8 trucuri pentru o mai buna indexare in google

 1. Linkuri prietenoase. Google nu indexează linkuri de genul index.php?lang=en&articol=2. Aici este necesar mod_rewrite din apache. Arată mult mai frumos /index/lang/en/articol/2/
 2. Funcţionabilitate. Nu creaţi pagini care să nu aibă trimiteri la alte pagini din situl dvs.
 3. Fără javascript. Acum câteva luni mă întrebam de ce google nu a indexat o listă de texte. Apoi am văzut că într-o parte erau linkuri simple, iar în alta erau cu “#”. După ce am schimbat, google a indexat şi numărul de hituri a crescut.
 4. Textul face tot. Nu ascundeţi textul, nu faceţi flashuri de prost gust. Puneţi linkuri către text.
 5. Nu încercaţi să trişaţi cu faze de genul scris cu alb pe alb pentru a se indexa mai mult.
 6. Folosiţi meta-tagurile din header.
 7. Un site care nu este menţionat în alte situri este ca şi inexistent. Asiguraţi-vă că aveţi câteva linkuri pe situri indexate în google.
 8. Folosiţi robots.txt

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

7 comentarii

 1. Punctul 1 nu este intocmai adevarat. Se indexeaza si alea cu .php si parametri daca nu e kilometric URL-ul evident. Iata un exemplu sau altul. Dar sunt mult mai bine indexate alea cu mod_rewrite si in plus sunt mult mai usor de citit de o fiinta umana. :)

  In rest toate sfaturile ce le-ai dat sunt de bun augur. Si un shameless plug: cei interesati de subiect pot vizita forumul Seopedia.

  00
 2. Si vezi ca Google e Dumnezeul netului. Asa ca sa scrie cu G mare.

  :)

  00
 3. 1. functioneaza ambele metode.

  2,3. Corect

  4. Mentiune: Folositi “alt” pt link-uri cu poze:

  5. Cea mai mare prostie

  6. Corect

  7. Mentiune: Asigurati-va ca acele site-uri au o cat de mica legatura cu site-ul vostru sau ca au PR mare.

  Un PR mic poate dauna in timp.

  Includeti site-ul in directoare cu PR mare. (ex. dmoz.org = PR9)

  8. Din punctul meu de vedere nu prea ajuta.

  9. Google SiteMaps:

  https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=sitemaps&passive=1209600&continue=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fwebmasters%2Ftools%2Flogin%3Fsourceid%3Dgsm%26subid%3Dus-et-about2&followup=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fwebmasters%2Ftools%2Flogin%3Fsourceid%3Dgsm%26subid%3Dus-et-about2

  Help people discover more of your web pages.

  Google Sitemaps is an easy way for you to help improve your coverage in the Google index. It’s a collaborative crawling system that enables you to communicate directly with Google to keep us informed of all your web pages, and when you make changes to these pages.

  With Google Sitemaps you get:

  * Better crawl coverage to help people find more of your web pages
  * Fresher search results
  * A smarter crawl because you can provide specific information about all your web pages, such as when a page was last modified or how frequently a page changes

  10. Se poate accelera indexarea site-ului nou creeat introducand Google Ads (la prima accesare pagina respectiva e indexata in Google) sau realizand un blog pe Blogger.com (site de la Google scanat zilnic de googlebot) si mentionand site-ul in blog.

  00
 4. Sunt total de acord cu mariush. Cu o mentiune:

  Mitul cu .php este semi-adevarat, insa in felul urmator… google nu are o problema cu site-urile .PHP, ci cu orice site dinamic (inclusiv .aspx, .jsp, etc) care in URL au mai mult de 3 parametrii. Astfel, fiecare semn de genul “?” este un punct in minus, iar Googlebot are mari probleme daca url-ul are mai mult de 3 astfel de semne.

  Apoi, PR-ul este f. important, numarul de link-uri este f. important, un site-map este si el important sa existe, continut updatat des este vital, continut relevant si according cu keywords este de asemenea important.

  Si muuulte alte lucruri.

  M.

  00
 5. Mihai, vrei sa zici semnul &. Ca ? poate aparea o singura data intr-un URL.

  In legatura cu punctul 5, verificati aceasta pagina (n-am dat link direct dinadis). Concurenta mea directa, prima in Google pentru absolut orice query legat de industria lemnului si chiar daca nu ar fi prima, ar avea oricum publicitate pe Google pentru orice query legat de industria lemnului. Playing dirty… Reaaaly dirty. I-am / l-am raportat la Google de zeci de ori. Nici o actiune, nici o diferenta. :(

  Mi-e scarba.

  00
 6. robots.txt unde il pun in blog deoarece google mi-a blocat blogul, si recomandau robots.txt :(

  00
 7. Am pus ceva continut pe o platforma wordpress pt ca am auzit ca se indexeaza mai usor, google vine mai des, etc.
  Au trecut peste 2 saptamani de cand nu a mai venit google pe site-ul meu? Am ceva continut, cateva link-uri, sitemap actualizat, ce mai trebuie?
  victoriainvest.ro e domeniul, in caz ca se uita cineva.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.