Experţi SEO: JC Penney viola Google la mare artă

Cu Black Hat SEO din ăla nesimţit, cu zeci de linkuri cumpărate, conform unei anchete din NYTimes. JCP.com era pe primul lor pentru multe căutări importante, dar, desigur, asta nu a contat deloc, spun reprezentanţii companiei:

She added that while the collection of links surely brought in additional revenue, it was hardly a bonanza. Just 7 percent of JCPenney.com’s traffic comes from clicks on organic search results, she wrote.

Şi nici realitatea.net nu făcea spam. Iar Google îşi face treaba cu brio, desigur, nefiind capabil să detecteze practica, care funcţiona de luni bune.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Acum renunta si la aia 7% ajunsi din google. Acum ceva ani si BMW stiu ca a incercat black-hat si au luat ban de la google.

  00
 2. am scris eu pe google blog, si a aparut zoso punct ro. Chiar mai sus de blogspot. Par nebanuite cararile de seo astea. Dar blackhat nu am auzit, doar de red hat.
  Dar caut acum si ce inseamna blackhat.

  00
 3. Vorba aia – cand nu-ti mai place e viol.

  00
 4. Intrebare: daca folosesti blackhat pentru a promova site-ul competitorului care te out-ranks in Google, poti fortza banarea lui din rezultate? :-“

  00
 5. adică tu mă creşti pe mine in google în speranţa că voi fi banat?

 6. @Alexz e veche “tactica” doar ca nu prea ai sanse daca e un site autoritar…

  00
 7. @Alexz …lol .
  ideea depinde cum ai vrut sa o zici..
  daca faci 5 situri care sa creasca pe X in rezultate, probabil o sa fie toate cele 5 banate si eventualele beneficii ale lui X vor scadea la loc, vrei sa spui ca o sa-l baneze pe X ? de ce..care-i logica? :))

  hotul neprins e negustor cinstit, nu poti invata tu pe google cum e corect, si nici google nu te invata pe tine corect cum e corect, pt ca au o politica schimbatoare.. dar e etic sa spuna doar ce nu deranjeaza la auz.

  00
 8. @Alexz Daca site-ul are peste 6 luni e cam greu sa il arunci in sandbox cu black hat.. gen softuri care fac cateva mii de backlinks pe zii.

  00
 9. In cazuri de genul asta toata lumea vine si tipa in gura mare SPAM, dar s-a gandit cineva la inca o posibilitate? Ce este asa de greu sa corupi pe cineva din cadrul Google? Ei nu tot pentru bani muncesc? Da, desigur, vor veni unii sa spuna ca au salarii mari si de asta nu sunt tentati sa mai ciuguleasca si ceva pe langa :)) Ceva mai penibil n-am auzit in viata mea. Este in natura omului ca atunci ca da de bani multi sa vrea si mai multi. Iar in legatura cu masluirea rezultatelor cautarilor, tin minte ca acum vreo 6 luni un mare ziar din UK si-a luat ban in Google pentru ca ar fii publicat un articol in care fosti (sau actuali) angajati ai “sfintei companii” dezvaluiau ca rezultatele pot fii influentate de catre angajatii Google.

  00
 10. Eu am cautat ieri detalii despre adresa unei firme din Iasi. Primul rezultat site-ul firmei restul de 3 pagini spam curat, ajungand in cele mai inutile si penibile “directoare” fara nici cea mai mica legatura cu ce cautam eu.
  Google devine din ce in ce mai irelevant, dar bine ca scoate telefoane.

  00
 11. Manole are dreptate nu prea ai cum sa futi site autoritar, incercata cu xrumer pe un site autoritar, numa’ linkuri din forumuri spamate, ancora folosita “viagra”, “sex” etc, nimic. Sta pe locu’ 1 din 400 milioane de rezultate si nici nu cred ca o sa il miste ceva.

  Apropo, trimis peste 500k linkuri deci nu 5-10k…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.