“Ce joburi aveau oamenii ăștia înainte?”

Cu toate bubele pe care le au companiile astea noi și aproape hrăpărețe, Glovo, Amazon, UBER, cam tot ce înseamnă “on demand economy”, ele fac un mare bine, pe care îl realizez pe măsură ce interacționez cu oamenii din aplicațiile astea.

Comand ceva de mâncare. Sună omul, sunt la numărul 1. Bos, am comandat la 11, scrie 11 pe colet? Nu știu, dar haideți că vin la 11. De parcă îmi făcea o favoare.

Altă comandă. 67 lei. Îi dau 70 și îmi dă 10 lei rest. Era seară, băusem deja ceva, m-am uitat un pic la hârtia din mâna mea, apoi la hârtiile din mâna lui, bă, oare i-am dat 80 lei? Zic, ia mai numărați o dată. Numără, una de 5 și 2 de 10. Plm. Am așteptat câteva secunde să văd dacă se trezește, nope, i-am dat ăia 10 lei înapoi. Sper să se fi prins că n-a făcut 13 lei bacșis.

Pe un prieten l-a sunat curierul și l-a întrebat ce adresă e aia 15 ore? Ăsta a rămas blocat inițial, apoi s-a prins. Nene, e numărul 15H. Nu e 15 ore!

De asta mă întreb dacă nu cumva companiile astea sunt o binecuvântare pentru oamenii ăștia și pentru noi, că îi pune în poziții în care nu pot face pagube mari. E prost și nu știe unde să livreze? Nu are nimic, îl îndrumi prin telefon. Mai bine așa decât să îți pună gresia greșit și să fii nevoit să o cumperi din nou. Mai bine să livreze mâncare sau să sorteze colete decât să facă stricăciuni pe undeva.

servicii-funerare-pompe-funebre

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

93 comentarii

  1. Una de 5 si doua de 1, ai vrut sa spui, nu doua de 10. Sau faci ca astis batrani si te-ai gandit la doua de zece mii?

    00
  2. De parca daca nu exista curierat (de orice tip), aia ar fi trebuit incadrati undeva.
    Daca ar fi fost someri, greselile lor aveau si mai putin impact

    00
    • Daca ai fi fost someri nu ar fi produs NIMIC pentru societate si ar fi trait din productivitatea altcuiva (ajutoare de la stat / sustinere de la familie / furat din buzunarul tau).

      De asemenea, o societate sanatoasa are nevoie de oameni in toate categoriile si ar trebui sa ofere oportunitati pentru toate nivelele de inteligenta. Nu vrei ca aia prosti sa moara de foame si dupa sa se revolte pe cei care chiar fac treaba si ajung sa aiba niste bani la sfarsitul lunii.

      00
    • Nu bre. ‘Greseau’ cu vreo talharie, vreun jaf armat ceva.

      00
    • Clar. Se ducea in balarii societatea daca nu ar fi existat curierii pe bicicleta (si restul), s-ar fi imbolnavit.
      Hai ca sicietatea se mai si regleaza: daca de ex creste infractionalitatea, creste si numarul de badigarzi (cred ca un curier pe bicicleta makes a better badigard decat un inapt fizic ca aia de prin banci/mega;))

      @tinky: chiar ai scris “nivelele de inteligenta”. Cool

      00
    • Nu știu despre tine, dar eu prefer sa trăiesc într-o societate în care am nevoie de mai mulți curieri pe bicicleta care sa îmi aducă burgerul de la Mec decat de mai mulți badigarzi.

      00
  3. Multi sunt si obositi, au si servicii in alte parti si seara sau cand pot mai fac un ban marunt. Iarna cred ca o sa se imputineze.

    00
  4. Bună aia cu 15H. Da’ dacă era 15K căuta oare adresa cu numărul 15000 ?

    00
  5. la glovo stiu ca-s platiti in functie de comenzile onorate. cu atat mai multe, cu atat mai bine. la un moment dat, apare oboseala, pedalezi in sila si mai faci si greseli, mai ales in timpul noptii, cand e frig afara.

    00
  6. Mancarea era 67 de lei, tu i-ai dat niste bani, el ti-a dat tie 10 lei rest si a mai ramas cu una de 50 si doua de 10? Ca asa se intelege din povestea ta.

    00
    • nu mai bea așa devreme.

    • Morala: sa nu bei inainte sa vina papa. Sau plateste cu cardul inainte daca e posibil. Vad ca nici acum nu iti e clar ca omul avea 70 de lei in mana si tu i-ai mai dat 10. Si mai zice lumea ca bloggarii nu fac bani? Stiu, sunt carnat, scuze!

      00
    • Cand si-a numarart curierul bancnotele, erau „una de 5 și 2 de 10”, Vali i-a mai dat una de 10 – deci a platit un avans de 50% pana gusta/probeaza ce e o fi fost in colet…

      00
  7. Cand am zis eu in postul trecut ca sunt „puleti” a luat foc butonu’ de downvote. Ma bucur sa aud ca sefu’ plantatiei este deacord cu mine

    00
    • Cand o sa incepem sa respectam orice tip de job, atunci o sa progresam ca societate. Daca aia sunt puleti pentru tine, tu esti un pulete pentru seful tau si pentru politicieni, d-aia merge tara cum merge.

      00
    • Ai dreptate ,doar ca societatea avanseaza din alte motive. „Orice munca trebuie respectata”, e metehna din comunism.
      Pe dincolo munca de jos e atat de respectata incat ei nici nu o mai presteaza,si-au gasit emigranti pentru asta….si dupa cum stim cu totii,emigrantii sunt respectati in mod egal cu cei nascuti acolo.
      Valul asta de politica corectness valabil doar online .Sunt sigur ca in realitate ca developer la google te vezi pe aceesi linie cu ala care iti aduce mancarea.
      Daca stai si o gandesti defapt,simplul fapt cu tu iti permiti sa stai in chiloti si sa dai bani sa vina unu prin zapada cu mancarea ta este o jignire si un act de superioritate fata de omul ala,dar frumos e sa nu o zicem pe gura sau pe zoso.ro ca atunci suntem frustrati si cacati.
      Imi dau eu primu minus,mersi

      00
    • @robert.
      Daca respecti omul, implicit respecti munca lui. Un job e doar in job, deci fiecare e liber sa l faca in functie de nevoi si posibilitati, si daca are calificarea necesara. Asta nu insemna daca x e
      gunoier, e pulete..am intalnit oameni f ok, nelicentiati , care erau mult mai OK decat altii cu studii si pretentii.
      Probabil ca nu ai avut nevoie sa o iei de jos in viata Ti ar fi reglat viziunea asta.

      00
    • Roberte, data trecuta ti-am zis sa sugi pula. Vad ca ti-a placut, ai venit inca o data. Asa ca…sugi pula, esti prost.

      00
    • Da bah, eu ii respect si in viata reala. Stii de ce? Ca daca nu ar fi existat omul ala ar fi trebui sa fac eu chestia aia.
      Eu ma pricep la unele chestii, altii la altele. De exemplu eu nu ma pricep la amenajari interioare, as prefera sa imi fac meseria mea decat sa renovez cot la cot cu meseriasii. Si ii apreciez ca fac ei treaba aia in locul meu.

      Pe dincolo munca de jos nu mai este facuta de ai lor (aici gresesti, am vazut destui localnici si la munca de jos) pentru ca ai lor au evoluat si s-au specializat in meserii calificate.

      00
    • @7
      am inteles care iti e nivelul de atunci si ca iti versi frustrarea aici si ca esti curier glovo si totodata un personaj sinistru. mersi de injuraturi. atata poti dragule,atat repeti.
      dar na,repet ca sa intelegi perfect. atat poti.

      00
  8. La birou aproape 80% comandam mancare de la acleasi restaurant, de fiecare data vine acelasi om, iar de fiecare data ne suna si ne intreaba unde e adresa mai exact ca nu il gaseste…

    00
    • S ar putea sa o faca la misto.
      Eu am mers la pauza de masa la ac restaurant vreo 2 ani. De fiecare data il intrebam pe chelner ce are la desert. Invariabil ac chestii. Cred ca mai avea putin si ma lua la palme. Scuza mea era ca nu vorbeam limba locala. Dar ne am imprietenit si nu l am considerat „pulete”.

      Urasc cand aud puleti de clienti adresandu se chelnerilor cu auzi sau da mi si mie, fara te rog, esti amabil etc . Astia s puleti.

      00
    • @jeleu

      Te rog eu, cand folosesti cuvinte compuse, in loc de „space”, apasa „-„, te costa acelasi numar de apasari, una.

      Pe mine ma costa cu 10 sec mai mult sa deslusesc limbajul tau de balta.

      00
    • Daca tasteaza de pe telefon trebuie mai intai sa apese tasta pentru semne si apoi inapoi pe cea pentru litere. Sunt 2 apasari in plus. Ain’t nobody got time for that.

      00
    • @Cezar Cozma: sa deslusesti mesaje scrise in graba, ain’t nobody got time for that.

      00
  9. Locuri ăștia nu e nici la livrat mâncare nici la curierat. Ci la coada vacii sau la sapa. E mare nevoie de ei acolo. Pe bune.
    Știu că o să se supere hipsterii pe mine dar cărăușia de mâncare te tampeste si pe tine drept consumator nu numai pe curier.

    00
  10. Aici pot fi doua situatii.
    Una : oamenii aia sunt obositi si nu se mai concentreza.
    A doua : unii din oamenii aia chiar sunt prosti, nu ii ajuta mintea pentru lucruri simple, nu fizica cuantica si analiza matematica.
    Am intalnit si eu destui prostovani sau prostovance care asa sunt construiti genetic, educational, asta este realitatea.Nu o spun ca sa ma dau eu destept , ca nu sunt vreun stralucit sau vreun candidat la Nobel, o spun pentru ca anumite greseli ale acestor oameni modesti intelectual provoaca pierderi de timp si nervi.

    00
    • La livrari te mai astepti sa dai de din astia mai “speciali” . Mai trist e când “specialii” studiaza la masterat sau prin alte tari si-ti zic ca tu nu intelegi daca’i contrazici.

      00
  11. La noi la bloc e o ușă blocată și scrie mare – intrarea e după colț. Ghici de unde sună orice Takeaway / Glovo / Food Panda? :-))

    00
    • o explicatie plauzibila este ca ei chiar nu citesc ce scrie acolo, e un fel de protectie inconstienta.
      eu am patit-o (si am vazut nenumarate exemple) la hipermarket cand m-am asezat la o casa si nu am vazut mesajul scris acolo: nu merg platile cu cardul / casa prioritara pentru angajati / casa pentru cosuri de mana / ma trece pisu si vreau sa inchid in plm/ etc.
      pur si simplu creierul refuza sa citeasca sutele de mesaje afisate peste tot intr-un magazin si se limiteaza la ceea ce percepe a fi important.
      aceeasi chestie cand cauti ceva la raionul de lactate si nu gasesti iar angajatul iti spune ca scrie deasupra undeva.
      iar tu continui sa faci aceeasi chestie ori de cate ori schimba aia iaurtul cu branzica si tot nu te inveti minte. pentru ca te doare la sireturi de pozitia lapticului.

      concluzia e ca e normal si bine ca fac asta. altfel s-ar praji de la toate tampeniile scrise pe usile blocurilor.

      00
    • Sigur ca da, doar de atât e capabil creierul uman :)) nu, de atât sunt unii capabili.

      00
  12. Unii sunt pilaf, altii mai capabili. Din ultima categorie am cativa livratori bringo foarte dedicati, imi impart in pungi diferite categorii diferite de produse (legume, chestii de pus in frigider, produse de curatat, etc). Daca bag la somn copii si nu am timp imediat sa ma ocup de ele, nu trebuie sa pescuiesc iaurt din 4 plase.
    Daaaar, am mereu dilema bacsisului si voiam sa stiu cat lasa si restul la mancare/ curieri. Ca parca s-a uitat chioras curierul cand la o comanda medie ca dimensiuni (dar de valoare mare) i-am lasat vreo 8 lei

    00
    • Uber eats si foodpanda nu las nimic iar celor care imi aduc din super market rotunjesc pana la urmatorul multiplu de 10 daca ultima cifra este sub 5 iar daca este peste 5 mai adaug eu inca 5 lei peste ce rotunjesc :) deci in general 7-8 lei sa zicem. Iar fan si alti curieri cativa lei.

      00
  13. Ce am inteles eu din povestea cu coletul de 67 lei:

    1. „Era seară, băusem deja ceva, m-am uitat un pic la hârtia din mâna mea, apoi la hârtiile din mâna lui, bă, oare i-am dat 80 lei? Zic, ia mai numărați o dată. Numără, una de 5 și 2 de 10” => tu aveai hartia de 10 lei din mana ta (cea pe care el ti-a dat-o inapoi), el a numarat ce avea el in mana, deci tu aveai 10 lei si el 70 lei.
    2. „Plm. Am așteptat câteva secunde să văd dacă se trezește, nope, i-am dat ăia 10 lei înapoi.” => Tu ai 0 lei, el are 80 lei :))

    00
    • Nu ma mai pot abtine, ala avea una de 5 si 2 de 10, adica 25 de lei… Vali i-a dat una de 5 in loc de 50, tipul nu s-a prins, credea ca are 80 de i-a dat inapoi 10, de fapt avea 35 si la urma a ramas cu 25.

      00
    • Bravo, Paul T, sigur asa s-a intamplat. S-a gandit Vali sa ii dea aluia teapa, dar era prea de tot sa-l arda cu 42 de lei, l-a facut doar de 32 de lei.

      00
    • Ai dreptate, nici nu am observat. Am presupus ca era una de 50.

      00
    • Se pare ca multi dintre noi am fi buni in curierat de mancare, la cum nu intelegem faza cu banii :))

      00
  14. Sunt diferite explicatii:

    Cea toleranta – sunt obositi, boss.

    Cea rautacioasa – sunt prosti

    Cea culturala: incapacitatea romanilor de a fi empatici si de a gandi abstract.

    Cea realista: https://cronicaromana.net/2019/12/03/rezultate-catastrofale-la-testele-pisa-2018-aproape-jumatate-dintre-elevii-romani-analfabeti-functional/

    00
    • Da, si eu tot la asta ma gandeam. Lipsa de antrenament a creierului. Cand o sa inteleaga lumea ca acest ‘muschi’ al gandirii se antreneaza la fel, sistematic, numai ca in loc sa te duci la sala te duci la scoala.

      Societatea a ajuns la nivele ridicate de complexitate, si cine sare peste acest antrenament, esueaza in a se integra in ea, mai mult sau mai putin. Adevarata provocare a viitorului va fi integrarea si a celor care nu se adapteaza acestui ritm ametitor de crestere a complexitatii sociale; cresterea masei inadaptatilor duce la dezechilibre sociale puternice, si de aici poate si colapsul unei societati ultra-sofisticate.

      Omul trebuie sa aiba o ocupatie, sa cada lat seara, pentru ca mintilor mai putin sofisticate, dar prea inactive, le vin idei nu tocmai benefice social. Manifest acelasi respect pentru omul care munceste, si se straduie in ceea ce face, indiferent de conditia sa sociala. De multe ori un maturator este mai dedicat in ceea ce face decat un ministru sau director.

      00
    • Bravo!

      00
    • total de acord, hash!
      de altfel toata ascensiunea asta a populismului si a autoritarismului este tot o reactie a celor care nu se pot adapta schimbarilor tehnologice, economice si sociale tot mai rapide. problema e ca utilizarea social media nu-ti antreneaza creierul de loc, te face pasiv si cel mult reactiv. pana si jocurile pe pc sunt mai benefice in functie de complexitatea lor.

      avand senzatia asta acuta ca ma tampesc din cauza scrollingului si monotoniei profesionale, m-am decis sa ma reapuc de scoala si sa joc Go, deja vad o schimbare profunda in bine :))

      imagineaza-ti cum e pentru cineva care ultima oara cand a gandit a fost in urma cu 20 de ani, la scoala…

      00
    • Bai, cum a spus-o @hash pe asta. Ai prins esenta. Bravo.

      00
  15. Apropo,sunt singurul interesat de privacy cand vine vorba de glovo?
    Dupa ce dau comanda,curierul poate vedea numarul meu PERSONAL de telefon. O amica de a mea a fost sunata zilele trecut de ala de la glovo sa o intrebe daca vor sa iasa in oras .
    Mi se pare ciudat ca nu e obligatoriu un sistem ca la uber in care clientul si livratorul iau legatura prin centrala

    00
    • De asta îi faci tu „puleti” pe livratorii de mâncare și tot insiști cu jignirea, pentru că au îndrăznit să-ți cheme în oraș amica.

      Ntz Ntz Ntz

      On topic: am comandat de pe food panda la McD iar când a ajuns livratorul mi-a spus că nu e plata făcută cu cardul, ci am ales cash, am verificat de față cu nesimțitul, i-am zis că e card, mi-a confirmat că e card și el imediat, și-a cerut scuze și a plecat. Am regretat că i-am dat bacșiș 3 lei inițial jegului.
      Livrarea s-a făcut în București, deci aici primează ipoteza de smen și jegoșenie, nu de oboseală.

      00
    • Da,exact deaia. Daca tu nu vezi un mare ciobanism in a suna pe cineva si ai-i invada spatiul personal fara ca acea persoana sa fie deacord inseamna ca .

      Esti romanache fara orizonturi si ti se pare ok sa te porti ca la tara/esti unu din aia care nu inteleg ca femeilor nu le plac surprizele de la baiatu care vine cu pastele alforno/ai comentat doar ca era catchy sa zici ca am eu o problema ca mi-a sunat o amica (gluma la prima mana)
      Tu alegi din variantele de mai sus

      00
    • @UnuL 1) faza cu privacy-ul e de maxim bun simt, tie ti s-ar parea ok, de exemplu, sa te sune „jegul nesimtit” cu nr privat si sa te injure ca i-ai lasat doar 3 lei?
      2) te iei de robert3 ca foloseste apelativul „puleti”, dar tu in comentariu il numesti pe livrator jeg si nesimtit, gg ce sa zic

      00
    • @Alex, eu l-am jignit doar pe acela care a încercat să dea țeapă, Robert3 îi jignește pe toți și nici nu știe de glumă 🤝

      00
    • De ce presupui ca a vrut sa dea tzeapa?
      De ce sari rapid la concluzii? Ca esti tu cu capsa pusa, e altceva.
      Poate omul a gresit, pur so simplu.
      De ce nu ai sunat la firma sa le dai feedback cum ca omul a uitat ca ai platit card.
      De ce etichetezi?
      Esti la fel ca Robert si ca multi altii care vor schimbare dar doar la altii.
      Poate ti ar ajuta in curs de anger managent.
      Si vad ac problema la multi altii..o ura, o placere de a eticheta cu pulime, saraci, jeguri etc…
      Daca asa be”respectam” unii pe altii, se va duce pe pla societatea, ca sa zic asa .

      00
  16. aceste servicii sunt o problema si ar trebui interzise din mai multe motive
    unul dintre ele este exploatarea acelor oameni, altul este haosul indus in: trafic, parcari, restaurante (care ocupa cel putin un stand cu delivery reserved)

    vrei haleala, iti misti fundu pana la restaurant
    serviciul de curierat trebuie reglementat la standarde mai inalte gen dhl/tnt – nu ar fi fezabil pt ca platesti dublu cat mancarea

    00
    • Huuuoo ba, nici stalin nu era asa comunist 🤣 eu cred ca ajuta traficul, soferii devin mai atenti sa nu dea peste altii ceea ce e f bine, cat despre coada la casa asta in mare e problema celor care vand ca nu s-au adaptat, vom avea si servicii reglementate cand vom avea drone care sa mute lucrurile dintr-un loc in altul, atunci nu vei mai da vina pe curier

      00
    • cat de slaba sa ti fie mintea aia @Flat sa debitezi lucrurile astea.

      00
    • cat de slaba sa ti fie mintea aia @Raul sa debitezi lucrurile astea.
      vezi, pot si eu

      00
    • Dragă Flat. Am un amic cu probleme locomotorii căruia îi e cam greu să își miște fundul. Ba chiar imposibil la cum arată trotuarele și transportul pentru el. Pentru el și alții aceste servicii sunt mană cerească. Că nici cu gătitul nu e mai ușor. But you do you and just you

      00
    • Zeci de mii de oameni sa plece la restaurant, consum de combustibil, poluare, trafic

      Unii bugetari au prea mult timp si mintea odihnita?

      00
  17. Eu zic ca este bine ca acesti oameni au ocupatii. Cu prea mult timp liber poate sa le vina idei, gen sa devina politicieni.

    00
  18. O sa fie ceva mai greu cand vine vorba de servicii funerare complete!

    00
  19. Pentru toti tunarii de mai sus, voi realizati ca oamenii astia livreaza mancare pe bicicleta, prin frig/ploaie, pedaland km, unii dintre ei dupa liceu sau in timpul in care ar trebui sa fie la liceu? Normal ca sunt si ametiti. Daca va livra Isarescu mancarea atunci mai intelegeam sa dam cu hate.

    00
    • Mai degraba ar livra Isarescu mancarea, cred ca ar fi un job mai potrivit pt el.

      00
    • E in job. Ca e ploaie, zapada..e irelevant. Nu vrei, nu faci.
      Altfel, pe mine ma preocupa cum sunt munciti acesti oameni( amazon warehouse workers, in special) si am redus cumparaturile de pe amazon la digital. Glovo n am nevoie, poate doar la urgente si in cazuri exceptionale. Altfel, prefer miscarea. Dar pt cei invalizi, in special, aceste servicii sunt excelente.

      00
    • @xxx
      Nu fi prost.

      00
  20. Remarc cu tristete cata superioritate exista in comentarii.

    00
    • Prostia si incompetenta trebuie aratate, pus reflectorul pe impostura. Sentimetul de superioritate este cea mai ieftina metoda a omului de a se simti bine. Ca este legitima sau nu -cine poate decide? Dar prostia, ignoranta in forme pure nu au justificare.

      00
    • in cazul de fata il evaluezi pe om dupa serviciul pe care il presteaza, faptul ca nu stie sa calculeze nu il impedica sa-ti livreze mancarea.

      00
  21. Restaurant cu staif in Bucuresti. Comand un cognac fr. Ospatarul :cu gheata?. Ospatarul ca ospatarul, dar sigur avusese n clienti care cereau gheata la cognac.

    00
  22. Ma, daca faci livrari la Glovo, Uber, Panda pe bicicleta tot respectul meu.

    00
  23. Vali, am ras teribil :)) Multumesc !

    00
  24. Vali, personal vad putin altfel situatia. Eu cred ca trebuie gandit la mai multe aspecte.

    Exemplu personal: pe langa joburile pe care le am pe IT sau alte metode de extra venit diferite de joburile de baza, mai vand si fizic chestii la oameni, seara, in o ora, sau o ora jumate. Imi place sa vand oamenilor si sunt foarte flexibil scopul fiind ca el sa creada ca a facut o afacere buna. In fine, ideea e ca in acea ora jumate, vin multi clienti, poate 75+ (si nu vine unul singur, vin in familie, o familie de 4 la o vanzare pe care o consider un client), aia nu vin la intervale regulate de timp ci vin in valuri, astfel incat tu cand ai client, mai sunt vreo 5 la coada care asteapta sa te misti repede cu ala. Asa ca timpul tau e scurt, trebuie sa ii arati despre ce e vorba, sa nu dai impresia ca il grabesti, sa te concentrezi sa faci vanzarea pentru ca se poate suci daca nu esti ok cu el, sa dai repede rest, sa te asiguri ca a inteles si nu-si fute una in ochi sau ceva aiurea si sa nu-i lasi pe aia de la rand sa astepte la infinit ca in spital in Romania. Ideea pe care vreau sa o subliniez e ca apar si greseli cand esti presat de timp, cateodata omul imi da o bacnota de 50 care seamana cu 20, pe intuneric cred ca e 20 cu ochii la aialalti sa nu plece de la coada, o bag repede in borseta si dau rest pana la 20 sau nu dau daca a luat de 20. Iar omul asteapta restul, numai pentru faptul ca se uita 2 secunde in plus la mine dupa ce am terminat cu el imi dau seama ca ceva nu am facut ok, zice ca a dat 50, deschid borseta, vad bacnota, imi cer mii de scuze, zic ca nu a fost intentionat, mai dau ceva gratis sa inteleaga ca nu a fost intentionat, ii zic ca e modul meu sa ii multumesc ca am invatat din greseala. Omul intelege. Ce vreau sa zic cu exemplul asta, se fac greseli, e de inteles, statistic, la 50-75 vanzari, o greseala mica nu a omorat pe nimeni, in exemplul meu sunt o gramada de factori care creaza un stres aditional care te face predispus la greseli. Tu ai pus un documentar cu munca in Amazon unde-i plimbau pe aia dupa colete prin toate zonele fabricii de venea ala rupt in gura acasa nici timp sa se pise nu avea? Daca ai facut 1-2 greseli, la 50 de vanzari, statistic e 2-4% (daca matematica mea mai functioneaza), daca suma e mica, se intelege, se repara, ne strangem mana, ne multumim, plecam acasa fericiti, eu care am facut greseala zic „cacat, iar am inhatat-o cu 50-ul, trebuie sa fiu mai atent data viitoare”, si binenteles ca iar gresesc. Sigur, nasol e la sume mari sau daca procentul e peste 10%, plec acasa. Sincer, eu ii apreciez pe astia care misca ceva in plus, ajuta familia, nu stau la ajutor social. Asa si cu astia cu mancare la domiciliu, sunt sigur ca nu esti singurul lor client in ora aia. Personal imi place sa dau feedback unde cred ca e ceva gresit, pentru ca, de multe ori am gresit eu in calculul meu crezand ca de fapt ala mi-a dat rest gresit :)

    00
  25. Am patit și eu asa cu un nene ce livra.
    Comand mâncare, las banii la nevasta (nu aveam la fix, am lăsat 100 de lei, mâncarea era pe la 90), ies pana la piață.
    Vin înapoi, pe masa 70 de lei. Stau și ma uit la bani (știam ca nevasta mai avea doar vreo 20 de lei cash) și o întreb ce-a făcut, nu l-a plătit pe om? Ea îmi spune ca nu a avut de rest, i-a dat și ce mai avea mărunt, ca ala nu știu ce a calculat, i-a dat rest, ea nu a mai verificat și dus a fost… Deci din 90 de lei a plătit 40 😁😁😁
    L-am sunat pe om sa vina să-și ia cei 50 de lei, tare bucuros a mai fost 😅😅

    00
    • Apai na, dacă știau cu cifrele, lucrau la lidl, nu în frig si ploaie.
      Pe de alta parte, au dreptate cei care spun ca probabil sunt obosiți și zăpăciți de la cât prestează. Sa fim mai solidari, nu ne fac cine știe ce necazuri greșelile lor. First world problems, vorba aia.

      00
    • @S-ule, raportat la bani crezi ca iesi mai bine la Lidl ca, curier pe bicicleta.
      De ce cred eu ca nu sunt doar oameni nashpa sau care sunt avantajele la firmele de livrat cu bicicleta.
      1. Oamenilor nashpa nu le place munca, prefera sa stea la colt de stada ca soferi de taxi, daca pica, pica, daca nu, stau.
      2. Probabil majoritatea o fac ca un al 2-lea job, oameni care prefera sa munceasca in loc sa stea cu berea in mana la televizor.
      3. Ai program flexibil, nu depinzi de program, vrei sa muncesti 2-3 ore, iesi la munca, pe urma iei copilul de la scoala, dupa care iesi iar cand iti convine tie. Sambata, Duminica, muncesti doar daca vrei ca in orice alta zi din saptamana. La LIDL nu merge asa.
      4. Copii in vacanta de vara, trag o luna isi iau ultimul iPhone, de astea sunt cerintele la varsa lor.
      5. Daca iesi 8 ore pe zi cam faci 4000ron/luna, la LIDL … never. Si la ei 8 ore sunt 8 ore nu la ca noi 30-60 min pe drum la dus si 30-60min la intors, deci 10 ore.

      00
  26. Intr-o vreme stiu ca statul oferea ceva facilitati la angajarea persoanelor cu handicap…

    00
  27. in Bv as comanda doar prin Ubereats, sa vins mereu gagica aia misto ❤

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube