Că elevii sunt varză pentru că nu învaţă ştim. Că profesorii sunt varză şi ei am aflat la examenul de titularizare de zilele trecute, când o treime din ei au văzut că subiectele sunt grele şi au preferat să se dea bolnavi şi să plece din examen.
Ceea ce înseamnă că examenul ăsta ar trebui să se dea în fiecare an, pentru că nu e normal să nu ştii chestii, dar să ai pretenţia să îi înveţi pe alţii.
Altfel, deja facultăţile au intrat într-o mică panică: nu mai sunt studenţi.
Zoso am un iPad White Wi-Fi de 64gb… Mi l-a adus seful meu din Dubai weekend-ul asta iar eu deja imi luasem unu de vreo luna … Esti interesat ? Super oferta…
@SS: dacă vrei, il pun de vânzare când mai fac o listă
Ok, merci ! Pot sa il bag p eBay si sa scap de el repede… Ma gandeam ca asa poate se bucura careva de acasa de el… Faceam si livrare la domiciliu ptr cei din Bucuresti si Constanta… :))
Asa elevi, asa profesori, sau invers, oricum nu mai conteaza. Studentu’ nu mai face facultatea din placere, o face pentru a-i arata lu maica-sa ca a obtinut o diploma. Punct!
scoala si high-tech ? viitorul este design by USA si Made in China, sau doar made in China. nu cred ca o sa vad Iphone proiectat la Ciolpani. De aici si dezinteresul pentru stiinta.
ss, cat?
…invatamantul este la pamant…:D
Imi cer oficial scuze si imi fac autocritica publica ca nu am avut chef pana in momentul de fata sa ma ocup si de problemele de invatamant din Romania. Eu m-am concentrat mai mult pe ministerele si personalitatile cheie, si acum ma asteapta si complicata problema a MAE-ului, de care mi-e si groaza sa ma apuc ! Pe o nota optimista, totusi, am stabilit deja componenta ideala a viitorului guvern al Romaniei pe majoritatea ministerelor cheie, cat si a unor departamente cheie si aceste ministere. Zoso, nu stiam daca ai aflat deja, tu o sa conduci STS-ul (serviciul de telecomunicatii speciale), iar colegul tau, viitorul director SRI va fi de_ce, in timp ce seful MAI va fi dl. Mircea Vladut. Vedeti ca mai aveti de rezolvat problemele de PR (care sunt cam la pamant), imbunatatirea informatiilor publice educative de pe site-urile inspectoratelor de Politie, in special in legatura cu serviciile de vicii si moravuri, si imbunatatirea comunicatiilor interdepartamentale si interministeriale cu Ministerul Justitie, in special cu serviciul ala de Probatie care e asa de primitiv inca, dar si cu MAE-ul (ca aia va zic eu ca sunt lenesi, plus cu nasul cam pe sus, nu pun ei mana pe telefon primii, trebuie tot voi sa faceti primul pas). Repet, pt. linistirea d-lui George Maior, (seful actual SRI), ca dansul va fi numit ambasador la Seul, deoarece i-am apreciat in mod sincer expertiza si profesionalismul pe durata cat a lucrat la ambasada in Irlanda. Nu m-am decis inca ce voi face cu dl. Igas, deoarece i-am apreciat totusi constiinciozitatea…poate ca e si asta o idee…il punem pe dansul la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Culturii si Patrimoniului (am scos Tineretul si Sportul si am comasat Cultura si Patrimoniul din considerente complexe atat logistice cat si economice).
Despre alte propuneri, evaluari, concluzii si work-in progress al meu re. restructurare guvern Romania, si alti VIP,
puteti citi pe comunicatele mele de pe blogul lui de_ce, acolo sub Plesu si sub Timisoara, si pe blogul fotografului Costin Comba, sub poza cu un turn din Viena sub care doar el a fost de vina ca ne-a intrebat cum vedem noi Romania din „exterior”, si eu l-am luat in serios si m-am pus pe treaba !
Anunt inca o data, pentru linistirea tuturor, ca atat MApN-ul cat si Ministerul Economiei si Comertului raman atat in structura cat si in personal in formula curenta (doar scoatem expresia „mediu de afaceri” din titulatura MEC-ului, si o sa mai desfiintam un departament minor de acolo pe viitor, dar nu imediat).
Din cate am inteles, titularizarea se va scoate de la anul, iar cei care vor dori sa predea vor trebui sa depuna dosarele la scolile la care vor un post, iar pilele vor reveni in forta.
In plus, va fi nevoie si de Master pentru a putea preda.
Dar, pana la anu’, se mai schimba de cateva ori treaba
Oricum, situatia e de tot rahatul
Titularizarea este examenul de intrare in sistemul de invatamant. Procentajul asta arata ca sistemul sau breasla tine inca nivelul sus. Desigur ca frustrarile si prejudecatile sunt mai usor de recurgitat decat o intelegere a procesului.
1) Examenul de titularizare se organizează în fiecare an.
2) Cei care au participat la examenul de titularizare NU sunt profesori. Te poţi intitula profesor abia dacă ai trecut cu succes de acest examen.
Cu nota minima de 7, altfel esti picat.
@ Arhi, numai ai unul ?
22 mil