Google vs. Bing: raţionament simplu

Google a creat nişte căutări false cu rezultate aiurea, alese la întâmplare.
Google » căutari false, rezultate alese la întâmplare.
Google » rezultate alese.

Google tocmai a recunoscut că măgăreşte rezultatele căutărilor. Da, ştim, nu o face, nu are cum, bla bla bla. Decât atunci când vrea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Daca ai fi citit cu atentie stirea, ai fi gasit o chestie care te-ar fi enervat si mai tare: Google a assignat, manual, un pagerank mare paginilor-capcana pentru bing. Dupa care a anuntat ca au sters codul care face asta.
    Pe de alta parte, nu stiu de ce google ar vrea sa ‘magareasca’ rezultatele cautarii, ca cine vrea link in fata scoate banu’ si are sponsored link.

    00
  2. @Geo: pai tocmai d-aia! Daca vrei link in fata sa scoti banu! :D (ref. la ultima propozitie)

    00
  3. E evident ca poti pe siteul tau sa faci ce vrei.

    Ceea ce zice google e ca nu modifica rezultatele cautarilor manual.

    Asta e important pentru ca nu e ok sa te dea lumea in judecata ca tu te joci manual cu rankingul.

    Pe yahoo sau alte motoare de cautare la vremea cand aparea Google erau o gramada de linkuri sponsorizate care nu erau evidentiate in mod diferit. Google de la lansare a avut ideea ca produsul e searchul de calitate si el nu trebuie compromis pentru castiguri pe scurta durata.

    In articolul curent se explica ca experimentul cu rezultate sintetice e „one time only”. Nu era alta solutie prin care sa izoleze si sa identifice asa clar comportamentul celor de la Bing. Daca faceau erau doar chestii ce tin de algoritmi, atunci cei de la Bing puteau justifica ca au modificat algoritmii lor.

    00
  4. @Geo Atreides: Si daca e un serviciu Google care se vrea promovat, cine scoate banu?

    00
  5. @Zoso: E ca si cum ai acuza Coca-Cola ca pune zahar pentru a-si indulci produsul. Evident ca rezultatele oferite de Google sunt alese. Fie ca sunt alese prin algoritmul „clasic”, fie intervine un individ la butoane.

    00
  6. Pai din moment ce toata masinaria e construita de ei si nu le monitorizeaza nimeni activitatea e evident ca pot s-o manareasca daca vor. Daca insa vrei sa-i acuzi de ceva trebuie sa vii cu dovezi. Pana a proba contrarie sunt negustori cinstiti. Iar faza de mai sus o s-o incadreze la „exceptia care confirma regula”/”strategie de prins hotii „. Neoficial lumea stie ca google isi baga coada prin algoritmi si ca rezultatele sunt din ce in ce mai irelevante. Problema e ca alternativele sunt chiar mai nasoale.

    00
  7. @zoso, pentru mine treaba e simpla. Ei imi ofera o chestie gratis, care merge foarte bine (cu exceptia cazului cand returneaza agregatoare, futu-le mortii-n gura) deci n-am de ce ma plange. Nu-mi convine ma duc la altu, ca nu ma obliga nimeni sa caut cu Google.

    00
  8. daca cineva nu crede ca tu faci cautari „personalizate” adica in functie de vechile tale cautari, setarile/mailurile din gmail, paginile vizitate mai des acel cineva e un idiot.
    am acelasi ip de ani buni de zile, si sunt logat pe gmail de cand am facut adresa de mail.
    de exemplu mie daca ma apuc sa caut un produs it in ro, imi apare emag pe primul loc. la altii cu aceeasi cautare, nu.
    si sunt mai multe diferente, in care pe primele pozitii mie imi apar siteuri pe care le vizitez zilnic, iar la altii altceva.

    oricum, din punctul meu de vedere deocadata e ok.
    mai nasol o s afie cand vreau sa renunt la emag, si o sa mi-l tot vare pe gat.

    00
  9. Cine a zis că Google nu poate mînări rezultatele căutărilor? :)) Naiv, naiv. :) You’ve been lawyered by Google :P

    00
  10. @Geo Atreides chiar trebuie sa citesc cu atentie o stire ca sa imi dau seama care a fost ideea fundament in a monetiza un motor de cautare sau sa imi dau seama ca de multe ori sunt un experiment care nu tine de competitia cu alte motoare de cautare precum Bing?
    Si inca o intrebare: Imi spui si mie ce scrie pe tricoul celei care prezinta „ingineritza” de la Google din al doilea link din acest comment?

    00
  11. Rationament si mai simplu:
    1. Google crede ca Microsoft / Bing fura
    2. Google demonstreaza ca Microsoft / Bing fura
    Sfarsit.

    PS. A se revedea conceptul „straw man”.

    00
  12. user, vezi ce-ţi rezultat îţi dă când nu mai eşti logat! Este că e altceva? Tu beneficiezi, în prezent de serviciul care se numeşte Istoric Web. Mai multe afli… tot pe Google. ;)

    00
  13. Google se pune singur la căutări, în special la ce deţine el. Inclusiv blogger.

    00
  14. @Danyzus: șterge-ți mucii de la nas. Nu numai că programatorii de la google nu au dat-o în bară cu algoritmii (nu ajungi la google dacă o dai în bară cu algoritmii) ci că ăsta a fost feature intenționat, planificat, și care a dat mari bătăi de cap programatorilor.
    Google este un business. O chestie ‘for profit’. Nu e o organizație filantropică. Get over it, mmmmkay?

    00
  15. [b]user, vezi ce-ţi rezultat îţi dă când nu mai eşti logat! Este că e altceva? Tu beneficiezi, în prezent de serviciul care se numeşte Istoric Web. Mai multe afli… tot pe Google. ;)[/b]

    well, incercat pe ie nelogat (dar cu google toolbar), imi da aceleasi rezultate ca pe ff logat, ceea ce mi se pare cam dubios daca e asa cum zici. mai ales ca folosesc ie din ani in pasti, mai mult pentru a vedea daca imi amintesc parolele pe diverse site-uri, decat browsing.
    incercat pe laptop la nevasta (difrerenta de 1 cifra la ip), rezultate o idee diferite, dar sunt diferite. (shopmania vs emag la primul link).

    00
  16. Totusi nu e mai grav ca Google se apuca sa demonstreze ca altii ii fura rezultatele in loc sa se concentreze pe spamsiteuri si alte cicaturi care il fac pe zi ce trece mai inutil ?!?!?

    00
  17. Sa nu uitati totusi ca Google este un motor de cautare creat de niste programatori, care mai dau si ei rateuri din cand in cand. Lucrez in programare si stiu cat de repede o poti da in bara cu algoritmii. Asa ca sa nu-i credem mereu cand zic ca au vrut sa faca nu stiu ce si etc, poate pur si simplu au gresit. E mai bine sa zici ca ai avut intentii ciudate decat sa recunosti ca ai probleme tehnice.

    00
  18. @Ascel – Omule, şi deci ţie ţi se pare ANORMAL faptul că ei îşi promovează serviciile? :) Exagerezi.

    00
  19. Hai sa dam in Microsoft si sa nu punem intrebari, ca ne place sa dam in Microsoft, la moda.
    Intrebarea e urmatoarea: cum ajunge un cuvant sintetic in bing?

    Ca nu sta nimeni sa caute toate variatiile de litere in google si sa le translateze in bing sau sa directioneze search-urile din google in bing in timp real.

    Ce nu spune google direct e ca au magarit analiza statistica a toolurilor de raportare din internet explorer si toolbaruri care raporteaza la bing. Au facut practic echivalentul la „google bomb” – doar ca e bing bomb acum.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.