Impostorii sunt amuzanți: “capra vecinului”

“Veți muri de grija celorlalți”, “de ce nu îți vezi de treaba ta”, “vezi-te pe tine, bă” sunt doar câteva expresii din arsenalul șarlatanului de internet, jenat un pic că sunt oameni care se miră cum de grasul dă sfaturi de diete și țoapa sfaturi de modă.

Și, în teorie, e corect. Dar șarlatanul ajunge să intre în viața ta. Peste ani, lumea ajunge să îl admire și să îl dea exemplu de bune practici. Să îi pună nume pompoase. Omul de afaceri Gigi Becali. Afaceristul Dinu Patriciu. Directorul de publicitate Marcel Străuț. Creatoarea Mercador Raluca Georgescu. Bloggerul Ștefan Murgeanu. Și așa mai departe.

Asta ar fi una dintre probleme.

A doua e mai presantă. Eu știu de ei și mă feresc, dar ei se împrietenesc cu mine pentru a ajunge la prietenii mei, poate printre ei pot găsi oameni pe care ii pot atrage în schemele lor infecte, care variază de la un simplu share la un articol de căcat, la o recomandare de job, la un MLM, la un Bitcoin, la un ZenCafe, la o donație pentru un copil amărât. De exemplu, fundația securistului Dan Voiculescu. Sunt convins că oamenii care apelează la ei sunt cazuri disperate, dar nu voi dona niciodată nici un leu pentru ei, pentru că în final securistul se va folosi de acei oameni și de bolile lor pentru a-și face propagandă, și eu nu doresc să îl susțin. Prefer să donez 100 lei unor oameni cu probleme pe care îi găsesc pe net în loc să trimit 30 de sms-uri pentru problemele oamenilor susținuți de impostori.

Și da, e bine să ignorăm, e și mai bine să îi demascăm. Nu mă interesează capra vecinului decât în momentul în care el o folosește ca să prostească oameni. Cum voi nu vreți să fiți furați din buzunare în autobuz, nu îi lăsați nici pe impostori să îi fure pe alții.

 

 

fun-sprei-lacrimogen

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

3 comentarii

 1. Zoso, am o intrebare, care e mai multe :)) . Oamenii de genul asta stiu ca sunt impostori? Nu ma refer la toti, fiindca e clar ca cei de genul Becali et co sunt constienti de faptul ca spun minciuni. Ma refer la cei care se ocupa de MLM-uri, cei care ‘vorbesc cu ingerii’ si dau consultanta despre cum sa intri si tu in legatura cu ingerul tau personal (fara gluma, stiu pe cineva care face sali pline cu conferinte de genul asta), cei care sunt ‘indrumatori de dezvoltare personala’ cu diploma data de Asociatia Dezvoltatilor Personal din State – ai prins ideea. Daca ai ajunge la concluzia ca omul respectiv chiar crede in chestiile astea si-ar fi o cunostinta sau ruda, cum ai reactiona?

  Iar ca incheiere, mi se pare mie sau Banatu-i fruncea, cel putin online, la treburi de genul celor de care-am zis mai sus?

  00
  • @MM: e discutabil. de pildă, cabral știe asta și se supără groaznic când ii atragi atenția. sclavii lui felix la fel. majoritatea incearcă să se convingă că ei chiar fac ceva util și normal in societate sau caută să echilibreze cumva balanța. băi, știu că mănânc căcat la acces direct, dar uite, fac voluntariat la o fundație. pe același principiu, mafioții și marii corupți își trimit copiii la școli bune, pentru a face oameni din ei. cel mai amuzant exemplu a fost un imbecil care a comentat pe aici că da, andrei năstase are bani de la ta-su, care i-a furat, dar uite, a făcut niște baruri cu ei, deci sunt bani cinstiți.

   la facultatea de psihiologie din timișoara se bea apă stricată, sunt extrem de mulți lacheți care fac mlm-uri din astea.

  • @MM pe bancnotele alora din state scrie „in god we trust” si au incluse in conditii de forta majora „God’s will”.

   00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube