Iar matematică cu Pescobar

Omul cu restaurantele de pește nu se lasă. Că orice ar fi, sport, matematică, mecanică, HR și fizică cuantică, el știe mai bine. Mult mai bine decât oricine. Ieri declară:

În acest moment, avem 248 angajați!

În anul 2023, am plătit salarii la angajați de 2.600.000 lei!

2.600.000 împărțit la 8 împărțit la 248 dă 1.300 lei pe lună, salariul mediu al angajatului de la restaurantele lui. Nu eu zic asta, el zice că dă angajaților salariile astea. În Horeca. În timp ce el conduce mașini de sute de mii de euro. Că așa e în viață: patronul totul, angajații 1.300 lei salariu mediu.

pescobar-matematica

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. S-a dat de gol ca plateste diferenta la negru, in lei sau in peste

    Comentariu apreciat.2902
    • din calcule mai rezulta si ca tariful „la peste” este undeva la 20 euro/ „numar”
      ori cu 20 de euro abia daca iti dadea „pestele” buna ziua
      concluzie: matematica nu e buna in piscicultura!

      Comentariu apreciat.831
    • Hai sa si gandim cand citim.

      “În acest moment, avem 248 angajați!
      În anul 2023, am plătit salarii la angajați de 2.600.000 lei!”

      Asta nu presupune ca in fiecare luna din 2023 el a avut 248 angajati, motiv pentru care informatia este inutila.

      Daca spunea ca in 2023 a avut o medie lunara de 248 angajati si ca a platit 2,6 milioane, puteai face calculul.

      Altfel, omul a aruncat niste cifre alandala si a iesit ce poate iesi din gura unui analfabet economic.

      Comentariu apreciat.11439
    • @Razvan, totul ok pana la „analfabet economic”. Cu asta ai dat cu tifla in cap la noi toti amarastenii.

      Indecis. Tu ce zici?1416
  2. NOU
    #6

    „În acest moment, avem 248 angajați” nu e același lucru cu am avut 248 angajați de la începutul anului.
    Probabil in ianuarie, februarie, martie n-a avut terasele exterioare deschise, deci mult mai putini angajați. În plus locațiile din Snagov și Timișoara erau recent deschie.

    Indecis. Tu ce zici?7253
    • da, adevarul este ca daca deschizi un restaurant pe 10 martie tu ii angajezi pe 9 martie!

      Comentariu apreciat.9114
    • @AlexAndru

      E absurd, sunt de-acord, dar majoritatea fix așa fac. Încă îi cheamă mai repede să pregătească, dar le zice că nu-i poate plăti până nu încep lucrul, deci un fel de muncă voluntară.

      120
  3. Omul este definitia cocalarului. Tot, tot, tot la el e marlanesc!

    Comentariu apreciat.1764
  4. Dacă ar creste cu 700 de lei netul, ar mai scoate din buzunar încă vreo 400 de mii de euro pe an. Ar trebui să își ia mașină odată la doi ani.
    Cred că ăsta e motivul pentru care suntem încurajați să lăsăm tips; în fiecare an apar modele noi.

    Comentariu apreciat.1054
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1249
    • Probabil ca manutele rosii sunt de la cei care cred ca Pescobar e un fel de Maica Tereza si ar scoate el vreodata bani din propriul buzunar pentru angajati.

      Indecis. Tu ce zici?1433
    • Motociclist, ăla ar crește și mâine prețurile dacă ar mai putea, dar s-ar putea să rămână fără clientelă. Deja e la blană cu ele.
      Așa că al doilea pas pentru maximizarea profitului este salarizarea cât mai proastă, sau transferul lor mascat în cârca clientului, prin tipsul care a devenit obligatoriu.
      Nu e de mintea cocoșului, e problemă de clasa a 7-a.
      Oricum, ai găsit cheia prosperității, salarii mici, preturi mici.
      Bine ai venit în Africa!

      Comentariu apreciat.424
    • Când eu v-am spus să nu mai dați bacșiș pe nicăieri…..

      220
  5. ala zice de suma pe care a dat-o pe salarii tu ne zici de profitul auchan ….

    Comentariu apreciat.1491
  6. „angajații 1.300 lei salariu mediu.”
    Brut sau net?
    Totusi, in apararea sa:
    ‘in acest moment am 248 de angajati’
    Asta nu inseamna ca la data de 1 Ianurie 2023 a avut tot 248 de angajati, de ex la Timisoara a deschis in Martie. Apoi pe perioada verii ai nevoie de mai multi angajati daca ai terasa. Acei 248 de angajati sunt acum si e un peak.

    Indecis. Tu ce zici?2141
    • NOU
      #17

      Pai dupa logica ta oricum nu trebuie sa tina toti angajatii odata ce vine frigul si inchide terasele. Deci oricum exagereaza.

      63
  7. Tare chestia cu “internare in urma unei Infecții alimentare”. Puii mei, daca o chestie e expirata, pai e expirata…ce conteaza daca ai ajuns la spital sau doar te-ai cufurit de la ea, nu e ok.

    Comentariu apreciat.741
  8. Si, care-i problema in logica? Chiar daca nu au fost deschise toate locatiile de la inceputul anului si mai cresti media, tot iesi la salariul minim net pe economie (1900 lei). Si iar o sa se planga ca nu fac angajatii treaba buna, cand el ii plateste cu seminte.

    Comentariu apreciat.512
  9. Dezinformezi, e 1310 lei și 48 de bani!

    Comentariu apreciat.601
  10. Salariul minim net in Romania este de 1900 lei. Având în vedere că are foarte mulți angajați extracomunitari pe care trebuie sa îi plătească cu salariu mediu pe economie clar datele furnizate nu sunt cele corecte.

    Comentariu apreciat.280
    • Angajat pt patron nu e totuna cu “angajat cu acte în regulă”. Normă parțială, angajați la negru, bani în plic. ITM, Fisc, anyone?

      Comentariu apreciat.270
    • Ana, ăia de la ITM și alte organe de control vor sa îți transmită că ei au găsit așa de multă mită in plic și au mâncat așa masă îmbelșugată de protocol, că nu mai puteau vedea nereguli. Cât despre ăia de la Fisc, sunt suprasolicitați cu cazurile de poprire pe restante imaginare sau sume derizorii, și pe deasupra mai trebuie sa si execute direct oameni care vând ce cresc prin gospodărie la marginea drumului sau in piețe, că doar acolo se ascunde marea evaziune.

      Tu chiar vrei ca oamenii ăștia sa aibă nevoie de un spor in plus de stres cauzat de criticile aduse de cetățeanul de rând?

      10
  11. In majoritatea restaurantelor este aceeasi situatie. Nu e neaparat expirata marfa. Cumpara marfa fara acte de provenienta, nu stiu cum dracu. Hai ca pe ala de cumpara porci si gaini de pe sate sau ferme la negru il inteleg, sper ca macar le face analiza de trichineloza. Dar asta de cumpara raci, creveti, caracatite, scoici ? E clar ca le aduci de afara, cum plm sa nu ai acte pe ele ?

    Comentariu apreciat.390
    • păi ce?! în marea negră nu sunt caracatițe, raci, scoici?!
      ți le cumpără unu’ de la pescari, cum se cumpără porci și găini de pe sate, apoi se suie în tren și face 12-20 ore până la timișoara.
      asta dacă nu le trimite cu poșta sau curierul.

      urmăriți-mă pentru alte idei de aprovizionare. :)

      Comentariu apreciat.471
    • Nu ai acte ca sa poti face evaziune.
      Atat timp cat nu inregistrezi intrarea in stoc, nu ai ce iesire (vanzare) sa inregistrezi, iar tot ce iti ramane este “profit”.

      Pe langa asta, toate cheltuielile cu depozitare, preparare, service sunt platite din ce fiscalizezi. In felul asta iti scazi si amaratul de profit pe care l-ai avea de declarat.

      190
    • NOU
      #28

      Inteleg ca are un depozit la Giurgiu. Speculez ca le aduce pe filiera Bulgaria cumva. Sau poate ma insel si le importa pe bune din Amsterdam. Am dat un nume de oras…

      90
  12. Bai eu nu il suport pentru atitudinea de cocalar. Insa controalele astea par cam trase de par si pe chestii de nimic.

    Gen, depozitul de la Giurgiu, confiscare marfa ca are un strat protector peste creveti, pai asa se transporta crevetii…..plm, un simplu google search

    Indecis. Tu ce zici?1632
    • Pai tu ai ascultat doar partea lui. Vezi ce zice seful ANPC legat de caz, a fost un interventie telefonica pe tema asta.

      Indecis. Tu ce zici?273
  13. Declaratiile se depun si se platesc trimestrial, deci trebuia sa imparti la 6 nu la 8. Dar oricum nu da bine pentru el.

    121
  14. In familia mea incercam sa avem o regula: nu mancam peste si fructe de mare decat daca suntem la un restaurant de pe malul marii (Bg sau Gr). Habar nu aveti ce nenorocita poate sa fie intoxicatia cu astfel de produse alterate. Diaree, deshidratare, voma foarte violenta, stare cumplita de greata, dureri groaznice de stomac, ochii simti ca iti ies din cap.
    Altfel, gatim peste sau fructe de mare acasa la cuptor sau fiert.

    De la Pescobar – intruchiparea maxima a cocalarului – nu as manca in viata vecilor (desi recunosc ca din filmulete locatia pe malul lacului, platourile si atmosfera par placute). Dar instinctul imi spune sa imi vad de treaba mea si sa pastrez regula.

    Comentariu apreciat.626
  15. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 11105
  16. Prima data citeste de 2 ori articolul daca nu ai simtit ca esti capabil sa asimilezi informatia din prima si dupa citeste de 3 ori ce ai scris tu in comentariu inainte sa dai send. Greselile gramaticale se mai trec cu vederea ca toti le facem, mai ales in graba, dar erorile de judecata… Mai pe intelesul tau cu sume mai mici : „Pestebur” ala a zis ca a platit 100 lei salarii pe un an, la 20 de angajati, adica 100/20= 5lei / angajat / an , in conditiile in care salariul minim sa zicem ca ar fi 10lei/angajat/an. In calculul prezentat in articol restul de valori sunt doar pentru a determina nivelul de nesimtire si prostie dar nu au vreo valoare reala in discutie, astfel ca ce ai prezentat tu este echivalentul a exact „0 barat” plus valoare adaugata. Multumim anticipat de intelegere.

    Comentariu apreciat.432
  17. Mai avea o declaratie cum ca ar avea nu știu cati clientibpe zi și ca ar fi vandut x kg, reiesea o medie de 1 kg/client, care e mare dupa standardul portiilor si dubioasa dacă pune și pj carora le-o fi vanzand mai departe. Toata afacerea lui pute și nu justifica stilul de viata pe care îl arata ostentativ. Droguri, camatarie, prostitutie, omul o fi spaland ceva bănuți.

    Comentariu apreciat.260
  18. dupa cat de rosie ii este fața gagiul este intr-un AVC continuu de cand ia inchis ANPCul bodegile 😂

    Comentariu apreciat.291
  19. Printr-o conjunctura, ieri am stat la masa cu un dezvoltator imobiliar din sectorul 3.

    Individul il cunoaste personal atat pe Pescobar asta, cat si pe Donca.

    Spunea ca motivele pentru care au probleme sunt legate strict de faptul ca nu au mai dat “dreptul” unde trebuie.
    Vinovati sunt, dar daca isi vedeau lungul nasului, n-ar fi avut probleme niciunul.

    Asta ca sa nu ne imbatam cu apa rece cum ca s-a trezit justitia in Romania.
    Doarme in continuare. Cu cash-ul la saltea 😀

    Comentariu apreciat.5610
    • Nici nu ma gandeam altfel.

      143
    • Da da, si pe Dragnea tot asa politic, statul paralel. Chiar daca ar fi cum zici, are zero relevanta. Sunt probleme, inchis sandramaua si la revedere. Facut combinatii ilegale, parnaie si la revedere.

      87
    • Bad news, chiar are relevanta.
      Asa stim ca arestarea lor si/sau inchiderea business-urilor nu are legatura cu o dorinta de curatare a societatii romanesti, ci cu o reglare intre mafiotii de la stat si cei din “privat”.

      Sunt multe nuante in orice si prefer sa vad din toate perspectivele, nu sa pub botu’ la artificiile lor.

      114
  20. @soparla: daca faceai un calcul simplu (100 milioane impartit la 7334 de angajati impartit la 12 luni) iti iesea 1000 de lei de angajat. Asta e profitul Auchan: 1000 de lei lunar per fiecare angajat.
    Daca Auchan ar fi decis sa dea tot profitul angajatilor, statul lua 45%, deci fiecare angajat ar fi primit in plus 600 de lei net in plus la salar. Nici vorba de milionari, nu?
    Altfel, cum au zis si altii: nicio legatura cu articolul asta.

    251
  21. @Claudiu – nu, nu iesi la salariul mimim pe economie (3000 lei) pentru ca ala include si taxe si toate se aduna in bugetul ala de salarii.
    Chiar daca ar fi avut doar jumatate din angajati full time 8 luni tot nu iese unde trebuie.

    90
  22. Initial chiar am apreciat faptul ca omu’ pare ca a pornit de la zero si a construit un business sanatos. Dupa am vazut ce scoate pe gura pe la podcast si cum povestea ca lua diurna angajatilor pe vremea cand lucra la rcs rds iar dupa asta iti cam dai seama ce fel de om este.

    Cu toate astea, putem observa si comentariile oamenilor care se lauda ca merg sa manance acolo in continuare indiferent de mizeria pe care au gasit-o la el in bucatarie, ei zic ca e normal sa fie asa… Oricum, n-are rost sa ne batem capul pentru ca majoritatea persoanelor de la noi nu-s capabile sa gandeasca putin indiferent de dovezile pe care le au iar din cauza asta merita sa fie servite in jeg pentru ca asa zic ei ca-i normal.

    Comentariu apreciat.330
  23. „internare in urma unei infectii alimentare datorita produselor consumate la noi”

    din cauza

    Nici cu limba romana nu sta prea bine domnul milionar…

    82
  24. Ce IQ ai?

    90
  25. Traiesc intr-o pestera dar cine e baiatul si de ce e important? Nu mai pot intoarce capul fara sa aud de acest Pestenbar si tot nu imi e clar de ce mi-ar pasa.

    136
    • E popular pe social media că flexează cu bogății.

      71
    • Cum se numesc aceste persoane care incearca sa atraga atentia intr-o discutie, despre un subiect despre care declara ca nu le intereseaza, prin stalcirea intentionata a numelui subiectului ?

      1116
    • Ionut, pe individ il cheama paul nicolau, sau asa ceva.

      „pescobar” este un apelativ pe care il foloseste el in mod arbitrar, ca sa vrea el, fara nici o valoare legala.
      la fel de arbitrar pot si eu sa il apelez arbitrar exact asa cum vreau eu,

      vezi tu, cacatul ala bolnav de cristian popescu si-a schimbat legal numele. asa si astalalt cacat bolnav, daca tine asa de mult la „pestenbar”, o poate face la evidenta populatiei, si atunci chiar se poate infoia, si el si oricine altcineva, la stalcirea numelui.

      120
  26. I see a pattern:

    1. Îți iei Lambo și flexezi pe net să saliveze toți cretinii.
    2. Se află că banii de Lambo au venit dubios.
    3. Cretinii îți iau apărarea. „Nuuu că staiiii că n-a facut nimic idolul nostru”

    Cu maestrul în educație, Dorian, la fel e.

    251
  27. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 136
  28. NOU
    #56

    Soparla fumeaza ceva stricat. Sper ca nu caracatita lu asta.

    72
  29. Poate unii angajați sint part time? In horeca nu o fi program normal de birou…

    16
  30. Azi cica AUR-istul ala Simion s-a dus sa ii ia apararea lui Pescobar.
    Vorba aia din popor: paduche la paduche sare”

    152
  31. Analfabeți funcțional, nu funcționali, dobitocule!

    111
  32. Soparla e ‘telectual din ala votant AUR. Astia ne vor conduce peste putin timp babaeti si fete.

    86
  33. a tras omu lozul necastigator… e o perioada nasoala maxim pentru politicieni, asa ca e nevoie de multe fumigene… el, Donca…dar parca nici astia nu ajung, cred ca de aia e panicat Popica(Dorian Popa) ca ii e frica sa nu pice si el de prost… pe stilul vloggerului de tec, ca si pe ala l-a luat gura pe dinainte in cea mai proasta perioada posibila…

    62
    • deja vad cum ar aparea niste stiri online, la TV… „Dorian Popa implicat intr-un grup infractional cu scheme crypto si panouri solare”… ar avea ce povesti lumea.

      70
  34. ‘Analfabeti functionali’…. :))

    Nu mai sariti asa pe om. A vrut sa zica ca suntem cu totii analfabeti, dar in general avem o stare de sanatate relativ buna.

    50
  35. „your boss will never pay you enough to live next to him”, cica

    00
  36. Si daca ar fi tinut angajatii 4 luni tot înseamnă 2620 RON brut

    2600000 RON / 4 luni / 248

    00
  37. Ar fi buna si niste matematica cu (cacofonia e intentionata): ProTeveu’ Acu ceva vreme il promovau si-i luau interviu cu ditai platourile de fructe de mare, si-apoi descopera „alimentele groazei” la „preturi exorbitante”?!? Pai ori suntem deontologi, ori nu mai suntem!

    61

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube