Soluţii pentru Roşia montană?

Soluţii pentru Roşia montană?

A mai trecut un an prin noi
A fost şi soare, au fost şi ploi
Important e că nu s-a făcut nimic!

Cam ăsta e refrenul de anul ăsta al FânFest. Se vor mai da nişte ONGuri cu fundul de pământ, vor mai înjura nişte anonimi speriaţi pe bloguri, vor mai apărea nişte zvonuri confirmate din 7 surse că am dat cu capul de pragul de sus şi va mai trece un an. Şi tot nu se va face nimic.

Domeniul solutiipentrurosiamontana.ro nu este înregistrat. Ar merge un blog al activiştilor ăstora de carton unde să bage nişte soluţii palpabile de făcut ceva în zonă (altceva decât "fânfest" şi "dat cu fundul de pământ"). Şi apoi să folosească finanţările primite de la stat să le facă. Doar zic.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Si bine le zici. Inca un an pierdut un van si inca un festival de salvare a localitatii.

  00
 2. or sa bage decat solutii din alea care se injecteaza… 🙂

  00
 3. Eu cred ca ONGistii sunt invidiosi pe ochelarii de soare. Prea s-au agitat cu ei.

  00
 4. NOU
  #4

  Da, festivalul e o labareala dar labareala asta tine in loc o corporatie sa faca un lac de cianuri. De ce nu folosesc alta metoda de extractie? A, e prea scumpa, profitul mai mic. Ne permitem sa cheltuim ‘jde mil de dolari pe marketing pro cianuri ca apoi ne scoatem ciolanul. Pacat ca blogarasii romani iau prea putin din bucata asta, ar merita mai mult.

  00
 5. Niște soluții cu cianură le trebuie că prea arată bine munții aia. Și până la urmă aurului îi stă bine în Canada nu în România, ce să facem noi cu el acum când prețul atinge maximul istoric!!

  00
 6. Da măi , hai să punem de un lac cu cianuri , de o centrală atomică pe Mureş ( că se vehicula ideea la un moment dat ), de un combinat mare de cauciucuri ( ups. de alea avem deja ) atunci … habar n-am ce dar să polueze – că o să facem bani .
  Ai impresia că-n buzunarul tău vor ajunge atâţia bani ca să ţi se merite să nu poţi ieşi din casă ???
  Zoso – România e singura ţară unde nu ne poate stoarce nimeni lămâia-n nas.
  În altele suntem venetici – oricât am sta şi orice cetăţenie am avea – hai să gândim puţin, şi să nu ne căc–m în ea, că tot noi vom sta cu kkt-ul sub nas dup-aia TOATĂ VIAŢA NOASTRĂ.

  00
 7. neah, hai să aşteptăm să moară ăia de foame. e mai uman.

 8. Mă doare-n pulă de Roșia Montană. Lasații dracu’ p’aia să scoată aurul de-acolo, mai intră un ciolan de furat la bugetul de stat.

  E mai bine decat să ne uitam degeaba la căcatul ăla de munte unde se trezesc ONGiștii sugători de puli să se ducă o dată pe an și să facă un festival?

 9. O fi si festivalul asta bun la ceva. Sau ar trebui sa fie. Dar in afara de asta ce se mai intampla? Intr-o parte avem o campanie facuta cu cap si coada, cu monitorizare buna (spre exemplu, dureaza max 10 minute ca un post pe tema Rosia Montana sa fie vizualizat de cei care se ocupa de comunicare la RMGC), iar in cealalta parte…orgolii si abureli. Toata lumea se pricepe, toata lumea da lectii despre cum ar trebui sa se comunice. De coerenta nici nu poate fi vorba in partea ONG-urilor. Probabil ca va mai trece un an, pentru ca tema asta va da bine in campania viitoare.

  00
 10. Ce tare… ieri sau cand aveai un articol cu localitatile fara curent in care ziceai ca nu merita salvati cei care nu vor sa plece. Citat ‘Ce rost are să tragi curent în vârful muntelui? Pentru nişte idioţi care nu vor să plece de acolo?’.
  Astia de la aur trebe musai salvati.

  00
 11. @dade: Hypocrisy at its finest.
  Astia de la aur trebuie musai salvati pana dispare aurul. Apoi ne doare in plua de ei.
  Doar zic.

  00
 12. Chiar moare cineva de foame-n românia ?
  Hai să fim sinceri .
  Nu o fi paradisul pe pământ, dar nici nu se moare de foame.

  Cu 2-3 investiţii , bani relativ puţini, ( vezi postarea curent ) se poate dezvolta ceva acolo.
  Ca să cureţi zona nu cred că ajunge 10 la sută din profitul mizeriei ce se pregăteşte.

  Nu privi pînă-n vârful nasului, ca Băsecu’ care suferă de strabism – gândeşte pe termen lung.

  00
 13. ultima .
  Ai impresia că elveţienii sau austriecii din vârful muntelui împingeau PIB-ul ţării lor atât de tare acuma-s 30 de ani, ca să merite şosea sau curent ?
  Eu nu cred, că nici acolo nu ploua cu lapte şi miere atunci.
  Şi totuşi…
  –-
  Dă-le curent celor din Zăbrăuţi ….că ăia produc de nu se poate.

  00
 14. Cand te gandesti cat de scump e aurul acum, parca nu ar fi rau sa porneasca exploatarea, insa singura problema e ca romania din nou, are doar o mica parte din ce se va exploata de la Rosia Montana…Sincer sa fiu decat putin, mai bine deloc.Jaf la drumul mare va fi si la Rosia Montana cum se intampla si cu Marea Neagra castigata la Haga, asta e soata noatra oameni buni.Ajungem la Vorba americanului: ai bani, I Love you, nu ai bani, I’m sorry. Gunoaie ticaloase ne vand tara pentru niste comisioane infecte pe care le primesc le la marii magnati.

  00
 15. iar dau navala drogatii si nespalatii in Muntii Apuseni!

  FasFest-ul de anul asta e pe bani din cate se aude … nu mai au bani de cazat aurolaci. Amu si daca vor sa doarma prin sura cu fan tre sa scoata banuti

  se cam termina si bugetele la anumite fundatii

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube