Cum să evităm următorul criminal

Știi cum e, se trece un pic cu vederea faptul că omul care a omorât doi electricieni la Onești era supărat pe o decizie judecătorească. Cum putem fi atât de insensibili și atât de calmi în această situație, serios, ai idee cât de greu e să găsești un electrician bun în țara asta? Și ăla a omorât doi.

A, și cealaltă chestie. Că ăla a strigat de mai mulți ani că a fost nedreptățit de „justiție” și a amenințat că omoară pe cineva. Ce s-o fi întâmplat atunci, avea dreptate oare? Nu-l băgăm în seamă că e un criminal și a ucis oameni, deci nu poate fi luat în serios. Deși ăla a ucis doi oameni pentru un apartament de căcat în Onești, serios, cât poate să coste ăla? Două teancuri de bonuri de masă? Jumătate din triștii care comentează pe-aici ar putea să cumpere un apartament acolo icnind un pic.

Un om treaz ar vrea să știe cum s-a ajuns la situația aia, nu e cazul ministrului Justiției, actualul puțopalmist USR a zis că nu se bagă. Nu că ăla dinainte ar fi făcut mare treabă, ai auzit de Cătălin Preodoiu, știai că există?

Și e foarte ușor să treci cu vederea cu „o decizie” a justiției lăsată să moară, că nu te-a deranjat niciuna, nu-i așa? Gen aia recentă, în care toți ăia de la 10 august au fost scăpați, cu excepția celor care au pocnit o jandarmeriță. Tu te revolți și ești scârbit, cu ce garantezi că unul din gazații de-atunci nu face o criză de nervi și începe să creadă că nu există justiție și dup-aia omoară un om pe stradă?

N-o să fie acum, n-o să fie peste doi ani, o să auzi de el peste 10. Ca în cazul ăstuia.

Ai idee cum faci criminali? Te-ai întrebat vreodată cum se naște infractorul? Hai să vedem alt caz recent, ăla cu două fetițe omorâte de o tipă beată cu merțanul. Nimeni nu croncăne că ălea două fetițe erau țigănci, deci nu contează. Tatăl uneia țipă, dar cine-l bagă în seamă. Toți țiganii de costum care mimează că le pasă de etnie, de la ăla care verifică salarii la stat, Ciolan, la ăla care minte cum respiră, Gelu Duminică, ai văzut pe vreunul să comenteze pe subiectul ăsta?

Și ce faci? Ești un țigan într-un cartier nașpa și-ți omoară cineva copilul și tot țipi și nu e nimeni lângă tine. Nici măcar cârnații cu diplomă care mănâncă căcat la televizor despre situația ta și se screm că „le pasă”. Nu știu nici măcar teatru țigănesc simplu. Cum trăiești în lumea asta fără justiție, copilul țiganului Ilie Dumitrescu, imediat dat în gât cu nume și prenume dacă face o prostie. Femeia care ți-a omorât copilul e anonimă, tu zici lucruri, dar nu te aude nimeni. Ce argumente ai că nu e nasol să fii țigan în România?

De ce ai crede în „justiție”? Nu are cine să-ți spună că ea există cu adevărat, nu crăcănații cu laptop la subraț de aceeași culoare ca tine, care nu reacționează decât dacă le dă statul fonduri. Știi că-s falși de când ai schimbat prima oară trei vorbe cu ei. Cine și de ce te-ar opri în să faci ce vrei și când vrei. Nu există justiție, corect?

Așa, la mișto, am propus ca la următorul protest, dacă se ajunge la violență să fim un pic concentrați și am putea recurge la niște gesturi urâte. N-avem judecători prea mulți mânați de moralitate, tradiția asta nu e la noi. Știi cum e, când au venit comuniștii la putere să ne dea cel mai nasol necaz uman posibil n-au intrat judecători la pușcărie. Au intrat țărăniști, liberali, popi, de-ăștia, oameni care credeau în ceva. Judecătorii doar i-au condamnat. Nu e ok ca ăia, judecătorii, să devină o țintă.

Iar asta nu e o variantă bună de organizare a societății, că nu rezolvăm problemele. Nu evităm următorul criminal. N-o s-o facem făcând legi noi. Uite aici, Cristian Teniță, citește cu atenție să înțelegi de ce te crede lumea prost. Nu e că sunt hateri și  sigur e un usereplusist pe-aici care o să-ți trimită mesajul.

Nu poți să fii atât de inutil și de prost să propui o lege care să reducă viteza pe anumite străzi. Că avem legi de-astea. Depinde de administrația locală și comunitate să le aplice. Depinde de un om care să audă ce se întâmplă acolo, că ăia au sesizat problema de foarte mult timp. Nu poți să eviți problema ca colegul tău de partid care propune tramvaie de sute de milioane de euro în Brașov înainte să readucă capacele de canal la nivel, știi ce zic? Cât ne ascundem după corcoduș că nu vrem să aplicăm legea?

Da, nu poți să fii atât de prost și inutil fiind acolo. Că nu rezolvăm nimic și tu ești la fel ca orice alt Rareș Bogdan trimis acolo. Știm cu toții care-i soluția, am scris-o eu, dar o înțelegem cu toții. Trebuie presiune pe ăștia, pe judecători, din toate zonele societății, nu doar din politică, altfel la următorul scandal vor avea capetele strivite de bordură. Și când tu nu te ocupi de justiție, se ocupă fiecare de justiție. Ca ăia care i-au caftit pe oamenii care tocmai omorâseră două fetițe.

Următorul individ care o să fie deranjat de justiție n-o s-o spună în glumițe pe internet, o s-o spună omorând pe cineva de care-ți pasă. Că, să fim serioși și să ne tragem chiloții peste buric, nu dăm doi bani pe electricienii ăia din Onești omorâți. Nivelul de indiferență e atât de major că nici măcar nu ne pasă că sunt electricieni. Sau de fetițele alea două, că nu-s albe ca Alexandra Măceșanu și nu au un unchi ahtiat de celebritate ca colegul nostru bugetofag Alexandru. Iar de țiganii ăia nu le pasă nici măcar figuranților de aceeași etnie care mimează moralitate și justiție prin media.

Dacă nu ne pasă nu înseamnă că nu există, și următorul, repet, s-ar putea să fie cineva de care-ți pasă. Și ca să prevenim circul ăla ieftin pe care o să-l facem cu toții atunci, hai să ne concentrăm pe judecători, procurori și polițiști. Hai un pic cu presiunea pe ei, s-au relaxat de când cu un Godină sau un Danileț. Hai pe ei serios cu discuția „băăăă, sunteți în neregulă, ajugem nasol, o luați nasol, înțelegeți că suntem în aceeași oală”.

Hai să vorbim mai des despre cum trebuie ținuți judecătorii în frâu. Hai să cerem mai des arestarea lor. Lucrurile astea se rezolvă prin presiune publică, Dragnea a făcut pușcărie pentru că a pierdut alegerile, a fost condamnat la o zi după ce a pierdut. Până atunci judecătorii au fost în genunchi în fața lui.

Hai pe ei că nu sunt eroi printre ei, nu au fost prea mulți și nu e specie care să producă așa ceva. Presiune și un pic de „mai du-te-n mă-ta domnule judecător”, de fiecare dată când deschid gura, chit că e la coadă la Mega sau la televizor. Că altfel ajungem la criminali și la soluții de-alea de tip Robespierre. Și nu vrei să știi, că n-ai citit niciodată cu atenție și n-ai înțeles cum a murit Robespierre. În detaliu. Minut cu minut cum a murit ăla. Știu deja vreo cinci colegi de meserie de-ai lui care ar merita să și-o ia la fel. Suntem mai buni decât atât și n-ar trebui să ajungem la asta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

97 comentarii

 1. O utopie precum comunismul, nu?!

  00
 2. Cat timp sunt numiti si nu alesi, nu prea vad schimbare. Nu ca mi-ar fi rusine si de cei care sunt alesi in diverse functii, dar acolo macar ai o sansa.

  00
 3. hai că e bine, săptămâna viitoare am termen iar, ține-o tot așa, sigur de data asta câștig :)

  • Pornești de la premiza că judecătorii citesc. Dosarele nu, deci probabil că sunt concentrați pe citit bloguri.

  • la dosar trebuie să subliniezi cu carioca verde florescent ce vrei să citească. aici bănuiesc că le spune cineva „vezi că ăsta zice nasol de justiție, ai grijă cum judeci”.

   ah, și „deși el a depus de două ori la dosar că vrea ca actele să îi ajungă la biroul avocatului, nu la adresa pe care a schimbat-o acum 10 ani, hai să fim amuzanți și să-i trimitem dosarul și citațiile tot aiurea, ca să putem după aia să spunem că a sfidat justiția și nu s-a prezentat la un proces de care nu știa”.

  • Când vrei ne întâlnim în parc la Titulescu cu clasorul și facem schimb de procese, citații, încheieri de ședință, de-astea. E ca cu timbre, dar mai trist.

  • îl chem și pe Allen? să se pișe pe noi să ne stingă după ce ne dăm foc în semn de protest…

  • Cheamă-l, că ne dă pe instagram cu filtre, o să fie fain.

  • „nu la adresa pe care a schimbat-o acum 10 ani”

   Hai ba mai scutiti-ma cu destea. Ce se crede individul, taran eliberat de Cuza, se muta cum vrea el?

   00
  • Nici la adresa din buletin nu se trimit acte. Caz personal, așteptat, băgat mâna în cutie de două ori pe zi, rugat poștașul să anunțe… degeaba. Bine c-am aflat în timp util, totuși. Iar partea cealaltă depusese deja întâmpinare!

   00
 4. Nu prea inteleg revolta,judecatorii,procurorii,politistii nu sunt nici mai buni,nici mai rai decat restul romanilor.sunt la acelasi nivel cu societatea romaneasca,si nu vor evolua fara o evolutie a societatii.
  Iar vrajeala usr pnl isi arata deja limitele,probabil va veni o urmatoare majoritate si guvernare psd aur(alaturi de nelipsitii udmr)…unii vor emigra,unii se vor descurca,si viata va merge inainte..

  00
 5. E tarziu, nu mai pot fi ”sparti”. CCR CSM ICCJ avocatul poporului etc toti au venituri ce bat 100.000 euro anual. orice parlit de judecator procuror viseaza sa ajunga in 15-20 de ani acolo in preajma premiului. Si atunci toti isi fac servicii reciproce se acopera se exonereaza la responsabilitati, rezolva politicienii la putere si afaceristii garantati de politicieni, traiesc in turnul lor de fildes aurit cu cacat scump.

  00
  • Din experiența ta în materie de bătaie, o pensie de cincizeci de mii de euro te apără de un cap un gură?

  • Da-i tu primu un cap in gura ca pe mine ma bufneste rasu! Ala care omoara doi insi ia mai putina puscarie decat cel care-l borseste pe un judecator.

   00
  • @Nicu
   Cine ajunge in situatia descrisa de tine, o sa gandeasca asa:
   -Pentru lovire si alte nebunii plus circumstante iau x ani;
   -Pentru omor iau y ani;
   Cand diferenta dintre x-y este foarte mica, multi vor merge direct catre varianta omorului pentru ca efectiv nu prea mai au ce pierde. Ca sa mergem si mai departe, daca in fiecare luna ar exista o stire in care un distins judecator/procuror ar fi omorat de catre un cetatean disperat, cam ce crezi ca se va intampla? Nu de alta, dar poti sa ai toti banii din lume si imunitatea lui peste, un cutit in inima nu te scapa de ele.

   00
  • NOU
   #18

   Mai sus aveți dilema lui Corduneanu

   00
  • Păi dacă-l bați în prima zi și-l mierlești într-a doua, iei pedeapsa mai mică dintre cele două.

   00
  • @Asdad2005 Lovire 3 luni-2 ani sau 6 luni-5 ani daca e mai nasoala; vatamare corporala 2-7 ani sau 3-10 ani; ultraj comis prin omorul magistratului 13 ani 4 luni-26 ani 8 luni sau 20 ani – 30 ani/detentiune pe viata.
   Pentru acuratetea socotelilor.

   00
  • @Asdad2005 Lovire 3 luni-2 ani sau 6 luni-5 ani daca e mai nasoala; vatamare corporala 2-7 ani sau 3-10 ani; ultraj prin omorul magistratului 13 ani 4 luni-26 ani 8 luni sau 20-30 ani/detentiune pe viata.
   Pentru acuratetea socotelilor.

   00
  • @varucu Imi pare rau, dar nu. O iei pe aia pt mierleala plus 1/3 din cafteala.

   00
  • @Johnny
   Multumesc pentru cifrele date numai ca ceva nu mi-e clar. Mai precis, cam orice ultraj poate fi usor transformat in vatamare si orice vatamare poate fi usor transformata in tentativa de omor. Ai nevoie de un medic legist sa faca un raport frumos si un procuror indeajuns de inteligent cat sa-l foloseasca. Ori in cazul asta, dilema aia expusa de mine cam de cat valabila e?
   Doi, oamenii care ajung in situatii de genu asta sunt labili psihici si efectiv multi nu prea mai au ce sa piarda. Iar cand incep sa faca chestii de genul asta sunt pregatiti sa mearga pana la capat. Ca nu prea am vazut noi cazuri in care diversi magistrati sa fie amenintati cum au fost acei electricieni din Onesti este o alta discutie.
   Trei totul cand vine vorba de justitia romaneasca se desfasoara cu viteza melcului. Ieri a fost o premiera ca o judecatoare sa motiveze o sentinta desi asa ar cam trebui sa se intample.
   Cand pui toate lucrurile astea cap la cap, realizezi cata disfunctionalitate este peste tot si mai ales te miri ca ce s-a intamplat la Onesti nu se intampla mai des.

   00
  • Toți ăștia care comit infracțiuni își fac un plan de acțiune înainte, un raport cost-beneficiu, o asigurare de risc și o discuție cu terapeutul din perspectivă Jung-iană pentru integrarea umbrei.
   Calculul lui Hideoshi care și-a pierdut apartamentul acum zece ani sau economiile la FNI și are acum 65+ ani și un neuron cu scurt: … unde e sentința judecătorească?…
   @Johnny Magistratul nu o mierlește decât atunci când îl prinde consoarta cu secretara pe canapea sau cu Romeo pe triciclu. Nu au venit statisticile? Mierlitul se practică în familie, pe fondul consumului de substanțe sau, mai rar, prin defenestrare ca Panait.

   00
  • Chestia e că cei care au o problemă cu un judecător/factor de decizie, atunci când intră în scurt nu se răzbună pe cel care crede că a cauzat problema ci pe prima persoană pe care o întâlnește și crede că are o legătură (imaginară chiar) cu problema lui. Că nu te întâlnești toată ziua cu un judecător – nu locuiești în același cartier, nu circulați ce același tramvai, nu mănânci în același restaurant și nici vacanțele nu le faceți pe aceleași insule exotice.
   Majoritatea cedează la stres și la senzația de neputință, și cum o răzbunare efectivă implică premeditare, iar premeditarea nu face casă bună cu stresul, e mult mai probabil să te descarci pe un polițist sau agent de paza decât pe un judecător.

   00
  • @Asdad2005: tu pornești de la premisa că cine face lucruri de acest tip ”se gândește”. Știu că avem tendința să îi judecăm pe alții după noi, dar trebuie să încercăm să îi judecăm pe ceilalți după ei.
   Când cineva o ia razna, nu se mai gândește: ia să văd, ce calcule cum. Acum vreo săptămână un om beat și fără carnet a condus o mașină cu plăcuțe false parcă și a lovit nu știu câte mașini în Constanța. Altul acum vreo lună sau două, tot prin Constanța, un om beau s-a suit pe un bloc și a început să arunce cu cărămizi pe mașinile parcate. Puteau ambii să ucidă pe cineva? Da.
   Alții se apucă să arunce în aer bancomate. Alții vin deportați din Marea Britanie (pentru furt etc au fost câteva avioane) și declară senin reporterilor că se vor apuca de furat.
   Cu această criză, mulți oameni vor ceda psihic, sau vor avea momente de nebunie temporară. Și când vor acționa nu ”vor gândi logic”.

   00
  • @Asdad2005 Eu doar ti-am dat cifrele ca sa poti face socotelile. Ziceai de formule cu x-y etc, m-am gandit sa te ajut.

   00
 6. Stau si ma intreb ce a facut cu alea 8,3 miliarde, furate dupa cum spune preacinsita justitie
  Cate apartamente poti sa cumperi in Onesti cu 8 miliarde de te agati fix de apartamentul ASTA si dupa evacuare te muti inapoi la ma-ta?

  00
  • ala e pejudiciu. a dat marfa pe mai nimic probabil, fiind gainar de meserie.

   00
  • nici un apartament nu poti sa cumperi. de ce sa mai cumpere apartamente daca imediat puneau sechestru pe bunurile lui? asa ca a stat la soacra-sa. si-a luat motocoasa, drujba de pe emag. prejudiciul a fost de un milion de euro, o fi pus si el mana pe 100 de mii acolo. omu e gainar de cariera, trecut prin puscarii. a mai jucat si el un barbut si-a luat o geaca de piele, banii s-au dus. hai sa-l plangem pe asta acum.

   00
  • Pe el nu`l plange nimeni, paote nevasta-sa si copii …dar prapaditii aia doi care au murit ce vina aveau?

   00
 7. „cum a murit Robespierre” – zicând ” mersi, Monsieur”. Tot J. Michelet povestește ca în seara execuției lui Robespierre un copil îl întreba pe parinte ce inseamna cuvântul „stăpân” (mon maitre) tocmai auzit de la un birjar, la care tatal ii răspundea ca e un cuvânt nou (!) cu care va trebui sa se obișnuiască.
  Istoria se repeta

  00
  • NOU
   #34

   Nu chiar.
   Robespierre a fost împușcat în gură în sala de ședințe a Comitetului de Salvare Publică (guvernul francez). Sau s-a împușcat în falcă singur. Informațiile diferă. Ceea ce este sigur este că a fost a ghilotinat a doua zi, fără să mai poată vorbi.
   Cel mult a urlat de durere când a fost pus pe ghilotină.

   00
  • băi, serios, mi-e rușine de rușinea voastră, citiți cu atenție cum a murit Robespierre.

  • Un pic tras de par Robespierre a murit ca Ceausescu(sau invers) .
   A murit taiat de chiar scula care a introdus-o in uz pentru teroare. Robespierre a fost un Lenin avant la lettre .Amandoi au anihilat regalitatea apoi amandoi au instaurat apoi conducerea unica (lenin partid unic) prin teroare. Revolutiile incep cu avant revolutionar vorba aia si se termina prost. Si a noastra la fel, tot prost.

   00
  • Tovarasul Robespierre a murit mancand ciuperci otravite ;-)

   00
 8. Mă bag și eu în discuție ca Covidu.
  – Ciuma neagră: am omorât de jumătate de continent
  – Influenza: am omorît mai mulți decât primul război mondial, imediat după război
  Covidu: eu nu vreau să omor pe nimeni, doar să atrag atenția asupra unei probleme
  …milenialii.
  Au fost medici care operau cu ceasul la mână și nu se spălau pe mâini după ce luau plicul și-au dat nas în nas cu Covidul. Eroi.
  Înțeleg că lumea nu vrea arme de foc să ne protejăm de crima organizată de poliție. E ok, eu vreau doar să atrag atenția asupra unei probleme.
  Să sperăm că următorul criminal o să fie la fel, puțin nebun, că dacă are toate țiglele pe casă o să ne trezim ca în bancul ăla cu canibali. De ce ai mâncat mă femeia de serviciu, uite, eu mănânc programatori de două luni și n-a observat nimeni.

  00
  • Covidu: eu nu vreau să omor pe nimeni – 2.5mil au murit din neatenti

   00
  • @ Ionut
   Boss, de gripa „spaniola” au murit si mor in fiecare an oameni cu toata medicina moderna si vaccinurile la zi.
   Cei „mai multi decat in primul razboi mondial” au murit in primii 2 ani fara antibiotice, fara lockdown si fara FFP3.

   De Covid, cum zice si domnu’ mai sus, au murit cu tot cu binecuvantarile medicinei moderne niste milioane. Fara ele probabil ca saream peste spaniola de-i tremurau castanietele.

   PS: Sunt curios daca nepotii nostri o sa spuna ca „e doar un Covid” cand o veni urmatoarea bolesnita.

   00
  • Am încercat s-o zic frumos, nu: zoso punct ro doctore-watson-indiciile-spun-covid-exista la fel și cu justiția împărțită de doamnele judecătoare.

   00
  • Arme de foc ne mai lipsesc… Nu ajunge ca trimit copilul cu masca la scoala, acuma sa-i mai fac rost si de vesta antiglont cu Mickey Mouse.

   00
  • @corcodusul la școală se poartă cuțitul, e alt tip de vestă

   00
 9. 100% de acord. Dacă s-ar lua la mână toate numele alea pe care le zice criminalul în video, toți ăia care nu i-au răspuns, nu i-au trimis motivarea, nu l-au audiat, nu nimic… La un moment dat faci implozie. Dar sa stăm liniștiți, deja se sugerează ca situația era sub control, până când unil din ostatici, după cinci ore de relaxare, a clacat, moment în care criminalul a avut un „declic”. Mortul e vinovat, bietul legat la mâini care nu a mai rezistat, nu polițiștii, nu judecătorii, nu statul. Ce sa zic, sper ca martorii lui 10 august au justiția pentru care au ieșit în stradă.

  00
  • pai nu prea au Justitia pentru care au iesit in strada, fiindca dosarul a fost clasat. speri degeba.

   00
  • Pai astia care am fost in strada putem incepe sa ne facem justitie singuri. Ce preferati: cutit, bata, drujba, maceta sau altceva? Incepem cu psdistii

   00
 10. Sunt complet de acord cu articolul, mizerabilii astia de judecatori nu patesc niciodata nimic. Si cum ne-am „luptat” noi pentru independnta justitiei, cat de prosti si manipulabili am fost. I detest mai mult ca niciodata, e o casta care face ce vrea cand vrea fara nici o repercusiune. Stiu ca e o banalitate dar totul e putred la stat, ma gandesc cu groaza ca poate vreodata o ma intersectez si eu cu ei, pana acum n-a prea fost cazul.

  00
 11. Pana la urma a reusit protv sa afle cine este soferita.

  „Femeia cu pricina, spun surse apropiate din anchetă, se numește Marcela Leonte și este consultant la o companie de telefonie mobilă și timp de zeci de minute bune s-a aflat la Judecătoria Sectorului 2, unde a fost dusă cu escorta, după ce și-a petrecut noaptea în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei.”

  00
 12. vezi ce companie are cea mai multa reclama la tv si afli si unde lucreaza … e ca la mega image cand dadeau angajatii cu lopata printre rafturi si nu a aparut nimic la stiri … ce e amuzant e ca unii se plang de statul român si de comunism da uita sau nu stiu ca în capitalism statul este subordonat companiilor private, a celui care da mai multi bani

  00
 13. Interesant cum nimeni nu a scris numele femeii care a omorat fetitele. Pe nici un site, nimic, pe Hotnews se stergeau comentarii la greu. La fel din politie, nimeni cu nici un nume, nimic. Cum e asta, vrem justitie, dar daca ne spune seful nu dam informatiile alea, gata, am uitat de dreptate.

  Nu, cheia e la noi si e simpla: arata-i cand gresesc. Pune reflectorul pe ei, striga-le hotia. Ca atunci ca esti in autobuz si vezi hotii de buzunare ca o fac pe o batranica dar taci din gura de frica, daca o patesti tu?

  Soferizda aia nu o sa ia nimic, pentru simplul motiv ca nu o sa mai stie nimeni de ea peste o saptamana. Au grija prea multi sa ramana anonima. La fel si multi altii. Ca si cu garcea ala de a provocat accidentul penttru ca a intors pe linie continua si a intrat in salvare, unde tot soferul salvarii a ramas fara permis. Daca ar fi oameni cu coloana vertebrala care sa expuna lucrurile astea, atunci ar fi o schimbare.

  Dar nu sunt.
  Pentru ca dreptatea nu se face pe burta goala si mereu trebuie sa o faca altii.

  00
  • O cheama Marcela Leonte, au aflat deja cateva site-uri de stiri.

   00
  • Șoferița ucigașă, care a omorât două copile în cartierul Andronache, din Capitală, are 57 de ani și o cheamă Marcela Leonte și lucrează la o companie de telefonie mobilă… așa apare pe mai multe siteuri

   00
 14. Da sigur, o sa se sperie judecatorii, politistii, procurorii. :) Bate un judecator sau un procuror si vezi ce o sa se intample. Din start o sa bagi un arest de 30 de zile in care o sa stai flamand si batut zilnic(cu grija, fara semne). Mai stii cand in Timis un tampit a impuscat un politist la un filtru ? Ala a fost „sinucis” in puscarie, ancheta s-a terminat in 2 timpi si 3 miscari, familia deja si-a primit banii si pensia. Cand rotitele trebuie sa se miste repede se pot misca.

  00
  • Atunci când au trimis un coleg de-al lor în urmărirea unui infractor înarmat fără vestă de protecție?

   00
 15. ,,Jumătate din triștii care comentează pe-aici ar putea să cumpere un apartament acolo icnind un pic. ,,
  Ăia sunt IT-triștii, restul sunt sărăntoci.

  00
  • Dacă nu ți-a plăcut școala, asta e!
   Urâtă mai era matematica, nu?

   00
  • e Onesti FFS, habar n-am daca e de 2 sau 3 camera, dar mai mult de 40.000 euro nu cred ca are cum sa coste, aproape oricine isi poate lua credit banii astia

   00
  • @Vasi, la școală (opt clase am făcut), materia mea preferată era pauza.
   @Perkele, după 40.000 de euro caut în sertarul de la noptieră, nu fac credit.

   00
 16. O singura varianta : emigrare

  00
 17. Coaie, eu zic sa ne strange cu totii si sa deschidem un proces. In maxim 25 de ani o sa fie prima infatisare.

  PS. Vali, vezi ca notificatile alea trimise prost, sunt trimise de un bou care comenteaza pe la tine pe blog. Grefierii astia sunt doar niste secretare mai urate si mai proaste.

  00
 18. No, m-ati facut sa pierd vremea ascultand monologul lui Gheorghe Morosan de pe Youtube.
  In final, eu inteleg ca omul avea treaba in principal cu urmatorii: executorul judecatoresc care i-a facut evacuarea, 3 jandarmi care i-ar fi amenintat familia cu pistolul la executare silita, Bancila Virgiliu, director la combinatul chimic din Borzesti, despre care Morosan spune ca si-ar fi omorat concubina.
  In secundar, era nemultumit de politie si de niste procurori civili si militari.
  Habar n-am daca avea dreptate sau nu. Habar n-am daca lucrurile s-au intamplat asa cum zice el.
  Vad ca lumea de pe aici e absolut convinsa ca omul spune adevarul si ca avea si dreptate, nu mi-e clar de ce.
  Ce stim sigur insa e ca in final a omorat nu vreun executor, jandarm, procuror, politist, director, ci doi muncitori care n-aveau nici o treaba cu problemele lui.

  00
  • „Habar n-am daca avea dreptate sau nu”, a declarat judecătorul înainte să dea sentința. „Vad ca lumea de pe aici e absolut convinsa ca omul spune adevarul ”, a continuat omul bazându-se pe fix zero dovezi.

   Știi cum e, habar n-am dacă am dreptate sau nu, dar văd că lumea de-aici e convinsă că ai molestat copii în mod repetat. A, și oamenii ăia au murit nevinovați, deci am dreptate.

  • @Eftimie Nici nu te-am combatut, nici nu te-am aprobat. Era o simpla constatare.

   00
 19. Versiunea fratelui uneia dintre victime https://youtu.be/zso_WkuytWo

  00
 20. Subiect de film bun.12 ani a fiert omul asta asteptand momentul asta de ieri. Problema a fost ca firma care l-a confiscat nu a facut nimic cu el dupa confiscare l-a lasat in conservare. Omu trecea periodic sa vada daca e vreo miscare la apartament, avea si spioni in bloc care-l informau.Vecinu l-a chemat ieri cum ca e miscare in apartament..
  12 ani de drumuri batute, de panda granicereasca…Inchipuiti-va omul uitandu-se lung la fostul lui balcon, stropi de ploaie siroindu-i pe obraz, mai tarziu in film fulgi de nea depusi pe sprancene! Cu ochii mijiți suiera printre dinti : ‘mnezeii mamii voastre,va tai io pe toti! Hai muiere tre da apaie iei intr-o zi… pfff Contele de Monte Cristo e nimic.

  00
 21. Dacă am fi genul de popor care dă un cap în gură asupritorilor atunci am fi alt popor.

  00
  • Când spui asta te referi la singurul popor care și-a împușcat recent asupritorul ca pe un câine sau la vreun popor imaginar de-ăsta creat în fanteziile de beta-male de pe internet?

 22. Am uitat sa scriu ieri ca era legat de interventia (asemanatoare cu a pompierilor) politistilor la Onesti. In facultate aveam un coleg care (inainte de 89, evident) facuse armata la USLA (fostele trupe antitero, printre altele). Si ne-a povestit, la un moment dat, cum fusesera chemati, ca niste arabeti (palestinieni teroristi gazduiti cu drag de Ceasca) intr-o zi se imbatasera, luasera niste prostituate ca ostatece intr-o camera de hotel din Bucuresti si faceau scandal. Ajung baietii, cativa pe hol, doi coborasera in rapel pe franghii pe langa fereastra si se pregateau sa intre si sa traga in cocleti. Si colegului ii vine ideea si ii spune si locotenentului, care o aproba. Si arunca intai prin ferestre niste grenade paralizante. Ca urmare, palestinienii incep sa urle ca se predau si baietii nostri le-au luat armele fara varsare de sange.
  Stau si ma intreb cat de fezabil era scenariul asta la Onesti?

  00
  • S-au terminat toate pe 10 august si nu au ajuns cele noi.

   00
  • Mosul ala cutitar era mult mai motivat decat arabii aia si n-ar fi cedat asa dupa grenade „paralizante” (lacrimogene probabil). Arabii aia au facut scandal fiindca isi inchipuiau ca nu opune nimeni nicio rezistenta.
   P.S. Arabii aia aveau arme cu ei asa liberi prin Bucale? Ca in timp ce fac terorism inteleg dar si in timpul liber?

   00
  • aveau 2 grenade din alea, dar ambele erau expirate din 2002. s-ar fi alocat bani pentru altele noi, dar au fost cheltuiți pe sporuri.

  • Alex, grenadele alea sunt cu lumina si fum, nu stiu cum sa explic mai bine. Cand explodeaza una langa tine te sgaltaie serios. Arabii purtau arme, la fel ca si Carlos si altii mai cunoscuti care gaseau adapost aici inainte de 89

   00
 23. Cand unii au vrut raspunderea magistratilor la multi le-a tzatzait curu. Asta avem asta meritam. Votati in continuare stanga si dreapta si sfaditi-va pe facebook.

  Cand m-am dus in SUA prima oara, l-am intrebat pe un prieten al varului meu “De ce ti asa mult la arme prietene?” Si raspunsul a fost “Ca politicianul, politistul, judecatorul si toti ceilalti sa isi vada de pla lor si sa nu isi depaseasca atributiile date de noi ca societate. Sa nu le vina idei, sa nu abuze, sa nu fie prea puternici, cel putin fara riscul ca unu sa ti-o dat cand intri la KFC si sa nu sti cine si de . Armele ne protejeaza de inamicii externi si interni”.
  Acum nu stiu ce sa fac mai bine sa ajung in SUA.

  00
  • Scuze ca am scris agramat, era cu fetita in brate.

   00
  • E posibil sa fii agramat din alte motive.

   00
  • Armele ne protejeaza de inamicii interni si externi. Pune Securitate in loc de arme, suna ca Ceasca.
   Acuma lasand poantele stupide la o parte (la a mea ma refer) de judecatori/procurori impuscati in SUA, n-am prea auzit. Politisti morti da, o gramada, dar nu pt ca si-au depasit atributiile ci, dimpotriva, pt ca si le-au indeplinit.
   Comment-ul tau arata exact motivul pt care armele la liber in Romania ar fi un dezastru.

   00
  • Mat… asa descoperim cate un securist pe aici.
   Caz concret aici, ti se pare ca omul a avut nevoie de tanc? E nevoie doar de un om chitit din motive stiute de el.

   00
  • Johnny problemele alea s-au rezolvat de mult. Acum la ei exista legea si atat. S-a abatut procurorul, politistul de la ea, glontul e justificat … si pac uite cum legea functioneaza de ambele parti.
   Nu neg, nu stiu daca nu ne-am trezi in vestul salbatic dar nici in 90-92 nu am auzit de prea multe crime cat nu aveam constitutie.
   Am vazut destule filme americane, dar traind 2 ani acolo am realizat ca nu e chiar asa si ca noi suntem un popor muult mai rau.

   00
 24. Cu atat mai mult. S-ar mai curata societatea dupa ce se curata bombardierii intre ei, iar aia ramasi i-ar salta politia, ce mai ramane din ea :)

  00
  • brusc nu-ți mai vine să te angajezi în poliție dacă știi că poți să mori. nu pe bani de semințe, deci vor crește salariile. și nici un vor mai fraterniza cu infractorii, că le-au omorât colegii atunci când geani era beat, l-au oprit și el a inceput să tragă în ei și i-a nimerit, că geani dăduse mai des pe la poligon decât ei.

  • Eu sper ca voi glumiti la chestiile cu “curatarea societatii” (Apollo) sau ca arma e antidotul spagii (Zoso).
   Ca acuma nu trebuie sa fii filosof ca sa vezi ca in procesul de curatare a societatii va fi plin de victime colaterale si ca in tara unde traditia shpagii e principalul fir calauzitor al istoriei nationale faptul ca armele vor fi la liber e fix pix din pdv al shpagii.

   00
 25. S-au eftimit apartamentele in Onesti…

  Mogulilor, eu va las ca am treaba, ma mut unde lumea nu cenzureaza o glumita nevinovata.

  00
  • Bai, omule. Ai pus glumita asta cu „eftimit” (de la Eftimie, da? v-ati prins, da?) de 10 ori in 3 zile diferite. Ai vazut ca ti-am sters-o, ca e de rahat, dar ai insistat cu ea, de parca ai gasit gluma perfecta a universului si trebuia sa ne-o spui si noua, sa râdem, sa-ti dam manute verzi.
   Apoi, ca sa fii neom pâna la final, ai venit cu o injuratura postata cu alt user fake, cum ca stergem comentarii. Acum ai venit iar cu user-ul initial sa ne spui ca pleci. De ce insisti atât sa-ti aprobam noi glumita ta nevinovata/stupida? E atât de important pentru tine? Mori daca nu ne-o spui?

  • Nu am venit cu user fake, confuzii intre mine si alti useri. Glumita e nevinovata, proasta, da, puerila, de aia ma mir de ce atata cenzura de la niste oameni maturi pe acest site. Din pacate va subestimati audienta. Succes.

   00
  • Nu de 10 ori in 3 zile diferite.

   De 3 ori in 2 zile diferite. A doua oara am postat doar pentru ca am crezut ca n-a intrat din cauze naturale iar a 3a dea’ dracu.

   Exagerari masive, oameni plini de sine…

   00
  • Deci pe tine te-am subestimat? N-ai avut absolut nimic de comentat decât glumita asta puerila, dar te subestimam.

   Toate comentariile tale, cu exceptia unuia, au fix un rând. Nu aduci nimic discutiei, vrei sa-ti bagi tu glumitele. Si noi te subestimam. Corect.

 26. Un rand e ok. Calitate nu cantitate. Din respect pentru timpul cititorilor. Data viitoare incerci sa scrii mai putin si sa spui mai mult. Vei avea success.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube