampla in Romania, tinand cont ca poti sa iti iei 8 kg de pulpe de pui cu 3 lei la reducere.

  2. Cand vezi poza cu scoala aia chiar te ia depresia….

    • Pentru fiecare poza de genul ala sunt altele cu scoli moderne in care se invata decent. Exista multe tipuri de confirmation bias, daca ai impresia ca Romania e de cacat vei gasi doar stiri si poze de cacat si te vei bucura ca ai dreptate.
      Intre timp, daca ma uit cum aratau diverse orase/locuri cu 10 ani in urma, mi se urca parul in varful capului. Nu e dracul chiar atat de negru cum nici in afara nu sunt doar covrigi in coada cainilor.
      Dom’ Coloja, avem un „caz” aici. :D /s

    • @DFT, nu e doar confirmation bias, depinde la ce te raportezi, asa sunt si licee in romania cu dotari moderne iar altele arata de anii 80, dar per total stam chiar foarte prost, cine nu crede asta sufera practic de confirmation bias, survivalist bias, etc

    • Poza cu scoala e din orasul Braila. Orasul Braila, capitala de judet, nu de la tara din Braila.

    • Din păcate, sunt mult mai multe scoli care arata ca cea din fotografie (chiar și mai rau) decât cele care sunt puse la punct.

      Educația a fost ruinata sistematic de 30 de ani încoace, de fiecare regim politic. O masa de prosti e o masa de manevra. Și acum se vad urmările… lumea îl crede pe Gigi de la scularie când explica cum sta treaba cu vaccinul nu pe medicul care are un minim de 10 ani de școală în domeniu, romanul se pricepe la absolut orice, mai putin la ce trebuie sa facă…etc, etc.

    • @cristici Stiu ca e din Braila si stiu foarte bine si unde si e cu atat mai interesant ca e a treia oara cand o postezi pe acest blog ca fiind ceva reprezentativ pentru scolile din Braila. Na, strict la Braila, scoala 28 arata ok, 31 la fel. Mai trec relativ rar pe acolo, si de fiecare data constat si lucruri care sunt mai bine ( faleza, asfalt decent pe strazile principale, zona Dorobanti, Scolilor ) si lucruri care sunt la fel ca pe vremea impuscatului ( Albina, Radu Negru ) si lucruri care sunt mai rau ( Chercea, fostul liceu Ana Aslan… )

      Orice oras are mizeriile lui, unele mai multe altele mai putine.

    • Poza e in „baza de date” si o mai pun din cand in cand.
      Dar de ce poza asta, de ce musai asta? Pentru ca e simplu sa faci sa arate bine. In cateva ziel ar arata bine, „ca oamenii”. Scos radacinile, reparat gardul, sapat putin… gata, ar arata civilizat. Nici nu trebuie mari investitii, cativa angajati de la parcuri sa aiba chef de munca.
      Poza are vreo doi ani. Am intrebat lunile trecute daca s-a schimbat ceva… inca e „actuala”, tot asa arata.
      E greu, e greu sa repari acolo, sa faci sa arate civilizat?

    • @DFT Nu ar trebui sa existe nici o scoala care sa arate ca aia. Poate, sa existe cateva exceptii, dar se pare ca sunt regula. Cum zicea si Cristici, nu vorba de modernizat, e vorba de mici repratii, rupt buruieni, reparat gardu. E vorba deja de delasare, nu de lipsa de bani. Mi se pare total gresit aceasta mentalitate „da, e nasoala scoala aia… dar, exista si alta care arata bine. pe aia de ce nu o arati?”

  3. Ala de la Sărmăile reci a reusit sa fie cel mai mare prost.

  4. Am vazut si eu pacanele in sediile Loteriei. La fel cum am vazut ca nu prea le foloseste nici naiba. Posibil pentru ca daca nu e si o berica sau un 50 de ceva „fin”, pacaneaua nu merge la fel.

  5. Ce nu intelegeti mult e ca „natiunile” au intrat in disolutie. Disolutia asta se va accentua in secolul asta, copiii copiilor nostri vor invata de regiuni istorice cand se uita la harta asta a Europei asa cum ne uitam noi la hartile din antichitate unde te chinui sa localizezi Dalmatia. 2 limbi de circulatie mondiala au murit in ultima vreme: una e latina, cealalta e franceza. :D Trebuie sa inceapa sa te doara-n cur ca esti roman, serios. S-a dus vremea cand conta grupul, acum conteaza individul, TU. Concentreaza-te pe tine si lasa istoria la gunoi. Nu mai conteaza timbre, Posta moarta, cladiri vechi, aparate foto din 90, calculatoare vechi, poze si filme vechi. „Its dead Gim” :) . Mai bine faci sport, inveti tehnologii noi(nu IT neaparat), pune-te la punct cu tot ce e nou in domeniul in care activezi, focalizeaza pe asta energia nu pe chestii moarte. Astia de joaca la pacanele sunt varza, asta le este ultima speranta, dovada ca nu mai au nici o sansa sa se ridice din mocirla. Dar si ei atata pot, nu mai vor sa se dezvolte, au renuntat.

    • ba ar avea o sansa, dar nu exista ‘pastila’ pentru asa ceva, e mai simplu sa dai 200g pe gat sau bagi 10lei si sa apesi 2 butoane, nu iti da rapid boostul de dopamina de care esti dependent, asta face si ‘social-media’ in momemntul de fata, promoveaza dependenta de vicii, baga click, da din cur sau din buric si ai marcat, ‘fast-food’ pentru simturi, bagi in vena pana crapi.

    • Care e societatea din jurul tau? Da, nu mai conteaza ca suntem romani, in actualul context european, dar tu personal traiesti intr-o anumita comunitata, limitata de distante. Care e comunitatea in care traiesti, ce fel de oameni contine?
      Da, Germania e cea ma puternica tara din UE, dar tu traiesti la periferia orasului Köln. Si reciproca e valabila, cand esti bogat in România, ducandu-ti viata in Sinaia (de exemplu).
      Ce fel de oameni intalnesti zilnic, mergand pe strazi?
      Ai putea sa te izolezi permanent? Sau societatea/tara chiar merge intr-o directie gresita, iar tu esti constrans – prin infuenta indirecta – sa devii ca ea?
      Daca in jurul tau ar fi numai oameni inteligenti, ar conta mai mult decat faptul ca in jurul tau sunt numai prosti, sau e neimportant cu cine interactionezi zilnic?

    • Jim, nu Gim. He’s dead, nu its dead. He’s dead, Jim. Cât de greu era? Google e la un click distanță.

      Vai de capul nostru, asta a produs școala românească în ultimii 30 de ani, oameni care nu știu ca lumea nici citatele din Star Trek. Să-ți fie rușine, Cîmpeanu!

    • Nu e disolutie, e o noua faza. Nu poti sustine teoria disolutiei in anul in care un fost mare imperiu a decis sa isi faca afacerile intern, fara impunerile UE. Proiectul UE nu e deloc ireversibil.
      Da, natiunile se transforma, e o metamorfoza, dar inca nu stim in ce.
      Plus nu vezi nicio disolutie mai la est de Romania, dimpotriva, unele natiuni se intaresc, chiar si in interiorul UE.

    • NOU
      #24

      Exemplul pefect de tantalau care a plecat pe toate fentele globaliste, new age-iste, hippie.
      „Trebuie sa inceapa sa te doara-n cur ca esti roman, serios.” Ne doare de cel putin 30 de ani si uite ce bine o ducem „S-a dus vremea cand conta grupul, acum conteaza individul, TU.” Gandirea asta a dus la un val de socialism in vest. Oamenii cauta collective housing si „small town feeling” mai mult ca niciodata tocmai pentru ca omul e conceput sa traiasca in comunitate iar ultra-individualismul a dus la clivaje crancene in societate.
      „Concentreaza-te pe tine si lasa istoria la gunoi. Nu mai conteaza timbre, Posta moarta, cladiri vechi” Daca nu stii de unde vii nu stii nici unde te indrepti, necunoscand istoria o vei repeta si oricum esti suma evenimentelor si oamenilor de dinaintea ta intr-o mare masura, ce avantaj poate sa iti aduca o despartire totala de trecut?

    • In new age-ul comunicatiilor si locuind aici ai de ales cu cine te aduni. Cum era, cu cine semeni cu aia te aduni ? Aduna-te cu aia cu care vrei sa semeni. Acum 50 de ani nu aveai de ales, te nasteai intr-un sat, cresteai la coada vacii, stiai cum sa tii lopata, unde e birtul, o viata de cacat si pe la 50-60 de ani predai bocancii. Acum poti sa te reloci, poti sa inveti, poti sa-ti schimbi anturajul, poti sa te „elevezi”. Nu trebuie sa stai in aceeasi maghernita si sa dai vina pe tara, pe profesori, pe mama si pe tata.

  6. eu sincer nu vad rostul gambling-ului, ar trebui interzis, neinteresant ca ar aparea un ‘black market’ pentru asa ceva, per total ar fi cea mai buna lege, pana acum n-am intalnit sau auzit de niciun om de valoare care sa joace pacanele, cine face piata castiga, trebuie sa fii prost sa crezi altceva, deci valoarea ‘gambilgului’ e intotdeauna cu minus in favoarea jucatorilor, de ce sa existe? pentru recreere? da, atunci fara profit, platesti ora si te joci ce vrei..

    • astia de imi dati downvote, stati la pacanele ? =))

    • Da un search dupa kings casino rozvadov. Ma taci in plm de papagal care crede ca la casa lui de la porumb le stie pe toate

    • @Rammstein, si ce sa vad acolo? opulenta unora care profita de prostia altora? jocurile de noroc sunt pentru oameni cu bani nu pentru sarantoci ca in romania, de asta la nivelul romaniei n-are nici un sens sa existe ‘pacanele’ poate ar trebui sa fie doar pentru milionari, n-ai venit cu ferrari, nu joci

    • Hm, a fost unul, Gerolamo Cardano, prin secolul 16 asa, asta nu prea avea bani niciodata ca tot juca zaruri, oare ce s-o fi ales de el ? :p

      P’orma au mai fost niste baieti destepti de pe la MIT care faceau rost de bani prin Las Vegas fara sa triseze la jocul de blackjack, de fapt au dat niste gauri de toata frumusetea.

      ‘Astragali’ jucau soldatii romani in campanii; si tu vrei sa le interzici. Lasa oamenii sa plateasca impozit pe prostie.

    • Pai de aia baietii aia destepti de la MIT nu mai au voie in cazinouri, ca locurile alea nu sunt facute sa iesi cu bani din ele, doar sa bagi. Dar Rammstein inca spera ca o sa se imbogateasca din asta, viseaza sa mearga la Kings in Rozvadov.

    • Gambling-ul in moderatie e ok. E o forma de divertisment, socializare, etc. nu te obliga nimeni sa iti vinzi casa si sa o pui pe rosu. La fel cum nu e ok nici sa bei sau sa te droghezi pana iti rupi capul si ficatul. La fel nici sa joci online WoW la 40 de ani 12 ore pe zi pana te scoate ma-ta afara din casa. Orice exagerat te distruge.

    • amuzant cum din mii de ani de jocuri de noroc reusim sa numim o mana de cazuri care chiar au castigat. si aia au castigat in esenta trisand si in final facand cu atat de mult mai greu pentru toti ceilalti sa castige chiar cu noroc. pentru ca de aia le zice jocuri de noroc. daca castigi folosind matematica nu mai e joc de noroc, e furt.

      unde sunt miile de milionari rezultati in urma jocurilor de noroc? stiti voi, costica de la 2, varul ionel de la tara, ghita de la carciuma de cartier, astia, unde sunt?

    • Ce oameni bolnavi de jocuri de noroc cunosc. Acum vindecati:

      1. il cautau valutarii sa-i ia capul, ne ruga sa-l anuntam cand nu ii mai vedem pe la bloc, sa poata veni acasa. Imprumuta de la valutari sa bage la pacanele. Azi cumintit, insurat, copil, loc de munca bunicel. Cred ca a pierdut macar cateva apartamente (cum erau ieftine pe atunci) la pacanele.
      2. zice „am trait din pariuri”, apoi s-a angajat pe 16 milioane salariu. Asta in 2016. Atat de bine ii mergea cu pariurile, ca a preferat un loc de munca platit cu 1600 de lei pe luna.
      3. a facut credit la IFN sa „parieze”… nu jocuri de noroc, dar tot „pariuri” si „pacanele” am putea spune ca au fost. Sute de milioane datorii. Am facut cheta si l-am scos din rahat, acum plateste rate la noi, fara dobada, in loc de IFN cu dobanda 3000% (numarul de zeroruri e corect, trei mii la suta – iar dobanda asta e mica pentru un IFN)
      4. nu e bolnav de pacanele, dar merita amintit: incercare de pariuri, pierdut mii de lei in timp scurt, s-a oprit pentru ca nu mai avea bani. Acum are bani, dar cred ca a inteles ceva, nu mai pariaza.

      Oameni de succes, bogati din pariuri, nu cunosc.

    • Si eu stiu care joaca de ani de zile la pariuri fara sa-i caute careva sa le rupa capul. Sunt microbisti de obicei si traiesc mai intens emotia jocului cand pun bilete de zeci de lei. Altii iar ii stiu, jucau poker saptamana de saptamana, 300 de lei intrarea fixa si mai dadeau 100 sau 150 de lei la bucatar si le facea ala porci la protap si tot felul de avioane plus orice bautura. Jucau, se distrau, ok… au facut asta cu anii… no biggie.

    • cioocanul, corect. sunt unii care castiga sume colosale, dar sunt extrem de putini si de obicei constati ca trisau intr-un fel sau altul. sunt inca cativa care castiga mai mult decat investesc, dar si astia de obicei ii gasesti intre cei cu ceva iq mai ridicat si ceva educatie. si pe toti la chestii in care nu e suficient doar norocul. ca e poker, ca sunt pariuri, nu sunt totusi niciodata pacanele.

      si oricum, din ce zici oamenii practicau la nivel de hobby. unii merg cu bicicleta, altii colectioneaza camere foto, unii fac puzzle. cat timp nu te arunci in sapa de lemn pentru asta e ok.

  7. mr. selly a tot schimbat educatia..

    in discutiile legate de reforma educatiei toata lumea bate toba pe aceeasi placa cu materii multe, tehnologie, tablete si mai stiu eu ce. ba baieti:

    – NISTE CANTINE/ CAMPUS pentru scolile astea s-a gandit cineva?
    – NISTE ERGNOMIE la mobilier ????
    – NISTE MISCARE SI PAUZA MAI LUNGI… si orele legate mai cu cap intre ele

    numai eu am trait cretinatatea absoluta sa stai 6 ore pe un scaun vai mortii lui ? cu 10 min pauza sa te pisi si sa mananci ceva mizerii de la magazin?

    • trebuie cumva sa te convinga ca scoala nu e de tine, aka ‘tara te vrea prost’,
      cum sa devina ceva placut? noi facem secs doar ca trebuie, ca asa ne-a spus partidul, nu din placere!

    • Și 10 minute e încă bine, sunt școli prin unele zone/orașe în care se învață in 3 schimburi, cu „ora de curs” de 40-45 de minim și pauza de 5.

      La școala unde am făcut eu gimnaziul exista pauza mare. La mijlocul fiecărei serii, și dimineața și după-amiaza exista o pauză de 20 de minute. Abia când am ajuns la liceu mi-am dat seama ce bine pica pauza aia.

      Șocul meu cel mai mare a fost să aflu că la alte școli din oraș nu exista acea pauză. Și totuși de ce vorbeau toți ceilalți de pauza mare, toate pauzele erau la fel?!

  8. La 20 de ani fiecare a crezut ca „poate muta muntii”, la 30 de ani fiecare ar trebui sa stie ca daca EL e sanatos, linistit atunci si familia lui poate sa fie.

    A te sacrifica pentru altii e o prostie, totul incepe cu tine. Un om inteligent evita problemele, un om destept le rezolva iar un prost le produce.

    Exceptie fac idealistii, ei sunt singurii capabili sa se sacrifice pentru binele altora, DAR de cele mai multe ori ajung „pescuiti” si folositi „in orb” de diverse ONG-uri / servicii / vectori de influenta…

  9. Si-n Finlanda loteria nationala are pacanele, dar are si monopol pe ele. Nu-s asa de multe sali de jocuri dedicate cum sunt la noi, dar exista, insa ce e in plus e ca multe pacanele sunt in supermarket-uri si mall-uri, insa nu le-am vazut asa de folosite, mai vedeam vreo 2 care bagau la pacanele monezile rest de la cumparaturi. Din cate stiu, problema cu pacanelele nu-i asa de mare acolo, n-am vreun comentariu relevant pe subiect in afara de faptul ca pacanelele exista si in tari civilizate, dar mai organizat.

  10. NOU
    #42

    in cazul casieritei, care a jucat banii tot in sala unde lucra, se poate vorbi de un prejudiciu, in afara de cel care rezulta din taxa pe profit care trebuie platita statului de catre societatea care detine sala de jocuri?

    ma gandesc ca la urma urmei, ea nu a pierdut toti banii, ci doar cei pe care patronul va trebui sa ii dea mai departe sub forma de taxe.

  11. Deci suntem cei mai proști statistic din UE, cu IQ de 91, not great, not terrible, ca să folosim sintagma celebra din Cernobîl. Ce mă intrigă e că Albania are 82, Muntenegru 85.9, iar Herțegovina 83.2. Cred că înțelegeți că sub 90 deja treaba e nasoală, dar la 82 IQ statistic pe o țară lucrurile sunt grave. Practic oamenii aia nu sunt in 2021, ci cam pe la 1921. Mie îmi iese că la 9 persoane cu IQ80 exista una cu IQ100, pentru a scoate medie de 82. Deci 10% din populație poate fi normală ca inteligență măsurată de testele specifice, restul sunt in secolul trecut. La IQ75 se considera deja că există deficiențe grave. Albania e o țară de care nu prea auzi nimic. Muntenegru și Bosnia-Hertegovina sunt trecute prin război acum 20 de ani. Mda.

  12. Daca tu care esti suficient de pasionat de limba franceza incat ai vrut sa faci un colt dedicat acestui domeniu nu ai aflat ca exista deja o miscare, ce pretentie sa ai de la cei pe care nu ii intereseaza deloc? De ce ar aloca publicatiile resurse pentru a promova ceva ce intereseaza doar o mica nisa?
    Promovarile astea poate ar trebui sa fie facute de stat, prin Ministerul Culturii. In loc sa aloce bani pentru spectacole de doi bani, mai bine ar aloca pentru cultura.

    • Pretențiile sunt de la guvernanți, daca vrei. Amuzant, nu? In loc de „regina pacanelelor”, colțuri de limbă franceză în biblioteci.
      Textul meu de azi este pentru a exemplifica harta prostiei, pentru a sublinia ca nu e falsă, si de ce nu e falsa – cu exemple.
      Sigur au si aia din Vest păcanele, n-am inventat noi asta, dar am o senzație ca nu fura aia banii de la pacanele… sa ii joace la alte pacanele.
      Era o carte veche pe care am citit-o in copilarie: „Așa cap, așa căciulă”. Am sa o scanez sa mai pun aici texte din ea.

    • @Cristici, unele biblioteci publice au programe/”colțuri”. Habar n-am cine le organizează, vreun angajat/director (chiar nu știu dacă fiecare filială are director).
      Acum nu foarte mulți ani frecventam destul de asiduu 2 filiale ale bibliotecii metropolitane din București (4-5-6 filiale pe sector, plus una special pt copii), una din ele organiza un club de teatru pt copii (cred că la un moment dat repetau „gaițele”) și alta organiza mici cursuri de inițiere în utilizarea computerului în special pt seniori.

    • Bre, va rog eu.
      Lasati sa moara asta cu „coltul de” ca activitati pasive care asteapta ca altii sa fie interesati de ele, ca sa avem pe cine da vine cand nu sunt.
      Ca sa faci pe cineva interesat intr-un domeniu nu prea mai merge azi cu „coltul de la biblioteca municipala” si Tartarin de Tarascon.
      Sunt campion la interese vagi pentru pasiuni din astea pe duca, gen astronomia si radioamatorismul, si am constatat ca fiecare are impresia ca domeniul de care e el pasionat trebuie „abordat metodic” doar pentru ca ei au avut greu acces ” pe vremea lor”.
      Un an inveti telegrafie, pe urma legi doua cutii cu sfoara si daca esti norocos, peste 3 ani ai voie cu PMR.

      Hai sa fim seriosi, traim in lumea gratificatiei imediate:

      Un youtuber francez haios face la buzunare douaj’ de Tartarini, montura go-to nu e o jignire adusa star-hopping-ului si doi pusti distrandu-se cu un PMR prin Bucegi bat treij’ de QSL-uri inramate pe balcon.

      Sa nu cadeti dracu’ de pe calu’ ala, ca e inalt rau…

  13. Cand vad cate-o harta cu distributia de IQ pe state mereu ma intreb daca e pe bune sau nu. Adica, cine face studiul ala? Vreo companie privata sau fiecare stat in parte printr-o institutie publica? Cata incredere ati avea intr-un studiu legat de IQ facut de statul roman? Ar iesi un sondaj cu marja de eroare 50% probabil.

  14. Astia cu interzicerea jocurilor de noroc sunt un fel de vegani mai idioti. Cum dracu sa joci un poker intre prieteni fara sa pui 100 de lei pe masa ? Sau na, un bridge la 3 robere pentru intelectuali.
    Cristici, vezi ca si scormonitul rahatului (sau „Cum sa va explic ca e mai rau”) e o dependenta la fel de nefasta ca si jocul de noroc.
    Si 5Gang e f ok, cmon. Nu te lua de muzica oamenilor, indiferent de gen. Chiar daca tie ti-au placut Samalele Reci.
    Cu sau fara voia ta, in ritmul ei, Romania este pe an ce trece un pic mai bine. Poate nu atat de repede pe cit ne imaginam ca am fi putut sa o facem noi, dar este.

    • da boss, nu cred ca ai inteles ideea, poti sa interzici jocurile de noroc publice dar sa nu pedepsesti cele ‘clandestine’; intr-o societate perfecta n-ai avea nevoie sa interzici nimic, insa pana ajungi sa cultivi prostii cred ca e mai bine pentru ei sa nu isi arunce venitul si asa putin pe prostii, oricum daca „5Gang e f ok” cred ca nu prea are rost argumentarea dar in fine, noi sa fim sanatosi,
      sunt bucuros totusi ca nu esti pesimist/alarmist, sunt destui cretini care promoveaza stiri ca e rau, desi evolutia e destul de palpabila

    • @NIX, imi pare rau ca am ofensat intelectualul din tine. Te las sa decizi singur intre 5Gang si fineturi gen Sigismund Toduta.
      Repet, nu te lua de gusturile oamenilor.
      Probabil pentru o persoana care se uda la Ateneu odata in viata ascultand o interpretare mediocra de te miri ce este normal strambatul din nas plin de snobism cand aude de 5gang.
      In rest daca-mi permiti sa te parafrazez, noi sa fim sanantosi.

  15. Cu banii stransi de statul roman de la pacanele se platestc salariile, incalzirea si cartile din biblioteca. Deci, pentru ca biblioteca sa o duca mai bine, ar trebui mai multe pacanele.
    personal insa, le-as face monopol de stat.

  16. NOU
    #55

    scuze, nu.mi dau seama dacă spui „depresiv” în sens clinic, sau colocvial; în termeni comuni, depresia de care vorbești înseamnă maturitate.

    • NOU
      #56

      fotografia nu este chiar reprezentativă; calitatea școlii este dată de calitatea profesorilor, nu de cât de riguros au proiectat/construit rigola. argumente? îți pot arăta fotografii din Avignon care arată aproape la fel. dar pe nimeni nu interesează asta-cine merge la Faculté des Sciences, ca să zic așa, looks for something else

  17. „pusă la cale cu complicitatea premierului Victor Ponta, a miniștrilor Gabriel Oprea și Darius Vâlcov.”

    Mai nou capacitatea de a face o institutie a statului sa iasa pe profit se numeste „complicitate”? Eu stiam ca jocurile de noroc sunt legale pe toata planeta.
    E ceva rau sa intelegem? Trebuia sa imi creasca tensiunea cand aud cuvantul „COMPLICE” si sa ma enervez pe PSD pt chestii de acu 10 ani?

  18. … Legat de scoli si spitale, ajunge sa mergi la toalete si iti dai seama ca esti la nivel de Burkina Faso cu sistemul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile