Ce-a făcut România pentru David Popovici

Există o categorie a populației care simte nevoia să înjure România de fiecare dată când un cetățean al ei obține o performanță. Principiul e: „Da, ăla o fi fost bun, dar România e de căcat”.

Cumva acei oameni au impresia că cineva încearcă să-i ducă de nas cu ceva când ei știu sigur că România e o țară de rahat. Acei oameni poartă numele generic de CTPei și trăiesc scrâșnind din dinți. Actualul președinte al organizației este Cristian Tudor Popescu, care a icnit recent următoarea sentință:

„Nici România nu are de ce să fie mândră, că Popopvici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp a acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că e opera lui Dumnezeu David Popovici. Nu e opera României în niciun caz”

Ce este interesant în declarația acestui lider al opiniei publice scrâșnitoare este că, printre altele, se dă și pasionat de sport, domnul icnește nervos și în editoriale la ziarul de țâțe și buci Gazeta Sporturilor. Iar ca om pasionat de sport ar putea să mai citească și el altceva decât titluri din ziare și să afle cum e finanțat sportul în țara cu cele mai multe medalii olimpice în domeniu, SUA.

Hai să luăm chiar clubul de elită american în domeniu „North Baltimore Aquatic Club”, care l-a dat, de exemplu, pe Michael Phelps. Clubul are un buget de aproape un milion de dolari pe an, 90% din el fiind obținut din banii de pe cursuri de înot (că alea sunt pe bani), restul din donații (date IRS 2020). Cursul e cam 500 de dolari pe an. Cam 40% din buget se duce pe salarii, restul pe alte chestii, pentru că nu deține bazine proprii, ci are acces la vreo trei bazine din zonă. Sediul clubului sportiv este la un centru de fitness numit „Meadowbrook Aquatic and Fitness Center”, care e deținut de fondatorul clubului și de nevastă-sa. Prin anii ’80 îl închiria de la foștii proprietari, ăia au vrut să-l vândă, l-a luat el.

E-adevărat, amărâții ăștia nu se compară la bugete cu CSA Steaua și CS Dinamo, de zeci de ori mai mari (unde 90% din venituri sunt subvenții de la stat), cluburile la care a activat până acum David Popovici, plus cel al Federației de Natație. Și totuși n-a venit nimeni să le urle sub geam „Da ce-a făcut SUA pentru Michael Phelps și de ce s-a înghesuit repede Obama să-l laude?”

Mue, Obama!

Că numai dacă iei în calcul salariile lui Popovici și al antrenorului lui, faptul că s-a transferat la un club care avea și bazin de înot olimpic propriu, construit din banii României, îți iese mai mult decât a câștigat Phelps în primii 10 ani din carieră.

Și dacă cetepeii n-ar fi analfabeți ar afla că, în principiu, țara România a investit în sportul „natație” în ultimii 10 ani mai mult decât toți privații din țară în ultimii 50. Și da, sunt 3 bazine olimpice în România, din care două închise. Toate de stat. Și încă vreo 30, tot de stat. Știi câte bazine olimpice omologate, private, sunt în România? ZERO.

Eu înțeleg că conceptele astea sunt străine pentru cetepime, având în vedere că președintele CTP a lucrat numai la companii private finanțate de stat. Sau pentru restul supușilor care dau bani să participe la maratoane cu sigla Raiffaissen în piept în orașul în care oricum pot alerga și gratis.

Și nu că neapărat trebuie să fie tot sportul privat, chiar și în Japonia, țara pe locul 3 la medalii olimpice (la ultima Olimpiadă) mai sprijină și statul sportul. Problema e de proporție, vorbim doar 18% din fonduri, restul sunt privații.

Așa că, până la alte dovezi contrare, România chiar a făcut ceva pentru David Popovici. Din taxele noastre, cât a putut și cât a dus-o mintea, că-i țară săracă, plină de oameni care o urăsc.

L.E. Informația cu stadioane olimpice deschise este un pic falsă, dar am luat-o de pe Europa Liberă, care este un organ de propagandă al CIA. În realitate există mult mai multe bazine olimpice deschise în România, pentru antrenament. Unul e inclusiv la Brașov. Pentru a găzdui însă competiții de tip „Olimpiadă” cel de la Brașov ar avea nevoie, de exemplu, de un bazin de încălzire (care prespune un bazin de 25 de m cu blocstarturi, dar trebuie să fie tot acolo). Singurul bazin care ar putea găzdui competiții olimpice în România este cel ce se va deschide la Otopeni, pentru că astea au nevoie și de 10 culoare. 8 sunt pentru competiție, celelalte două de pe margine sunt pentru buffer, să nu te lovească valurile.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

96 comentarii

  1. În primul rând, dânsul a depus mare parte a efortului, apoi mai e meritul antrenorilor și al familiei care l-au ajutat și susținut și cam atât.
    Ce e deranjat e faptul că toți suntem mari admiratori și fani a lui X, Y doar atunci când are succes și culege laurii și roadele propriei munci, dar când e „anonim” ori are o perioadă mai proastă, în care ori nu câștigă, ori e eliminat prematur din nu știu ce competiție, gata, sărim la jugulară: ba că e „terminat”, ba că faima și banii i-au ajuns la cap, ba că prietena etc.

    11
    • *deranjant nu deranjat.

      11
    • Repeti si tu ce zice Otil, de la Antene. O fi valabil pentru sportivii din ruralul mare si urbanul mic, nu si pentru Comaneci, Halep sau Popvici.

      De exemplu lui Halep nu ii reproseaza nimeni ca mai pierde. Ea va ramane mereu castigatoarea de la RG si la Wimbledon. Asa si Popovici. „Dublul campion mondial David Popovici” va scrie totdeauna pe fruntea lui.

      E ca si cum ar fi urcat pe Himalaya si pe K2. Ce sa-i mai critici dupa aia? A demonstrat deja. E cel care a urcat o data pe Himalaya si o data pe K2.

      12
    • Habar nu am cine este Otil, sincer. Eu mi-am spus doar punctul personal de vedere.

      01
    • Mai bine am vedea ce ar putea face fiecare dintre noi pentru propria persoană. David o va duce bine-mersi de acum înainte, în viitorul apropiat, cel puțin, pare de neoprit. Astea sunt doar alte diversiuni de la problemele țării, despre care putem discuta o zi.

      01
  2. Daca era asa nu simteai nevoia nici sa comentezi

    03
  3. Culmea, in acest caz, statul român chiar a facut ceva pentru sport.
    Dar deh, suna mai bine sa te declari nemultumit pe post si oriunde poti, chiar daca habar n-ai despre ce vorbesti.
    CTP, ca de obicei, dezamageste.

    30
    • Pe mine CTP nu mă dezamăgește niciodată. Că nici nu m-a amăgit vreodată.

      00
    • Stie CTP ca statul a facut. Pe el il deranjeaza doar romanii care se simt mandri de performanta lui Popovici. E zen, dar cumva destul de logic. Fac io un pic pe avocatul diavolului: daca Popovici iesea nu pe primul ci pe ultimul loc la mondiale, era motiv ca romanii sa se simta umiliti de contraperformanta lui?

      20
  4. Doar ca bugetul CSA Steaua pe acelasi an 2020, ca cel din articol, este de vreo 24 mii euro. Pe un an. Pentru toate disciplinele sportive. Asa ca atunci cand arunci niste cifre, documenteaza-te pana la capat. Si din aia 24 mii, probabil cea mai mare parte se duce la sectia dat cu picioru in minge.
    Asadar, statul roman nu face nimic pentru sportivii sai. Toate cifrele alea de le dau televiziunile cu premii de la olimpiade/mondiale/europene sunt nimicuri. Ca sa ajunga cineva acolo trebuie prima data sa isi vanda un rinichi si 2-3 vile mostenite de la matusi ca sa reuseasca.
    Sau, hai sa te intreb altfel… Irina Bara (google it daca nu stii cine e) cati bani a primit de la statul roman? Sau daca suntem la natatie…
    Ai auzit de George Alexandru Stoica Constantin? Cica l-a batut pe Popovici anu asta la campionatul national… Tu esti mare ziarist/scriitor.. ai mai multe surse, poti cauta mai usor… cati bani a castigat George Alexandru Stoica Constantin?
    Romania se pisa cu jet pe sport. Daca statul roman asigura 90% din 24 mii aia nu inseamna ca sustine sportul, inseamna doar ca isi plateste pilele de acolo.
    Sau ca sa iti explic mai pe intelesul tau… cand Romania chiar sustinea sportul, prin anii 80 ma refer, ghici ce, aveam performante…

    23
    • sunt 118.000 mii lei (subvenții de la stat), adică 118 milioane lei (sursă site-ul csa steaua, ai acolo bugetul).

      20
    • Înainte să îți dai cu părerea, fii atent să nu dai cifre aiurea. Sunt 24 de milioane euro, ca să mă exprim în moneda euro.

      20
    • Ba, Marian,

      Daca nu ti-a placut matematica, e ok, dar macar nu mai te da mare ca nu te dice mintea. Cum ai ajuns tu de la 118.000 ron la 24milioane de euro?

      01
    • Dude … zice clar acolo sus, pe pagina aia „mii lei”. Deci 118.000 de mii de lei, deci
      matematica zice ca asta face 118.000.000 de lei.
      Cum ar putea crede cineva ca toti mafiotii se bat sa fure doar 24.000 lei de la CSA Steaua? Pe bune?

      20
    • 24.000 euro*

      10
    • @Ihearlights, poți să privești cele două mesaje ale mele ca fiind unul și să întelegi că mă refeream la suma reală, de 118 milioane (mai exact 118,8 mil lei, convertită însemnând 24 mil euro)? Sau trebuia să îți scriu să citești mai cu atenție?

      20
    • Ihearlights, bă, încă scrie skag pe gardu’ lu ‘ Potec care câștiga pentru România când Popovici abia se năștea. Drept urmare … meleon plus meleon fac mai multe meleoane 🤪

      10
    • In afara faptului ca nu stii sa citesti si confunzi 24000 cu 24 de milioane asculta
      -Stoica l-a batut in serii cind probabil ca Popovici a avut o tema de antrenament.Stoica a inotat 50.7 .In finala Popovici l-a batut cu 2 secunde.
      Acest Stoica nu a facut si nu va face un barem de europene sau mondiale.
      Stoica e legitimat la Steaua si cistiga bani buni la ce performante are.

      00
    • Rammstein e pă droguri, habar n-are care e bugetul Stelei, nu știe ce e CSA Steaua, i-a zis cineva la o bere și un gigi ceva de genul „băăă, doar douășpatrudemii de euro am primit” după care s-a pișat pe el, a luat un UBER spre casă.

      După care, din ce-și mai aduce aminte, trântește ceva nume și spune de Irina Bara unuia care știe cine e Alexandra Dobrin, „dacă tot suntem la natație”, în timp ce ia în brațe colacul de veceu și vomită. Nu poate răspunde că s-a și căcat un pic pe el când a icnit și nu mai poate sta pe scaun. România e de vină.

      Și dacă-i cer 200 de lei pe lună, să plătim un abonament la sală pentru un înotător, ca să aibă ceva aproape de casă, că se antrenează pentru mondiale o să bălmăjească „no, man, să dea statul, plm, eu plătesc taxe” ca dup-aia să aibă ce să înjure. La dealer n-are datorii, cu ăla e prieten, e fratele lui, să moară mama.

  5. Buget anual al CS Dinamo
    Bugetul alocat pentru fiecare an în parte…

    BUGET AN 2021

    În anul 2020, finanţarea cheltuielilor curente şi de capital s-a efectuat în conformitate cu prevederile art. 62 lit. b din Legea 500/2002 privind finanţele publice, respectiv din venituri proprii şi subvenţie de la bugetul de stat.

    Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021 a fost realizat în sumă totală de 73.324 mii lei, astfel:

    Capitolul 3319 ”venituri proprii” 6.905 mii lei

    Capitolul 3710 ”alte venituri din donații și sponsorizări 581 mii lei

    Capitolul 43.09 ”subvenții de la bugetul de stat” 65.838 mii lei

    Veniturile proprii obţinute în anul 2020 de CS Dinamo Bucureşti au fost în sumă de 6.905 mii lei, proveniţi din activităţi cultural-sportive: activităţi sportive organizate în cadrul academiilor de fotbal, handbal, tenis, polo, nou înființate, activități organizate la bazinul de înot, terenurile de tenis, sala multifuncţională de sport, terenurile de fotbal, pista de atletism, activităţi de iniţiere la box, judo, karate, scrimă, polo, precum şi încasări parcare.

    00
    • 6.905 mii lei sper ca inseamna 6.9 milioane lei. Nu 6905 lei, adica 1400 euro intr-un intreg an :)

      00
    • Si in continuare, Dinamo are un buget de club dar sa nu uitam totusi ca toata baza materiala, inclusiv bazinul de inot sunt facute din bani publici, nu din banii clubului. Iar clubul il are in administrare gratuita.

      Cum si Rapidul a primit stadion nou din banii nostri, Steaua pe cel din Ghencea si tot asa. Cred ca printre singurii ce si-au facut infrastructura sportiva fara foarte multi bani de la stat sunt cei de la CFR Cluj. Ca U Cluj a primat si ea stadionul pe care si-l imparte cu Untold :)

      00
  6. Popovici a obtinut rezultatele alea nu multumita Romaniei, ci in ciuda Romaniei.

    02
  7. În Top 10 națiuni medaliate la Jocurile olimpice de vară Japonia e pe locul 9, iar la cele de iarnă nu este în Top 10.

    00
  8. Problema nu e de bani, problema e de sistem. De cine îi folosește și cum îi folosește. Și aici statul român, prin Ministerele lui (Sport, Educație) și prin tot felul de federații, este deficitar grav.
    Si din acest sistem foarte puțini scot capul. Câte un Popovici, câte o Halep… pe ici, pe colo.
    Pentru că banii ăia, mulți, puțini, băgați de stat, băgați de privați, sunt băgați prost. Ca stat român nu îi poți impune unui privat gen il Ciobandante cum să bage bani în sport. Că e privat și cretin și e treaba lui. Dar poți să tragi de urechi șefii federației de natației că le-ai construit bazine și au 1 (un) campion și atât. Sau p-ăia de la rugby că le-ai făcut stadion la Arc și ei își dau singuri la gioale (vezi imensul scandal cu Cupa Mondială). Sau pe ăia de la Frf și Lpf că le-ai construit stadioane, iar echipele pe care le păstoresc n-au nici o treabă cu fotbalul de performanță, deși multe sunt finanțate tot din bani publici. Sistemul, asta e problema.
    Privații? Sunt sutebde școli private de diverse sporturi peste tot. Copiii iau tot felul de premii, se organizează turnee, se bagă bani. Ce se intâmplă când devin adolescenți sau adulți? Intră sub umbrela federațiilor, cluburilor mari, căpușate de clientelă politică, de generali, de partide, de pile incapabile de la primul antrenor până la ultimul maseur. Și se alege praful.
    Da, Popovici e un accident care nu are treabă cu România. Într-o țară cu 4 milioane de copii și care are stadioane și bazine și râuri și mare, un singur campion e cam puțin.
    Și nu trebuie dusă discuția către cât și cine investește. Nicăieri nu se face performanță în sport fără intervenția statului, oricâți bani ar pompa sponsorii. Nu poți să zici „vă dăm bani de la buget și stadioane/bazine, descurcați-vă”, dar să pui în frunte ministerului, federațiilor, la primării și mai știu eu unde niște tâmpiți pe care nu îi urmărești să vezi ce fac cu banii și facilitățile pe care le dai tu.

    00
  9. Ceea ce a reusit David Popovici este wow si din cate am citit in ultima perioada succesul este unul suta la suta romanesc. Si spun asta deoarece omul s-a antrenat in Romania cu antrenori romani si a avut la dispozitie tot ce ar fi avut nevoie pentru a putea face performanta aici in Romania. Bineinteles ca a fost ofertat pentru diverse transferuri in strainatate, dar omul a ramas si a reusit aceasta performanta ceea ce este wow.
    Chestia asta este o raza de speranta deoarece se poate face si performanta aici, daca se doreste si mai ales sunt oameni dispusi sa faca sacrificiile pentru a face performanta. Ori asta contravine tot ceea ce s-a crezut si mai ales s-a indus in societate in ultimii 30 de ani cand vine vorba de facut ceva. Si da Romania are o problema cand vine vorba de sportul de masa care devine din ce in ce mai scump si care este practicat fix pentru poze pe instagram sau facebook. Acolo Romania nu face cam nimic, insa pentru elite performanta lui David Popovici arata ca se poate daca cineva este interesat de asta. Iar pentru cei interesati bazinul de la Dinamo este cat se poate de decent si mai mult este olimpic si pana in pandemie se faceau destul de des sesiuni pentru copii.

    11
  10. Banii primiti de la stat au venit DUPA ce a avut niste rezultate notabile. Partea grea, inceputurile carierei, a fost sustinuta de familie. Macar inotul nu e asa scump.
    Insa putem lua exemplul Halep. Daca Stere nu era determinat pana la capat, nu mai auzea nimeni de ea.

    01
  11. Nu judeca persoana, ci conținutul. Care în acest caz e coerent, thumbs up!

    00
  12. Noi nu suntem pe inot, dar am cochetat in Romania cu sportul un pic. In Timisoara, daca doresti inot, exista ceva locuri de facut asta. Costurile sunt insa absolut abracadabrante, daca vorbim de performanta (deci nus’ cate ore pe zi, ca nu te faci campion cu 2 ore pe saptamana).

    Pentru fie-mea am testat cum stam la tenis si s-a antrenat in tara timp de 6 luni. Face sportul asta in total de 4 ani deja (are 8 acum). Nu discut despre cat costa orele de tenis, ca, daca vrei sport, scoti banii. Am avut in Romania buget pentru asta, ca ne mergea mustaria, deci 100 de lei ora privata nu era asa durere. Sau 60 de lei ora cu 3-4 copii in echipa.

    Problema este ca NU ai unde sa faci tenis ca lumea. Ca sunt cateva terenuri decente si e multa lume care le foloseste. A venit iarna, s-a facut „balon” peste terenuri, erau 10 grade inauntru. Nu aia ar fi problema (desi platesti cica si „incalzire”), ci faptul ca era un frig umed, de ii inghetau copilului mainile pe racheta.

    Se punea deja problema ca, daca pe la 6-7 ani inca mai rezistam cu ideea asta, vom fi nevoiti sa ne mutam la Bucuresti, ca aici nu prea ai ce sa faci. Poate s-au mai construit chestii, nu mai stiu, ca e ceva timp de cand am plecat.

    Sportul serios se face 99% pe banii nostri, ai parintilor. Mai ales in Romania. Si preturile sunt la nivel occidental sau pe acolo. Dupa ce am emigrat si a ajuns fie-mea sa se antreneze acolo, am calculat ca o ora jumatate la clubul din oras de aici era cam 20 de dolari, jumatate din pretul pe care il platesc la Flushing Meadows. Unde sunt sensibil alte conditii, alt sistem si alte salarii. Unde vara-iarna temperatura pe terenurile acoperite este acceasi, aer filtrat, competitii in fiecare saptamana, oportunitati de sponsorizare (ca nu vom rezista la nesfarsit sa platim mii de dolari pe luna) etc.

    Interesant este ca nici acolo statul nu face totul pentru sportivi, ca in general platesti la YMCA sa faci diverse sporturi, platesti la cluburile de tenis etc.

    Ce nu spun insa multi din cei care ridica statul roman in slavi este ca multe scoli din State au terenuri de sport, echipe, sanse de performata. si acolo nu mai vine parintele sa plateasca, este oferit de scoala. Liceul de la noi din comuna are 6 terenuri de tenis (sunt in circuitul USTA, pentru sezonul cald), teren de soccer, fotbal american, baseball etc. Exista echipa de hockey, teren de golf, se face ski (cu monitor de la scoala, care face gratis cu copiii), cursuri de inot etc.

    Si cel mai important este ca ai UNDE sa te antrenezi si daca locuiesti in pizderia, nu esti cantonat numai in Washington sau NYC. Orice orasel mai rasarit are deja cam tot ce iti trebuie in domeniul sportului. Si nu sunt 3 bazine olimpice, din care 2 inchise (ca si foloseste asta cuiva), sunt destule, la standardele necesare.

    • @dojo: ” Liceul de la noi din comuna are 6 terenuri de tenis” …la noi la români, surplusul de bani se investesc in zilele comunei, satului etc.
      De exemplu în minunata comună de care aparținem era un teren asfaltat împrejmuit cu gard înalt unde jucau pruncii fotbal sau baschet… Primăria(adică statul român) a făcut în locul acelui teren cu acces gratuit unul acoperit, cu iarbă sintetică care se poate închiria cu ora. În cifrele pe care le caută autorul apare acest teren la investiții în sport? Apare. Ajută asta cu ceva acei copii care până ieri jucau gratis? O laie.

      Totuși și dacă ar exista… condiții, școala românească este condusă de părinți. In clasa in care învață fata noastră din 20 și ceva de prunci vreo 7 au scutiri la sport. Prunci sănătoși de altfel.

      Autorul este prea patriot și se face că nu vede cum la noi in țara asta săracă, clasa politică se bate să țină curțile școlilor deschise după program. Ferească Dumnezeu să bată pruncii mingea…

      România nu face nimic pt sportul de masă…pentru cei care nu-și permit prețuri abracadabrante. România se laudă cu performanțele private câștigate ulterior, vezi S. Halep, A Brânză etc.

      00
    • @arădean „școala românească este condusă de părinți”

      „Primăria(adică statul român) a făcut în locul acelui teren cu acces gratuit unul acoperit, cu iarbă sintetică care se poate închiria cu ora”

      Nu te lăuda că ești părinte incompetent, te vede lumea. Totodată, Ana Maria Brânză este un sportiv subvenționat 90% de statul român.

      Deci, nu mai fi părinte incapabil, condu școala, cere acces la aia, fii bărbat măcar o dată în viața ta. Măcar pentru copiii tăi, să nu creadă că ești un lache care se plânge pe net.

    • @eftimie: „Deci, nu mai fi părinte incapabil, condu școala, cere acces la aia”

      Nu am nevoie, am o singură viață…

      01
    • Păi și atunci de ce te-ai plânge de lucruri de care nu ai nevoie?

    • @eftimie: nu se plânge nime’… discutăm.

      01
    • Mno bine atunci, altfel, poți să verifici, la partea cu închisul terenului de sport pentru școală sunt de acord cu tine, e o mizerie. Da’ mi s-a explicat că e complicată treaba, că directorii de instituție răspund, practic, de orice se întâmplă pe terenul școlii, indiferent dacă este în timpul orelor de curs sau în afara lor. Și majoritatea nu vor să se bage în treaba asta, că dacă-și sparge un copchil capul e chemat și el la declarații. O mizerie legislativă care ar trebui reparată, deocamdată nu are cine.

  13. Amuzant articol. Întâmplător sunt vecin cu un antrenor de multe libere care scoatea in fiecare an campioni naționali și europeni. Știi câți bani au primit ultima data elevii lor pentru câștigarea trofeelor? 400 lei

    Apoi a plecat în Franța, că e fata lui acolo medic, câștigă 8000 euro și îl va susține și pe el.

    Sunt coleg de serviciu cu un campion național la tenis de masă, are camera plina de trofee și medalii. Și-a dorit să continue dar nici de chirie nu ii ajungeau banii.

    P.S. cine e Daniel Popovici din articol?

    01
  14. Si daca David se nastea in provincie, chiar si intr-un oras mai mare, nu mai zic de mediul rural? Erau la fel rezultatele? Statul clar nu sustine un sistem sanatos pentru a selecta sportivi. Multe talente se pierd pe drum. De aici poate frustrarea. David si antrenorul lui sunt exceptii. As compara sistemul din Romania cu unul mai european. Exemplu avem chiar peste granita, la vest, care scoate pe banda rulanta campioni. Pana la americani e cale lunga, nu mai zic ca e un sistem care se autodistruge incet. Statul ar trebui sa se implice in politici care privesc sportul, pentru ca mai tarziu tot el va fi beneficiar, avand mai putin bolnavi.

    00
    • „Statul ar trebui sa se implice in politici care privesc sportul”

      Parca imi aducaminte si acum de faimoasele subotnice pedeliste cu recorduri nationale de participare, de se holba occidentul la cata lume se adunase sa fac ora(parca) de miscare in aer liber
      In realitae era de fapt activul de partid, plus simpatizanti, plus bugetari care tineau la locul de munca , plus atarnatori. Ceva gen ” cel mai mare pitic din lume” sau ” sa curatam Romania intr-o singura zi!”
      Adica ceva mincinos, de rahat

      Parca n-as mai vrea sport la ordin

      00
    • Vecinii de la vest au început să investească și la noi, în hochei și fotbal. Mi-ar fi rușine, ca stat român, să văd cum alt stat reușește să adune sute de copii în centre de copii și juniori, să le ofere facilități și metode moderne de antrenament, fix pe teritoriul meu, iar eu să dau vina pe privați și pe Mercur retrograd.
      Dar vecinii unguri au avut un program de vreo 15 – 20 de ani pe parte de sport, iar rezultatele se văd deja în multe sporturi. Aparent încep să deruleze programul ăla și prin țările vecine. Parcă văd că ia Sepsi Liga Campionilor în vreo 5 ani. :))

      00
    • @Johnnyfer: vecinii de la vest investesc in copii români să aibă o educație. Mor când văd asta…ca un stat mic precum Ungaria investește în copilul unui român dacă învață la secția maghiară pentru ca pe lângă alte interese să se mențină vie, limba și identitatea lor națională în cât mai mulți indivizi.

      E ca și cum noi am ajuta diaspora cu bani, cu condiția ca, copiii lor să învețe limba română.

      Pe langa asta investițiile pe care le fac in sport ne pun in urma lor deși acum 15 ani ii priveam de sus, cel puțin la fotbal.

      00
    • „Si daca David se nastea in provincie, chiar si intr-un oras mai mare, nu mai zic de mediul rural? Erau la fel rezultatele?” – numește stat în care se face bazin olimpic în fiecare sat.

      „tatul clar nu sustine un sistem sanatos pentru a selecta sportivi” – 95% din performanțele sportive internaționale din ultimii 30 de ani au fost finanțate de stat. Halep este o excepție.

      „David si antrenorul lui sunt exceptii.” – Nu, de câțiva ani avem performanțe în acest sport, președinta federației de natației este o campioană olimpică.

      „Statul ar trebui sa se implice in politici care privesc sportul, pentru ca mai tarziu tot el va fi beneficiar, avand mai putin bolnavi” – du-te și aleargă. Ajută la sănătate, statul nu-ți interzice. N-ai făcut niciun sport niciodată, nu cunoști fenomenul, alergatul pe stradă e un început bun.

  15. Absolut dezgustator modul in care Eftimie poate rastalmaci absolut orice subiect asupra caruia isi apleaca atentia.

    Statul roman nu face/a facut ceva pentru David Popovici, ci pentru inot. Sportivi precum Glinta sau Popovici sunt cel mult rezultatul. E complet irelevant cat au investit privatii, ca nu cu privati faci perfomanta la nivel de tara. Conteaza cat a investit statul roman vs. cat ar fi trebuit sa investeasca pentru a ridica sportul la nivelul tarilor din top. Si la capitolul asta suntem vai mama noastra.

    Ca idee, Glinta si indeosebi Popovici sunt niste anomali. Evident, astfel de anomali sunt mai mult decat binevenite, dar raman fix asta, aberatii statistice. Ca daca nu erau accidente, nu ar fi fost astia doi singurii reprezentanti ai inotului romanesc la mondiale. Atentie, nu vorbesc de singurii medaliati, ci singurii romani care participa. Daca vrei sa vedeti ce inseamna sa investesti cu adevarat in inot si sa reusesti sa il duci in topul mondial/european, verificati rezultatele Ungariei in ultimii zece ani. Nu cautati numarul de medalii de la acest mondial, ca ala nu e asa de relevant, cautati prezenta lor in finale.

    02
    • „Statul roman nu face/a facut ceva pentru David Popovici, ci pentru inot. Sportivi precum Glinta sau Popovici sunt cel mult rezultatul”.

      Gen, rezultatul investițiilor statului român în înot.

      „Ca idee, Glinta si indeosebi Popovici sunt niste anomali.” – Da, o țară care reprezintă 0,25% din planetă are campioni mondiali la înot. Într-adevăr, aberații statistice.

      „Absolut dezgustator” – am înțeles că pentru tine este dezgustător ideea ca cineva să investească într-un sport și să obțină rezultate, apoi să se mândrească cu asta.

    • Eftimie,
      95 la suta din comunele din Olanda au bazin olimpic.
      Si e obligatoriu sa stii sa inoti.
      Ai proba obligatorie la sport,cred ca in clasa a doua,nu mai tin minte exact.
      Abonamentul pe un an,sala de sport plus bazin era cam 80 de euro acum vreo 4 ani.

      00
    • @caposu

      „95 la suta din comunele din Olanda au bazin olimpic.” – fals
      „Si e obligatoriu sa stii sa inoti.” – fals, ți s-a zis asta la imigrare, ce-ai căutat tu pe net.
      „Ai proba obligatorie la sport” – fals
      „Abonamentul pe un an,sala de sport plus bazin era cam 80 de euro acum vreo 4 ani”. -fals.

    • Nu serif, e dezgustator felul cum imbraci tot felul de cacaturi extrem de frumos, ca la manuit cuvinte te pricepi foarte bine, iar apoi pretinzi ca ar avea vreo relevanta intr-un anumit context. Vezi vrajeala cu 0.25% din populatie. SUA insumeaza vreo 4% si castiga 60-70% din medalii.

      Eu, ca unul care si-a lasat copilaria in bazinul de inot, sunt probabil printre cei mai fericiti ca pustiul asta a reusit ce a reusit. Cu atat mai mult cu cat poate asta e catalizatorul care relanseaza acest sport in Romania. Chiar discutam cu un vechi partener de antrenament de potentialul lui inca din primavara anului trecut.

      Din partea mea sa se mandreasca fiecare la nivel individual cu el, dar statul nu are de ce sa-si aroge nu-stiu-ce merite. Cum am spus si in primul comentariu, daca am fi avut o strategie coerenta in ceea ce priveste acest sport, nu ar fi fost Glinta si Popovici singurii reprezentanti in competitiile importante, ci am fi avut prezente multiple in semifinale si, de ce nu, chiar finale. Atunci da, mi-as fi scos palaria cum mi-o scot in fata Ungariei. Dar nu este cazul, de asta am scris clar mai sus, ca Popovici e CEL MULT rezultatul investitiilor statului roman. Din punctul meu de vedere, Popovici e un talent imens, iar noi avem pur si simplu noroc ca s-a nascut in tara asta. Si am face bine sa profitam de asta.

      00
    • „ca unul care si-a lasat copilaria in bazinul de inot” – era privat bazinul sau fusese construit și administrat de stat?

      „SUA insumeaza vreo 4% si castiga 60-70% din medalii” – SUA este și cea mai puternică economie mondială.

      „Daca am fi avut o strategie coerenta in ceea ce priveste acest sport” – faptul că Federația de Natație l-a angajat pe Adrian Rădulescu din 2019 ca antrenor al loturilor nu ți se pare o strategie coerentă? Faptul că au ales ca președinte al federației un campion olimpic la înot e tot ceva incoerent? Ai tu o strategie mai bună?

      Dezgustător e că ai petrecut atâtea ore în bazin și tot nu s-a luat jegul de pe tine. Popovici nu spune că țara n-a făcut nimic pentru el, părinții lui nu spun asta, o spui tu. Cine ești tu? Ești doar un cetățean invidios, care vorbește de talent și îi este un pic ciudă. Cine știe, dacă aveai talent, dacă aveai părinți buni, poate țara făcea ceva și pentru tine. Așa, talent canci, iar părinții te-au educat să te caci în munca campionilor olimpici că „n-au făcut nimic”.

      Și-ți garantez că dacă președintele federației maghiare ar vedea ce scrii aici și ăla ar zice „sper că cârnatul ăla și-a scos pălăria în fața noastră ca să pot să-l scuip mai ușor în freză”. Sclav.

    • Like clockwork. Era previzibil ca invariabil vei ajunge sa improsti cu mizerii si sa rastalmacesti cuvinte.

      Nu cred ca am lasat sa se inteleaga ca as fi vreun pic invidios pe acest pusti. Dimpotriva. Apoi, parca era vorba de statul roman, nu de federatie, ca nu federatia aloca fonduri si resurse, ci lucreaza cu ce au si o fac foarte bine. Dar stiai foarte bine asta, insa ai ales sa-ti continui numarul de ciumeg agresiv. Restul insinuarilor la adresa mea nu cred ca merita comentate.

      00
    • Da, răstălmăcilă, pentru că Federația aia ține de ministerul privat al sportului. Dar stiai foarte bine asta, însă ai ales să-ți continui numărul de ciumeg agresiv.

      Și da, îl invidiezi pe copilul ăla. Un psiholog bun îți poate explica mai bine cum în loc să simți bucurie pentru victoria ăluia ai simțit agresivitate față de alții. Țara, Eftimie, cineva trebuie să fie pus la pământ că ăla a obținut o performanță și tu nu.

  16. NOU
    #52

    Am vazut ca nu a mentionat nimnei dar va spune eu…

    Eu eram fan David Popovici de cand s-a apucat de inot!

    00
  17. „în principiu, țara România a investit în sportul „natație” în ultimii 10 ani mai mult decât toți privații din țară în ultimii 50. Și da, sunt 3 bazine olimpice în România, din care două închise. Toate de stat. Și încă vreo 30, tot de stat. Știi câte bazine olimpice omologate, private, sunt în România? ZERO.”

    Adica atunci cand vine cineva si se strerge la cur cu panza pe care ai pictat-o, asta inseamna ca a facut ceva, spre deosebire de ceilalti care pur si simplu ti-au ignorat pictura.

    In principiu daca e seceta si cineva se pisa pe plantele tale asta inseamna ca iti face un bine ? /s

    00
  18. Mănânci puțin caca. Întreabă pe cine poți cum s-a finanțat băiatul ăsta până să ajungă aici. (se vede că nu îți place să te documentezi complet, așa că hint: părinți, colegii de munca ai părinților, etc. Orice in afara de „statul român”, „Dinamo” sau „banii investiți în înot în ultimul cincinal”).

    Apuca-te de scris articole de genul asta după ce ai unul doi copii și îi trimiți la un sport. (nici măcar de performanta)

    00
    • Ba da, se pun, pt că are 17 ani și s-u apucat de sport la 16. „Până să ajungă aici” e o expresie prea lungă pt tine, este?

      00
    • Întreabă cum s-a finanțat Phelps înainte să ajungă unde a ajuns.

      Am copil, iar dacă tu nu-ți permiți să-ți dai copilul tău la sport, dar îți permiți comentarii pe internet înseamnă că ești o putoare ordinară.

      Închide internetul, mai ia-ți un job, pune mâna pe o carte, nu mai fi lichea, nu mai da vina pe stat că tu ești o persoană delăsătoare.

    • La cât e kilul de cireșe, e suficient să iasă pe centură dacă-i trebuie bani.

      Revenind, ar trebui ca statul să înceapă să dea bani și fetușilor care înoată în lichidul amniotic ca să fii mulțumită? Să investim în natație!!!unșpe

      00
  19. Propaganda CIA-ului nu e bună, doar aia a FSB-ului.

    00
  20. România i-a dat lui David Popovici 1 leu. David Popovici i-a dat României 100 de lei înapoi.

    00
    • Cum a dat Popovici înapoi de 100 de ori mai mult decât a primit?
      Sute de articole de bine despre un roman oferă ceva României? S-a apreciat leul? A scăzut inflația? Ne face vreun partener discount la importuri că avem un băiat simpatic foarte bun la 100m și 200m liber?
      Răspunsul la toate întrebările e evident nu, băiatul ăsta înoată pentru el, o face foarte bine, la momentul actual cel mai bine din lume.

      Daca Popovici are 7,000 euro de la un club finanțat de stat, atunci chiar e bătaie de joc, poate ar trebui sa urcam picioarele pe masa și să lăsăm statul să trăiască doar din Popovici, Cristina Neagu, Comăneci, Ilie Năstase și alții, poate statul să facă asta?

      00
    • România i-a dat lui David Popovici 10 milioane de euro. David Popovici n-a dat, momentan, nimic înapoi. Măcar pentru școli, să educăm elevii să nu mai fie atât de analfabeți financiar.

    • „David Popovici n-a dat, momentan, nimic înapoi.” – Atât apreciezi TU munca unui copil(încă). Copil -junior- care e DUBLU CAMPION MONDIAL la seniori. Câte premii Pulitzer ați câștigat dumneavoastră domnule, Ovidiu Eftimie?

      00
    • Doar din impozitul pe profit încasat din salariul meu de jurnalist, cât am lucrat în presă, salariul lui la Dinamo pe vreo 3 ani. Întrucât nu am cetățenie americană și nu public în ziare din SUA, nu pot aplica sau câștiga un premiu Pulitzer. De-aia nu e bine să anunți public în comentarii că folosești internetul doar pentru labă, așa cum o faci tu.

    • Impozitul ăla al tău reprezintă valoarea ta în primul rând ca om, apoi ca jurnalist în raport cu munca acestui copil. Te asigur că această valoare e insignifiantă. Mulțumesc pentru limbajul trivial de la sfârșit – știam că ești prost – de gură – mi-am asumat. Te rog continuă, dar mai… cu talent… hai știu că poți..

      00
    • Impozitul nu reprezintă valoarea mea ca om, înseamnă cât am contribuit eu, ca alți 9 milioane de oameni din România, pentru performanța acelui băiat.
      Ca să zici „această valoare e insignifiantă” trebuie să ai bani sau măcar o contribuție la societate, iar tu ești tip care s-a supărat că cineva i-a zis labagiu doar că l-a prins că vorbește în public pe subiecte pe care nu le cunoaște. Un incult cu două clase, oarecare, needucat, murdar la gură de demnitate.

    • Te aștept cu noi articole. „murdar la gură de demnitate” – puțini sunt pe aici care să fi primit asemenea complimente – argheziene aș putea spune. Îți respect penița, nu de fiecare dată și ideile. Concluzia comentariului meu cum că România a dat foarte puțin pentru această performanță(muncă) rămâne în picioare. Cel puțin pentru mine.

      00
    • Poți să stabilești nivelul conversației prin argumentele aduse. Când menționezi lucruri pe care nu le stăpânești cum ar fi „premiul Pulitzer” sau contribuția sportivă a statului român la performanța acelui sportiv (ce trece de 90%) ești redus la nivelul de „cetățean în birt care are o părere” și tratat ca atare. Multe din lucrurile astea pot fi documentate, astfel încât să nu ajungi să strigi la unul „băăăă, da tu ce-ai făcut la viața ta”, ca să nu te trezești că ăla îți explică în limbajul tău de ce nu-l poți evalua la valoare și de ce te desconsideră ca partener de discuție.

  21. ca să vezi, mai nou toți românii sunt fani apă, și vara îți pică nasul când mergi cu autobuzul.

    00
  22. inca un articol, dupa asta https://zoso.ro/spun-secret-despre-cata-saracie-rusia/ , in care eftimie ne demosntreaza ca ar fi campion mondial la gimnastica. mentala si matematica. si evident sponsorizat de stat. nu bag mana in foc de care stat.

    „Și da, sunt 3 bazine olimpice în România, din care două închise. Toate de stat. Și încă vreo 30, tot de stat.”

    deci 3. de fapt 1. de fapt 30. de fapt 0. gogoasa, eu am un bazin privat, nu olimpic, la 3 minute de mine. si inca 2 despre care nu m-am interesat asa ca nu pot spune exact unde sunt dar erau pe lista care mi-a fost pusa la dispozitie demedic, la distanta de mers pe jos a unui proaspat recipient de proteza de sold, unul de stat, altul privat. aaaaaaaa, si am uitat de ala olimpic (de fapt 2, ca e unul afara si unul inauntru) de la arena nationala (astea or fi alea doua inchise, naiba stie. un pic mai departe da’ cam tot pe acolo.

    in rest mama lui david popovici a facut scoala de agent antidoping pe banii ei ca sa stie ce si cum are voie copilul sa ia, ca andreea raducanu se afla inca in memoria noastra a tuturor. si la telefonul ala din miezul noptii a raspuns camelia potec, nu presedintele federatiei. dar hei statul s-a implicat maxim in existenta lui david popovici. ca si a simonei halep. ca doar peretele ala de la caminul cultural la care batea ea mingea cand era copil era construit de stat.

    si ca sa mai demolam un pic din mitul creat de eftimie. un teren de fotbal decent este mult mai simplu de construit si intretinut decat un bazin sau un patinoar. un pic de nisip, un pic de iarba, cateva mingii, un sort, un tricou, o pereche de tenisi. si gata. ai un viitor fotbalist.

    spre diferenta de minim 1000 de metri cubi de apa care trebuie incalziti si purificati si mai ales schimbati la cine stie cat timp, dar evident destul de des, plus incinta incalzita, plus vestiarele, salile de asteptare, etc. la mine a fost abonamentul basic, adica doar intram sa ma misc in apa a fost 1800 de de lei pe an, in 2016. cu fizioterapeut mai puneam vreo 600. nu vreau sa stiu cat mai erau instructorul de inot, nutritionistul, maseurul si ce mai ofereau ei acolo. culmea e ca bazinul de stat mai sus mentionat nu oferea nimic din astea. doar bazinul. si bomboana de pe coliva e ca unul din instructorii de inot era un reprezentant al romaniei la sydney. nu medaliat dar totusi finalist.

    sa reluam cu patinoarele? cu scrima? cu orice alt sport care necesita si altceva in afara de un spatiu gol? ca in romania si curtea scolii e incuiata si pazita.

    cluburile alea private din america exista pentru ca au clienti. au clienti pentru ca ii produce sistemul de stat. explica cineva mai sus foarte bine ce si cum. in romania la ora de sport 10 „genoflexiuni” si cand e cald afara bateti mingea (hmmm, fotbal?). restul infrastructurii care ar trebui sa produca afluenta de clienti pentru privatii care sa aduca performanta de varf e praf, zero, niente, nika. de unde dracu sa stie copilul ala de la cucuieti ca exista ceva numit scrima sau volei cand el nici curent nu are in sat? nu mai vorbim de profesori de sport, sala sau echipamente unde sa afle daca e bun sau nu?

    si ca tot am mentionat de 2 ori olimpiada de la sydney. romania a fost pe 11, cu 11 medalii de aur, 6 de argint si 9 de bronz. mai multe decat vom avea probabil reprezentanti la paris in 2024. asta e implicarea statului roman in sport. de la 26 de medalii la 20 de reprezentanti. in 25 de ani.

    00
    • „si la telefonul ala din miezul noptii a raspuns camelia potec, nu presedintele federatiei”

      Președintele federației de natație este Camelia Potec.

    • maestre, acum ca ne-ai explicat cu subiect si predicat ca nu ai prins figura de stil din sintagma respectiva…. nu la miezul noptii. la ora aia era doar omul camelia potec, nu presedintele federatiei camelia potec.

      daca era implicarea statului presedintele nu ar fi trebuit sa raspunda deloc la telefon, ca nu aia e treaba lui (ei), sa dea sfaturi si reomandari parintilor unui sportiv. implicarea statului ar fi insemnat banii cu care sportivul respectiv sa aiba o echipa intreaga dupa el inclusiv pe unul care sa stie raspunsul la ce o intreba mama pe presedinta federatiei.

      la naiba, implicarea statului ar fi insemnat ca parintii sa mearga cu sportivul doar ca turisti, sa aplaude, sa se bucure si sa-l imbratiseze cand se da jos de pe podium, nu pe post de antrenori, doctori si psihologi si sponsori si ce au mai fost ei in ultimii 10 ani. si ce sa vezi, david popovici chiar a inceput sa aiba o echipa, prin eforturile ghici ale cui… hint, nu ale statului. faptul ca la un moment dat el a fost adoptat de un club de stat cu tot cu echipa din spate deja e nesimnificativ.

      00
    • „maestre, acum ca ne-ai explicat cu subiect si predicat ca nu ai prins figura de stil din sintagma respectiva…. nu la miezul noptii. la ora aia era doar omul camelia potec, nu presedintele federatiei camelia potec.” – că nu știi tu să scrii nu e problema mea și nici măcar a ta, că nu trăiești din scris, presupun.

      „a naiba, implicarea statului ar fi insemnat ca parintii sa mearga cu sportivul doar ca turisti, sa aplaude” – NU. Așa ceva nu există nicăieri în lume. În prezent.

      Dar în trecut exista așa ceva. Se numea sclavagism. Motivul pentru care susții Roma sclavagistă este explicabil. După cum scrii, după cum te exprimi, da, e explicabil. Pentru oameni, pentru adulți, e rușinos să anunțe așa ceva, aduce dezonoarea casei sale. Dacă ai casă, domus, dacă ești domn și stăpân. Dacă ești sclav, ceri Romei să-ți crească copii, să asigure antrenori, și psihologi și multe altele. Că tu ești slab, ești doar un sclav, o unealtă vorbitoare, cum spunea Aristotel. Cineva trebuie să dețină decizia și finanțele în casa ta, și tu nu ești ăla. E Statul, e Roma.

      Tu îți dorești o Romă puternică iar eu ți-o voi oferi, altfel nu te-ai milogi degeaba la mine. În momentele de luciditate, urmărește evoluția evenimentelor.

    • nu te mai zvarcoli atat. ai demonstrat de destule ori de care parte a acelui infam 50% te afli, nu e nevoie sa elimini chiar orice dubiu.

      nu sunt scriitor, doar inginer, dar fraza aia e chiar misto scrisa. e adevarat trebuie un pic gandit ca sa o pricepi. daca doar o rumegi, nu, nu ii prinzi sensul.

      si unde pana lu hector am spus eu ca trebuia sa il creasca statul pe david popovici (sau pe oricare alt copil talentat)? asta ai inteles? pe bune? revenim la aia 50%? nici nu stiu cum sa o exprima mai simplu decat am facut-o. federatia (aka statul) trebuiau sa angajeze specialistii in inot, psihologie, nutritie si ce alte domenii mai sunt necesare sportului de performanta la nivel mondial/olimpic, nu oameni sa il invete sa zica „sarumana” pe scara blocului sau sa nu jigneasca aiurea oameni pe care nu ii cunoaste. aia e evident treaba parintilor si la fel de evident ca nu toti parintii fac o treaba buna.

      ca sa ma jos un pic cu ideea ta, ar trebui sa desfiintam cu totul sistemul de invatamant. ca doar se cheama scalvagism, roma antica si ce alte fumuri verzi mai tu in cap. doar n-o sa ceri altora sa iti creasca copiii, nu? si cu toate astea, in acceptiunea ta expusa mult prea prolix in articol, totusi roma l-a crescut pe david popovici. i-a oferit totul, inclusiv bazinele alea (3 sau 1), cate or fi. sclavagism, nu alta.

      00
    • „nu sunt scriitor, doar inginer, dar fraza aia e chiar misto scrisa” – iar te exprimi în afara competențelor tale. Era o vorbă cu ingineri, sunt ca câinii, au o privire inteligentă dar nu știu să se exprime.

      „federatia (aka statul) trebuiau sa angajeze specialistii in inot, psihologie, nutritie si ce alte domenii mai sunt necesare sportului de performanta la nivel mondial/olimpic” – federația și statul sunt două chestii diferite, dar tu ești absolvent de studii superioare și nu știi asta. Cum nu știi nici că „federația” are astfel de angajați, care lucrează cu sportivii de performanță, de-aia și există. De-aia și există un parteneriat între Edenia (ăia cu legume) și CSOR pentru mâncare la centrul ăla.

      Mai mult, Adrian Rădulescu, un tip cu doctorat în sport, este angajat al Federației de Natație, ca antrenor al loturilor (din 2019) cât și al CS Dinamo. Omul are în palmares vreo 16 medalii obținute pentru România, ce să zic, dacă știi tu unul mai bun, bagă-te.

      „ar trebui sa desfiintam cu totul sistemul de invatamant. ca doar se cheama scalvagism” – înțeleg că incultura ta agresivă e un argument bun pentru desființarea sistemului, da. Pe de altă parte sistemul ăla a creat și oameni capabili, care când văd ce scrii și ce gândești trebuie să ceară scuze celorlalți cu „știți, ăsta e mai cu probleme, am încercat, dar atâta s-a putut. Așa e el, mai special, nu-l băgați în seamă”.

    • La Târgoviște e ditamai complexul de natație. Chiar acum este în desfășurare concurs național de natație. Dar Eftimie știe ca doar 3 bazine există iar 2 sunt închise? Deci doar 1 funcționează. Atunci sunt mândru ca în orașul meu este acest bazin olimpic.

      00
    • Nu eu bre, Europa Liberă. Am corectat dup-aia.

    • :)) si cutoate astea adrian radulescu nu are nimic de a face cu david popovici. ba, da’ nimic. nu contest existenta acestui om, nu am auzit eu de el nu sunt chiar mare amator al domeniului. no biggie. daca e real, nu te supara pe mine, dar din experienta mea cu afirmatiile tale tind sa am dubii, , deci daca e real, cinste lui. de aici pana la „90%” e cale foarte lunga.

      federatia nu e statul, dar functioneaza in buna masura cu banii oferiti de stat. ca tot esti tu bun la cautat cifre, chit ca nu le prea intelegi, cauta exact cat la suta din bugetul federatiei de natatie este acoperit de bugetul de stat. dupa aia vino cu sursa, asa cum ti-a trantit baiatul ala mai aia 24.000 de euro. zeci de milioane… ha! (ai afirmat ca bugetul clubului american e de un milion, iar cluburile dinamo si steaua au bugete de zeci de ori mai mari, iarasi, imi cer iertare ca trebuie sa explicitez afirmatiile, dar chiar nu pari a intelege propozitii cat se poate de simple).

      si totusi incultura mea agresiva pare a ma tine la un nivel net superior capacitatii tale de a intelege un simplu text scris. adica poti sa il recitesti. de cate ori vrei. pana esti sigur ca ai priceput ce vrea sa spuna autorul. si totusi alegi sa nu o faci si sa latri. te inteleg. e mai simplu.

      00
    • „si cutoate astea adrian radulescu nu are nimic de a face cu david popovici. ba, da’ nimic” – bă, dacă zici tu, așa o fi.

      „vino cu sursa, asa cum ti-a trantit baiatul ala mai aia 24.000 de euro. zeci de milioane… ha! (ai afirmat ca bugetul clubului american e de un milion, iar cluburile dinamo si steaua au bugete de zeci de ori mai mari” – băiatul ăla era cumva la fel de prost ca tine și mai era și spart. Sursa buget Dinamo, club de stat unde e legitimat Popovici. CS Steaua are un buget mai mic decât Dinamo.

      Asta arată nu doar că ești prost, ci și leneș. Și-n această calitate îți dai cu părerea despre muncă.

    • cumva linkul ala a disparut. da’ nu-i bai. avem linkul tau, 66.000 de lei. rotund, 13.000 de euro pentru TOT clubul, nu pentru sectia de inot.

      si david a ajuns la dinamo fix acum cateva zile. inainte era la steaua, aia cu buget mai mic.

      revin cu intrebarea.. in afara de faptul ca ma urasti la maxim, ai si alte argumente? sau doar te urasti pe tine si incerci cum poti sa te autodescalifici din orice discutie serioasa?

      00
    • 65.838 mii lei. Adică 65.838.000 lei. Adică aproape 13 milioane de euro. Ți-am zis că ești la fel de prost ca spartul ăla de mai sus care zicea de 24.000 de lei. Abia poți citi cifre, „diplomă de inginer”.

      „si david a ajuns la dinamo fix acum cateva zile” – poate de la cantină. De legitimat la Dinamo a făcut-o în 2021.

      Nu te urăște nimeni, dar n-ai de unde să știi, că informațiile astea ți se transmit în scris și tu ești analfabet funcțional.

  23. NOU
    #86

    Nu știu, nu mă bag în ape tulburi. 🤣

    00
  24. Poti scoate omul din propaganda KGB-ista, dar nu poti scoate propaganda KGB-ista din om… orice ca sa mai justificam existenta satului securist care a fost perpetuat dupa ’89, nu-i asa?! Care stat este intr-o disolutie tot mai clara de 10 ani, dar nah, poate mi se pare mie si milioanelor de oameni care au emigrat din tara asta scarbiti de ce vad in jurul lor.

    Altfel, lucrurile se judeca extrem de calculat. Intrebarea simpla la care exista un raspuns clar este: cam cate genii se nasc in Romania „la hectar” versus alte tari. Si oricum, asta e doar un indicator de soft power, altele conteaza mai mult (gen calitatea educatiei, a sanatatii etc.). Dar chiar si asa, la precedenta olimpiada de vara din 2020 am luat 4 medalii in total vs Ucraina – 19, Bulgaria – 6, Serbia – 9 sau Polonia – 14. In 2016, tot 4 medalii noi, Ucraina – 11, Bulgaria – 3, Serbia – 8 sau Polonia – 11. Hai sa luam si un 1996. Romania – 20 de medalii (locul 14 in clasamentul natiunilor dupa numarul de medalii de aur) vs Ucraina – 23 (locul 9!), Bulgaria – 16, Iugoslavia – 4, Polonia – 17.

    Da, David Popovici este o intamplare fericita, in sensul ca e tot mai rara intr-un stat care se dezagrega pe zi ce trece in timp ce corul aplaudacilor securistozoizi incearca sa-i justifice existenta.

    00
    • „Ukraine Annual Household Income per Capita reached 2,145.028 USD in Dec 2020”
      „Serbia Annual Household Income per Capita reached 2,813.399 USD in Dec 2019”
      „Poland Annual Household Income per Capita 5,905.653 USD in Dec 2020”
      „Bulgaria 4,079.651 USD Annual Household Income per Capita in Dec 2020”

      „Romania Annual Household Income per Capita reached 5,741.337 USD in Dec 2020”

      Aparent cineva s-a concentrat pe nivel de trai, nu pe medalii. Și mai interesant e că propaganda comunist-kaghebistă promova victoriile naționale înaintea bunăstării sociale.

      Prespupun că domnul de la KGB care ți-a dat trei ruble după ce ți-a ejectat o medalie de argint pe piept ți-a explicat lucrurile astea, da? Sau erai prea bucuros că ție ți-a dat trei, în timp ce mă-ta o sugea la comuniști pe două ruble?

    • gicule, aia nu e „concentrarea pe nivelul de trai”, e doar conjunctura ue-nato-sua pe care o injuri cu patos in articolul celalalt.

      din cele 5 tari mentionate de tine primele 3, romania, polonia si bulgaria sunt in ue;

      cele mai sarace, ucraina si serbia, cam la jumatate, nu sunt.

      si cumva, tras, si impins, inainte de ue, statu roman tot nu reuseste sa produca sportivi. cam toti cu care ne laudam au povesti eminamente personale. practic oamenii aia se inventeaza singuri ca sportivi, si cand ies in fata prin performante personale, vine si statul sa se semeteasca cu ei.

      00
    • „e doar conjunctura ue-nato-sua” – ești bou, NATO n-are legătură cu creșterea economică, dimpotrivă, e o cheltuială, SUA îți ia comision de 30-45% pe toate firmele care activează aici, suntem codași la accesare fonduri europene.

      „si cumva, tras, si impins, inainte de ue, statu roman tot nu reuseste sa produca sportivi”. – ești bou, tocmai discutăm de campioni mondiali produs 90% finanțare de stat, performanțe în premieră în sport pentru noi.

      „practic oamenii aia se inventeaza singuri ca sportivi” – ești bou, dacă ar fi foamete n-ai avea sportivi de performanță în sporturi care necesită investiții majore, gen natație sau tenis.

      Ai o mentalitate de om rupt în cur și leneș.

    • oi fi eu bou, nu neg. asta e, asa m-au crescut parintii.

      dar apartenenta aia la nato nu inseamna doar costuri. datorita nato ai avut un rulaj financiar urias plus niscai investitii, nu putine, care nu ar fi fost in lipsa nato. ca nu oricine isi permite sa bage niste milioane stiind ca maine poimaine sunt sunt fie proprietatea marelui popor rus sau un morman de ruine fumegande din cauza unor neintelegeri amicale. vezi ucraina, vezi belarus, vezi serbia. ue-nato-sua au reprezentat o garantie pentru afaceri de lunga durata, chiar daca noi am ramas in continuare experti in tunuri.

      revenind la david, o tot tii pe a ta cu 90% statul roman, desi doar un pic mai sus afirmi raspicat ca asta este sclavagism si ar fi fost datoria parintilor. pe bune?

      natatie sau tenis. david este rezultatul aproape exlusiv al efortului parintilor iar simona chiar exclusiv al parintilor. ca sa demonstrezi din nou sclavagismul romei ai apelat la doua dintre cele mai individuale sporturi care exista.

      tu iti recitesti aberatiile? sau le scrii doar ca cadru la jignirile gratuite pe care mi le arunci?

      ps, ca sa nu te faci iar de ras, „ca cadru” este scris intentionat asa. exact motivul si sensul o sa te las totusi sa le decelezi singur.

      00
    • „datorita nato ai avut un rulaj financiar urias plus niscai investitii, nu putine, care nu ar fi fost in lipsa nato” – Sună-l pe cancelarul Austriei și spune-i și lui faza asta, poate-i scoți din sărăcie.

      „revenind la david, o tot tii pe a ta cu 90% statul roman, desi doar un pic mai sus afirmi raspicat ca asta este sclavagism si ar fi fost datoria parintilor. pe bune?” – la Phelps a funcționat.

      „david este rezultatul aproape exlusiv al efortului parintilor” – asta e părerea ta, pentru a mea am adus niște argumente.

      „simona chiar exclusiv al parintilor” – a zis cineva că nu e așa?

      „tu iti recitesti aberatiile?” – mai mult decât tine, că eu știu să citesc. Tu nu.

    • ah, si inca una, tot asa de PISA. statul se implica, suntem codasi la accesarea de fonduri europene. 90%. wrong side of heaven gogule, wrong side of heaven.

      pe asta chiar nu ti-o explic. cand te saturi de cautat sensuri suna-ma. promit ca iti zic ce am vrut sa spun.

      00
    • Aici presupun că erai deja rupt de beat și nu mai știi ce-ai vrut să zici.

  25. E amuzant cum autorul încearcă sa răspundă la fiecare comentariu in parte ca sa-si impună punctul de vedere , care evident nu este unul just si obiectiv cu tot cu argumentele lui pentru ca fiecare când încearcă sa-si impună punctul de vedere o sa culeagă informațiile care ii convin… cam la fel cum fac politicienii când ne transmit ceva.

    Pe toată lumea in romania il freaca grija de capra vecinului
    „mândri ca suntem romani”, a? , o sintagma celebra deja … atunci când ne convine sau incercam sa ne impunem un punct de vedere, evident.
    Pe de alta parte pe mine nu ar trebui sa ma intereseze si nici nu ma interesează ca te simți sau nu mândru de performantele altuia , la fel cum pe tine n-ar trebui sa te intereseze ce zic CTPeii sau ce gândesc daca nu le împărtășești punctul de vedere.

    Cred ca Romania ca stat sau ca popor e una din cele mai divizate tari din europa poate chiar din lume din toate punctele de vedere. Fiecare e expert in toate si fiecare susține ca ideile lui sunt cele drepte, trebuie doar sa citesti comentariile si e clar . Este zero unitate in tara asta … așa ca nu te mai umfla in pene mare roman Eftimie si fi mândru in continuare daca asa doresti , nobody should give a shit.

    Apropo , si eu am fost mândru in ’94 de echipa națională de fotbal, ar trebui să-ți pese ?… eu as zice ca nu

    Spor!

    00
    • „care evident nu este unul just si obiectiv” – doar n-ai argumentat deloc treaba asta. Eu da.

      Este o diviziune, într-adevăr, între oameni ca tine, care pot doar să arunce cu căcat în ventilator că le place să fie plini de pistrui, și oameni care se bucură că, totuși, se mai întâmplă și lucruri bune.

      Oamenilor ca mine le e silă de oamenii ca tine. Și din când în când vă mai aducem aminte că sunteți niște gunoaie inutile și voi trageți țara asta în jos, cu atitudinea asta analfabet-defetistă.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube