katrina

New Orleans e un oraş futut. E expresia neputinţei şi ignoranţei omului în faţa naturii.
Citeam diverse ştiri astăzi despre ce se întâmplă în oraş, simţeam milă faţă de fiinţele umane care trec prin clipe greu de imaginat, dar în acelaşi timp simţeam milă pentru inteligenţa acelor persoane, cărora li s-a spus să evacueze oraşul. Au rămas cei saraci, cei care nu aveau vehicule, cei care au rămas să îşi apere proprietatea împotriva hoţilor, pentru că sunt prea săraci să îşi permită altele. Din păcate, naţiunea americană, cea mai mare şi mai puternică din lume, nu e în stare să fie o naţiune unită şi se miră de asta. Citeam cum că 80% din ce afectaţi de Katrina sunt negri, oameni care nu au înţeles importanţa sau nu au avut bani sa plece. Imbecilismul nu e un atribut al negrilor, e un atribut al oamenilor săraci, pentru că dacă ar avea ceva creier, nu ar fi săraci în America.
Desigur, asta este perspectiva mea, partea asta a monitorului. Tu, cititorule, poate ai altă părere, poate eşti mai milos sau mai sălbatic decât mine. Este dreptul tău.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. concep in laboratoare scuturi antiracheta si i-a lovit natura.cauta mijloace sa-ncontreze terorismu si i-a lovit un uragan…asta e legea compensatiei,asa platesc ei pt toate tentativele repetate de a rasturna ordinea lumii.nimeni nu e de neatins,si oricum ameriknii meritau mai mult aceste nenorociri decat niste amarati posesori de bordeie din judetul Timis.e normal ca cei saraci raman,le e teama sa nu piarda si putinul p kre il au.noua romanilor nu ne-a plans nimeni pe cnn de mila,suntem prea mici kiar si pt a fi compatimiti.mie nu-mi pare rau de situatia actuala a americii,imi pare rau doar de acei amarati kre isi adapostesc acum zdrentele sub musamale,care nu au nici o vina.dar universul ne demonstreaza k excesele si foamea de putere se platesc.fiekre cu crucea lui…

  00
 2. Am vazut la Tv ca Alquaida considara ca uraganul Katrina a fost trimis pe capul americanilor de profet ca s-i pedepseasca pentru ceea ce au facut lumii muslmane. Fiecare are propria lui perceptie, dar un lucru este clar:nimeni nu poate opri stihiile naturii dezlantuite, nici chiar americanii, care se lauda ca pot aduce ploaia la comada sau pot imprastia norii. =-=For all americans: Don’t mess with nature because nature will always pay back 😉 =-=

  00
 3. Sunt surprins de modul deficitar in care au gestionat aceasta criza. Bande de hoti care ataca politistii, armata trimisa sa apere cartierele…numai in America vezi asa ceva. Penibil.

  00
 4. ce bine e ca in romania nu avem arme 🙂

 5. MOXX invata dreaq sa scrii…

  00
 6. Spui tu c?? ‘imbecilismul (…) e un atribut al oamenilor s??raci’…Vrei s?? m?? faci s?? cred c?? tu – dimpreun?? cu cei cinci care au postat comentariile anterioare – sunteti…s??raci?!! Poate c?? ai dreptate!…S??raci cu duhul,??ns??!

  00
 7. o sa completez pt gelu.Constitutia Romaniei prevede urmatoarele:art29alin(1)Libertatea gandirii&a opiniilor(…)nu pot fi ingradite sub nici o forma.Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie etc… si alin(2)Lib. constiintei este garantata etc…Sau altfel spus,ba boule tu ai gandirea limitata rau…saraci cu duhu…tu prost cu capu:)

  00
 8. Gelu tie ti se pare normal ca cea mai mare putere mondiala sa ceara ajutor U.E., Mexic, Venezuela etc. deoarece nu sunt in stare sa gestioneze o criza? Ei „poporul cel mai civilizat si mai dezvoltat” nu sunt in stare sa aiba grija de proprii cetateni si cer ajutor extern! Este penibil modul in care, in vremuri bune, se considera deasupra tuturor si habar n-au unde este U.E. iar cand dau de putin greu, sar ca arsi si cer ajutor. Oare unde este bugetul acestei puteri mondiale? Au bani sa dea apararii un buget de sute mil $ (bani la care cele mai multe state nici nu viseaza)dar cer ajutorul oricui cand dau de greu! HMH. Sunt curios noi vom da ceva? Ca ei nici nu s-au sinchisit (nici nu stiu unde este Romani)?

  00
 9. Corect !
  Zoso, dezamagesti.

  Pai tu crezi ca aia nu au plecat pentru ca erau imbecili ? Sau pt ca au ramas sa isi pazeasca proprietatile ?
  Astea sunt aberatii.

  Ce nu se zice si nu se arata, este ca cei care au plecat erau majoritari albi.
  Si aia care au ramas erau negri. Fara proprietati. Fara masini. Care nu aveau unde sa plece.

  Bush a refuzat a doua zi un ajutor de medical kitusri de 24 tone de medicamente pe motiv ca „prioritatea este acum eliminarea riots band-urilor”

  Sunt negri, saraci, inutili. New Orleans a fost cel mai mare targ de sclavi. Ca de altfel toate plantatiile din sudul sua. Alabama, mississipi, lousiana.

  Bush era in vacanta la ranch-ul lui din Texas. Juca golf.

  Acum doua zile a fost vazut un rechin de 1m inotand pe strazile din N.O (Care e la 6m sub nivelu apei)

  Si tu crezi ca aia nu ai fugit de prosti ?

  PS. moxx, faci umbra la pamant degeaba

  00
 10. lenin, nu am unde sa ma duc…ce fac, raman sa am futa in cur uraganul?

 11. ete cum sar astia p tine…sa-nrudira 2 care cred ca numai ei au dreptate…cu scuzele ca-i ocup spatiu de pe blog al lu zoso si ca parerea mea nu la fel de intelectuala ca a lor mai bag un post aci…e parerea mea:P…mdeah

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.