Grozea (Mocapp) crede că avem o criza de leadership în social media

Când nu-ți place liderul, începi să vrei să îl dai la o parte și să te dai în spectacol pe unde poți. Ignori complet că influencerii sunt faliți morali și că businessul tău e pe butuci, de aia faci reduceri consistente, nici acum, în ceasul al 12lea nu vrei să te lași de prostii. L-au pleznit Andrei, Cetin și Tudor corespunzător, că asta e deranjant, nu că are păreri imbecile, ci că încearcă să minimizeze munca unor oameni care nu îl plac pe el.

Partea proastă e că au dispărut campanii și unora le fuge pământul de sub picioare. Partea și mai proastă e că nu au adus valoare publicului sau clienților, nu aveau un plan, nu au adunat public decent, și acum nu știu încotro să o ia. Că nu îi duce capul. Nu i-a dus niciodată, piața i-a tras în sus și ei aveau impresia că sunt deștepți că fac bani.


Voiam să scriu un articol separat, să mai pleznesc niște puțoi, dar încep să rămân fără spațiu pe server, așa că o dau aici. Problema cu care se confruntă oamenii din social media de câțiva ani e că simt nevoia să își dea cu părerea pe diverse subiecte, ceea ce e complet nou pentru ei. Gânditul. Și produc niște păreri hilare, pentru că nu poți să rescrii mereu părerile altora și să le dai ca fiind ale tale, cum fac oameni de +30 ani în mod constant. Nu poți să spui că părerea ta e ce ai citit in Guardian sau Atlantic ieri.

Și asta doare. Că tu ai vrea să ai păreri, dar ești prost grămadă, a râs lumea de tine când ai încercat să ai păreri despre filme, când ai încercat să ai păreri despre schimbările sociale, despre hainele din Turcia și te-ai oprit, că îți făceai singur rău, sau ai continuat, ca Geanina. Dar părerea se cere și adună like-uri.

Partea proastă e că trebuie să ai exercițiul gândirii și părerilor. Nu merge să te arunci așa, din senin, că dai greș. Asta află influencerii acum, că e ușor să reciți din comunicatul de piar, dar e mai greu să ai păreri bune. Și Grozea la fel, el e prost gratuit de mult.


Revenind. Florin, nu e nici o criză. Trebuie doar să ieși din laba în cerc în care te învârți și să revii la sentimente mai bune față de lider. Te prinzi tu cine e ăla. Ia uite ce poză frumoasă ți-a făcut acum 12 ani, când tot de la el luai lumina.

Grozea (Mocapp) crede că avem o criza de leadership în social media

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

 1. nici resturile alea nu le-a platit

 2. Note to self : niciodata sa nu ii zici lui Vali ” boss pot sa fur si eu un cartof de la tine”, ca cine stie ce iese mai tarziu :D

  00
  • Rîzi tu, rîzi, da’ poza e făcută în PP55, prin 2007, dacă nu mă înșel, cînd Grozea s-a făcut că se duce pînă la bancomat și nu s-a mai întors. Zgîrcenia lui e legendară, iar „aoleu, n-am cash la mine” e o replică care a rămas antologică.

  • Subi, unde a fost aia cu papanasii, cand a luat-o de manuta pe prietena lui si s-a carat, de radeam toti si ne uitam unii la alții?🤣

  • nu. poza asta e făcută la Unirii prin 2008, în foodcourtul de la ultimul etaj, când el și cu Emi căutau idei ca să facă din Eok ceva uman, a rămas că ne auzim cu ideea mea de a insera reclame la inceputul pieselor, Emi s-a cărat să facă, la naiba, ce idee genială i-a venit între timp, video ads prin Anglia, iar Florin a lăbărit-o pe aici vreo 4 ani până să-mi recunoască paternitatea ideii.

   fazele cu plecatul fără să plătească sunt de prin 2006-2007. am poze și de atunci. avea un saab decapotabil, dar nu umbla cu bani la el. brașovean.

  • @Cetin: fuck, nu mai țin minte unde s-a întîmplat aia, mă lasă memoria

   @Vali: m-au indus în eroare culorile, că și-n PP erau mese d-alea și bănci, dar da, era cu Saab-ul și-atunci.

 3. Sa aduca cineva popcornul. :) Incep eu ca si asa nu ma pricep: prea multi influenceri la o tara asa de mica ! :D

  00
  • Nu chiar.
   Pea multi oameni care nu inteleg nimic din viata lor, de este loc de atâția influenceri :)

   00
  • Lasă, deja se termină şi cu ei, şi cu laifcocii, şi cu dezvoltatorii personali, artiştii independenţi, begpackerii, vloggerii nomazi digitali, selfemploii, hobby-to-profit şi alte putori care până acum câteva luni se uitau de sus cu milă sau scuipau dispreţuitori în capetele bieţilor plebei prea laşi şi incapabili să-şi „ia viaţa în mâini” şi să-şi „găsească vocaţia”.

   Abia aştept când or să înceapă ei să ia frumuşel în mâini laţul, scăunelul şi vor pleca în căutarea unei crengi solide. Dacă se poate, live pe Insta.

   00
  • Abia aştept când or să înceapă ei să ia frumuşel în mâini laţul, scăunelul şi vor pleca în căutarea unei crengi solide. Dacă se poate, live pe Insta.

   avem nevoie de chelneri și casieri la mega.

  • — Dar muieți-s posmagii? zise atunci Morodanca, cu jumătate de tastatură, fără să se cârnească din loc.
   — Ce-a zis? întrebă managera de la Mega pe săteni.
   — Ce să zică, milostivă cucoană, răspunde unul. Ia, întreabă, că muieți-s posmagii?
   — Vai de mine și de mine, zise managera cu mirare, încă asta n-am auzit! Da’ ea nu poate să și-i moaie?
   — Auzi, măi Morodanco: te prinzi să moi posmagii singură, ori ba?
   — Ba, răspunse Morodanca. Trageți mai bine tot înainte! Ce mai atâta grijă pentru astă pustie de gură!
   (…)
   Managera de la Mega atunci, cu toată bunăvoința ce ave, se lehămesește și de binefacere și de tot, zicând: — Oameni buni, faceți dar cum vă va lumina Dumnezeu!

   Iar sătenii duc Morodanca la locul cuvenit și-i fac felul. Și iaca așa au scăpat și Morodanca aceea de săteni, și sătenii aceia de Morodancă. Mai poftească de-acum și alți influensări în satul acela, dacă le dă mâna și-i ține cureaua.

   00
 4. Cred că ai un atlas cu specimene din astea, pe capitole

  00
 5. În privința lipsei de lider în SM eu am o propunere: să-l punem șef pe Lucian M. Măcar a rămas nepătat, spre deosebire de Moise G. Sau pe Cristian China-Birta.

  Evident că zic astea pentru că nu-mi pasă. Pregătesc un articol în care voi demonstra, cu cifre și date, că să fii șef la social-media în România e ca și cum ai fi regele șomerilor.

  • Da ma bag si eu in discutie ca musca in ca…mara: de ce aveti nevoie de un lider? De ce nu face fiecare ce il taie capu si vedeti ce o iesi?

   00
  • Trebuie o direcție generala. De educare a publicului și celor ce dau bani pt promovare. Dacă fiecare face ce l taie capu, e posibil sa iasă o ciorba mare la final unde câștigurile nu sunt asa mari nici pt public nici pt cel ce plătește și nici cel ce încasează. Și în final ala cu banii se duce în alta parte (TV? YouTube? Etc) iar atunci și Vali poate are de pierdut (lipsa concurenta, preturi mici, Subaru vechi)
   Poate greșesc.

   00
  • @DanValjan: ” De educare a publicului”.
   Ai citit comentariile de pe site-urile unor ziare „national”? Ai vazut ce se mai comenteza si in ce format pe FB la unele postari „la liber”?

   Nu ai ce sa educi.

   00
  • Ce vorbiți voi aici se numește sindicat sau branșă, ceva de genul, cum sunt notarii să zicem, și în general se practică în țările vestice pentru anumite meserii gen inginer, electrician, etc, dar efectele sunt dezastruoase pe termen lung.

   Să zicem că toți influencerii se coagulează, fac lobby, și de mâine se decretează lege în parlament că dacă vrei să fi influencer/vlogger/blogger/etc, trebuie să ai certificat de intrare în branșă, să fii autorizat, să ai o mărgică magică de la ceva instituție, și apoi poți factura reclamă.

   Cei care sunt în branșă vor face mult mai mulți bani pentru că concurența a fost declarată ilegală, nu mai poți factura dacă nu ești înscris.

   Dacă și dincolo prin țări civilizate s-a transformat într-un mecanism complex de șpăgi, pile, combinații și vrăjeli, imaginați-vă în românia ce monstru ar ajunge.

   Ca să nu mai zic de controlul politic ce inevitabil ar urma, ai scris prostii, ești dat afară din treabă și de mâine nu mai poți factura reclamă legal pentru blog/vlog, etc.

   Mai bine un haos semi-generalizat unde profesionalismul tot iese la suprafață, chiar dacă mai greu, și cu dezvantajul că e mult zgomot, corect.

   00
 6. se poate recunoaste patronul dupa cola si sandale =))

  00
  • :)) te cunosc după sandale… Se vede că stă cu piciorul chircit, ca și cum ar zice – îți mai iau unul dar să nu-mi ceri bani…

   00
 7. Se cearta moldovenii intre ei.

  00
 8. poza nu iti face cinste.
  da-i adversarului o cale de scapare, un animal incoltit reactioneaza imprevizibil.

  00
 9. NOU
  #26

  Deci liderul e Zoso.ro ?

  00
 10. Iara se lupta demoazelele in online? :D treziti-ma la mud-fight.

  00
 11. Cand ala incepe cu „Social Media” cu majuscule si apoi continua cu „Influenceri”, iarasi cu majuscule, eu nu mai citesc. Ca n-are rost. S-a trezit si cantaciosul asta ca are idei. Macar colegul s-a apucat de ceva serios si piloteaza la Wizz.

  Vali e liderul la topoare. Si bricolaj. Si dat in mufa la influencerizde.
  Si are cititori fara numar, fara numar (ecou…)

  00
  • Pe celălalt (pilotul Wizz) sincer îl respect mai mult. Am fost foarte dezamăgit când a intrat în PSD și alea, dar apoi când am văzut ce tupeu a avut să bage discursurile alea contra Dragnea care era la vârful puterii atunci, am înțeles că omul era chiar sincer, chiar dacă foarte naiv, și chiar s-a băgat acolo cu speranța că mai poate mișca ceva. Evident a zburat cu viteză după.

   Dacă era doar după sinecuri nu se apuca de școală la 37 de ani sau cât avea, tăcea în banca lui și azi auzeam de el că e undeva sub-secretar sau ceva și la revedere. Sau măcar se angaja la Tarom dacă era pe pile treaba, dar a mers la Wizz care totuși.

   Nu-l cunosc n-am treabă dar aș fi curios de un interviu despre experiența lui în PSD, poate am afla niște chestii interesante.

   00
 12. :))))))))))

  00
 13. NOU
  #34

  A venit tataru si a dat din fundu’ gradinii. Ca in moldova :D :D

  00
 14. lupta cea mai acerba se da la categoria influencere de instagram unde un intreg esalon de pipite dispuse sa faca orice ca sa ajunga „lidere” stau ca lupii sa le detroneze pe baronesele ceausan,negru, ix sau morodan.
  noul tip de leaderite va aduce un aer noua in instagramasfera cu cururi mai ferme, sani siliconati si piele mai fina, acestea inlocuind pensionarele mai sus mentionate.

  00
 15. Influențări … copii idioti care in 10-15 ani o sa regrete cu spume, tot ce au pus pe acolo.

  Era misto perioada de inceput a instagram, cu mancare, cityscape si travel, dupa ce a fost invadat de p*zda si cur si am lasat-o balta ca se flausase, de mi se urca sangele la cap aiurea la ora 12 in mijlocul zilei, miercurea. Da-te-n mrm.

  De ce as vrea sa ma uit la un video sexy, doar ca sa ma amagesc ? Exista bangbros pentru porno daca vreau porno, nu amageala, mai ales ca nu pot sa ii arunc un 5 euro sa imi arate un sfarc.

  Onlyfans, snap privat, $5 un link de dropbox sau alte aplicatii de porno, en detail le inteleg si le sustin, exista un troc deschis intre 2 parti, nu este voalat si tot timpul pe jumate.

  Nu sunt clar in target.

  Am vazut de la distanta cum se lucreaza cu instagrameri in afara, oamenii aia chiar livreaza, au date, au tool-uri de urmarit proprii fani si dupa sentimente, cand o dai si cand o bagi sa fie de impact, stiu cum sa trateze daca nu livreaza.

  In schimb in RO se livreaza fix un cacat, sunt copii needucati in general, needucati in business la 25+ cu pretentii financiare, nu au o cultura minima generala, nu au notiuni de baza ale planning-ului, isi dau cu parerea din auzite si nu fac un reminder in pisatul ala de iphone 15.5 sa intre macar odata pe fucking wikipedia care e moca si sa citeasca ceva despre subiectul care nu il stapanesc, nu le pasa de ce se intampla in jurul lor … oligofrenie si prostie pe aproape toata linia, dar arata bine in poze/video si are o voce care mangaie p*la. Aruncati cu bani si sa cante ma-ne-le-le, traisca auernăesul.

  Mai mult scot daca ma duc ca dumbo cu bugetul pe ads si bag CPC-uri de 15 lei ca sunt noob si fut bugetul aiurea.

  Testul euro ncap si ei sunt dacia, o sa revina țâțele puse pe barter, grab popcorn.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube