Despre procese și justiție

Ce faceți, prăduitorilor, tot nu sunteți abonați la Patreon? Păi și io ce fac acum?

Mi-am dat seama că a fost o greșeală să tac de fiecare dată când am fost dat în judecată sau amenințat cu procese. Că nu se face să vă încarc pe voi cu problemele mele.

Așa că fiți atenți aici la 4 faze:

Procesul cu Bădău. 
Am scris pe scurt, dar trebuia să fiu mai insistent, să povestesc detalii, să râd de el cum nu voia să vină la mediere că e grav bolnav și că îi produc un stres teribil că vreau să îl târâi prin tribunale pentru minciunile scrise în cartea aia.

Gigelul de la ProTV.
A scris Ovidiu un articol despre un furt executat de un redactor de la ProTV. Omul a venit prompt cu o amenințare de la avocat, că îi știrbesc reputația. Când fura nu îi știrbea nimic.

Dar strategia grupului, ilustrată de Costi Mocanu, a rămas aceeași.

Lorand Soareș. 
Mi-a trimis acum niște ani un avocat o notificare din partea lui, că îi afectez reputația cu articolele mele în care râd de el și că mă iau de nevastă-sa, care nu e persoană publică. Am scos din unele articole niște cuvinte/acuze mai problematice și i-am sugerat avocatului să îi explice că nevastă-sa e persoană publică, de aia dă interviuri, și că nu m-am luat de ea, am râs că businessul ei a dat faliment în timp ce bărba-su e mare sculă pe basculă.

Paranteză aici. Legea e mișto făcută, nu poți să spui de cineva că e țepar sau că face înșelăciune ca să previi. Nu. Trebuie să iei țeapa, și cu actele și dovezile să te duci la poliție. Nu merge să acuzi pe cineva că promovează afaceri problematice (un exemplu fără legătură cu nimeni și nimic), că el nu face nimic ilegal. Să prezinți publicului tău un om care e constant executat silit de partenerii de afaceri nu e ilegal. Teoretic îl ajuți, dar legal ești OK.

Also, Lorand a avut acum doi ani cifră de afaceri 1 milion de euro. Doru Pelivan la fel. Piața a decis, e pierdere de timp pentru mine și pentru voi, cei care citiți, să mai insist pe subiect. Nu citește nimeni înainte, toți află ulterior ce le poate pielea. Also, au mai scos din articole din căutări.

Plush Bio. 
Asta a venit săptămânile trecute. Că ar cam trebui să șterg articolele și cam tot blogul, dă-l dracului, că e inutil.

Pentru că, dacă nu știți, nu s-a rezolvat nimic, că nu există expertiză pe cosmetice. Ei știu asta, de aia erau așa de viteji.

Cât privește pe doamna aia, care se prezenta doctor, deși era ea farmacist, nu ai ce-i face. Trebuie să lucrezi direct cu ea, în calitate de doctor, și apoi să faci plângere la poliție pentru fals. Că te-ai dus la ea pentru că ea se tot promova ca doctor nu e o ilegalitate.


Am mai scris pe aici două chestii pentru cine a avut urechi să audă:

 1. Libertatea de exprimare nu există din aer. Nu ne-a dat-o nimeni și nu e pe gratis. Ea se susține în justiție din bani privați. În cazul meu, justiția a decis că eu nu mai am voie să scriu despre tipul ăla și gata cu libertatea de exprimare.
 2. Justiția română e un joc de noroc, ai șanse 50% indiferent dacă ai dreptate sau nu.

Also, voi știți cum e cu deciziile și notificările de la tribunal? Sunt unele cu „ai 48 ore să faci opoziție”. Plm, dacă sunt eu plecat? Dacă e avocatul plecat? Dacă sunt în spital două zile? Nu le pasă, ai pierdut, aia e, marș de aici. Accesul la justiție e o glumă care costă bani.

Versiunea video:

ps: ăla din linkul ăla nu sunt eu, e alt Vali Petcu. 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

 1. Sper că nu despre boohneech e vorba la punctul 1.

  00
 2. Doar jumate la misto, pentru ca de obicei chiar îți apreciez incapatanarea de a vorbi:
  Putem sa-ti zicem Emilia?

  00
 3. daca ai vreo parere care pare „atacabila in justitie” poti sa o postezi pe un blog gratuit anonim, si de pe zoso.ro sa pui un articol in care ne povestesti cum ai citit parerea lui Gusti Anonimul pe un blog si ne dai linkul catre el.

  metoda suveica, na, ce sa faci, daca asta e jocul…

  00
  • Clasica metodă piticigratis circa 2010 când se luase de o puștoaică cu fața de cal (de fapt nu de ea, ci miliardele de ipocriți din jurul ei care numa comment uri cu CE FRUMI EȘTI îi lăsau) ca să aflăm până la urmă că este o boală să fii om și să ai față de cal lol. No joke.

   00
 4. Paranteză aici. Legea e mișto făcută, nu poți să spui de cineva că e țepar sau că face înșelăciune ca să previi. Nu. Trebuie să iei țeapa, și cu actele și dovezile să te duci la poliție. Nu merge să acuzi pe cineva că promovează afaceri problematice (un exemplu fără legătură cu nimeni și nimic), că el nu face nimic ilegal.

  Vreau să adaug de la Cetin (Arhi) articolul din 2017 în legătură cu „excesele” proporționalității: https://arhiblog.ro/legitima-aparare-excesul-neimputabil-provocarea

  Exact același nivel de inepție de „mai întâi ți-o iei, pe urmă te vaiți; nu merge să previi”.

  00
 5. Also, voi știți cum e cu deciziile și notificările? Sunt unele cu „ai 48 ore să faci opoziție”. Plm, dacă sunt eu plecat? Dacă e avocatul plecat? Dacă sunt în spital două zile? Nu le pasă, ai pierdut, aia e, marș de aici. Accesul la justiție e o glumă care costă bani.

  … aici ai găsit motivul pentru care unii se plâng că durează procesele prea mult.

  00
  • compari procesele care trenează ani de zile, cu termene date la 3 luni, cu notificările la care ai 48 de ore să răspunzi? așa de deștept ești?

 6. Freedom is not thesame as Liberty!

  00
 7. am șters niște comentarii adorabile de tipul „auzi, eu îți donam pe patreon, dar pentru că mi-ai șters comentariile în care îți luam morții în pula subtil nu mai vreau”.
  români verzi.

 8. Justitia din Romania functioneaza la fel ca orice alta relatie dintre cetatean si statul roman.

  Tot stau si ma gandesc ce functioneaza cat de cat ok in Romania?

  00
  • Vamile functioneaza ok inca. Sa putem pleca naibii spre locuri mai normale.

   00
  • Totul in Romania functioneaza cu exactitate dupa educatia,principiile,stiinta,filozofia,aspiratiile romanului,nici mai mult,nici mai putin.

   00
  • da, toți vrem o țară mai bună, dar să o facă alții. sau să se înceapă din altă parte, nu de la noi. să circule restul civilizat și apoi mă apuc și eu să semnalizez și să păstrez viteza legală.

 9. Ti-am mai zis sa iti faci onlyfans. O sa faci mai multi bani ca Alina, Sanziana, Doru Pelivan, Pera Novacovici si Lorand.

  Dar, nu vei face mai mult ca Buhnici.

  00
 10. Justitia e un joc de noroc dar nu e nici macar un ban aruncat, sa fie 50/50, e mai rau e cel putin un d4.

  Din experienta personala, la o situatie absolut identica pentru toti reclamantii, printre care eram si eu, au fost cel putin 4 decizii diferite, la acelasi tribunal, doar completuri diferite, nimerite in functie de ordinea depunerii plangerii: mentinere act contestat, reducere valoare, eliminare valoare si anulare act.

  M-am si amuzat ca am avut ghinionul sa fiu in spatele celui care depusese doasrul inaintea mea.

  Singurii care castiga 100% sunt avocatii.

  00
 11. La nivelul libertății de expresie sunt mulți care au plătit la greu. Primul care îmi vine în minte este Radu Banciu care la un moment dat le plătea salariile ălora de la CNCD la cate amenzi lua. Și discursul lui era mult mai dur și contondent fata de ce spui tu, cu micul amendament ca el e pe TV și nu în online.
  Și aici se impute puțin treaba și nimeni nu vrea sa regleze ceva. Concret în online putini oameni risca ceva dacă au un discurs dur și contondent. Mai precis discursul unuia ca Banciu despre unguri pe un blog sau rețea de socializare nu ae avea are același efect dacă ar fi pe TV. În online ar fi pe moderare plus un lung proces, acolo e o amenda zdravănă de la CNA ori CNCD fără prea multe discuții. Medii diferite rezolvări diferite. Asta arata încă odată cât de învechite sunt niște chestii pe la noi.

  00
  • Apropo de Banciu, am dat azi mai devreme de un clip pe yt de se numea „In memoria lui Radu Maradona, emisiune a lui Diego Armando Banciu”

   00
  • Pai Banciu e Dzeul ziaristilor si cronicarilor sportivi din Romania. E singurul care zice cu subiect si predicat ce trebuie zis. E singurul care nu il lauda pe Ianis sau pe Man sau pe Chiriches. E singurul care le vede valoarea si are curaj sa spuna asta pe post. Toti ceilalti sunt niste linge cururi care asteapta banu de la stapan

   00
  • da, e forta Banciu

   00
  • Nu vreau sa întru în disputa cine e mai tare sau nu. Insa pe TV dacă vorbești liber și fără menajamente ești amendat de nu te vezi. Pe online discutam de procese și vedem ce iese. Îmi doresc ca abordarea sa fie cumva unitara și sa plecam de undeva. Măcar știm ceva și mai ales avem o oarecare directie pe asta.
   Dacă am avea asta și am vedea diverse consecințe ce apar din aceasta abordare mulți oameni din piața s-ar profesionaliza de nevoie. Momentan avem o oarecare libertate si nu stim cum sa ne bucuram de ea. Si odată ce se va încheia o sa vad toată elita vlogerimi/influecerimii și cu tot neamul lor cum vor plânge întreaga situație și cum s-a ajuns în situația asta. Fără ca nici măcar o secunda ei sa zică ca sunt parte din problema.
   As vrea sa ii vad pe toți elitistii care o ard sustenabil și alte vrăjeli cum ar da ei banii inapoi din cauza ca au lăudat toate produsele și au stricat piața. Dar na vise…

   00
 12. NOU
  #25

  astepti oare si de la razvan pascu vreo notificare despre articolele cu imobiliarele in Dubai, care sunt o mare teapa? sa stiu daca trebuie sa contribui din timp la onorariul pentru avocat :))

  00
  • te rog frumos să-ți revizuiești atitudinea. nu e țeapă, ca să fie țeapă cumperi matale apartamentul, aștepți un an și abia apoi te duci la poliție și spui că promisiunile influencerilor au fost înșelătoare.

 13. Trebuie sa existe vreun mod de a o spune cu perdea.

  00
  • șters un comentariu stupid cu „ce de vorbe goale”.
   dacă afirmi cu subiect și predicat și nu poți dovedi, e nasol.
   dacă zici cu perdea, iar nu e bine.

 14. Nu uita boss totusi iubirea reînvie…

  00
 15. lipseste procesul celebru cu parfumurile si reclamatiile lipsa la opc

  00
  • am uitat. da. frumoase vremuri. toată lumea lătra că a primit parfum fals, nimeni nu a făcut plângere.

 16. Banii vorbesc, si chiar daca ajungi la proces, e tardiv si invizibil pentru opinia publica, pentru ca adevarul nu genereaza bani, doar minciuna si propaganda escrocilor precum cei enumerati.

  00
 17. Nerver forget precedentul Wellcode. Cu acel proces, cum s-a facut „demascarea” si cum a ajutat oamenii si ii ajuta zilnic. Zilnic. Si ramane totul pe net.
  In alta ordinde de idei, tre dat in toti care merita dar inteligent. Nu mai zice si tu Buhnici, spune „vloggerul George, posesor de tesla”. Nu mai zice Lorand Szas, spune „mentorul Lorand S.”. Nu mai spune Plush Bio, spune „cosmeticele Plush vazute pe la influenceri”. 100 la 100, orice judecator o sa inchida orice proces ca nefondat. Mai da-i in puma pe toti semi-teparii din tara cu amenintarile lor.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube