Am o idee apropo de vouchere de vacanță pe care le vrea industria turismului…

Alin Burcea (Paralela45/ANAT) se plânge că ăia 300 milioane pe care îi promite guvernul s-ar putea să ajungă prea târziu și hotelierii și agențiile de turism ar putea să dea în primire până atunci.

Vin și eu cu o idee pe tema asta. Registrul Reclamațiilor din Turism. Ceva unde omul care plătește cu vouchere să spună ce probleme a avut și, în funcție de plângeri, voucherele să nu mai aibă valoare pentru hotelul/pensiunea respectivă.

Pentru că eu unul sunt sătul de plânsetul unor oameni care nu știu că saltelele se mai schimbă, așternuturile se spală, fețele de masă la fel, iar mâncarea de la micul dejun trebuie să fie comestibilă. Nu pretenții de 5 stele, ci doar de bun simț și curățenie.

Să apară plângeri de genul:

  • micul dejun a constat în cel mai ieftin salam de pe piață și 2 ouă fierte.
  • patul scârțâia când mă mișcam un pic.
  • proprietarii au ținut-o pe manele până la 3 noaptea, motivând că e locația lor și nu le pasă.
  • parcarea pe care pretind că o au e de fapt parcare pe stradă, la noroc.
  • ultima renovare a avut loc după ce a trecut Temudjin prin oraș.
  • nu știam că se mai găsește Nechezol pe piață, dar pensiunea asta a făcut rost.
  • pensiunea ține ilegal animale în captivitate.
  • spun că au net, dar în realitate trebuie să fii cu el de acasă.

sigla-bellaria

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

69 comentarii

  1. La Registrul Turismului as mai adauga si rezultatele controalelor autoritatilor.

    00
  2. Din pacate oamenii cu vouchere, marea lor majoritare, nu au cultura turismului( nu stiu ce inseamna 3/4/5 stele, nu au grade de comparatie turism intern/ extern). Din acest motiv nu prea fac reclamatii. Sentimentul tuturor (hotelieri si clienti) este ca aceste vouchere sunt de la stat, DECI NU SUNT BANII PROPRII. In aceste mindset rezulta: ce te plangi aiurea, clientule! Nici macar nu sunt banii tai!

    00
  3. Cum zicea un comentator mai deunazi, despre Praga, o sa dea faliment fix aceste pensiuni de tip tourist trap, cu mancare si servicii proaste, care fenteaza taxele si strica piatza.

    Hotelurile cu ceva traditie si baza de clienti adunati pe baza de buna reputatie vor supravietui.

    00
  4. Referitor la ultimul punct: nu cred ca am gasit vreo pensiune sau vreun hotel in Romania unde net-ul sa fi fost nu de 5, nu de 4, dar macar de 3 stele. Nu se poate sa ai semnal wifi de calitate la tine in camera. Trebuie musai sa te duci pe hol, doua etaje mai jos si sa stai sub router. Ca reteaua a facut-o baiatul vecinului Costel, care se pricepe el la calculatoare. Si a fost bun, ca am facut economie, a zis ca nu avem nevoie de prea multe routere.
    Sau, daca ai semnal bun, sigur hotelul are conectata toata reteaua la un server care are un stick 3G. Peste tot este asa, indiferent de numarul de stele/panselute.

    00
    • Pentru numarul de stele trebuie doar sa bifezi niste casute acolo, nu conteaza calitatea. Ai net si loc de gratar? 3 margarete. Ai spa ? (Chit ca e o piscina de copii si o sauna cat cabina telefonica. ) 4 stele. (Chiar e un hotel „cu pretentii” din Vatra Dornei care se incadreaza aici.)
      http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/205610

      00
    • Ai bani de pensiune sau hotel, da n-ai 30 de lei pe luna pentru o optiune de 6 euro cu zeci de giga inclusi de trafic…

      00
    • @Ionete Nici macar. Trebuie doar sa adauge mai multe rootere ca sa acopere intreaga suprafata. Probabil abonamentul care il au, daca nu e ceva in creierul muntilor e suficient pentru chat, browsing si ocazionala mema video.

      00
  5. Plusez si eu: decontarea sa se faca intr-o limita in functie de impozitul pe profit platit in ultimii x ani.
    Bonus: In functie si de salariul median din unitatea respectiva. Iti bati joc de angajati? Muie

    00
  6. Bai, la naiba, cum ai ghinion si la restaurante si la pensiuni de cele mai proaste situatii. Daca citesti cu atentie review-uri etc mi se fare foarte greu sa mai iei teapa. Stop bitching..

    00
    • si turistii trebuie sa fie asumati . eu incerc un altfel de turism , fara tv si fara internet , rustic , autentic ……..pe toate platformele de promovare scrie mare si clar , fara tv , fara internet ……….ei ce crezi ….in recenzii la puncte slabe imi scriu , nu are tv , semnalul wi fi slab ( am pus de la rcs rds de 300 mb) , cum sa imi scrii la puncte slabe asa ceva cand eu mi am asumat de la inceput acest lucru , tu vii si imi evaluezi ce am …ce imi asum ca pot sa ofer …..

      00
    • @Venom: sunt oameni de 30 de ani care lucreaza, castiga bani si nu folosesc internetul in mod corespunzator. Sunt oamenii care internet = facebook. Totul se desfasoara pe facebook, discutii, stiri, cautare de joburi, cumparaturi, turism.

      Ce consideri tu un dat, sau ca se stie, in materie de IT, afla ca ai stacheta mult prea sus.

      00
    • venom, pls, încearcă să nu mai fii idiot. știu că e greu.

    • Nu e ok sa ai parte de servicii de rahat indiferent ca au citit sau n-ai citit review-urile.

      Dar in final turistul e singurul care poate taxa. Am dat o tura foarte luna vara asta prin tara si-am stat si la camping, si in chestii medii si la chestii foarte scumpe. In general cand am ajuns in loc realitatea a coincis cu asteptarile. Deci depinde si de mind-set
      1. peste tot a fost foarte curat
      2. cam la toate locurile indiferent de buget, in camere statea un numar aproape dublu de oameni decat cel declarat (chiar nu stiu unde incapeau). Deci e o haiduceala acolo astfel incat toata lumea se pisa pe toata lumea.
      3. sunt foarte mult hoteluri din astea cu „SPA Resort” in nume ce sunt niste gioarse si unde se duc oameni cu bani ce habar nu au ce calitate ar trebui sa primeasca.
      4. mancarea la pensiuni este in general proasta. E bine sa mananci chestii clasice nu diverse finute ca se dau aia mestrii intr-ale gatitului (dar din nou, pun toate alea pentur prostanii cu bani ce vor sa se simta regi).
      5. Calitatea cazarilor si serviciilor la 4 margarete/stele pe Valea Prahovei si zona Bran e la ani lumina fata de ce e in restul tarii. Asa aglomerata cum e.

      Totul tine de mindset si asteptari. In general cred ca daca optam pentru chestii foarte scumpe ne-am cam fi enervat. Daca te duci sa faci pe Domnu’ Trandafir cu aia acolo faci ulcer.

      Turistul nu trebuie sa uite: e cu vouchere sau nu, banii sunt la el si daca nu-i convine nu-i da. Punct.

      00
    • @ george..ti-am dat upvote dar ai o fractura logica ..ai zis ca faci turism „fara internet” dar, pe de alta parte, zici ca ai semnal slab pentru ca ai net de la rcs rds de 300 mb ..my 50 cents :)

      00
    • @Venom – poate ca citesc review-urile, doar ca sunt scrise de maimute. Am luat teapa cu parcarea, mentionata in anunt, si inexistenta la fata locului (am si sunat si intrebat inainte, ‘da da exista’, la fata locului: ‘pai stiti, aici pe strada puteti parca, ne intelegem noi cu vecinii’). Ghici ce? din toate review-urile de pe booking/google/tripadvisor – NICI UNUL nu mentiona ca ar fi problema respectiva. Probabil ca sunt singuru fraier care merge cu masina, sau poate singurul fraier interesat sa nu parcheze ca ultimul cioban pe strada. Am fost la pensiune cu review-uri bune si foarte bune, >4.5 pe google, 9+ pe booking etc. In ultima seara cand am ajuns la cazare, parcarea plina, ghici ce? era botez, cu hora traditionala pana la 3 jumatea noaptea. Da, am renuntat la a mai face vreun concediu in Romania dupa vreo 4-5 experiente din astea mirifice. Si da, in toate review-urile am scris toate aceste lucruri, dupa ce le-am spus si celor de la receptie/proprietari etc.

      00
    • @george cat ceri tu pe camera dubla si conditii „rustice”? ne bagi si o poza cu camera? sunt atat de multe pensiuni cu specific rustic declarat si totul e doar un kitsch?

      00
    • Iosif, nu doar la noi sunt hotelieri de nimic, nici în Grecia (de exemplu) nu sunt lucrurile peste tot cum ar trebui, chiar dacă nu te duci la cel mai ieftin hotel.
      Eu încerc să mă păzesc, citesc ce scriu ceilalți pe booking.com și amfostacolo.ro, dar nu totdeauna ce mi se pare mie impropriu pare la fel altora (fără să fiu fițos). Frumusețea este în ochii privitorului. :)

      00
    • @bogdan nu cred ca am voie sa imi fac reclama aici , iti dai seama ce mult mi ar conveni sa imi pot face reclama aici pe blog ……….te asigur ca este rustica si cu bun gust zic eu , simpla ….este in Maramures , o casuta veche refacuta ……pretul este ok zic eu , ti am zis eu mi am notat tot ce se spunea rau pe blog despre turism si am bagat la cap……..

      00
    • nu-s un turist foarte pretențios și citesc review-uri, dar peste tot pe unde am fost (maxim hotel de 3 stele) în România n-am întâlnit să aibă perne decente (doar niște leșinături, vai steaua lor, de se făceau coală de hârtie dacă dormeai juma’ de oră pe ele) și draperii care să merite această denumire (adică să blocheze realmente lumina).
      of topic: dacă există vreo listă de semnături să funcționăm tot anul pe ”ora de vară”, vreau link, să semnez și eu.
      de asemnea, în sezoanele reci, încă n-am ajuns undeva (e drept, am și evitat din cauză se experiențe neplăcute) unde să mă simt concomitent realmente bine dpdv termic și comod dpdv al cantității de haine de pe mine.
      ”cald și plăcut”. cald și plăcut o pulă. eu spun că e cald și plăcut când pot sta în pijamale (lungi, dar nu foarte groase) în cameră în mod confortabil. cât despre noapte, slavă cerului pt păturile suplimentare din dulap.
      sau poate am eu termostatul defect.

      00
  7. eu sunt in amandoua taberele , atat bugetar cat si proprietar de camere in turism.
    cu toate astea sunt obiectiv cand spun ca voucherele sunt un lucru bun pentru economie in general . lasand la o parte invidia si sa moara si capra vecinului daca elimina voucherele o sa fie rau pentru toata lumea . din banii aia statul ia o mare parte , iar PNL face o mare tampenie daca le elimina . banii astia produc alti bani pentru stat si privati . dar fiind in campanie trebuie sa ,, hraneasca ,, cerintele electoratului , sa atate categoriile sociale , sa nu vada lumea unde este problema reala…..

    00
    • Nu e OK sa dea statul bani sa te duci in vacanta.

      Strange bani din salariu si du-te in vacanta cum fac restul oamenilor.

      00
    • Vacanţa nu este un bun necesar, este un lux. Nu văd de ce aş susţine o industrie a turismului necompetitivă, cum este aceasta care beneficiază de vouchere.

      Se poate face vacanţa şi la ţară, mai o sapă, mai o greblă, te bronzezi natural şi la aer curat.

      00
    • @George: cu salariu de bugetar ti-ai construit camerele? voucherele sunt o mare porcarie, au stricat complet cererea si oferta in turism, toti au urcat preturile fara sa mai faca vreo investie in pensiuni/hoteluri ca doar au asigurat din vouchere. dar deh, asta a fost filozofia PSD, hai sa bagam bani cat mai multi in bugetari, ca doar nu sunt banii nostri. deja salariul mediu la bugetari e mai mare cu 60% decat la privati, daca vor vacante, sa-si platesca din salariu.

      00
    • @hash …..Este o investitie , nu un lux ………este o masura economica care stimuleaza o activitate , care creaza locuri de munca in privat , privat care iti cumpara tie ce produci , si asa mai departe …….pe mine ma amuza oamenii care doar ei se cred utili , care cred ca ei pot sa o duca bine intr o mare de probleme si saracie …….

      00
    • Și bugetar, și sa plângi că statul taie voucherele pentru turism unde ai camere de închiriat, nu e puțin cam mult?
      Vezi ce zice omul de mai sus…..

      00
    • George las-o bre. Horeca sunt servicii proaste și scumpe în România. Nu produceți nimic, nici măcar satisfacție clienților. După voi, dacă omul nu mănâncă la restaurant moare de foame, dacă nu sta la hotel, e homeless……

      00
    • @fisherman de ce sa fie cam mult? lucrez in invatamant , am invatat ani de zile , am facut facultate serioasa , am imprumutat bani sa fac turism , turism de calitate care merge ff bine ……..aici discutam de o masura economica , si eu incerc sa explic , cu argumente, ca a fost o masura buna cu voucherele , trebuie sa privim in ansamblu , nu personal …..eu nu pot sa ma bucur de ,,raul ,,altuia care de fapt este raul tuturor pana la urma …….

      00
    • Voucherele niciodata nu pot sa fie ceva bun, asta ca idee… dand vouchere e ca si cum ai alege tu ca stat in locul oamenilor, dar totusi le dai aluzia ca ei aleg….

      E ca si cum ti-as da un voucher de 100 de lei la un mall, in loc sa-ti dau 100 de lei… doar pentru ca sunt scutite de niste taxe sau cine mai stie ce mizerii… nu inseamna ca este ceva de bun simt.

      00
    • George, statul e un administrator al taxelor și impozitelor pe care noi le plătim pentru a beneficia de servicii de securitate, sănătate, educație, servicii sociale, investiții nerentabile pentru o firmă (drumuri) etc. Nu pentru ca gigel care lucrează pentru noi sa beneficieze de lux. (Lux pe care cei din privat nu il au. ) Statul nu trebuie să intervină pe piața ca jucător (cu excepția unor sectoare critice – apărare de ex). Ce au făcut ei cu acele vouchere e ca au stricat piața într-un mare fel și au mituit niste votanți. Asta e tot. Apropo, scoți bon fiscal tot timpul?

      00
    • Auzi George, da-mi si mie un voucher ca vreau sa-mi schimb masina, da’ un voucher asa, mai baban, de vreo 15.000 EUR.

      Ca doar sustinem producatorii de masini, cream locuri de munca, alea-alea.

      Sau un voucher de vreo 50.000 EUR ca vreau sa ma mut.

      Cum suna? Socialism much?

      00
    • @bogdan …nu ….am un venit de 2300 lei de la buget ….am imprumutat de la prieteni o suma si am intrat in turism , si cum am spus incerc ceva autentic. m am documentat inclusiv de pe acest blog , am noatat toate nemultumirile turistilor si am incercat si incerc pe cat posibil sa oferim conditii decente , la preturi decente . legat de vouchere , cand vad cati bani arunca statul aiurea , voucherele chiar sunt o problema mica si electorala zic eu ….

      00
    • Ciudat cum variau preturile pe la hoteluri, iar dupa ce s-au introdus vouchere-ele toate sejururile costau exact valoarea unui voucher.

      00
    • „de ce sa fie cam mult? lucrez in invatamant ”
      La ce performante aveti in invatamant (pe medie) ar trebui sa veniti cu bani de acasa si sa spuneti mersi statului ca va lasa sa intrati in scoala, de unde racolati elevi pentru meditatii.

      00
    • @George daca iti respecti clientii atunci nu ai nevoie de vouchere iar daca iti bati joc de clienti atunci nu meriti vouchere. Voucherele au ajutat doar speluncile ordinare care au clienti cand e gratis sau cand e ocupat totul in jur.

      00
    • @george: daca tot ai inceput sa ne dai si cifre, spune tot: ce suma ai imprumutat, care este profitul pe an, in cati ani te-ai angajat sa returnezi imprumutul, cate camere ai, care e gradul de ocupare.

      00
    • @Hash, vacanța este un bun extrem de necesar, este un bun de-a dreptul indispensabil sănătății mintale.
      Relaxarea adusă de vacanță (în altă parte decât acasă, într-un loc unde fac alții totul pt tine) este extrem de necesară.
      Faptul că nu avem parte de ea ne face cine suntem: niște încrâncenați care n-au mai zâmbit din copilărie, degrabă săritori la jugulara oricui altcuiva care îndrăznește să aibă o opinie chiar și extrem de vag diferită de a nostră.

      00
    • „George am un venit de 2300 lei de la buget ” nu stiu in ce oras stai, dar daca ai si un copil pe langa as putea spune ca esti muritor de foame, sansele sa ramai cu ceva la final de luna sunt minime, hai sa zicem un 300 ron/luna si esti fericit.

      chiar nu stiu cine ti-ar imprumuta bani sa faci turism, stiind ca lucrezi 5ore /zi la scoala, deci in turism ai fi oarecum part time. acum pe partea cealalta, ai gasit miezul la gogoasa si faci profit de rupi locul si te descurci, si returnezi imprumutul – de ce mai stai si in invatamant? nu mai bine lasi pe altul sa-si faca treaba full acolo fara sa se gandeasca daca camera x e ocupata sau nu in timpul orei?

      00
    • @bogdan @norbert……….toata investitia a costat cam 50 000 euro , 32 000 imprumutati restul din familie . este o afacere de familie , dupa masa este timp sa ma ocup de hartii , promovare , etc . am inceput anul asta ….inceputul a fost f bun …desi nu ne am fi dorit ,, norocul ,, asta dar cu pandemia au venit ff multi romani . punem mult suflet si turistul este pe primul loc …….chiar vrem sa facem performanta in turism ……ne gandim sa ne extindem …….sa facem ceva gen ,, raven nest ,, terenul existand deja ……parerea mea este ca lucrurile facute bine o sa mearga …..

      00
    • daca imi da voie Vali , iti zic numele si te uiti pe booking …..desi nu cred ca se va intampla asa ceva

      00
    • @norbert ..,,muritor de foame ,, se poate spune si asa ……stau la sat nu la oras ……si ce sa vezi , am citit si postarile lui Vali despre educatia financiara sau mai bine zis lipsa ei la romani ….degeaba stai la oras cu venit dublu daca se duc toti pe utilitati , chirie , prostii ……ca sa nu mai zic de calitatea vietii …..aa….citesc si postarile despre viata la tara …..noi suntem norocosi …..strazi asfaltate , apa curenta , net de mare viteza , magazine mari aproape la maxim 20 km , lipsa aglomeratie …….

      00
    • @D4n – ce spui tu e o chestie incorecta si aroganta. Sigur ca sistemul este imperfect insa daca vrei sa implementezi grile de performanta la profesori ar trebui sa fie la fel si la elevi – daca nu e la niv x de inteligenta si y de socializare/inteligenta emotionala nu e primit in sistem si nu ai decat sa faci tu performanta in scoala acasa.
      Esti de acord cu varianta asta?

      00
    • @BigBear, am întâlnit pe fb acum mulți ani un comentariu care spunea ceva asemănător. nu chiar în sensul în care îl spui tu, ci…
      era o profesoară (din New York) care spunea că domeniul educației este singurul, sau printre puținele, în care la evaluarea angajatului mare parte este formată din performanțele altor oameni (elevii), de inteligența altor oameni, de puterea și/sau dorința lor de muncă, de mediul în care trăiesc (propice sau nu studiului), etc.

      de asemenea, am văzut acum mulți ani un film stupid pt adolescenți, în care niște puști (printre care un dislexic, o fată gravidă care intra în travaliu în timpul examenului de la sfârșitul filmului, numai ”specimene”) picau nu știu ce examene și trebuiau să facă ”școală de vară”. la final dădeau un exament, iar notele lor trebuiau să fie peste un anumit punctaj. în funcție de punctajul lor era evaluat și profesorul de la școala de vară.
      long story short, nu toți elevii luau punctajul cu pricina și comitetul voia să-l concedieze pe profesor. unul din elevii problemă îi sare în apărare cu ideea ”nu-l evaluați în funcție de punctajul nostru absolut, ci în funcție de cât s-a îmbunătățit punctajul nostru față de examenul anterior. punctajele tuturor se îmbunătățise, câțiva chiar luaseră punctajul care trebuia, restul își îmbunătățiseră punctajul cu 50%, chiar și cel dislexic, chiar și tipa pe care o luase salvarea în mijlocul examenului.

      00
    • Vad ca ai dat de multi hateri aici. Eu zic ca daca te preocupi sa vezi ce vrea lumea, ce nemultumiri are, si incerci ca oferi niste conditii civilizate, esti deja peste 80% din piata. Iti urez mult succes!

      00
  8. Voucherele sunt parte a problemei, banii sunt „intermediati” de agentia de turism catre anumite firme autorizate, acestea au foarte putine motive sa-si imbunatateasca serviciile daca stiu ca se pot baza pe un venit anual sigur.

    00
  9. voucherele sunt bune ca banii aia sunt fiscalizati 100% si nu se pot duce decat spre turism.
    Pentru angajator sunt bune ca nu platesti toate taxele ca pe cash, deci poti da angajatilor o suma mai mare cu taxe mici. Daca la bugetari e limitata la 1450 ca sunt banii statului, la privat sunt vreo 13000 de lei. Ori la 13000 sa platesti doar 10% taxe e ceva.

    00
  10. Pe vouchere esti tratat in sictir cam pe oriunde te-ai duce, bugetar sau corporatist, fara discriminari, iar asta spune totul. Cash vor baietii, ca da-le dreac de taxe.

    00
    • Hotel Astoria Hunedoara, 260 sau 290 camera, acces la piscină, spa și povești. Pe vouchere, nici un leu scos din buzunar. Factură, chitanță.
      Eu zic să reformulești.

      00
    • Uite, de vreo 5 ani deja angajatorul meu privat ofera vouchere, cam de 5000 de ei / an. Nu s-a intamplat sa raman cu ele. Nu am simtit ca am beneficiat de servicii mai proaste doar pt ca am platit cu ele. Acolo unde esti tratat cu sictir as tinde sa cred ca esti tratat cu sictir indiferent cu ce platesti.

      00
  11. Ma Vali, tu iar vrei sa se angajeze 500 de bugetari pentru acel registru? Prima teapa 10 milioane de euroi pentru firma de it si consultanta intocmire registru online, 100 de sefi de birou, 100 de angajati la felatii cu publicul, 100 de inspectori, 100 de subinspectori, 100 de angajati la mentenanta.
    Asta ar fi intr-o lume civiliziata nu cum este romania. Mai bine, la 50 de plangeri dovedite hotelului sa i se retraga autorizatia de functionare.

    00
  12. Nu exista deja ceva de genul asta, pe nume booking.com sau tripadvisor.com? Cine mai merge in zilele noastre la hotel fara sa verifice reviewurile?

    00
  13. n-ai înțeles ideea. voucher-ele astea sunt făcute să ajute industria horeca, nu să le încurce.

    00
  14. Va zic eu una buna: hotel 4* Herculane, cam 400 lei camera…dau sa ma bag în pat prima oara: plin de par – sub perna, pe cearsaf. Explicația: s-au luat din mașina spălat. Bag în mana in foc ca așternuturile alea nu fuseseră schimbate între clienți. Deci da, die!!!!

    00
  15. @BigBear Ceea ce sustii tu e un nonsens… 99% din profesori au califiativ FB an de an si tu vi sa-mi zici ca de fapt problema e tot la elevi. Am fost cativa ani profesor, desi salariile sunt mici… sunt prea mari in majoritatea cazurilor, dat fiind ca in afara de cativa profesori de bun simt, marea majoritatea nu presteaza nimic, maxim stau 40 de minute in clasa cu elevii sa-i pazeasca.

    PS:
    Asta cu nu-i ok sa generalizezi, e asa vrajeala la fraieri, atat timp cat majoritatea freaca menta… doar pentru ca sunt prezenti fizic in clasa nu inseamna ca-si fac meseria pentru care sunt platiti.
    Anul acesta s-a demonstrat ca profesorii sunt buba sistemului nicidecum elevii… care sa daca ne gandim bine, de asta se duc la scoala ca sa fie educati… deci ideea in sine ca elevii sunt needucati e nonsensul.

    00
  16. Diferența de preț când plătești cu vouchere vs cash o fi normal?

    00
  17. Lista poate continua . Pana nu exista control ferm si legislatie pe turism , sunt doar povesti – si ei stiu asta si se plang ca nu vin banii , dar calitatea o plangem doar noi . Imi doresc mult sa vizitez mereu Romania si am cunoscut si hoteluri sau pensiuni decente, insa le numeri pe degete .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube